keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Jälleen sairastelua!

Joudun surukseni ilmoittamaan, että olen taas sairaana :( sain viikonlopun iloisista juhlista inhottavan norovirustartunnan, mutta onneksi tauti oli rajuna omalla kohdallani vain yhden päivän. Yritän olla menemättä yksityiskohtiin, mutta jos mahatauti ällöttää, suosittelen lopettamaan lukemisen tähän.

Maanantai meni mulla siis ihan kokonaan vaan sängyssä oksennellen, enkä pystynyt liikkumaan yhtikäs mihinkään. Ja ne hetket kun en oksentanut tuntui vaan tosi tuskasilta vatsassa, kaikki asennot tuntui huonolta ja koko ajan oli hirvittävän etova fiilis.  Loppujen lopuksi sain noin desin verran mustikkakeittoa pysymään sisälläni. Tiistai eli eilinen olikin sitten jo paljon parempi päivä, sillä kaikki pysyi sisällä ja pystyin nousemaan sängystäkin. Kuiteskin vuorokauden liikkumattomuus ja oksentelu ei tee hyvää kropalle, joten mun kaikki lihakset särki aivan mielettömästi ja koko oleminen yksinkertaisesit vaan sattui. Tein pieniä kävelyreissuja huoneesta toiseen (ei sillä että meillä näitä huoneita täällä kaksiossa paljon olisi) ja koitin vähän venytellä ja verrytellä selkää ja kylkiä, koska erityisesti selkäni oli tosi kipeä tosta vuorokauden makaamisesta. En kuitenkaan montaa minuuttia tykännyt olla tolpillani ennen kuin alkoi heikottaa. Eilisen aikana sain järsittyä jopa puolikkaan pakastepitsan sekä mehukeittoa. Joku voisi tietysti sanoa, että onkohan fiksua syödä niinkin raskasta ruokaa kuin mozzarellapitsaa mahataudin jälkeen, mutta ku pitsasta tulee niin hyvä mieli :'D Tänään on ekaa kertaa jo hyvä olo, vatsassa ei ole enää sellasta etovaa oloa ja lihaksetkaan ei enää särje. En kuiteskaan uskaltanut mennä tänään vielä luennolle, koska ilmeisesti tämä on hyvin tarttuvaa sorttia ja muutenkin, en oikein tiennyt että miten pysyvä tämä hyvä olotila on. Eilenkin mulle meinaa tuli sellaisa ihan hyviä oloja, mutta ne laski yhtä nopeesti kun oli tullutkin. Tietysti tänään aamulla pomo laittoi mulle tekstiviestiä, että yksi työntekijä on sairastunut ja että pääsisinkö minä huomenna töihin, ja vaikka mulla on jo aika terve olo, nii sanoin et en vielä oikeen uskalla tulla.  Teen töitä lasten parissa ja ollaan vielä yleensä aika pienessä tilassa kahdestaan tän koehenkilön kanssa ja käytetään tätä samaa tietokonetta jne., nii en viitti ottaa riskiä että tartuttaisin niitä.

No balettiin tämä sairastuminen tarkoittaa tietysti sitä, että en eilen päässyt tunnille :'( Harmittaa aivan mielettömästi, että olen nyt tässä kevään aikana ollut enemmän sairaana kuin mitä yleensä olen parin vuoden aikana! On mulla nyt sit kaks korvauslipuketta, mut harmi vaan että joudun sitten aina edistyneemmille tunneille, koska alkeet1-kurssia on vaan kerran viikossa, eli tuo mun tiistaini. Tosi harmi juttu, mut minkäs teet... En eilen olisi mitenkään ollut fyysisesti siinä kunnossa, että olisin voinut edes seistä tuntia putkeen, balettitanssista puhumattakaan. Ja lisäksi, en halua tartuttaa tanssikavereita. Ensi viikkoon sitten... Eli nyt aikaisempaakin suuremmalla syyllä mun pitäis ottaa yhteyttä siihen yliopistoliikunnan tyyppiin ja varata itselleni sitä tanssisalia, niin pääsisin vähän itsekseni treenailemaan. Pitäisi vaan keksiä joku treeniohjelma, ettei se sitten mene siihen että seisoskelen tunnin siellä salissa ja teen pari liikettä ja sitten taas seisoskelen lisää :D Oikeastaan keksin jo plié- ja tendu-sarjan, mutta en ole ihan varma, miten hyviä ne on. Dévelopé-sarjakin alkaa jo hahmottua, nyt kun vihdoin sain viime tanssitunnilla kysyttyä yhtä musiikkikappaleen nimeä opettajalta.
     Lopuksi vielä ilouutinen, eli mun tanssivaatetilaus on täällä! En ihan vielä jaksa ottaa kuvia, mutta ehkä loppuvikosta... ;) Ainakin kaikki tuotteet on ihan oikeat. Palaamisiin siis!!

Tällä kerralla ei ole kuvia, ihan vain teitä lukijoita ajatellen! :D 

5 kommenttia:

 1. Now I feel your pain!
  Mä oon rehvastellut kuinka oon pysynyt terveenä kaikenmaailman flunssista ja mahataudeista... mutta nytpä se iski muhunkin. To-aamupäivä oli aika koomaa, myöhemmin piristyin sitte. Mutta eilen.. voi jumatsuka. Ajattelin, että mulla on vaan hirveän alhainen verensokeri ja siksi huimaa, väsyttää, raajoissa pistelee ja vatsaa painaa. Söin, ja söin vielä lisää. Tuntu vaan olevan ihan hirvittävä nälkä - tai siksi ainakin luulin sitä tunnetta mahassa.. :P Joten eiköhän helvetti revennyt ja oksensin koko päivän ja viime yön. Menin niin heikoksi, että oli pakko käydä päivystyksessä, mutta kotiin vaan. Nesteitä, nesteitä ja vielä kerran nesteitä, niin paljo ku mahdollista. Nukuin huimat 2 tuntia, ja nyt alkaa vähän elämä voittaa jälleen. Voimia tullut vähän takasin, ei enää koko ajan pistele raajoissa, taju pysyy jne. Kuume vaan noussut.
  Tää on niin tätä karman lakia! Just kun ehtii retostella kui muhun ei mikään tauti iske, niin sit se tulee ja _kunnolla_. Olen litratolkulla vetänyt vettä, kivennäisvettä, appelsiinimehua, kivennäisvettä magnesiumilla, ja tuntuu kuin kroppa imisi sen saman tien. Normaalisti tällaisesta nestemäärästä juoksisin 10 min välein vessassa kun neste tulee läpi, mutta e-ei.
  Yäh, kylläpä mä innostuin kuvaamaan tarkkaan :D En tiedä, olen kaiketi hieman dramaattinen persoona ja tykkään tehdä (ison) jutun kaikesta :'''D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi jumpe, parane pian! Ja juu ei haittaa, en ällöty helposti mistään oksennusjutuista :D Yleensä se olenkin aina minä ku on porukassa ensimmäisenä kertoilemassa jotain ällöjuttuja... Mä en itse jaksanut vaivautua edes päivystykseen, kun tiesin että kyseessä oli noro eikä sille voi mikään lääkäri tehdä mitään. Olin ollut edeltävänä viikonloppuna bileissä, joiden isäntäpariskunta oli sairastanut noron aikaisemmin sillä viikolla, joten päättelin itse että siitä tässäkin on kyse. Etenkin kun kuusi kutsuvierasta yhdeksästä sai samoja oireita :D
   Mun siskoni antoi mulle neuvoja vatsataudista selviytymiseen, tosin vasta parantumiseni jälkeen. Se sanoi, että kun on koko päivän oksentanut itsensä ihan tyhjäksi, niin ei saisi syödä eikä juoda MITÄÄN 24 tuntiin. Myös kun oltiin Mauilla, ja mun mieheni sai vatsataudin, niin lääkäri antoi sielläkin neuvoksi, että ei syö mitään vuorokauteen, tosin se kyllä antoi luvan juoda. Ensi vatsatautia varten ajattelin ainakin itse pitää tän neuvon mielessä :) Olisin kyllä ihan tyytyväinen vaikka tää jäin mun viimeiseksi vatsataudiksi...

   Poista
  2. Mä sain hieman päinvastaiset neuvot päivystyksestä lähinnä juomista koskien: joka vessareissun (vatsatautisen siis... u know :D) jälkeen 2 lasillista nesteitä, mutta ei pelkkää vettä vaan jotain sellaista, jossa on elektrolyyttejä. Sanottiin sitten, että syödä saa jos pystyy.
   Mihin tuo 24h paasto sitten perustuu? Koska ei mulla ainakaan auttanut pelkällä nestelinjalla oleminen, koska ihan yhtä railakkaasti oksensin, olinpa syönyt 2h tai 12h sitten.
   Tosin tuo 24h ruoattomuus saattaisi toimia, mutta ainakaan mä en pystyisi mitenkään olla juomatta vuorokauteen :O Olo on silloin niin hirveä :/

   Poista
  3. En oikein tiedä, mihin se perustuu, mut luulisin että se lyhentää sitä tautia? Jos syö/juo jatkuvasti, tulee myös oksennustakin vähän väliä. Sitten kun paastoaa tarpeeksi pitkään ja hapotkin on jo oksennettu, niin sitten ei vaan enä yksinkertaisesti ole mitään, mikä tulis ulos? En siis tiedä, arvelen vaan. Ja ilmeisesti tää on ulkomailla paremmin tunnettu asia kuin Suomessa, koska justiinsa se havaijilainen lääkäri neuvo meitä niin, ja mun siskoni asui Italiassa kun sai lääkräiltä tuon ohjeen, ja samoin sen italialainen miesystävä sanoi että se on siellä ihan normi juttu että oksennustaudissa paastotaan. Luulen että siinä 24 tunnissa ei kuiteskaan kerkee ihan niin paljon keho kuivumaankaan, että se olisi vaarallista. No, mene ja tiedä.

   Poista
  4. Kyllä esim. riskiryhmiin kuuluvat voivat joutua tosi huonoon kuntoon, jos tauti on kova. Keho menettää vatsataudin yhteydessä elektrolyyttejä - kaliumia ja natriumia, tärkeimmät mainitakseni - ja alhainen kalium on hengenvaarallinen, koska se aiheuttaa rytmihäiriöitä. Vakava kaliumin puutostila kramppaa myös lihakset, ja se voi tappaa hetkenä minä hyvänsä. Eikä välttämättä tarvi olla riskiryhmäänkään kuuluva, jos vaan on niin paha tauti, että nestehukka hengenvaarallinen. Lisäksi jos juo pelkästään vettä, sekin huuhtoo niitä viimeisiä elektrolyyttien rippeitä, joten siksi kaiketi sairastettaessa ei pelkkää vettä saisi juoda, vaan elektrolyyttipitoisia juomia, esim. kivennäisvesiä ja appelsiinimehua, tai sitten Osmosalia.
   Mutta voi tosiaan olla, että on tehty tutkimuksia - niinkuin varmasti onkin - ulkomailla ja todettu, että 24h paasto voi lyhentää/helpottaa vatsataudista paranemista.. mutta luulisi, että eikait se virus sieltä niin häviä?! :o Koska vaikka ei mitään olisi syönytkään pitkään aikaan ja on oksennustauti, niin kyllä sieltä kiitettävästi tulee sappinesteet pihalle.

   Äh, nää on kaiketi näitä juttuja, jotka toimivat toisilla paremmin kuin toisilla :P Itse en kyllä uskaltaisi enkä voisikaan olla vatsataudissa ja pitää 24h paasto myös juomisesta.

   Poista