lauantai 31. toukokuuta 2014

Kuulumisia, ruokaa ja kesää

No niin, viime postauksessani siis sopersin onnettmasti ruotsia, sillä tarkoituksenani oli treenata maanantain uusintatenttiin. En ole saanut vielä tuloksia. Blogikirjoituksen lisäksi katsoin Netflixistä kaksi jaksoa Wallanderia ruotsinkielisillä teksteillä, mutta tämä harjoittelumenetelmä osoittautui hupaisaksi fiaskoksi. Katsoin 1,5h kestävän jakson, jota ymmärsin ihan hyvin, suurimmaksi osaksi toki kuvamateriaalista pystyin päätellä, mitä tapahtuu, eikä siis kaikki puhe mennyt ihan jakeluun. Kiinnitin kuitenkin huomiota yhteen sanaan, jota näyttelijät käyttivät usein: jävla. Jakson jälkeen kirjoitin sanan Google Translatoriin vain todetkaseni, että olin oppinut 1,5h aikana yhden uuden sanan, kirosanan. Sanan, mitä en edes voi käyttää ruotsin esseessäni Jävla!!
     Sitten ruoka-aiheeseen!! Aluksi sanon, että en normaalisti valokuvaa ruokaani. Se on monesti vähän, öh, omituista, etenkin ravintolassa. Toki eri asia on ruokablogit, jossa on tarkoitus jakaa reseptejä ja ruokaideoita, jolloin kuvat ovat luonnollinen osa projektia. Tässä seuraavassa kuvassa komeilee tämän lauantain aamiaiseni, mikä oli kerrassaan maukas. En siis pääse nauttimaan tällaisesta aamiaisesta läheskään joka aamu, en oikeastaan arkena syö aamiaista ollenkaan, jos minun pitää olla ennen klo 12 missään, luennolla tai harjoittelussa tai muualla sovitussa toiminnassa. Mulle tulee helposti jotenkin etova olo, jos alan aamulla tunkea elimistööni ruokaa. Vettä toki juon aina isohkon lasillisen ennen kuin lähden minnekään. Eri asia onkin sitten nämä viikonloppuaamut, kun nukun pitkään iltapäivälle, silloin kyllä aamiainen maistuu! 


Tässä on siis:
- kaura-porkkanaleipä paahdettuna, margariinia, juustoa ja kurkkua päällä
- viinirypäleitä
- pari cashew- ja saksanpähkinää 
- smoothie, jossa on mustikoita, banaani, AB-jugurttia ja hieman maitoa
- Muumien mustikkamuffinssin makuista teetä
- vettä

Aamiainen oli erittäin onnistunut, erityisesti suosittelen smoothieta! Ei meillä yleensä ole kaapeissa näin paljon noin hienoa ruokaa, mutta eilen oli tarjouksessa viinirypäleitä ja mustikkapussikin oli pieni ja edullinen (pakastealtaasta tietysti). Pähkinöitä olin ostanut täksi viikoksi evääksi harjoitteluuni, ja niitä oli jäänyt pussinpohjalle vielä muutama. Ruoka on hyvää : ) 

     "Kesää" lukee vielä otsikossa. Hmm. Ei töitä, eli kerrankin saan vaan lomailla kesän <33 Oikeastaan en halunnut tätä, olisin halunnut töitä ja hainkin niitä noin 27 eri yrityksestä, mutta ei niin ei. Harjoittelupaikkanikin ottaa vakikalustolta kaksi tytärtä kesätöihin, joten "oikealle" kesätyhakijalle ei riitä enää paikkaa. Kurjaltahan se tuntuu, mutta samalla tiedostan, että olen itse vienyt monena kesänä joltakin rakennusalan opiskelijalta kesätyöt hyödyntämällä omia suhteitani (= isää), joten en valita. Vaikka kesän ajaksi taloutenikin on tuettu mesenaattini lahjoituksen avulla, hain silti opintotukea yhdeksi kuukaudeksi, sillä eräs pakollinen yleisopintojen kurssi on vielä käymättä: Tieteen etiikka, täältä tullaan! Failasin siis ensiyrittämäni tammikuussa. Saamme valita kahdesta kurssista, Tieteen etiikka-kurssin tai Tieteellisen toiminnan perusteet-kurssin väliltä. Tammikuussa kävin tenttimässä jälkimmäisen, mutta hylättyhän sieltä tuli. Nyt sitten paremmalla menestyksellä tutustumaan tuohon toiseen, eli tieteen etiikkaan : ) Mutta vielä on ensi viikolla pari päivää harjoittelua jäljellä, sitten pääsen kesälaitumelle!! Loppuun vielä seinälle laittamamme kivat taulut. Eiväthän ne odottaneetkaan kaapissa kuin pari vuotta, huups. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti