sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Balettipostaus: Venyttelyä

Äääähh. Olenko jo kertonut, että olin nuorena todella venyvää sorttia? Ai olen vai? Monettako kertaa? Ai kahdettasataa.... Katkeruus ei toki paista tästä läpi -.- Olen nyt heinäkuusta asti venytellyt, välillä lähes päivittäin, ja välillä on sitte ollut parinkin viikon taukoja. Tuntuu, etten ole merkittävästi edennyt kuin muutamassa venytyksessä, mutta itse spagaatiharjoituksissa en ole edennyt kyllä paria senttiä enempää : ( Katsotaampa tulokset:

Venyttelyrutiinini ensimmäinen liike: Lotusasento/salmiakkiasento/mikä lie:
Tämä on yksi niistä harvoista liikkeistä, joissa olen edennyt. En ole koskaan ollut hyvä tässä, eikä tämä oikeastaan edes tunnu venytykseltä missään lihaksessa, enemmän musta tuntuu siltä, että jalat irtoo liitoksistaan tässä asennossa. Mulla on aina jäänyt polvet kainaloihin asti, joten on edistyksellistä että nyt ne näyttää olevan noin niinku edes vaakatasossa. Vielä ku sais lattiaan asti!


Seuraavaksi tulee perus ''Ottakaa niin leveä haara kuin saatte''-asento, jossa perus venytykset oikealle ja vasemmalle. Otsa osuu polveen hyvänä päivänä, huonona taas jää sentin parin päähän. Sitten seuraavaksi tuleekin venytys, jossa olen ilokseni huomannut edistyväni reippaasti, nimittäin venytys keskelle:

 Saan helposti jo kyynärpäät maahan, oikeastaan otsallakaan ei ole kuin 5-10cm lattiaan : ) tässä minua auttoi kaikista eniten se, kun pystyasennossa haukkaa happea runsaasti, sulkee silmät ja alkaa samaan tahtiin laskeutua ja puhaltaa ilmaa aktiivisesti ulos keuhkoista. Jos tuntuu että haluaa vielä alemmas, nappaa vaan lisää ilmaa kauhkoihin, ja ulospuhalluksen aikna painaa itseään alas. Se auttaa myös ratkaisevasti, kun osaa rentouttaa kaikki lihakset. Välillä huomaa vaan pakottavansa itseä alas ja alas, mutta kun keskittyy tuntemaan kehonsa, huomaakin joka paikan tärisevän ja olevan jännittynyt ja kireä. Ilmankos mikään ei veny silloin. Mutta tää on ehkä semmonen juttu, jossa menee vähän aikaa hahmottaa, mistä on kyse ja miten tuntee oman vartalonsa.

Sitten itse spagaattiharjoituksiin. Tässä en siis ole edennyt hitto _y h t i k ä s_  MIHINKÄÄN!! Tää on kaikista ''helpoin'', vasen jalka edessä, oikee takana: 
Tässä haaroista matkaa lattiaan on tuommoiset 15cm. Todella rasittavaa. Olen yrittänyt soveltaa tuota äskön mainitsemaani rentoutta tähän, mutta kun ei vaan mee. Muistan että nuorena vaan rennosti liukui tuohon asentoon, nyt ei mitkään aktiiviset uloshengitykset auta. PRKL.
     No, ojasta allikoon: tässä on oikea jalka edessä, vasen takana. Ja perse ei ole missään hemaisevimmassa olomuodossaan, mutta whatever. 
Tässä onkin semmoset 15-20cm matkaa (ja kiva mahamakkara <33). Nyt kun katselen itseäni kuvasta, niin havaitsen että ongelmana lienee tuo taakse menevän jalan etureisi/lonkankoukistaja. Etummainen jalka eli takareiden venyvyys on mun mielestäni huomattavasti parempi kuin tuon taaimmaisen jalan etupuoli. Ehkä pitäisi alkaa aktiivisemmin treenata lonkankoukistajia? Hmm. 
     Ja viimeisenä, se kaikista huonoin, eli tää "keskispagaati", middle splits, miksi haluattekaan sitä kutsua. Tähän en ole ikinä päässyt, en edes siellä kultaisessa nuoruudessa. Samoin kuin lootusasennossa, tuntuu kummasti niinku tossa jalkojen liitoskohdassa, että ne niinkun irtoo/menee sijoiltaan. Eli paras on varmaan jatkaa noita lonkan avartamisharjoituksia ja perus venyttelyä.. Tavote olis et jos sitä vaikka jouluna.. Mut toisaalta, en viitti pitää lippua hirveen korkeella, koska tässä on nyt menny jo 4kk eikä ole juurikaan tullut tuloksia.. nii että tapahtuisko sitten 2kk mitään? Empä tiiä. Mut tavotteita on aina hyvä olla...? : ) Niin ja kuva vielä tuosta hirveästä yrityksestä, väli haaroista lattiaan on n. 30-40cm :'DDD
Huvittavaa tässä on vielä se, että en pääse itse ylös tuosta asennosta ::::DD Mieheni pitää tulla aina nostamaan mua vyötäisiltä takaisin jaloilleen xD

Kommentteihin saa laittaa vinkkejä tai vaikkapa kuvia omista suorituksista!! Ehkä ne inspirois mua yrittämään kovemmin... Seuraavassa postauksessa on varmaan taas opiskeluihin liittyviä juttuja, siihen asti näkemiin!!

5 kommenttia:

 1. Jee hyvä Katja! : ) Täytyypi oikeen itekin kokeilla mihin sitä tämmösenä kumi-ihmisenä näin miljoona vuotta sitten viimeksi venytelleenä nyt pääsis. Koitan patistella Mikon kuvailemaan jossain vaiheessa. : >

  VastaaPoista
 2. Hyvä hyvä, jaksaa vaan ponnistaa! Mulla on kyllä tietyissä asennoissa ihan tuo sama ongelma ku sulla, ei venytä, mutta tuntuu että jalat menee sijoiltaan. Pitäisi päästä johonkin venytystekniikkatunnille jossa sais henkilökohtaista opastusta et mitä teen väärin..

  VastaaPoista
 3. Jeei, tehkää vaikka omaan blogiin samantyyppinen postaus? : ) olis kiva nähdä vähän mihin muutkin ihmiset pystyy. Tosin sit mulle tulee taas paha mieli ku Maria saa täydellisesti kaikki liikkeet tehtyy xDD Tässä on muuten video, josta olen muokannut pikkusen omanlaisen venyttelyohjelman, pääosin kuitenkin hyvin samanlainen:
  https://www.youtube.com/watch?v=3EOG8ts8nOc

  VastaaPoista
 4. Moikka!

  Minä olen kirjoittamassa postausta venyttelystä. Tuohon sivuspagaattiisi kuitenkin totean, että osittain varmasti lähentäjäsi ovat sen verran kireät, että estävät venymistä. Kaikilla ei myöskään lonkan luinen rakenne anna periksi, että sivuspagaatti menisi koskaan lattiaan saakka. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta! Ajattelin tässä piakkoin kirjoitella tuosta sivuspagaatistani lisää ja pohdiskella vähän ihmisanatomiaa, sillä löysin youtubesta tosi havainnollistavan videon, jossa on vähän esitelty lihaksia, joiden venyvyyttä tarvitaan sivuspagaatissa. Olen myös keksinyt oivan tavan venyttää lonkkani lihaksia huomattavasti paremmin kuin tämän postauksen viimeiessä kuvassa ;) Siitä lisää tulevina viikkoina!

   Poista