lauantai 9. huhtikuuta 2016

Balettiin kuuluu vihdoin hyvää!

Moikka!
Mitäs sinne teille kuuluu? Mulle kuuluu aika kiireistä edelleen. Ilokseni voin toki kertoa, että baletissa on mennyt viimeaikoina tosi hyvin, ainakin omasta mielestäni! :D Tuntuu että aika usein marmatan täällä, kun ei mee hyvin jne, mutta nyt on musta ollut onnistumisia ihan useemmassakin jutussa. Viime viikon torstain se extra kärkitunti meni tositosi hyvin. Ope oli tehnyt myös uudet sarjat, ja ne istui nyt mun mielestä aika kivasti meille kärkiläisillekin. Tykkään että tangossa on paljon plié-relevé -yhdistelmää, nilkat kiittää. Mulla oli tunnin jälkeen varpaat kauheen kipeet, mutta sillee hyvällä tavalla. Ei niin että tossut sattuu varpaisiin, vaan niin että jalan lihaksilla on tehty töitä ja ne on uupuneet. Koko viikonlopun jalakaterän lihakset oli kipeenä, ja salaa myhäilin tyytyväisenä koska sehän tarkoittanee vaan kehitystä! Viikonloppuna oltiin Turussa katsomassa Rasta Thomasin "Rock the Ballet: Romeo and Juliet" -esitystä. Aivan huikee esitys, hyvänen aika! Tanssijat oli ihan uskomattoman taitavia, ja koko esitys oli tehty musta tosi hyvin. Siinä oli sitä baletin perus nyyhnyyh draamaa ja itsemurhia (ofc), mut myös hauskaa huumoria. Oli tosi kaunista klassista musiikkia, ja rinnalla taas pop ja rock kappaleita. Musta oli hauska esimerkiksi sellanen kohta, kun ihan rakastunut Julia oli makuukammarissaan onnessaan tannsimassa ja taustalla oli Katy Perry Teenage dream :) Kaikki tanssijat oli loistavia, mutta ehkä Romeo oli musta paras. Suosikki kohtaukset musta oli taistelukohtaukset, koska ne oli tehty jotenki tosi uskottaviksi tanssillisuutta unohtamatta, ja myös Romeon ja Julian implikoitu seksikohtaus oli tosi kaunista pariakrobatian ja lattiabaletin yhdistelyä. Tässä traileri, tää näyttäis kyllä olevan viime vuodelta, mutta näyttää aika samalta:

Maanantaina oli sitten taas kärkitreeni 45min. Sitä ennen kävin yo-liikunnan bodybalancessa tosi pitkästä aikaan. Mulla on muutenki yo-liikunnassa sellanen melkeen kahden kuukauden kokoinen aukko, ku en vaan oo kerjennyt käydä :( Nyt kuiteskin kävin, ja ohjelma oli ehtinyt muuttua tässä mun taukoni ajan. Oli ihan ok sarjat, paitsi vatsalihaksista en tykännyt. Se sarja oli musta jotenki liian hötkyilevä, yhtä liikettä tehtiin suunnilleen pari kertaa ja sitten se jo vaihtu, kun ite kerkes just niinku kattomaan että mitäs tässä tapahtuu. Ehkä kun sitä tekee muutaman kerran niin löydän sen punasen langan, mut nyt en ainakaan vielä sitä löytänyt. Kärkitunti meni ihan ok:sti, vaikka mulla on kyllä aika pahoja vaikeuksia sen pas de bourrén kanssa. Musta se on kauheen hankala kärjillä. Ja lisäksi siinä lopussa on vielä sellanen, että mennään bourréella pieni ympyrä, niin olen liian hidas! :D muut on kerjenny mennä jo koko ympyrän ku mä kipitän vielä puolivälissä. Tämä tunti on muuteskin mun mielestäni viimeiset pari kertaa ollut aika vaikea, että olen kyllä todella kaukana mukavuusalueestani, ehkä vähän liiankin kaukana. Ei voi muuta ku toivoa että oppii ja kehittyy, ja tehdä töitä asian eteen.


Tiistain tunnit meni taas tosi hyvin. Olen ihan nyyh koska nää sarjat vaihtuu kai ensi vai sitä seuraavalla viikolla, tykkään näistä niin paljon. Tendu-devélopé-sarja on tosi kiva ja battementit. Ja mikään ei ole tunnilla ihanampaa ku kuulla open "Hyvä!" -huudahdus vieläpä omalla nimelläni varustettuna, voi että! Kyseessä oli vielä taakse tehtävä devélopé. Vitsi olin tyytyväinen! Ja hei, jopa ne hiton flicflacit alko pikkuhiljaa onnistua. Näin monta toistoa tarvittiin, että alkaa tulla edes siedettävää jälkeä... Tangon lisäksi keskilattialla meni myös musta aika kivasti, piruetit viidennestä (kolmannesta) alkoi myös sujua, ja lisäksi vieläpä diagonaalin askelpiruetit! Mitä ihmettä, koko tunti tuntui menevän jopa hieman epäilyttävän hyvin :DD Ne askelpiruetit oli mulle tosiaan ihan uus juttu tässä jaksossa, ja ajattelin aluksi vähän että härregud, nää ei tuu onnistumaan, mutta kylläpä ne nyt näytti menevän ihan suhteellisen hyvin. Jos jotain epäonnista pitää sanoa, niin viimeiset grand allegrot oli vähän meh.. Jostain syystä mulla ei oikeen pysynyt ajatus niissä mukana ja sekoilin niiden glissade - pas de chat - glissade -sarjojen kanssa, jonka seurauksena lopun grand jetét oli vähän sellasia paniikissa nyhdettyjä hyppyjä No minkäs teet. Hyvät piruetti- ja hyppypäivät näköjään ei voi mulla olla koskaan samana päivänä, aina vaan jompi kumpi menee hyvin :D
     Tiistain kakkostunti on meillä nyt sitä näytösharkkaa. Musta meijän kevätnäytöksestä on tulossa aika kiva ja jopa ihan näyttävä nostoineen kaikkineen! Meillä on aika pieni pätkä sellaista, missä koko ryhmä tekee samanaikaisesti samaa koreota, eli on aika plajon sellasta että lavalla tapahtuu vähän erinäköisiä juttuja, aluksia kolmen ryhmissä ja lopussa pareittain. Ja nää pienet ryhmät tekee siis keskenään eri juttuja. Mietin aluksi, että tuleekohan siitä yleisölle vähän liian sellasta sekavaa sillisalaattia, mutta en tiiä. Näytöksessä on kuitenkin isompi lava käytössä, niin voi oikeesti näyttää kivaltakin :) Ei olla vielä ihan varmoja, mitä me esitetään, ja musiikkivaihtoehtojakin meillä on vielä kaksi. Eli vielä ollaan aika vaiheessa, hieman ahdistaa että esitys on viiden viikon päästä :s
Tiistain treeniasukuva. Plumen letari, trikoot Revolution ja shortsit H&M.
Torstain tunti meni taas ihan kivasti, ainakin aluksi. Olen tehnyt tuolla tunnilla tankosarjat pehmeillä lämmittelyksi, ja laittanut kovat tossut vasta keskilattialle, mutta viime viikolla ope pyysi että lämmiteltäisiin ennen tunnille tuloa itse, ja laitettaisiin suoraan kovat jalkaan. Näin siis tein, tulin paikalle ajoissa tekemään perus pliét ja relevét, tendut ja muut perus venyttelyt. Tunti itessään oli ihan kiva, mutta ärsyttää kun ihan viime minuuteilla aletaan tekemään bourreéta, kun varpaat alkaa olla jo valmiiksi muusina siinä kohtaa! :D Tällä kertaa mulla ei meinaan mennyt yhtä hyvin kuin viime viikon torstaina, nyt musta tuntui että tossut taas vähän sattui varpaisiin. Ja kotona olin kattonut että "Hmm, toi yks varpaankynsi on vähän terävä, pitäisköhän leikata? no ei se varmaan mitään haittaa". Enkä leikannu. Mitä ihmettä aivot! Tuolla kovan tossun kärjessä tuntuu kyllä varmasti ylimääräinen murunenkin, miksi ihmeessä en leikannut sitä terävää kynttä, ajattelin tunnilla kun kello oli 20:50 ja viimeinen kymmenenminuuttinen vielä edessä. Hmh. Tyhmä minä.

Pääosin mulla on sellainen olo että tunnit meni aika hyvin :) Keskiviikon pidin lepoa ja perjantaina, ja näillä näkymin myös viikonloppu menee rentoutuessa. Tällä viikolla on ollut aika paljon töitä, enkä koulujuttuja ole edes ehtinyt tehdä. Ensi viikko puolestaan on omistettu gradulle (näin lukee mun kalenterissani) ja tarkotus olisi edetä siinä reippaasti. En kuitenkaan uhraa sille nyt yhtään enempää ajatusta, se on vasta ensi viikolla. Tämä viikko on ollut aika raskas ja koitan nyt vaan hengailla rauhassa tämän viikonlopun. Tein lauantain kunniaksi itselleni smoothien (maustamaton jugurtti, banaani ja säilykepersikkaa), mutta yksi karvakuono olikin siitä kiinnostuneempi ja tuli tassuttelemaan kuvaussessioihin!

Mulla olis vielä (baletti)asiaa, mutta en viitti nyt tunkea kaikkea samaan postukaseen, koitan kirjoitella tässä joku päivä uuden postauksen vähän pienemmällä kuin kahden viikon välillä. Okein hauskaa ja rentoa viikonloppua kaikille!

PS. Hei viime viikolla meni 20 000 sivukatselua rikki, waauuu!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti