tiistai 6. lokakuuta 2015

Paljon kaikkea uutta ja kivaa (ja myös ei niin kivaa)

No tautihan se sieltä iski ja oikeen kunnolla iskikin. En suoraan sanoen edes muista, millon mulla olisi ollut viimeksi näin paha flunssa! Torstai-iltana kun kattelin world ballet day -streamia, jossakin vaiheessa Englannin Royal Ballet:in treenejä piti mennä pötkölleen, ja sen jälkeen se olikin sitten menoa. Perjantaina avasin vuodesohvamme ja kärräsin tyynyt, peitot, nenäliinat, huulirasvat ja särkylääkkeet isoon pesääni, sekä litroittain kuumaa mustaherukkamehua (mukiin, ei sohvalle :D). Tässä pesässä tulikin vietettyä koko viikonloppu vanha kunnon televisio seuranani, ja maanantaina oli ensimmäinen suht terve päivä. Edelleen räkää ja yskää toki oli, mutta se sellainen pään humina ja kipeä olo kropassa oli vihdoin kadonnut. Vaikka kipeenä onkin pääosin tosi kurjaa, täytyy myöntää että salaa nautin siitä, että oli oiva syy olla vaan pötköllään ja katsoa jotain hömppää, eikä tarvi ajatella mitään :D Mutta en kyllä mielelläni koe tätä taas vuoteen pariin uudelleen, kiitos. Onneksi muuten sairastin tyypilliseen tapaani tehokkaasti pidennetyn viikonlopun yli, enkä siis jäänyt paitsi mistään luennoilta tai muista tapaamisista!

Joutilaana ollessani ajattelin tätä blogia ja otin hienoa kuvituskuvaa :'D Huom. sisältää tuotesijoittelua. 
 Tässä muutamassa päivässä kipeenä loikoiluni aikana onkin ehtinyt tapahtua aika paljon kaikkea: vietimme pumpulihääpäivää, täytin 24 vuotta ja valmistuin kandidaatiksi! :D Sain mieheltäni aivan ihastuttavia balettiaiheisia lahjoja: kahdet balettitossut sekä uudet säärystimet. Tossuista olen aivan supersuper iloinen, koska ne on ollut mulla pitkään jo listalla. Etenkin nyt tämän syyslukukauden alettua tossuasia on tullut entistä ajankohtaisemmaksi. Vanhoissa toissuissani (Bloch Proform Canvas) ei sinänsä ollut mitään vikaa, paitsi että viime parin kuukauden ajan musta on tuntunut tuossa akilesjänteessä vähänniinkuin pientä hiertymänpoikasta. Lisäksi isovarpaan kohdalta kangas oli jo aika ohutta (pitäisi vaan muistaa leikata varpaankynnet useemmin -.-). Mieheni oli kähveltänyt tossuni, vienyt ne kaupunkimme tanssitavaraliikkeeseen ja pyytänyt niistä jonkinlaista analyysiä, että minkälaiset ja minkä kokoiset tossut mulle voisi ostaa lahjaksi. Puodin ihana asiantunteva myyjä oli sitten todennut, että ne mun vanhat tossuni oli "liian venyneet", eli ne on kai lähtökohtaisesti ollut pikkusen liian pienet, ja nyt nuo uudet on puolta kokoa isommat. Entiset oli siis kokoa 4C ja nyt nuo uudet on 4,5B. Lestikin kapeni tossukoon muuten suuretessa. Luotan itse kyllä tähän myyjään aivan täysin, enemmän kuin omaan tossuarviooni, ja kun tässä kokeilin uusia tossujani, nehän istui kuin nenä päähän. Eli oli justiinsa hyvä koko. Uudet tossuni olivat siis samaa merkkiä vanhojen kanssa, Blochin Proform Canvasit, mutta toinen pari oli ihan uudenlainen tossumalli! Sekin kyllä Blochilta, nimittäin Elastosplit-mallinen tossupari. Ja tämä olikin hyvä sattuma, koska muistan silloin reilu vuosi sitten, kun olin ostamassa ekoja tossujani, niin sain hiukan arpoa näiden kahden tossumallin väliltä, koska pidin molemmista niin paljon. Ja nyt mulla on ne molemmat, jeei! :) Halusin uudet tossut paristakin eri syystä: tosiaan tuon pikku hiertymäasian takia, ja sen takia että musta olisi hyvä olla kassissa aina varatossut mukana. Koska jos mulla tunnilla nauhaompeleet pettää (mikä ei olisi ollenkaan yllättävää, kun minä olen ollut ompelijana), niin ne treenit on sitten siinä, kun ei ole varatossuparia. Ja lisäksi mun mielestäni on kiva silleen kokeilla vähän eri malleja ja tehdä hiukan vertailuja ja sillä tavalla etsiä "sitä oikeaa" :D Nyt saan hyvän mahdollisuuden verrata näitä tossumalleja ja vanhoja tossuja voi aina pitää varalla. Olen siis oikein tyytyväinen :) Paitsi että hieman hävetti ajatus siitä, että myyjä joutui koskemaan noita mun vanhoja tossujani. En ole tohtinut laittaa niitä pesukoneeseen, ja käsin ei tule ikinä pestyä, joten olen tyytynyt vaan tuulettelemaan niitä treenien jälkeen... eihän se tietenkään vie niitä tossujen mustiksi muuttuneita pohjia pois, yyh. Nyt joku on nähnyt tämän mun häpeällisen salaisuuteni!
     Sitten ne säärystimet.... Okei, täytyy sanoa että olin väristä hieman yllättynyt :D Pinkissä ei ole mitään vikaa, mutta nuo hopeiset glitter-ompeleet tuo väkisin mun mieleeni hieman Barbien :'D Oikeastaan aika paljonkin. Mieski sanoi että hän nyt otti ihan arvalla vaan tuon värin, että voi olla että tykkään tai sitten en. Ja sanoinkin että kyllä oli hieman rohkea valinta ja että itse olisin varmasti valinnut jonkun toisen, mutta en valita, haha :D

Tossujen evoluutiota. Ekat on nuo vielä iskemättömät Proformit, keskellä Elastosplitit ja oikealla vanhat tossut.
Elastosplitiä hieman lähempää. Kotona kokeillessa tuntui, että kantapää hiukan pussitti, mutta en treeneissä kyllä huomannut mitään, joten ei se sitten kai haitannut. 
Ja tässä nämä säärystimet :D
Tänään laitoin treeneihin nuo Elastosplitit, koska en ollut ehtinyt vielä ommella noihin toisiin nauhoja, ja lisäksi olin kiinnostunut kokeilemaan tuota uutta mallia. Tossu tuntui muuten oikein hyvältä, paitsi hiukan ehkä painoi tosta jalan sisäsyrjältä, missä tuo nauha kiinnittyy tossun etuosaan. Toivottavasti se hiukan venuu ja muotoutuu käytössä. Sekin oli hassusti vaan vasemmassa jalassa, oikee oli ihan fine. Valitettavsti en jaksanut olla treeneissä vaan kuin ekan, perus1, tunnin, koska edelleen on tosiaan tätä flunssan räkää ja yskää, ja lihakset oli aika kuitti ekan tunnin jälkeen :( Harmitti tosi paljon jättää toka tunti väliin, mutta en viitsi rasittaa itseäni vielä ihan hirveesti. Olin jo kotona ajatellut, ettei mun ehkä kannata olla ihan kahta tuntia putkeen, tai että vähintäänkin katson sitten voinnin mukaan. Sain korvauslipun, täytyy katsoa mikä olisi kiva tunti tässä vielä ennen syyslomaa :) Tanssiopisto lomailee siis ensi viikon.

Sitten vielä toi valmistuminen. Taas kerran mulla oli ongelmia filosofian open kanssa, kun hän panttasi mun elokuun tenttitulostani neljä viikkoa ja kolme päivää. Laitoin sitten taas kerran hieman hanakampaa sähköpostia, ja jo ilmestyi suoritus opintosuoritusotteeseeni. Luojan kiitos tämä ei ollut kuollut tai joutunut johonkin leikkaukseen, niin kuin se viimekertainen tapaus, jolta aloin hanakammin kysellä kurssista, jotkut ehkä muistaa :D Tämä filosofia oli mun viimeinen kurssini, jonka hyväksiluin kandidaatin tutkintooni, joten sain tämän episodin jälkeen laitettua tutkintohakemusta laitokselleni. Siellä käsittelivät sitä reilu viikon verran ja nyt tuli todistusta postiluukkuun :) Jee hyvä minä :D Käytännössä tämä "valmistuminen" ei tarkoita siis mitään ihmeempää kuin että nyt ihan virallisesti olen maisterinvaiheen opiskelija, enkä nimikkeeltäni enää ylioppilas vaan PsK, mikä tarkoittaa että saan keväällä sitten tutkimusavustajan duunista enemmän palkkaa, hah! Mutta niin, minkäänlaisia valmistujaisia ei pidetä, koska tästä opiskelu jatkuu meillä automaattisesti suoraan maisterinvaiheeseen. Alempi korkeakoulu siis suoritettu, tästä eteenpäin olen perheeni korkeiten koulutettu jäsen, hahaa :)

8 kommenttia:

  1. Ääää onnea kandillee!!! ^-^

    VastaaPoista
  2. Onnea kandille täältäkin :) Kivot lahjat sait. Ei noi säärystimet ny nii kauhee häiritseviltä näytä :D

    VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon!! :) Ja tosi kivat lahjat sait kyllä!
    Piti kysäistä noihin Elastospliteihin liittyen, että onko ne miten tukevat jalassa? Mä olen miettinyt niiden ostoa siksi, että jalan kaari näkyisi siinä (ehkä) vähän paremmin, mutta kokeiltuani niitä liikkeessä huomasin, että ne eivät tue jalkaholvia tarpeeksi. Omaan siis tosi matalan jalkaholvin (ts. lättäjalat), joten tossut jäivät hankkimatta. Joten millainen on sun kokemus niistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minä olen myös lättäjalkainen, ollut lapsesta asti. Ja sen voin sanoa, että eivät kyllä tue yhtään, eli jos se on sulla kriteeri tossuille niin en voi suositella Elastosplitsejä. Mun kokemukseni mukaan oikeen mikään pehmee tossu ei ole varsinaisesti ollut jalkaa tukeva, joten koitan vaan itse yrittää lihasten avulla seistä siellä jalan ulkosyrjällä, vaikka helposti erityisesti aukikierrossa meinais tulla liiaksi sitä ylipronaatiota. Tai en siis tietenkään kokonaan siellä ulkosyrjällä seiso, mutta tietoisesti koitan viedä sieltä sisäsyrjältä ulkosyrjälle painoa. Itseäni se tukemattomuus ei siis erityisesti haitannut :)

      Poista
  4. Onnea hääpäivän ja kandin johdosta! :) Jaksoi varmaan flunssankin paremmin, kun oli monta kivaa juttua meneillään elämässä. Ja ihana idea sun mieheltä hankkia tossut sulle yllätyksenä. Pisteet siitä!

    Mulla on ollut yhden parin verran noita elastosplittejä ja tykkäsin tosi kovasti. Mulla on vaan aika kapea jalka ja tossusta löytyy vaihtoehto vain C leveydellä (ainakin meidän tanssikaupasta). Kyllä tossut pysyivät jalassa ihan kivasti ja tykkäsin näistä ihan perus treenitossuina. Välillä vähän ehkä "pyörivät" jalassa just tuon leveyden takia, mutta taitaa olla mun henkilökohtainen keapean jalan ongelma vaan. Esityksissä en tosin viittinyt käyttää, kun tuntuivat vähän epävarmoilta siinä mielessä, että pysyvätkö varmasti jalassa. Jalan tukea on osannut ajatella, siis mitä Heidi tuossa edellisessä kommentissa pohti. En ole koskaan osannut ajatella, että pehmeä tossu muutenkaan niin kovasti tukea jalalle antaisi. Mutta kyllähän se varmasti vähän tukeekin! Ja siinä mielessä umpinainen tossu on varmaan tukevampi kuin jalkaholven kohdalta auki oleva. Itse en tätä asiaa ongelmalliseksi huomannut, vaikka matalan jalkaholven omistan itskein.

    Ainiin ja ehdoton plussa tossuille siitä, että ne kestävät ehjänä puolet pidempään kuin normitossut. Varmaan kun kuminauhat joustavat pohjassa sen verran, että tossu ei kiristä isovarpaan kohdalta ihan niin paljoa, ja reikää varpaiden kohdalle ei lähde kulumaan ihan heti.

    Ja hei mulla on samanlaiset säärystimet, mutta valkoiseina! Aluksi mä vähän kammoksuin niiden glittereitä, mutta nyt ne ovat mun lempparisäärystimet. Mun mielestä noi pinkitkin on söpöt! Ei kaiken tarvi aina olla sitä taustaan sulautuvaa harmaata ja mustaa.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Itselläni on myös noissa Elastospliteissä leveys C, mikä on mulle juuri loistavan kokoinen. Ja sama, en myöskään ole ajatellut että pehmeät tossut voisi tukea jalkaa, mutta kai se vähän voi tukea? Etenkin kun noissa ei tosiaan ollenkaan ole sitä tossun sivua, niin kai jotkut huomaa siinä tukevuudessa eroa.
      Haha kiitos :D ehkäpä tohdin laittaa säärystimet sitten seuraavalle tunnille!!

      Poista