maanantai 19. tammikuuta 2015

Paluu arkeen

Heippa vaan! Hemmetin ankee otsikko xD Nyt on joulut jouluiltu ja reissut reissattu, ihana arki jälleen koittakoon. Tuossa perjantaina kävin jo vähän sipsuttelemassa yliopistolla (nimenomaan sipsuttamassa, oli ja on vieläkin aivan hem-me-tin liukasta!!), mutta tänään maanataina alkoi virallisesti Arki. Ranskan jatkuu jo tasolla 3, ohhoh. Ja se taitaa myös pitää ykkössijaa kivoimpana kurssina tällä hetkellä, sillä hirvittävä TILP450 eli tilastotietaan jatkokurssi (leikkisästi laitoksellamme kutsuttu myös 'Jatkosota') alkoi myös. Tai epäonnekseni se alkoi jo viime maanantaina, mutta olin silloin vielä reissussa. Myönnän, että olin naivina pitänyt lippua korkeella ja ajatellut, että ''Kyllä mää siitä selviin :)'' mut nyt tuli toinen ääni kelloon... Sain siis tilastotieteen perusteet -kurssista aikoinani kolmosen, ilman hirveää pinnistelyä, joten ajattelin että ei tää jatkokurssi ole niin paha. Noh, ekan kerran kun mainittiin sana vektori niin kalpenin, meillä 100v sitten lukion lyhyessä matikassa ei olla ikinä käyty vektoreita. Mutta kaikesta tästä nurinasta huolimatta luulen, että sain kopattua luennon ytimen: "jos regressioanalyysin jäännökset on normaalisti jakaantuneet, niille EI saa tehdä muunnoksia, koska sitte se normaali jakautuminen menee päin honkia.'' Tän se ope toisti ainakin kymmenen kertaa, en ole kyllä ihan varma mitä se käytännössä meinaa.
     Ranskan ja tilpin lisäksi alkoi myös kasvatustieteen kurssi Tieteellinen ajattelu ja tieto. Mulla on vähän huonot lähtökähdat tälle kurssille, koska mielestäni sain aiheetta hylätyn vuosi sitten eräästä kasvatustieteen peruskurssista. Syksyllä opetussuunnitelma muuttui, ja nyt käyn vähänniinkuin vastaavana kurssin, eli tän tieteellisen ajattelun. Vaikka vähän laahustaen saavuin paikalle, yllätyin miten mielenkiintoinen aihe lopulta olikaan. Tästä ei onneksi ole tenttiä, mutta kaiken maailman pikku puuhastelua kyllä kuuluu kurssin suoritukseen. Tällä viikolla pitäisi käydä väh. 5 kommentin verkkokeskustelu jossakin random ryhmässä (netin välityksellä, luojan kiitos ei tarvi puhua tuntemattomille irl xD), ja ahkerasti kirjoitin äsken jo ensimmäisen kommenttini. Parin viikon päästä piti ilmeisesti kirjoittaa joku yhden sivun essee, ja sitten lopuksi tehdään joku vähän isompi kirjoitustyö, sivuaineopiskelijat saa tehdä sen itsenäisesti kotona <3 pääaineopiskelijoilla se on ryhmätyönä ja siihen kuuluu useempikin demotapaaminen. HUH onneksi voin tehdä sen siis itsenäisesti. Monen muun mielestä ryhmätyöt on kivoja koska ''ei tarvi tehä kaikkea ite'', mutta mää kyllä teen mielummin omassa ylhäisessä yksinäisyydessä tehtävät, ku yritän jonkun puolituntemattoman kanssa sopia aikoja et millon tehään ja sit koittaa sopia et kumpi kirjottaa mitäkin ja hhnnnggggh. Tykkään tehä yksin : )
     Tällä hetkellä ei sitten muita kursseja olekaan! Eli nuo kolme pyörii, jossakin vaiheessa parin viikon päästä tulee sitten neljäs kurssi, mikä on vähän poikkeuksellinen koska se kestää muistaakseni 4 päivää, klo 9-14. Se sitte jyrääkin kaiken, koska sieltä ei käsittääkseni voi olla pois. Siitä lisää sitten kun se on ajankohtaista ;)
    
     Reilu kahden viikon lomailun jälkeen aloitin tänään noilla perus youtube-jumpilla, joita tein ahkerasti lähes koko joulukuun, ja AI ETTÄ tuntu pahalta xD Huomaa, ettei ole ihan hetkeen harrastanut mitään kauheen tavoitteellista liikuntaa. Spagaatia en uskalla edes yrittää, jää varmaan samoihin lukemiin ku joskus lokakuussa. Kaipa tää tästä, pikkuhiljaa taas lähtee käyntiin. Huomenna eka baletti kuukauteen!! Vitsi odotan INNOLLA!!! <3 <3 Mukava huomata, että olen onnistunut tekemään arjenstani niin mukavaa, että olen jopa hiukan odottanutkin sitä : )

Loppuun hiukan haikeita muistoja Mauin kauniilta saarelta: 

1 kommentti:

 1. Selkäpiitä karmii ku luki tota, noista tuhannesta ryhmätyöstä tuli mieleen juuri meneillään oleva kurssi (suom. kirj&puhe) jossa kirjoitetaan
  1. Koko ryhmän kanssa artikkeli lehteen
  2. Referaatti parin kanssa
  3. TOINEN referaatti pienryhmässä
  ja vielä joku tehtävä oli tulossa, josta ei ole vielä ohjeistusta.. Saat kuunnella paljon kirosanoja ennen ku mulla on suoritusmerkintä.
  Maui näyttää ihanalta <3

  VastaaPoista