tiistai 2. syyskuuta 2014

Balettipostaus: Alkeita



Rakastan uutta harrastustani. Se on tosi vaikeeta, enkä ole varmaan mitenkään erityisen hyvä, mutta on ihana saada uusia haasteita vastaan ja kehittää omaa kehoaan. Aloitin oikeastaan kehon liikkuvuuden harjoittamisen jo pari kuukautta sitte, kun aloin venytellä spagaattiin, mutta valitettavasti tämä ei ole vielä onnistunut xD Tuntuu etten ole juurikaan edes edistynyt, ehkä joitakin senttejä. Siksi hainkin lisää youtube-videoita, ja löysin yhden josta on ollut mun mielestä hyötyä.https://www.youtube.com/watch?v=3EOG8ts8nOc Edes-takaisessa spagaatissa jää suunnilleen 15-20cm väliä haarojen ja lattian välille, riippuu vähän päivästä. Sivuspagaattiin en sitte olekaan koskaan edes päässyt, mutta koitan nyt sitäkin reenailla, en kylläkään kovinkaan korkein odotuksin :’D siinä jää kyllä aina varmaan reilu 30cm uupumaan, enkä oikeen tiedä että mahtaakohan se ikinä onnistua.
     Toinen asia, mitä olen treenaillut, on jalan aukikierto eli turnout. Klassisessa baletissa ihanteena on saada jalat käännettyä 180 astetta, eli toisen jalan varpaat osoittaa itään ja toisen länteen. Itse en tähän luonnollisesti kykene, mutta saan omasta mielestäni ihan ok-aukikierron luonnostaan. Tässä kuva: 
Matto ei ole roskainen, vaan kissan repimä...
Ajattelin että otan kuvan nyt, jouluna ja lukukauden päätteeksi ihan vaan tarkkaillakseni, kehittyykö jalkojeni asento mihinkään. Saan toki tuon 180 astetta väkisin vääntämällä, mutta en viitsi alkaa tässä kypsässä iässä väkisin kääntelemään kinttujani ja tuhoamaan polviani. Aukikierron tulee lähteä lonkasta, ja koko jalan tulee siis olla kääntynyt, EI missään nimessä pelkästä polvesta/nilkasta. Tämän vuoksi lantion aukikiertoa pitää treenata aktiivisesti. Mutta olen hyvin iloinen siitä, että tämä on asia jota voi treenata, eikä silleen: ”Sori oot jo noin vanha, olisit lapsena jo treenannu, nyt on jo liian myöhäistä.” Tässä videossa on oivia liikkeitä, joista olen kehittänyt itse sellaisen minitreenin, jonka tekemiseen menee 10-15min: https://www.youtube.com/watch?v=PVPkDVHo0jY Treenin lyhyyden ja helppouden vuoksi ( = siinä ei siis tule esim. hiki eikä välttii tarvi vaihtaa edes vaatteita) olenkin tehnyt sen melkein joka päivä :>
    Lisäksi löytyy vielä paljon asioita, joita haluan ja aion treenata, esim. tasapaino. Ärsyttää kun huojun kuin mikäkin haavanlehti, kun tunnilla tehtiin relevé ja toinen jalka ojennettiin passéeseen (miten taivuttaa ranskankielinen sana suomen kieliopissa??). Katso alapuolelta kuvat ja selitykset eri liikkeisiin. Lisäksi tahtoisin aktiivisesti harjoittaa nilkan, jalkapöydän ja varpaiden pikkulihaksia, että ehkä joskus voisin saada luvan alkaa treenata kärkitossuilla <3 tämä on tosin monen vuoden tavoitteellinen haave, eli ei vielä unelmaakaan kärkitossuista 3-4 vuoteen : (
     Koska olen niin kovin innoissani tästä ja koska yritän opetella kaikkien oppimieni liikkeiden nimet, laitankin tähän kuvat jokaisesta! Ajattelin että aina kun opin jotain uutta niin voisin pistää kuvan. Tänään harjoiteltiin hyppyjä, joten niistä on ehkä hankalampi ottaa kuvia, mutta uutta materiaalia on tulossa ainakin jossakin vaiheessa. Huomatkaa upouudet shortsit! 
Tämä on nimeltään kuudes asento. Jalat tiukasti yhdessä, varpaat osottaa eteenpäin.

Tämä on ensimmäinen asento. Tässä pitäisi nyt olla se 180 astetta... ehkä vielä joskus..

Tämä on toinen asento. Tendun eli jalan ojennuksen avulla ensimmäisestä asennosta on helppo siirtyä toiseen asentoon.



Relevé, eli varpaille nousu. Tavoitteeni olisi saada nilkat täysin suoriksi, kuitenkaan kaartumatta ulospäin.

Coupé. Tämä on oikeastaan vähän huonohko kuva, koska kantapään pitäisi olla "liimattu" toiseen jalkaan, nyt näkyy vähän rakoa.

Tendu, eli jalan ojennus. Voidaan tehdä eteen, sivulle tai taakse.

Passé, eli työskentelevä jalka nostetaan toisen jalan polven korkeuteen. Riippuu vähän opettajasta, ja koreografiasta ym., nostetaanko jalka polven eteen, viereen vai taakse.

Kuva on vähän koominen :D täpä on demi plié, eli polvet koukistettu puoliväliin (demi = puoli)

Vielä koomisempi kuva :'D tämä on grande plié, eli se tehdään ''puolivälistä loppuun asti''. Tässä kannat nousee ylös, kyykky on syvempi ja selän on pysyttävä ehdottoman suorana, takamus ei saa painua taakse. 

Tällaista tällä kertaa! Seuraavaksi, tai ainakin jossakin vaiheessa tulee tilitystä uudesta sivuaineestani ;D







1 kommentti: