torstai 13. elokuuta 2015

14. ja 15. balettitunti, kesäjakso päättyy

Tänään oli viimeinen kerta kesäkautta tanssiopistollamme, ensi viikolla aloitetaan syyslukukausi! Tämä viimeinen kerta meni mun mielestäni jopa yllättävän hyvin. Kaikki nämä diagonaalissa tehtävät sarjat (4 erilaista) yhdistettiin kokonaiseksi tanssiksi. Yhteensä kahdeksalla tunnilla ollaan siis tahkottu näitä enemmän tai vähemmän, ja nyt vihdoin voin sanoa, että se meni silleen ihan ok:sti, PAITSI se viimeinen osio, mutta sitä me ei olla harjoiteltu kuin kerran pari. Siinä oli myös mulle pari sellasta ihan uutta hyppyä, joten keskityin hiukan enemmän niihin kolmeen ekaan osioon, se loppu oli vähän mitä oli. Koska tämä neljästä osasta koostuva tanssi oli sen verran liikkuva, tehtiin sitä kolmen hengen porukoissa niin, että loput katsoi. Olin hämmästynyt, sillä en ollut erityisen ahdistunut tästä yleisöstä, eikä mun tarvinyt luntata edessäolijalta askelia, sillä muistin ne itse! Tosin harmitti kun lähdin väärällä jalalla siihen viimeiseen osioon. Onneksi käytiin vielä toinen kierros, jolloin osasin lähteä oikealla jalalla. Taas mulle jäi kyllä vähän sellainen fiilis, et olispa käyty se VIELÄ KERRAN läpi niin olisi mennyt jo oikeesti hyvin! No, kaipa se olisi ollut loppumaton suo.
     Kesäjakso oli kyllä joka euron arvoinen ja olen tosi iloinen, että päätin käydä myös näillä tanssitunneilla. Nyt tuntuu tosi kivalta palata siihen omaan tavanomaiseen ryhmään, takaisin sille omalle oikealle taitotasolleni, kun nyt kesä on menty vähän silleen että vaikeustaso on ollut nippa nappa sellaista, että kykenen siihen. Odotan innolla erityisesti niitä alkeet2 tunteja, ja mitä kaikkia uusia hyppyjä ja sarjoja siellä tehdäänkään! Vitsikkäänä totesin miehellenikin, että nyt kun kesä on vietetty haastavammilla tunneilla, voin loistaa tuolla alkeet2:sessa :D Tiedä sitten miten tämä mun "loistaminen" onnistuukaan :'D Mutta vakavasti puhuen, mulla itselläni on sellainen olo, että olen oppinut ja kehittynyt tosi paljon kesän aikana. Toki tämä on vaan oma subjektiivinen kokemukseni, voi olla että syksyn openi ei huomaa mussa mitään muutosta :D Mulla olisi itseasiassa tarkoitus laittaa nyt elokuun aikana sellaiset "ennen & jälkeen" kuvasarjat joistakin jutuista, joissa on ehkä ollut jonkinlaista kehitystä. Oikeastaan mun piti tehdä tämä jo toukokuussa kun lukuvuosi päättyi, mutta en saanut otettua kaikkia kuvia, niin se sitten jäi. Joten nyt voisi olla hyvä aika sille.
    Kun lähdin balettitunnilta, keskustassa oli italialais-ranskalaiset markkinat, joten kävin piipahtamassa. Soitin miehenikin paikalle, kun havaitsin churro-kojun, ja me ollaan jo pitkään haluttu maistaa churroja :D Ja sain tänään myös taas todeta, miten nämä kansainväliset kohtaamiset osaakin olla välillä hieman kiusallisia tällaiselle ujolle suomalaiselle. Mentiin sellaisen oliivikojun ohi (voi hyvä luoja, en olisi voinut aavistaa että oliiveja voi marinoida ja maustaa 50:llä eri tavalla), jossa ranskalaismies ojensi meille hammastikkuja todeten murtaen suomeksi, että maistelkaa oliiveja. Minä sitten rohkaisin mieleni ja päätäni pudistellen sanoin, että je n'aime pas des olives, eli en tykkää oliiveista, jotta se ei tyrkyttäisi niitä mulle. Mutta se tietysti innostui kovin kun osasin hiukan ranskaa ja alkoi sopottaa kauheeta vauhtia jotain, mistä en ymmärtänyt sanaakaan. Hölmistyneenä jäin vaan seisomaan ja hymähdin jotain epämääräistä, kun en nyt äkkiä osannut vastata yhtään mitään milläkään kielellä. Onneksi siihen tuli toinen asiakas ja me jäätin miehen kanssa maistelemaan niitä oliiveja (mies maisteli, minä en). Lopulta päädyttiin ostamaan 15 eurolla paprikatäytteisiä oliiveja.
     Tarttui meille oliivien lisäksi myös muutakin mukaan: perineiset ranskalaiset jälkkäritortut, ranskalaista juustoa sekä italialaisia tuollaisia pikkuherkkuja. Ja toki syötiin myös kaupungissa ne churrot. Tunnustan olevani juustohullu, ja tämä ostamani kimpale on aivan tajuttoman hyvää! En tiedä mitä se on, sillä pyysin madamea antamaan mulle vaan jotain hyvää, joten sain maistiaisikseni tuollaista, jota päätin ostaa kimpaleen. Hiukan kyllä ällöttää, kun tuo kanta on tollanen perineinen homeinen mikä haisee aivan järkyttävän pahalta! Mutta itse juusto maistui aivan taivaalliselta. Päärynätorttuja ei olla vielä maistettu, eikä italialaisia pikkuleivonnaisia. Saaliimme:

Vasemmalla marinoidut, paprikatäytteiset oliivit. Saas nähdä saako tuo mies syötyä niitä yksin, sillä minä et oliiveihin koske pitkällä tikullakaan (tai hammastikulla). Keskellä ylhäällä päärynätorttu, raidallisessa paperipussissa muutama italialaisleivos, sekä alla juustokimpaleeni.
Homeinen juuston reuna!!

2 kommenttia:

 1. Voi ei tuo juusto :"D. Varmaan hyvää, mutta näyttää erittäin epäilyttävältä. Tuollaiset ruokatorit on mun mielestä kyllä hauskoja.


  Mullekin kävi kerran vähän noin, sanoin japanilaiselle vaihtarille ohayoo gozaimas (hyvää huomenta), jolloin hän tietenkin oletti mun puhuvan paljonkin japania :D. Muutama tietty lause ja sana vielä menee, mutta siitä hänen jutustaan en ymmärtänyt muuta kuin, että lopussa oli kysymys :"D. Englanniksi sitten sopersin, että kielitaito ei ihan riittänyt siihen kaikkeen.

  Varmasti tuo kesäkurssi on kehittänyt sua :). Mulla alkaa olla viime balettitunnista 3 kk, joka tuntuu ihan ikuisuudelta! Perustendussakin taitaa olla syksyn ekalla tunnilla (3 vko päästä) tarpeeksi haastetta mulle :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin ainakin stereotypisesti kuvitella, että japanilaiset on sen verran kohteliaita, että kun sanoo ettei ymmärrä, niin ne ottaa se silleen ihan iisisti :D
   3kk on aika pitkä aika ilman balettia, mutta ansaittu kesäloma voi olla ihan paikallaankin. Eiköhän ne liikkeet jostain lihasmuistista ala palautua parin kerran jälkeen! :)

   Poista