sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Hauska viikonloppu ja kulumisia baletista

No heippa vaan,
on tullut näköjään pidettyä kuukauden bloggaustauko! Ei ollut siis mikään suunniteltu tauko tämä, ei vaan ole ollut jostakin syystä kirjoitusfiilistä, eikä toisaalta ole tapahtunut mitään kovinkaan ihmeellistä. Mun arkeni on pitkälti pyörinyt opintojen parissa pitkinä luentopäivinä yliopistolla. Töitä en ole valitettavasti ehtinyt juuri tehdä, mikä on vähän sääli, mutta minkäs teet. Opinnot menee aina töiden edelle, ja se on kyllä hyvä etu että on yliopistolla töissä, koska niissä soppareissa lukee, että työt ei saa häiritä opintoja. Mutta joo, luentoja, parityötä ja "kotiläksyjä" on tullut tehtyä aika paljon. On tuntunut raksaalta herätä lähes päivittäin 7:20, kun en ole aamuihmisiä ja toisaalta tulee valvottua aika myöhään. Onneksi meillä on sentään täälla kauheet kasat lunta! Tämä on jakanut mielipiteitä aikalailla, jotkut ei tykkää yhtään ja joidenkin (minun) mielestä tämä on aivan ihastuttavaa. Tykkään kyllä pimeästä ja märästä lokakuusta, siinä on sitä tunnelmaa, mutta onhan se nyt aika rasittava pidemmän päälle. Lumi tuo kivasti vähän valoa, JA pikkupakkanen takaa sen, että jos taivaalta tulee jotakin, se EI ole sellasta rasittavan pientä tihkusadetta, vaan lumihiutaleita :) Olen monena vuonna myös harmitellut sitä, miten lyhyeksi luminen aika Suomessa jääkään loppujen lopuksi. Yleensä marraskuussa ei lunta vielä nähdä, joulukuu on vähän sellasta on-off räntähommelia ja vasta tammikuussa tulee pysyvä lumi. Se kestää sinne helmikuun loppuun, kun alkaa sulaminen. Tosin eipä nyt kannata niin hirveästi riemastua, nimittäin ilmeisesti tämä tulee sulamaan ensi viikon viikonloppuun mennessä : / kiva kuiteskin saada nauttia parisen viikkoa tästä :)

No joo, se säästä :D Baletissa on mennyt, hmm, vaihtelevasti. Tuntuu että maanantain kärkitektiikkatunti on ehdottomasti hankalin tunti: jos jollakin tunnilla onnistaa, niin tiedossa on ainakin pari huonoa tuntia. Yksi eteenpäin, kaksi taakse... Jossakin vaiheessa tuntui että ne piquet meni jo ihan ok:sti, mutta nyt ainakin tänä maanantaina tuntui että ne meni huonommin kuin varmaan ekalla kerralla kun tehtiin niitä! Yritän lohdutella itseäni sillä, että kai siellä kärkitekniikassa sitten jotakin opin, kun olen niin pois mukavuusalueeltani. Perus1-tunti pehmeillä on mennyt ihan kivasti, ollaan siellä opeteltu (mm.) tekemään tuota grand jeté en tournant -hyppyä. Löysin tällaisen hauskan kuvan aiheesta:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/75/a0/27/75a02735aebacf73ce3c42c1fb9ca216.jpg
Kaksi viikkoa sitten onnistuin jotenkin potkaisemaan itseäni kauheen kovaa toiseen sääreen tuon hypyn pyörähdyksen aikana -.- Siitä on VIELÄKIN mustelma. Mutta iloinen asia on se, että tuntui että viime kerralla tosiaan hokasin ton hypyn. Tuo toisen jalan fouette, mikä sitten kääntää tuon vartalon, tulee tehdä oikeestaan heti hypyn alussa, muuten ei kerkeä saada tuota toista jalkaa niinkuin suoraksi. Mulla on aluksi tullut tästä hypystä vähän sellainen luistelun valssihyppy, ja on ollut hankala löytää tuota 5. kuvan asentoa ilmassa. Ärsyttävää on myös se, että itseään on tosi hankala tarkkailla peilistä tämän hypyn ajan. Mutta nyt viime kerralla se taisi mennä jo ihan kivasti :)

Torstain tunnit on sujutnut musta mukavasti. Nyt meillä alkoi uudet sarjat ja kaikki tankosarjat on Pähkinänsärkijän musiikkeja <3 Vitsi olin ihan älyttömän iloinen! Lisäksi alettiin kolme viikkoa sitten tekemään perus2-tunnilla variaatiota Pähkinänsärkijän Arabialaisten tanssista. Vaikka se ei ehkä ihan perus balettia muistutakkaan, niin olen tykännyt siitä kovasti. Meillä on siinä sellaisia koukussa olevia "arabialaisia" käsiä ja jalkoja ja vähän lattiallakin käydään. Hankala on se musiikki, kun siinä ei ole silleen kauheen silkeesti painotettu sitä tahtia, niin siitä täytyy sitten eläytyä, mikä on hankalaa, koska kaikkien tulisi eläytyä sitten samalla tavalla :D Ollaan hei muuten myös tehty torstain kärkitunnilla espanjalaisten tanssin variaationpätkää. Siinä on kivan reipas musiikki :) Torstain kaksoistunti on mun mielestä kokonaisuudessaan mennyt aika kivasti. Tosin tällä viikolla kyllä vähän munasin -.- Yleensä osaan ajoittaa ruokailuni sekä ruokailun määrän hyvin suhteessa tuleviin balettitunteihin, mutta viime torstaina söin vahingossa aivan liian tuhdin aterian paria tuntia ennen treenejä, ja voi luoja sitä raskasta oloa! Siinä mun ruuassani oli nyt sitä paljon puhuttua härkistä, ja sehän on selvä miten mun elimistöni reagoi papuihin. Inhottava turvotus ja vatsan nipistely ei oikeen sopinut niihin espanjalaisten tanssin keveisiin hyppyihin tai arabialaisten tanssin akrobaattisiin taaksetaivutuksiin. Enpä tee tätä virhettä siis ainakaan hetkeen uusiksi!

Mulle on siis tämän blogihiljaisuuden aikana kuulunut ihan hyvää :) Tämä viikonloppu oli tosi ihana. Perjantain aamuluennon jälkeen kävin lounaalla eräässä kahvilassa ja illalla ystäväni tuli pariksi tunniksi kylään. Syötiin cocktail-piirakoita avokado- ja aurinkokuivattutomaatti -täytteillä, sekä valko- että maitosuklaisia Filipinos-keksejä. Tehtiin myös hyvää irtoteetä pressopannulla, vihreää puolukka-greippiteetä! Kuulostaa ehkä oudolta, mutta mä olen kyllä tykännyt siitä teestä. Lauantaina sain vihdoin nukkua pitkään, ja siinä sitten iltapäivästä tokaisin miehelleni, että lähdettäiskö uimahalliin. Ollaan asuttu täällä nyt 6,5v, enkä ole vieläkään käynyt kertaakaan uimahallissa. No lähettiin sitten ja voi vitsi se oli hauskaa!! Tää oli vielä melko hulppee uimahalliksi, perus rata-altaiden lisäksi oli kaksi sellaista "hupiallasta", missä molemmissa oli liukumäet ja toisessa oli vielä puolentunnin välein sellaiset aallot kuin monissa kylpylöissä. Siellä oli myös tarjolla tosi paljon kaikenlaista kellukepatjaa ja sellaista putkiloa. oli aivan älyttömän hauska riehua siellä :'DD Ei olisi ehkä kauheen helpolla uskonut, että me ollaan 25-vuotiaita. Siinä tuli kyllä huomaamattaan kuntoiltua aika paljon, ihan sekin kun sai kavuttua sinne patjan päälle istumaan ja tasapainotteli siinä oli varmasti hyvää treeniä keskivartalon syville lihaksille. Siinä touhutessa sitä ei kyllä kauheesti ajatellut. Testattiin myös sitä Jackin ja Rosen tilannetta Titanicin lopussa: meidän patja oli huomattavasti pienempi kuin se Rosen ovi, millä se köllötteli, ja hyvin mahduttiin siihen molemmat. Prkeleen Rose.

   Tänään sunnuntaina nukuttiin taas pitkään, ja myöhäisen aamiaisen aikana katsottiin Teemalta Schrödingerin kissa-tiedeohjelmaa. Olen katsonut joka jakson tästä sarjasta ja voin suositella! Areenasta löytyy joitakin jaksoja. Kyseessä on norjalainen tiedeohjelma, mikä kansantajuisesti mutta yksityiskohtaisesti esittelee kaikkia nykypäivän tieteen projekteja ja saavutuksia. On tutkittu laihdutusta, traumojen periytymistä, arkitsen merieliön roolia dna-tutkimuksessa ja paljon muuta! Ohjelman katsomisen lisäksi kävin tänään pitkästä aikaa lenkillä. Aikaisemmin tällä viikolla kävin ostamassa itselleni paksummat ulkoiluhousut. Mulla on vaan sellaset perus tuulihousut, missä on se kuorikangas ja sitten sisäpuolella sellainen verkkokangas, eli ei suinkaan mikään lömpöinen housu. Toppahousut tuntui mun mielestäni vähän turhan paksuilta ja kankeilta, niin löysimpä tuollaiset kivat ulkoilupöksyt, mitkä on jotakin tuuli- ja toppahousun väliltä. Näissä on myös kuorikangas päällä, sitten sellainen ohut lämmin kerros. Ei siis ole niin tönkkö kuin toppahousu, mutta ne on paksummat kuin tuulihousut. Lisäksi ostin fleecen tuonne mun ohuen ulkoilutakin alle. Ajattelin, että mun ulkoilutakkini on ihan hyvä ja kivannäköinen, miksi ostaisin suunnilleen samanlaisen uuden talvea varten, jossa on vaan lämmin fleece-vuori, kun voin ostaa tuon alle vaan sen fleecen. Lisäksi ostin sitten extemporesti itselleni heijastinliivin! Olen vähän niitä ihmisiä, jonka mielestä pyöräilykypäröissä ja heijastinliiveissä yms. ei ole mitään vikaa, mutta harvoin tulee itse käytettyä, koska ????. No nyt sitten hokasin siellä Budget Sportissa, että tuossahan on näppärä heijastinliivi, eikä maksanut kuin 12e. Toisaalta mulla on ollut heijastinliivin kanssa ehkä vähän sellasta ajatuksen tasolla olevaa ongelmaa, että tuntuu kurjalta ostaa ensin kivat ulkoiluvaatteet (mitkä maksaa aina aika paljon) ja sitten peittää ne rumalla liivillä. Mutta nyt tuo mun löytämäni liivi olikin aika kiva, sopii musta hienosti tuon mun takkini päälle ja on kivan napakka ja tyköistuva. Inhoon aina sellasia löysänä lötköttäviä pelipaitoja ja muita, mitä esim. liikuntatunneilla käytettiin. Käytin tänään ekaa kertaa, ja eihän sitä edes huomannut päällä :) Voin kyllä suositella tuota, jos joku täälla empii heijastinliivin käyttöä!
     Lenkin jälkeen tein kuntoutusjumpat ja jalkojen venyttelyt. Nyt vielä olisi edessä päivällisen kokkaamista (simpukkapastaa avokadon, fetan, kikherneiden ja sipulin seka persiljan kanssa) ja varmaankin jotakin leffaa meinasin illalla vielä katsoa. On ollut kyllä aivan ihana ja rentouttava viikonloppu! Viimeiset kaksi viikonloppua on myös toki ollut hauskoja kaksissa eri Halloween-bileissä, mutta tämä vanha kettu kaipaa myös rauhallisia viikonloppuja :D Tai no joo, eipä se uimahallireissu niin kauheen rauhallinen ollut.... Mites teillä muilla menee? :) Loppuun vähän kuvia:


Talvikenkäostoksilla, mikä on paras väri? En vielä ostanut mitään, mutta pyysin tilaamaan liikkeeseen mun kokoani tota harmaanruskeaa, siitä ehkä tykkäsin eniten. Tai vaaleen ruskee...??
Red velvet cupcakes ja vaaleanpunainen aivokuorrute Halloween-juhliin ;)
Kissa rakastaa köllöttää lauteilla, varsinkin kun sauna on lämpeemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti