keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Ilouutisia!


Mulla alkaa ehkä neljäs balettitunti viikossa! :D Mitenkäs tämä nyt näin eskaloitui, aloitin syksyllä kahdella viikkotunnilla... No kuitenkin. Tänään tuli kyselyä, olisiko innostusta ottaa toinen kärkitunti viikkoon. Yksi aikuisten alkeet1 -tunti ilmeisesti vetää vähän huonosti ja on lopettamisuhan alla, joten sinne saisi tulla nyt maanantain kärkiryhmäläiset harjoittelemaan kärjillä. Koska se alkaa nyt vähän tälleen kesken lukukauden, niin tämän tunnin saisi aika edullisesti. Menen huomenna sinne tunnille ilmaiselle kokeilulle, ja ilmeisesti sitten hiihtoloman jälkeen selviää, miten sen tuntipaikan käy. Jeeeiii :>>>

Tämän viikon tunnit on mennyt tosi hyvin. Aloitettiin sittenkin nyt jo uudet sarjat ja tykkään niistä tositosi paljon! Erityisiä suosikkeja on tangon developét ja grand battementit, ja diagonaalin iso hyppysarja. Musta tuntu että kaikki vähän innostui siitä hyppysarjasta, koska kaikki vaan riensi heti takas sinne alkuun kun oli hyppinyt oman vuoronsa :D Opekin vähän kyseli että Nii vieläkö te haluutte mennä :D Mutta se oli hei tosi kiva! Vähemmän kivoja oli keskilattiapiruetit ;_; Olen tässä puolen vuoden aikana kehittynyt aika paljon pirueteissa, ja ne tuntuu ihan sujuvan, kun lähdetään 4. tai 2. asennosta. Nyt tässä jaksossa lähetään viidennestä (tai mun tapauksessa se taitaa olla enemmän kolmas kuin viides)  ja ugh se tuntui ainakin nyt ekaa kertaa aika hankalalta. Lisäksi se on vielä tämä itselleni hankalmpi en dehors -suunta eli lähetään vähänniinku sinne sisäänpäin tukijaljaan nähden. Itselleni en dedans on helpompi. Lisäksi tehtiin diagonaalissa itselleni aivan uutta askelpiruettia, mistä tiedän jo että hankaluuksia on edessä :D No, katsotaampas miten ne alkaa sujua.

Maanantain kärkitunti meni myös ihan ok, mutta vähän puheltiin yhden tanssikaverin kanssa, että miten kummasti nuo kärkkärit tuntuu joka kerta hiukan erilaiselta jalkaan. Esim. nyt mulla vähän puristi vasemman jalan pikkuvarvas, vaikkei millään muulla kerralla oo tuntunut pikkuvarpaassa yhtään. Täytyy vähän seurailla tilannetta, ainakin mulla on sitä leukoteippiä nyt niin voin kokeilla tuon pikkuvarpaan teippausta jos se vielä saa näitä tuntemuksia :D Muuten olen vähän miettinyt, että pitäisiköhän ommella tossuihin vielä yksi kuminauhanauha, mikä menis poikittain tosta jalkapöydän päältä. Onko kellään ommeltuna sellasta ekstra nauhaa, onko siitä mitään iloa?

Jäädään näihin tunnelmiin, huomenna torstaina on siis tuo toisen varvastunnin kokeilukerta. Kaikkia näitä mun kolmea balettituntia pitää sama opettaja, mutta tuolla torstain tunnilla on eri, tosin kesäjakoslta tuttu ope. Huii vähän jännittää :) Kuulemisiin!

13 kommenttia:

 1. Mulle tuli just sellanen, JEEE! Kun sain viestin tuosta tunnista. Ite en pääse huomenna, mutta toivotaan että tunti pysyy :) Olisi kiva kuulla millainen tunti oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Voin raportoida tämän päivän kokeilukerrasta vaikka tänne blogiin :)

   Poista
 2. Minustakin tuntuu välillä, että eri päivinä kärkitossut sopivat eri tavalla jalkaan :D Välillä toinen tossu puristaa oikein ikävästi pikkuvarpaan puolelta siitä ensimmäisen nivelen kohdalta (siis siitä, mihin isovarpaan puolelle tulisi vaivaisenluu). Minusta se on vähän hassua, koska tossut on aina samojen pehmusteiden kanssa samoissa jaloissa! Liittyisiköhän jotenkin tossun muovautumiseen ja pehmenemiseen?

  Minulla ei ole kokemusta noista kuminauhoista kärkitossuissa, olen sen verran vanhanaikainen, että itselle riittää vain ne satiininauhat. Kuvittelisin kuitenkin, että jalkapöydän yli ommeltu kuminauha pitää tossun paremmin paikallaan. Toisaalta, jos sinulla on jo tuo tossun kantapäässä kiinni oleva kuminauha, ei siitä jalkapöydän yli tulevasta nauhasta välttämättä ole sen suurempaa hyötyä. Voin toki olla väärässä, koska kuten sanottua, minulla ei ole niistä kokemusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tossut ei satu noista liikavarvasalueista (sekä ulko- että sisäsyrjällä), mutta aina kun otan tossut pois niin ne kohdat on aina ihan punaiset, eli ne varmaan hankaa hiukan :/ Toivottavasti mulle ei kehity liikavarpaita... Ja mä luulen että se tossujen erilaiselta tuntuminen liittyy justiinsa siihen tossujen pehmentymiseen. Sitä vaan mietin, että pysähtyyko se pehmeneminen jossain vaiheessa, vai tuntuuko ne joka kerta eriltä aina tossujen elämän hamaan loppuun asti? :D
   Ja eikö sulla oo edes nilkan ympäri menevää kuminauhaa, vai ainoastaan vaan satiininauhat? :o Ohhoh, mulla kyllä lähtee kantapää tossusta ilman sitä kumianuhaa. Ehkä sun jalat istuu sitten vaan nätimmin tossuihin :D

   Poista
  2. Juu, minulla on tossuissa vai ne satiiniset nauhat. Grishkon Maya II- tossuissa ei ole kiristysnauhaa, mutta niissä kannat istuu mukavasti. Varatossuissani, jotka ovat Grishkon 2007, on kiristysnauha ja ne olen pitänyt tiukalla, vaikka periaatteessa ei tarvitsisi. Luulen, että tossut pysyvät hyvin jalassa, koska heti kantapään yläpuolella on aika syvä kuoppa, johon tossun reuna istuu hyvin :D

   Ja tuosta tossujen pehmenemisestä vielä, ne varmaan aluksi muovautuvat jalkoihin sopiviksi, jonka jälkeen ne vain pehmenevät niiltä osin kuin niihin kohdistuu rasitusta. Eli kai tossut tuntuvat eriltä loppuun asti, ainakin omat ensimmäiset tossut tuntuivat vielä viikkoa ennen lopullista kuolemaansa oikein ihanilta ja joustavilta. Eräänä päivänä sitten huomasin, että oikean jalan varpasiin sattuu ihan julmetusti, kun tossun kärki oli mennyt ihan pehmeäksi! Mutta edelleenhän tämä on vähän tällaista tutkimusmatkailua baletin maailmassa. Olen kuluttanut vasta yhdet tossut puhki, niin odotan mielenkiinnolla miten nuo nykyiset tossut tulevat tiensä päähän :)

   Poista
 3. Oho, oho! Neljä tuntia viikossa, eipä siinä paljo muuta sitten ehdi harrastaakaan :D Vaikka tanssiminen onkin kivaa niin mä en haluaisi täyttää sillä koko viikkoani, haluan jättää vähän tilaa lepopäiville ja muillekin harrastuksille. Ainoastaan siinä tapauksessa että jotkut tunnit olisivat samana päivänä peräkkäin voisin ehkä ottaa vielä lisätunteja.
  Tosin Johanna Pointe till you drop-blogista kommentoi taannoin että parhaiten tapahtuu kehitystä kun tanssia on vähintään 2-3 kertaa viikossa, liikkeet menee paremmin lihasmuistiin. Ja pakko tunnustaa että itekin huomasin isomman harppauksen kehityksessä vasta kun otin toisen viikkotunnin yhden lisäksi.

  Luin jostain (oiskohan ollu jonkun balettikaupan blogi tms) että kantapäähän ommeltu kuminauha pitää tossun kannan paremmin paikoillaan ja keskemmälle ommeltu kuminauha tukee paremmin tossua tuohon jalkaholviin. Eli ilmeisesti niissä on vähän eroa. Mutta kokeilemalla sen varmaan näkee että onko siitä ylimääräistä apua. Mulla itelläni se on vain siellä nilkassa ja oon kokenu sen ihan hyväksi kun ilman kuminauhaa se kanta tahtoi luistaa pois jalasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no joo, enpä mä kauheesti baletin lisäksi harrastakaan :D Tai harrastan, mutta ne on enemmän sellaisia "fiiliksen mukaan" olevia juttuja, kuten jooga ja jumpat joissa käyn silloin kun inspaa, ja elokuvien katselu ja kirjojen lukeminen on myös vähän sellaista touhua, ettei niille tarvi erityisemmin varata mitään päivää viikosta tms. Ja juu mullahan on toi alkeet2 ja perus1 balettitunnit tiistaisin peräkkäin. Tavallaan ihan kiva, mutta jos saisin itse päättää niin ottaisin ne kyllä eri päiville. Nyt mulla on maanantaina kärkitreeniä 45min, tiistaisin 60min x2 ja riippuen nyt tästä uudesta tunnista, niin vielä torstaisin 60min. Et kyllä mä koen että keskiviikko- ja perjantai-illat sekä viikonloput riittää itselleni palautumiseen ja muihin harrastuksiin. Ja olen tuosta 2-3 kertaa viikossa jutusta ihan samaa mieltä, silloin kyllä kehittyminen on musta paljon nopeampaa kuin jos on vaan kerran viikossa. Tietty monilla tulee taloudelliset resurssit vastaan eikä voi käydä enempää, vaikka haluaisi. Itse olen sen verran onnekkaassa asemassa, että säästössä on rahaa harrastuksiin :)

   Poista
 4. Ei vitsi kun mulla tuli haikee olo kun luin näitä sun balettijuttuja! Tuli ikävä vanhaa tanssikouluani ja entistä balettielämää <3 Oikeesti koin hetken jopa sellasta pientä kateutta, kun kerroit että pääset toiselle kärkitossutunnille viikon aikana. Haha sitten yritin muistutella itteäni että ainiin opiskelen tanssia joka päivä ehkä tän pitäisi riittää... :'D Mutta myönnettäköön, että balettia on ollut viime aikoina aika paljon ikävä. Mun polvet vaan ei meinaa enää kestää balettia. Kävin kokeilemassa täällä balettiopistolla balettia vapaa-ajalla, niin polvi oli taas entiseen tapaan turvonnut ja kipeä seuraavana päivänä :(. Muuta tanssia polvet kuitenkin kestää ihmeen hyvin. Eli nyyh ei enempää balettia minulle kuin täällä koulussa tanssitaan. Eli tällä hetkellä vain noin 1 tunti viikossa :'(.

  Tuun parin viikon päästä hiihtolomalla käymään siellä päin ja suunnittelin ehkä käyväni eri balettitunneillakin (sanoi polvet mitä sanoi :P ). Ehkä törmätään!

  Ja tosiaan tämän viestin tarkoitus oli sanoa, että ihanaa jos saat neljännen tunnin balettia viikkoon. Huippu juttu!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awws :') Nyt me voidaan kadehtia toistemme elämiä pikkuriikkisen :D
   Ja voi kurjuus, en tiennytkään että sulla jäi baletti vähemmälle ton polviongelman takia. Tosi tyhmää, ku sille ei oikeen voi mitään ja on vaan pakko hyväksyä tilanne :( Onneksi sentään muut tanssit sujuu!
   Hahaa no ainakin tiedät suunnilleen millä tunneilla käyn >:D

   Poista
 5. Oih, pieni kateus iski mullekin, sillä tanssitunteja ei ole näköpiirissä. Toisaalta tämä mahdollistaa sen, että voin itse treenata niin paljon kuin huvittaa, koska ei tarvi kroppaa säästellä niille tunneille. Mulla ei lonkat kestä kovempaa treeniä tai ainakaan sitä aukikiertoa, nimittäin silloin kun kävin aktiivisesti tunneilla ja etenkin silloin kun oli paljon näytöstreenejä (ehkä yksi lepopäivä viikkoon) molemmat lonkat olivat pitkän aikaa tulehtuneet eikä leikattu polvikaan tykkää baletista. Nyt kun on aloittanut varovaisesti, niin on kroppakin pysynyt mukana. Toisaalta ehkä hyvä vaan näin ettei ole tunteja, niin saa ikään kuin lämmitellä kroppaa ens syksyn tunteja varten ja vähän parantaa tekniikkaa (haha, siis sitä muka-tekniikkaa :D).
  Onnekseni olen voinut sanoa, että pirueteissa on kehitystä! Mulle piruetit viidennestä on ehkä helpoimmat, mikä on aika yllättävää. Voisin siinä sanoa vinkiksi, että harjoittele ensin sitä relevetä (eli piruettiasennosta tasapaino ilman piruettia) ja kiinnitä huomio vastakylkeen. Käsi ei vie ympäri vaan se vastakylki (en dehors), ja mua on en dedans -pirueteissa auttanut se pieni muistisääntö, että paino eteenpäin ja kantapää johtaa.
  Mä olen harjoitellut noita en dehors -piruetteja semmoisella sarjalla kuin tombé, pas de bourré ja piruetti neljännestä niin, että kädet ovat ensin lantiolla, seuraavalla kerralla suoraan sivulla ja kolmannella kerralla ylhäällä viidennessä. Tän tarkoituksena on ollut löytää keskusta ja etenkin sen kyljen käyttö, sillä myönnän itsekin kauhovani välillä toisella kädellä ilmaa, ja se taas suistaa ainakin mut tasapainosta.
  Viidennen pirueteissa saa työjalka olla vikkelä ettei jää jalkoihin ja lennä nokalleen. Mä harjoittelin ensin niin, että nostin jalkaa coupéhen ja pidin siinä kunnes hiffasin jutun. Vasta sitten kun pysyin tukevasti tukijalalla enkä horjunut rupesin nostamaan jalkaa passéhen. Tähänkin varmasti löytyy eriäviä mielipiteitä ja tapoja opettaa ja oppia, mutta tämä toimi mulla. Ja tuota jalkojen vikkelyyttä voi harjoitella tekemällä nopeita tendu-sarjoja ja pikkuhyppyjä.

  Oletko laittanut merkille, että silloin kun tossu tuntuu hankaavan jalkaa tai muuten erilaiselta, ehkä pienemmältä, niin oletko kävellyt tai seissyt sinä päivänä (tai edeltävinä päivinä) enemmän kuin normaalisti? Koska jalka elää todella paljon, ja jos tossut on sovitettu ja ostettu vaikka puoliltapäivin tai aikaisin iltapäivästä, niin illalla tunnilla tossu tuntuukin ihan eriltä, koska jalka on turvonnut päivän huppaisemisesta.
  Teippi on hyvä suojaamaan varpaita - etenkin semmoinen pehmeä ns. haavateippi - mutta toinen todella hyvä vaihtoehto on lampaanvilla, löytyy ihan apteekistakin. Ei vie tilaa, ei paina ja voi tämän vuoksi vaikka kietaista varpaan ympäri ja kiinnittää palalla teippiä. Villa muokkautuu nopeasti ja suojaa sekä tossulta että naapurivarpaan kynneltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh sori luin tämän kommentin jo aikoja sitten mutten huomannut vastata mitään. Kuulostaa hyvältä toi sun suunnitelma, ja musta nuo sun omat tunnit peilisalilla vaikuttaa hyvältä treeniltä sun elämäntilanteeseen (leikattu polvi ja tulehtuvat lonkat jne) nähden. Ja kiitti kaikista noista vinkeist, täytyykin panna merkeille tässä treenaillessa. Hyvä huomio muuten tuo jalan eläminen päivän aikana! Kärkitossujen tarvii kuiteskin olla aika just eikä melkeen sopivan kokoiset, niin varmasti jalan turpoaminen vaikuttaa istuvuuteen. Onkohan muuten ammattiballeriinoilla tästä johtuen erikseen aamutreeneille ja iltatreeneille omat tossut? :D

   Poista
 6. Olipa hauskaa löytää sun blogi ihan sattumalta, mahtavaa lueskella balettijuttuja! Kävin vielä viime keväänä ja kesänä Tanssiopistolla balettitunneilla (oltiin luullakseni sunkin kanssa välillä samoilla tunneilla), mutta lähdin sitten syksyksi vaihtoon ja nyt keväälle en jotenkin ehtinyt varata tanssiryhmäpaikkaa. Olisi kyllä pitänyt, kerta opistolla on alkanut aikuisten alkeiskärkitunteja! Kärjillä tanssiminen on tietysti ollut unelma jo vuosia, harmi että nyt meni sivu suun tämä mahdollisuus... Toivottavasti samanlainen ryhmä alkaa ensi syksynäkin, silloin kyllä pitää jatkaa taas baletissa joka tapauksessa - alkaa olla tanssimista ikävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuh mulle tulee aina näitä sydämentykytyksiä ku joku tunnistaa mut :DD Ja juu, muistan kyllä että oltiin ainakin satunnaisesti samoilla tunneilla. Ehkä kohtaamme taas!

   Poista