tiistai 5. heinäkuuta 2016

Arabesqueja ja bataattiranskiksia


Mun on jo pitkään pitänyt ottaa kuvat mun arabesqueistä, sillä niistä ei taida olla ainuttakaan kuvaa täällä blogissa. Arabeskit ei ole ollut mulla nyt mitenkään erityisen treenauksen kohteena, mutta kyllä mun varmaan lähes päivittäin tulee täällä kotosalla tepastellessa nostettua developén kautta jalkoja eteen, taakse ja sivulle.  Tiukasti mennään tuossa ysikympin tienoilla, eikä kyllä varmaan senttiäkään yli. Jalka sinänsä pystyisi nousemaan tuosta, mutta mun selkä ei anna enää enempää periksi, eikä siis pysy pystyasennossa, mikäli jalka nousee yhtään korkeemmalle. Mutta musta tuo on aika hyvä :) Selän lisäks musta tuntuu, että isohko pakara on tässä asennossa kyllä vähän tiellä! :D Oikee jalka nousee inan verran korkeemmalle kuin tää vasen, mikä kyllä lähtee ihan potentiaalisesti nousuun, mutta jalkaterä taitaa jäädä lötköttämään lähemmäs maata:

Arabeskissa tosiaan haastavinta mulle on tuo selän pitäminen pystyssä, ja mun on kyllä jo pitkään pitänyt koittaa notkistaa selkää. Haha taas yks näistä mun to do-listan jutuista, spagaatien ja korkeemman jalkaholvin ja noin 100000 muun tavoitteen ohella :D Oletteko kokeneet jotkut tietyt liikkeet/venytykset erityisen hyödyllisiksi selälle?


Tällä viikolla on tosiaan baletissa uus (tai vanha) ope ja uudet sarjat. Aloiteltiin sellasta ihan hauskaa grand allegro-sarjaa, mistä tosin eka olin vähän että waat, kun siihen kuului varmaan 15 eri hyppyä, joista osa oli uusia ja ope näytti ne vaan sillee kertaheitolla putkeen kaikki! Onneksi me mentiin sitä kyllä usemmpaan otteeseen silleen hidastetustikin. Itselleni olisi ollut kyllä ehkä helpompi, jos sarja oltaisiin opeteltu vaikka kahdessa eri pätkässä erikseen, ja sitten yhdistetty, mutta menee tää näinkin. Vaikka mun grand jetét ei edelleenkään näytä läheskään spagaateilta ilmassa, tykkään silti yleensä noista isoista hyppysarjoista. Niissä on sellanen kiva vauhdikkuus ja riemu :D



Mä tykkään aina sillon tällöin kokeilla kaikkia uusia ruokajuttuja, ja musta niitä on kiva jakaa myös täällä blogissa, piditte siitä sitten tai ette :D Tällä viikolla tein ekaa kertaa bataattiranskiksia, ja voi vitsi niistä tuli nameja. Tykkään bataatista ja teen aina välillä jotain intialaistyylistä kookos-bataatti-kikhernepatoja. Tällä kertaa valmistin nuo ranskikset, kasvisnugetit/-pihvit (riippuu vähän koosta, tein pienempiä ja isompia), sekä kastikkeeksi oma tekemää tzatzikia. Ranskikset vaan suikaloin, laitoin pellille, sirotin suolaa sekä kuivattua rosmariinia päälle sekä lorautin vielä oliiviöljyä. Sekoitin kaikki pellillä ja laitoin uuniin 200 asteeseen 20 minuutiksi, jonka jälkeen kävin vähän kääntämässä ja sekoittelemassa niitä, ja laitoin uunin pois ja annoin niiden vielä olla siellä jokusen vartin. Nugetteihin/pihveihin taas tuli seuraavaa:
- 4-5 porkkanaa
- puolikas parsakaali
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- vanhan juuston kanta raastettuna, siitä tuli varmaan joku 3-4dl
- 2 kananmunaa
- vähän korppujauhoja
Parsakaalia keitin vähän aikaa pehmeäksi, muut aineet raastoin ja pilkoin. Surautin koko höskän tehosekoittimellä mössöksi, ja muotoilin niistä vaihtelevan kokoisia pihvejä/nugetteja ja pyöryttelin korppujauhoissa, ja paistoin pannulla. Tzatziksiin laitoin vain ihan silmämääräisesti kreikkalaista jugurttia, sitruunamehua, pieneksi raastettua kurkkua sekä ripaus suolaa ja pippuria. Tässä kaikessa oli toki pikkuisen vaivaa, mutta hyvä puoli on se, että noita tollasia pihvejä tulee helposti aika paljon yhdellä kertaa. Ja toki niitä voisi koittaa kypsentää myös uunissa. Itselleni ainakin sen paistinpannun vierellä kyräily on sitä tylsintä vaihetta ruokaa laittaessa. Ehkä kokeilen seuraavaksi laittaa pihvejä uuniin. Juu musta ei missään nimessä tulisi mitään ruokakuvaajaa :D Tajusin ihan viime hetkellä ottaa kuvan lautasestani, kun ateria oli jo lähes kokonaan mennyttä :::D

Ei mulla tällä kertaa oikeen muuta tainnut ollakaan. Olisiko teillä jotakin toiveita muista balettia käsittelevistä postauksista? Meinasin tehdä ainakin noista developéistä kuvallisen, ehkä videollisenkin postauksen jossakin vaiheessa. Uusia treenikamppeita odotellessaaaa.....!!

3 kommenttia:

  1. Mulla jalka nousisi hiukan korkeamalle, mutta mustakin tuntuu et takapuoli on hiukan eessä :D ja sekin et ei näköjään selässä ja pakarassa riitä voima nostaa jalkaa. Voisin itsekin tehdä jonkinlaisen postauksen missä meen mun arabesquessa.

    Bataattiranut on mun yhtiä lemppareita! :P

    VastaaPoista
  2. Oon tykännyt sellaisesta selkävenytyksestä, jossa itse makaan mahallaan jalat suorina ja kädet eteenpäin suorina maata vasten. Pari seisoo siinä lantion kohdalla jalat molemmin puolin. Pari ottaa mua käsistä kiinni ja nostaa ylös-/taaksepäin. Välillä nostaja voi päästää irti ja yritän pitää itseni siinä kohtaa, mihin on venytetty. :)

    VastaaPoista
  3. Selän venytykseen tykkään tehdä samaa kuin Helinä, tai sitten joogasta tuttuja kobraa ja kamelia :) itsestäni vain tuntuu, että näissä liikkeissä (samoin kuin arabeskeissa!) selkäläskit on ikävästi tiellä.

    Bataatti on kyllä älyttömän hyvää, noiden ranskalaisten lisäksi tykkään ihan älyttömästi kasvissosekeitosta mihin tulee bataattia, porkkanaa ja perunaa. Noita kasvispihvejä pitää kyllä kokeilla, kiitos ohjeesta! :D

    VastaaPoista