keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Syksyn opintosuunnitelmiaSE ON TÄÄLLÄ! Nimittäin tanssiopiston lukujärjestys!! Tätä on odoteltu tassut vapisten kolmisen viikkoa. Luonnollisesti aloitan alkeet ykkösestä : ) aikuisbaletti etenee seuraavasti: alkeet 1, alkeet 2, perus 1, perus 2, perus 3, jatko 1 ja jatko 2. Olin niin into piukassa, että olin hetken aikaa jo varma, että ilmoittautuisin käymään kahesti viikossa, alkeet 1 ja alkeet 2 tunneilla. Hintaa olisi kuitenkin tullut hieman liikaa, ja muutenkin, piti oikeen sanoa ääneen että nyt nainen RAUHOTU :’D Ku mietin että aloitan tässä kielen opiskelun ihan alusta pitäen (siitä lisää pian), sitten on kandin tekoa + perusopiskelua, nii ehkä en nyt sitten ahda vapaa-aikaanikaan täyteen. Lisäksi kattoo nyt mitä edes tykkään koko baletista. Voi olla että olenkin romantisoinut sen mielessäni tai opettaja onkin natsihirviö. Joten opettelen nyt vuoden verran alkeita, hankin pikkuhiljaa tarvikkeita, ja jos tuntuu siltä että tämä olisi se mun juttuni, nii ensi syksynä sitten voin alkaa käymään 2x viikko. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina eli 1.8., vähän jännittää että minkälaista porukkaa sinne mahtaa tulla : ) onko kaikki jotain 40v mammoja vai onkohan siellä enemmänkin tällaisia 20-30v nuoria aikuisia. Ensimmäinen tunti on  sitten tiistaina 19.8. kello 20-21, äääkk!!!     Niin, sitten yliopisto-opiskelujen suunnittelua. Olen ollut nyt kuukauden lomalla, ja tässä muutaman päivän verran on jo mieli suuntautunut jälleen kampukselle ja luentosaleihin. Ja koska rakastan lukujärjestysten ja aikataulujen tekoa ja muuta suunnittelua aivan hirveesti, olen luonnollisesti innostuksissani tehnyt jo opintosuunnitelmani vuodelle 2014-2015 :’) Muutama ongelmakysymys on vielä ratkaisematta, mutta first things first. Psykologiaa mulla ei juurikaan ole koko lukuvuonna : ( syksyllä kandi (10op), siihen liittyvät kvalitatiiviset tutkimusmenetelmät (5op) sekä kvantitatiiviset tutkimusmenetelmät (5op) ja ammatillisista tais olla sellanen kun vuorovaikutustaidot (2-3op?). Siinä mun vuoden psykot O_O Keväälle otan sitten viimeisen pakollisen tilaston kurssin, jota laitoksellamme leikkisästi kutsutaan jatkosodaksi. Se on 9op:n kurssi, kestää monta kuukautta mutta onneksi siinä on välitenttejä.
      Sitten nämä ”uutuudet” ;) elikä aloitan siis ranskan kielen opiskelun nyt ihan alusta. Aloitin sitä viime syksynä, mutta se oli lyhyt ku kanan lento :’D hieman yliarvioin taitojani (menin kurssille alkeet 3-4), vaikka oikea paikka olisi varmaanki ollut se alkeet 2. Nyt päätin jättää koko itsearvion pois ja suorittaa tunnollisesti kaikki alkeet 1-5. Opintopisteitä tästä satsista tulee 20, mutta niitä ei lasketa tutkintoon : ( eli ne kyllä näkyy opintosuoritusotteessa ja kelalle ne kelpaa myös, mutta kanditutkinnon 180 opintopisteen kokonaisuuteen ne ei käy. Mikä ei sinänsä haittaa, koska mulla on niitä kertynyt tässä jo ihan hyvin. Toinen uutuus onkin sitte toisen sivuaineen valitseminen. Olin hakenut upouuteen Kognitiivisen neurotieteen sivuainekokonaisuuteen, joka on oman laitoksemme organisoima, mutta kaikille tiedekunnille vapaa sivuainekokonaisuus. En kuitenkaan päässyt tähän (otettiin vain 50 opiskelijaa), koska hakijoita oli paljon ja valinnassa suosittiin maisterivaiheen opiskelijoita. Suunnitelma b:nä mulla oli/on tuo solu- ja molekyylibiologia. Voi kuulostaa aluksi vähän randomilta, mutta olen kiinnostunut ihmisestä ja soluista ja olen ainakin kuvitellut että se vois jossakin määrin tukea neuropsykologian opiskelua. MUTTA, se mikä mua oikeesti kiinnostaisi eniten, olis oikeuspsykologia <3 Valitettavasti tätä tarjotaan vain Itä-Suomen avoimessa yliopistossa! Ja ilmeisesti opiskelu on lähiopiskelua, joten en mielelläni ajaisi joka viikko vuoden ajan jonnekin helkkarin Joensuuhun ja takasin. Luulin aluksi että pelkät tentit pitää tehdä siellä, mutta en oo nyt enää varma oikeen mistään. Niiden nettisivuilla on edelleen viime lukuvuoden suunnitelma, niin en ole vielä viittinyt edes pommittaa niitä sähköpostilla. Elokuun aikana voisin selvittää, että miten käytännössä tää oikeuspsykologia sivuaineena vois toimia etänä, ja jos ei toimi nii valitsen kai tuon solu- ja molekyylibiologian. Sinne olisi ainakin yks kaveri tulossa myös : ) kirjat on englanniksi ja onneksi tää kaveri lukee sivuaineenaan englantia eli voin aina kysyy sit siltä ku en ymmärrä mistään molekyylitekstistä mitään xD Toisaalta mulla olisi kyllä kolmaskin vaihtoehto tän sivuaineasian suhteen. Pääsisin kaikista pienimmällä työmäärällä, mutta en tiedä kestääkö mun egoni sitä :’D Nimittäin ryömiä takaisin humanistikukkuloille ja tehdä loppuun suomen kielen perusopinnot ja napata siitä sivuaine. Mulla on tehty sitä jo 15op:n verran, eli olis enää 10 jäljellä… En vaan tiedä pystynkö siihen vai kuolenko vitutukseen XD
     Eli näyttäisi siltä että opiskelen valtavasti erilaisia juttuja syksyllä, joten tästä blogista voi tulla kovasti monipuolinen :DD Lähinnä varmaan ragetusta et miksen osaa mitään xD No, ehkäpä opin nyt sitten paljon uusia kivoja asioita tän lukuvuoden aikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti