tiistai 21. kesäkuuta 2016

Asiaa leotardeista

Moi,
tämän postauksen teemana ovat balettikamppeet ja erityisesti leotardit! Käytän itse balettitunneilla pääosin yhdistelmää lämppäpaita/hihat, leotardi, shortsit ja trikoot. Riippuu vähän pyykkitilanteesta ja fiiliksestä, aika usein mulla on leotardin tilalla vaan perus toppikin. Ostin ekat pukuni muistaakseni tuossa reilu vuosi sitten, ekan tanssilukuvuoden kevätpuolella. Viime tilauksen tein tuossa viime syyslukukauden alussa, ja nyt siitäkin tulee parin kuukauden päästä kuluneeksi vuosi. Jotkut puvut on jäänyt käyttämättä, joistain olen huomanut vasta ajan kanssa, että istuukin huonosti tai en jostain syystä muuten tykkää. Mulla on kaksi ihan ehdotonta suosikkipukua, jotka ovat tuosta viimeisimmästä tilauksesta: Plumen musta mesh-hihainen puku ja Capezion punainen puku. Plumen puku on hyvän kokoinen ja tarpeeksi myötäilevä, toki hihat ovat inan verran liian kireät, mutta kun puvun laittaa päälle ja pari kertaa pyöräyttää käsiä, se istahtaa ihan hyvin paikoilleen. Capezion puku on ihanan värinen ja tykkään että se on tuollaista "puuvillatrikoa", ei siis sellaista liukasta ainetta, onkohan se nyt sitten sitä polyesteriä. Joka tapauksessa, kärsin edelleen vähän käsivarsikompleksista, joten aika usein tykkään käyttää hihoja Capezion kanssa, mutta olen koittanut rohkaista mieltäni ja olla välillä ilman. Välillä on tietty niin hiki tunnilla että on yksinkertaisesti pakko ottaa hihat pois, siinä vaiheessa käsivarret ei enää jaksa kiinnostaa niin paljoa että kärsisin kuumuudesta :D Capezio on ollut myös tosi hyvän kokoinen mulle.

Capezio & Plume
     Sitten on niitä pukuja, jotka on jostain syystä jäänyt kaapin perälle. Yksi niistä on mun ihan eka puku, jota käytin aika paljonkin aluksi, Plumen musta lyhythihainen. Puku oli hyvä, mutta musta tuntuu että se taisi jossakin pesussa vähän kutistua, koska se alkoi kiristää olkapäistä. Puvun pituus ei siis ollut enää riittävä, ja se vaikutti itse treeniin, kun kädet oli kolmannessa. Tuntui hankalalta pitää käsiä oikeassa asennossa, kun puku painoi hartioita. Siksi se puku on nyt valitettavasti jäänyt käyttämättä. Myös toinen Plumen puku onkin ollut huono ostos, nimittäin tuo viime tilauksen violetti perus spagettiolkain-puku. Jo heti puvun tultua huomasin, että olkaimet on liian pitkät ja puvun rintamus-vyötäröalue liika löysä. Ajattelin että asia korjaantuu kun hiukan kiristää itse olkaimia. No koska en ole mikään käsitöiden ihmenainen, toimenpide jäi suorittamatta. Lisäksi olisi varmaan pitänyt kiristää myös sivusaumoista, koska mua ärsytti kun puku ei myötäillyt tarpeeksi, vaan jätti kauheet ilmataskut noihin ohuempiin kohtiin, vyötärölle ja alaselkään. En palauttanut pukua enkä tehnyt mitään korjauksia, joten se on nyt jäänyt itelleni vähän turhaksi. Näiden seikkojen takia olen myös miettinyt, etten enää ostaisi Plumea, vaikka tuo yksi mesh-puku onkin mun suosikeissani.Tuntuisi kuitenkin tyhmältä enää syynätä sille valmistajalle rahaa, kun kaksi pukua on ollut itselleni kökköjä.
     No sitten mulla on vielä yksi puku, mitä en ole käyttänyt kauheen montaa kertaa. Se on mulle ihan täydellisen kokoinen ja ihan hienokin, mutta en oikeen tykkääkään sen väristä! :D Tai siis, väri sinänsä on han nätti, mutta se on sittenkin vähän turhan rohkea, etenkin kun siinä on vieläpä tuollainen pukuun ommeltu helma. Tämä on tää mun Capezion pinkki helmallinen puku, oikeen ärsyttää että mikä muhun oikeen meni ku tuntuu että se ei ehkä sittenkään oo aikuisbalettiin sopiva. Mistä lähtien mä muka olen tällaisia asioita miettinyt?! Mun pitäisi oikeasti vaan rohkaista mieleni ja laittaa tuo puku päälleni ja unohtaa, mikä on "aikuisbalettiin sopivaa". Mitä se semmoinen edes tarkoittaa? Brah. Lupaan itselleni ja lukijoille, että tällä viikolla pistän tuon helmallisen puvun ainakin kerran päälleni, kattoo sitten mitkä on fiilikset ja alkaisinkohan hyväksyä pukua. Etenkin kun puku on hyvän kokoinenkin.
Löysin uuden henkari-kuvan lisäksi tuollaset vanhat kuvat tästä puvusta. Ihan kivaltahan tuo näyttää?
Eli koontina, mulla on kaks leotardia käytössä, ja sitte tuo helmallinen on sellainen mikä pitäisi nyt vielä saada käyttöön. Tässä nyt kuluneen vuoden aikana kun on käynyt 3-4 kertaa viikossa balettitunneilla, on se oma maku ja omat mieltymykset vahvistuneet vaan entisestään, ja nyt seuraavaa tilausta suunnitellessanikin olen koittanut pohtia, että mitkä olisivat sellaisia pukuja, joita kaipaisin tai joista olen ajatellut, että olispa mulla tällanen. Varmaankin suurinta kaipausta olen kokenut lyhyt- ja puolihihaisiin pukuihin. Ne olisi kätsyjä, koska erillistä lämppäpaitaa ei niiden kanssa tarvita (ainakaan kesällä), eikä toisaalta tarvitse ahdistua käsivarsikompelksista. Mun mielestäni (niinkuin varmaan kaikkien muidenkin) on tärkeä osa tuntia kokea olonsa silleen itsevarmaksi ja olla kivat vaatteet päällä, ettei mene turhaa energiaa siihen, kun miettii että ompa epämukavat tai ei oman tyyliset vaatteet päällä. No näitä tällaisia omaan silmääni kivoja pukuja onkin löytynyt sitten ja paljon! Kauheissa tuskissa joutuu karsimaan jotakin pois, koska no, en viitsi nyt ihan tuhottomia summia laittaa tähän vaateasiaan. Olen katellut noita samoja sivuja varmaan tammikuusta lähtien, ja aina sinne välilehdille jää ne samat puvut, joten ehkä vaan tilaan ne ja saan mielenrauhan.
     Pukujen lisäksi mun olisi tarkoitus tilata uudet shortsit. Mulla on ollut nyt jatkuvassa käytössä yhdet H&M:n tuollaiset college-kankaiset minishortsit taskuilla ja vyötärönarulla, mutta haluaisin nyt vihdoin sellaiset kunnon tanssishortsit. Suunnilleen 95% treeneistä käytän shortseja puvun päällä, ja joskus mulla on tollaset pitemmät juoksutrikoot puvun kanssa. Eli uudet shortsit on varmastikin oikein perusteltu ostos! :D Kuten tossa viime postauksessa kyselinkin, olen vakaasti miettinyt myös helman ostoa. En mielestäni ole helmaihmisiä, mutta haluaisin kuitenkin kokeilla, jospa löytäisin sen omani. Mulla on yksi helma, mikä ei ollutkaan lainkaan hyvä. Musta siinä on liian suuri kontrasti etu- ja takaosan välillä, sillä takaa se ylettyy melkein polvitaipeisiin, edestä taas se ihan just ja just pääsee edes haaramuksen yli. Nii se on musta vähän meh, toki pieni kontrasti on ok ja ihan kivakin, mutta liikaa on liikaa! Lisäksi helma ei pysy paikoillaan, mikä ärsyttää. Olette antanut tosi kivoja ehdotuksia helmaa varten, ja jokaista on kyllä punnittu tarkkaan. Saas nyt nähdä minkäalisen ratkaisun teen ;>
     Trikoista mainitsinkin jo viimeksi, että niiden tarpeessa en ole. Vitsi olen niin täpinöissäni päästä VIHDOIN tilaamaan noita pukuja, joita olen kuolannut jo hyvän tovin netistä! Ensi viikon torstaina kun palkkapäivä koittaa, isken tilauksen tulille saman tien. Jeejeee :))))

Musta olisi kiva kuulla teidän (tämän hetken) vakiintuneet treenipuvut ja onko aikomuksia tehdä tilauksia? Itse pyrin siihen että tämä yksi tilaus vuodessa riittäisi, etten nyt ihan omaisuutta tuhlaisi asian tiimoilla. Lämppävaatteet ostan ihan suosiolla normivaatekauppojen alennusmyynneistä. Sellaiset neulepöksyt olis ihanat, mutta tiedän tasan että mulla tulisi niissä hiki jo ennen tunnin alkamista, tai viimeistään plié-sarjan aikana, joten mulla taitaa noi knit wearit jäädä ostamatta. Tykkäättekö itse käyttää noita neulelämppöjä?

Ja hei, oikein hauskaa juhannusta kaikille! En varmaan sitä ennen tule tänne enää kirjottelemaan. Minkälaisia juhannussuunnitelmia porukoilla on? Me pidetään tänä vuonna kavereille tupari-juhannus, eli kaupungissa ollaan. Joskus haluaisin vielä oman mökin...

8 kommenttia:

 1. Mä en oo käyttäny balettipukuja pitkään aikaan, kun en varsinaisilla balettitunneilla ole käynyt hetkeen. Olishan niitä ihan mukava käyttää koulussakin, kun niistä saa niin sellasen kivan ryhdikkään olon, mutta vessassa käynti on balettipuvun kanssa vähintäänkin vaivalloista :'D. Varsinkaan, jos on yhtään paitakerroksia siinä puvun päällä...

  Siitä huolimatta, että en pukuja juurikaan käytä, en voi välillä olla selailematta joidenkin verkokauppojen sivuja ja uusia ihania pukuja. Oon pitkään haaveillut tästä So dancan puvusta: https://dancewear.co.uk/products/details&prodid=3667 . Sovitin pukua Helsingissä viimeksi käydessäni ja nyt tietäisin sen täydellisen koonkin. Ehkä vielä joku päivä! :)

  Mutta silloin kun balettipukua käytän, niin vedän päälleni joko Capezion perus mustan spagettiolkaimisen bratek-puvun (eli tämä: https://dancewear.co.uk/products/details&prodid=2464) tai sitten aika avoselkäisen So dancan mustan puvun. Tuo bratek-puku on tosi hyvä, kun ei tarvitse ikinä miettiä näkyykö puvusta läpi tai pitäisikö sinne laittaa alle jotakin. Tuo So Dancan puku on taas täydellinen, kun siihen voi avonaisesta selästä huolimatta laittaa alle lähes mitkä vain liivit ja ne eivät näy sieltä alta. Ennen mun lemppari oli myös Capezion ihan simppeli pitkähihainen puku, mutta nyt se on jo aika kulunut. Se istuu täydellisesti ja alle saa myös liivit ilman, että näkyvät. Mulle aika tärkeä ominaisuus puvussa on, että sinne saa jotkut liivit alle. Ei nyt ehkä niinkään tukihommien puolesta, mutta mulla on tosi vaivaantunut olo jos puvusta näkyy läpi :D. Mulla taitaa olla yhdet neuleshortsit ja ne ovat kyllä tosi kivat varsinkin talvella. Kesällä ehkä vähän liian hikiset.

  Niin ja näyttää tosi kivalta toi sun pinkki helmallinen puku! Mun mielestä aikuisbaletissa saa käyttää ihan samoja vaatteita kun muillakin balettitunneilla. Balettia kun balettia :). Mut ymmärsin sun pointin myös, että haluaa tuntea itsensä itsevarmaksi. Kyllä sitä itsekin on tullut pohdittua eri asuvaihtoehtoja tanssitunneille ja välillä on selkeä "mulla ei ole mitään päällepantavaa" fiilis tanssinkin kohdalla :P.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin kattonut tuota samaa So dancan pukua, hirveen nättti puku! Mulla on kaikissa puvuissa sellanen "bra lining", eli liivejä ei välttii tarvi käyttää alla koska rintamuksessa on kaksinkertainen kangas. Aika usein kyllä silti tykkään käyttää tällasta ohutta urheilutoppia kaikkien pukujen alla. Ja kiitos, itsekin kyllä pidän tuosta pinkkihelmaisesta puvusta, pitäisi vain saada pois tuo "ei ny aikuisbaletissa mitään helmallisia pukuja käytetä..." -ajatus pois!

   Poista
 2. Tiedätkö, mulla on vähän sama kokemus Plumen pukujen kohdalla. Olen kaksi pukua tilannut siltä merkiltä, ja jotenkin niiden koot vaihtelevat aika paljon, tai siis toisiinsa verrattuina puvut poikkeavat kokojensa puolesta aika paljon, vaikka samaa kokoa ovatkin. Sen sijaan Capezion ja Intermezzon puvut on mun suosikkeja, samoin yksi Gaynor Mindenin vetoketjullinen leo. Se itse asiassa on mun ykköspuku nyt! Kesäilmoille ehkä turhan lämmin, mutta aivan uskomattoman ihana päällä, ei semmoinen ohut lirpake, leveät olkaimet ja kaksivärinen.
  Tässä linkki pukuun: https://dancer.com/product/moxie/

  On mulla Gaynorilta toinenkin leotardi ja samaa kokoa kuin tuo Moxie, mutta huomattavasti pienempi. Siinä on melko avonainen kaula-aukko, joten on jäänyt vain yhdelle käytölle. Jotenkin se tuntuu melko turvattomalta.

  Mutta samaa mä sanon kuin Mariakin: käytä ihmeessä tuota pinkkiä pukua tunneilla! Aikuisbaletissa kunnon "balettipukeutuminen" tuntuu kieltämättä vähän ylipukeutumiselta, koska niillä tunneilla enemmän näkee leggareita ja t-paitoja kuin leotardeja. Mutta altistusta! Sitä paitsi tuo leo on hieno, joten laita ihmeessä päälle! Ja jos se helma tuntuu liialta, niin voihan sen aina ratkoa poiskin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä luulen että olen itseasiasta sun kuvista saanut päähäni, että haluan kans vetskarillisen puvun, tuo Gaynor on meinaa ihan supernätti! Vaan reippaasti yli oman budjettini, joten tilasin vähän samantapaisen Intermezzolta, edullisemmin. Voi olla että Gaynor on kyllä laadukkaampi.
   Ja kiva että joku ymmärtää tän mun ylipukeutumisfiiliksen aikuisbaletissa. Meillä suurimmalla osalla on siis ihan vaan leggarit/juoksutrikoot tms ja t-paita tai toppi. Monilla ei ole aavistustakaan mistään puvuista. Sit itelle tulee kauheen pynttääntynyt olo jos olisi ihan viimätten päälle valkoset sukkikset, puku ja helma. Onneksi nyt kesäntunneilla on tosi monenkirjavaa porukkaa, ja pukuja ja helmoja näkyy aika paljon. Syksyllä kun kaikki palaa omiin ryhmiinsä, niin varmaan perus leggarimeno jatkuu monilla meidän ryhmäläisillä (jotka eivät siis käy kesän tunneilla).

   Poista
 3. Tunneille pukeutumisessa on näköjään todella paljon eroja. Esim. meidän tunneilla on ehkä yksi ihminen (ja tunneilla varsinkin kesäisin +20 ihmistä), joka ei käytä balettipukua. Suurella osalla on myös puuterin väriset sukkikset (convertible tietty) ja sitten erilaisia shortseja tai kietaisuhameita ja alkutunnista lämppäreitä. Ja kylläpä joukossa on useampi sellainenkin, jolla on vain puku ja sukkikset. :)

  Mullakin on Plumesta vähän samanlaisia kokemuksia kuin sulla ja Heidillä. Yksi L-kokoinen puuvillalycrainen Plumen puku on mulle liian lyhyt, mutta M-kokoinen muuta matskua oleva puku liian iso. Ja sitten on yksi ihan täydellisen kokoinen Plumen pukukin. :D Tuntuu, että kaikista kokeilemistani merkeistä Plumella koot vaihtelevat eniten.

  Hihalliset puvut ovat kauniita, mutta mulle tulee niissä aina liian kuuma, vaikka olisi vaan lyhyet hihat. Suosikkipukuni on Yumikon Sofiane (hihaton), jossa on venekaula-aukko edessä ja hyvin avonainen selkä. Pukuvalikoimani on aivan liian suuri (yli 20 pukua), ja värejä löytyy mustasta vaaleanpunaiseen ja turkoosista violettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiva että tällastakin pukukulttuuria löytyy. Musta olisi tosi kiva jos useemmilla olisi puku, koska onhan se nyt baletissa tosi kätevä, ei tarvi hypyissä ja muissa pliéissä pelätä paidan helman nousua tai muuta. Tosin Marian mainitsema vessaongelma on kyllä ärsyttävä, kauhee riisuminen ja pukeminen jonku yhden 10 sekunnin toimituksen takia :D
   Ja juu, multa jäi nyt Plumet tilaamatta ku monilla tuntuu oelvan sama kokemus noista koista (kokoista? kooista? onneksi en enää opiskele suomen kieltä). Hui, 20 pukua! Itse olen kyllä myös taipuvainen rohmuumaan, justiinsa tein kauheen ison pukutilauksen...

   Poista
 4. Meillä aikuisbalettitunneilla opettaja oikein patisti ja kehotti kaikkia pukemaan jonkinlaisen helman tunnille :D hänen mielestään siitä tulee aikuisellekin tanssijalle baletillinen olo, ja olen kyllä ihan samaa mieltä. Pue vain rohkeasti tuo helmallinen puku päällesi, voihan sitä vähän ns. "dress down" vaikka juuri mustilla trikoilla ja vaikka mustalla lämppäpaidalla, niin olo ei ehkä ole niin tyttömäinen? Tuo puku sopii sinulle niin hyvin, ei kannata jättää sitä kaappiin. :) Itselleni ainakin osa tunnille menemisen viehätyksestä on siinä, kun saa vetää päälleen ihan klassiset baletin harjoitusvaatteet, ja oikeastaan täällä päin aikuisbaletissa vähemmistöä edustavat he, joilla on ihan tavalliset legginssit ja treenitoppi päällä! :O

  Minulla ei oikeastaan ole muita hankintoja tiedossa, kuin uudet pehmeät harjoitustossut ja ehkä myös kärkitossut. Kärkkäreiden kärjet alkavat olla turhan pehmeät taas, miten onkin mahdollista, että tossun kärki pehmenee aiemmin kuin tossun pohja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihana ope! Ja tottahan tuo on kyllä, helmasta tulee sellanen kiva nätti olo. Ja okei, teilläkin enemmistö pukeutuu pukuihin, kuten Tossulla. Meille päin ei ole vielä tämä trendi oikein iskostunut. Nyt ihan tässä viime aikoina muutamilla on alkanut olla enemmän, ja tuntuu että mitä korkeemmalle tasolle kiivitään, sitä enemmän niitä näkee. Alkeistunnilla ei juurikaan ole, mutta perus- ja jatkotasoilla enemmän, vaikkei sielläkään läheskään kaikilla.

   Poista