torstai 12. marraskuuta 2015

Jouluherkkuja, pilatesta ja Pähkinänsärkijää

Moi!
Nyt olen aloittanut tän jouluherkuttelun (oh dog nyt jo). Eilen juotiin ekat glögit ja syötiin piparkakkuja, noms! Lukeudun mielestäni kyllä ns. jouluihmiseksi, sillä pidän joulun tunnelmasta ja hillitty joulukoristelukin on mielestäni kaunis. Joulu on kiva valoisa, rauhallinen pysähdys keskellä Suomen säkkipimeää talvea ja arjen askareita. MUTTA, inhoan sitä, kun jouluhypetys aloitetaan liian aikaisin! Jos hypetys alkaa jo marraskuussa, kaikkeen on jo ehtynyt turtua ja kyllästyä jouluun mennessä, joten siksi en ole lainkaan mielissäni että kaupungille alkaa ilmestyä jo kaikenlaista jouluvaloa ja joululaulua. Toki yksityisesti omassa kodissaan voi joulukuusen pystyttää jo heti pyhäinpäivän jälkeen jos niikseen tykkää, ei se mua haittaa, mutta itse suvaitsen nyt vaan nää piparit ja glögit. Pimeällä ja kylmällä ilmalla sopii juoda jotain kuumaa, ja glögi sopii siihen musta ihan hyvin. Ja piparia nyt vaan kuuluu dipata sinne glögiin! :D
     Niin mikä tämän aloituskappaleen pointti nyt oli, on se että pieni fiilistely yksityisessä muodossa on omasta mielestäni ihan jees, mutta en kestä sitä että joulua aletaan tuupata alas kurkusta jo reilusti kuukautta ennen h-hetkeä julkisilla paikoilla tai internet-, tv- ja radiomainoksissa. Itse ainakin kyllästyn ja jätän tavallaan jo huomioimatta tietyn ajan päästä kaikki koristeet ja muut jutut, jos ne seisoo kauheen kauan ennen joulua paikoillaan. Tiedän kyllä että tästäkin ihmiset on montaa mieltä, enkä sano että tämä nyt olisi joku yksi ja ainoa tapa olla jouluihminen.Kuvassa glögi- ja piparihetken tunnelmaa:

Tekstiin liittymättä, maistoin tänään aamiaisella tuollaista persimon-hedelmää. Meijän Prismassa on nyt sellainen "Kauden vihannekset ja hedelmät" -hylly, josta bongasin tämän hedelmän. Olen mä noita aiemminkin siis nähnyt, mutta nyt kun tyrkyllä olivat niin tarttui mukaan. Ei se paha ollut, mutta ei hirveen hyväkään :D Tolleen yksinään se oli vähän tylsä musta, mut jossain hedelmäsalaatissa se varmaan menis paremmin. 
Ostin tuollaisen joulusuklaalevyn eilen, en ole koskaan maistanut tuollaista. Oli siinä joku omena-manteli-karamelli(??) myös, mutta tuo karpalojuttu näytti musta houkuttelevammalta :) En ole vielä ehtinyt avaamaan levyä, joten en osaa antaa mitään arvostelua. Toivottavasti on hyvä! Ja nuo Annas pepperkakorit on vaan niiiiiin hyviä, tykkään tuosta appelssiinin mausta niin paljon noissa pipareissa <3 Sitten muuten vielä, mulla ei suinkaan ollut tarkoitus ostaa suklaapatukkaa enää kaiken tän herkun päälle, mutta mun oli pakko! Koska Twixillä on nyt joku retrokampanja ja ne myy noita patukoita, vanhalla kunnon Raider-nimellä! Tämä kuuluu näihin mun perus "silloin ku minä olin nuori niin Twixit oli Raidereita" -hokemaan, niin olihan se nyt hemmetti vie pakko ostaa :D Tosin ärsytti kyllä että miten menin tällaiseen markkinointimiehen myyntikikkaan mukaan, ihan perus patukkahan tuo on vaikka kääre onkin retro.

Jouluherkkuja ennakkoon tasapainottamaan olin viime viikon torstaina ja nyt maanantaina pilateksessa. Torstain pilateksesta mainitsinkin viime vai edellispostauksessa, että en hirveesti tykännyt. Se oli hiukan liian sellainen jumppamainen, ja lisäksi siinä tehtiin hirveen montaa eri vatsalihasjuttua. Juu tiiän että pilateksen perusidea on vahvistaa corea, mutta mun mielestä sitä oli silti liikaa siinä yhdessä tunnissa ja kauheen yksipuolisesti. Melkein kaikki vatsalihasliikkeet oli sellaisia, missä oltiin selällän ja jalat ylhäällä, ja ne jalat siinä sitten teki milloin ympyrää ja milloin sivulta sivulle liikkeitä jne. Mulla itselläni lonkaunkoukistajat rasittuu aika helposti tonkaltaisista liikkeistä, joten siksi ärsytti että koko vatsalihasjuttu oli vaan noita tollasia liikkeitä :( Maanantain pilates olikin sitten ihan eri maata, vaikka molemmat kulkee nimellä flowpilates. Tää maanantainen oli valitettavasti vaan sijainen, mikä oli tosi harmi koska tykkäsin hänestä kovasti. Se oli huomattavasti rauhallisempi ja joogamaisempi ja sitä kautta keholle armollisempi. Ei tarvinut vääntää jotain vatsalihaksia hampaat irvessä, vaan siinä oli kivoja liikesarjoja joita tehtiin omaan tahtiin, ja ne oli myös tosi monipuolisia käyden koko kehon läpi, eikä vaan keskivartaloa. Olen nyt syksyllä käynyt jonkin verran noissa pilateksissa, ja harminloisesti niissä vaihtelee tää taso kyllä kauheesti. On paljon sijaistajia ja muuten eri ohjaajia, niin ei oikeen ikinä tiedä mitä on vastassa kun menee pilatestunnille :s Yleisesti ottaen olen keskimääräisesti kuitenkin tykännyt, vaikka välillä onkin sitten tullut näitä vähän "meh"-tunteja.
     Tämän viikon balettitunneilla ei tapahtunut mitään ihmeempää, molemmat tunnit meni musta hyvin. Opettaja kehui mun aukikiertoa, joten sain myhäillä tyytyväisenä itsekseni :D Lisäksi hei muuten osasin sen keskilattiasarjan nyt myös vasemmalle puolelle, jee!! Ei mennyt sitten hukkaan se yksi yö tällä viikolla, kun en saanut unta ja kävin vaan mielessäni varmaan 50 kertaa ne askeleet vasemmalle puolelle. En viitsinyt nousta sängystä, etten herätä miestä ja kissaa, joten tyydyin mielikuvaharjoitteluun, josta siitäkin on ihan oikeasti hyötyä. Ainakin jossakin määrin pelkkä liikkeen ajattelu voi aiktivoida liikkeen suorittamisesta vastaavia aivoalueita, joten ei se ihan täysin tyhjänpäiväistä ole. Ja osasinhan mä tosiaan sitten tiistaina ne askeleet sinne vasemmalle puolelle! :D Hirveesti en mitään korjauksia open puolelta saanut, enkä omasta mielestänikään mitenkään ultimaattisesti möhlinyt. En sii sosaa nyt listata, mikä olisi mennyt erityisen huonosti. Ehkä sellainen yleinen havainto edelleen on siinä tasapainossa, nilkan ja relevén vahvistamisessa ja kehonkannatuksessa.
     Olen nyt illan lukenut tenttiin, kylläkin erittäin surkealla menestyksellä, kuunnellen samalla Pähkinänsärkijän soundtrackin alusta loppuun (nyt justiinsa mennään valssin viimeisissä sävelissä) ja vitsi olisi niiiiin ihana päästä joskus esittämään jotakin variaatiota tästä! Nyyh. Motivoituneena voisin tästä hipsiä tekemään balettijumppaa, kun ei tästä tenttiluvusta nyt ole koko viikon aikana tullut yhtikäs mitään. Heihei!
Balanchinen koreografioima Pähkinänsärkijä NYCB:lle, vuorossa lumihiutaleet.

2 kommenttia:

  1. Haha :D, olen juuri sellainen jouluintoilija, joka laittaisi koristeet jo marraskuun alussa paikoilleen. Äiti estää meillä nää mun touhut,ja lasken sitten kiltisti aina koristeiden kanssa päiviä joulukuun alkuun :D.

    VastaaPoista