tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kesäbalettia

Moikka!
Kesäintensiivijakso on meijän tanssikoululla ohi, mutta tuntuu ettei se omalla kohdallani niin kovin intensiivinen ollut. Ekalla viikolla oli vaan se nykäri ja baletin kärkitunti, ja toisella viikolla oli sitten balettia, venyttelyä, pilatesta, lisää balettia ja viimeisenä vogue-tunti. Tykkäsin taas voguesta kyllä, aivan kuten viime kesänä ja viime joulukuussa. Kuten viime kirjoituksissa, voin edelleen suositella kaikille tanssin harrastajille ja harrastamattomille vogue-tuntia ainakin silleen kokeilumielessä. Tunti on oikein riemukas kokemus ollu mulle aina, hyvää musaa ja sopivasti haastetta :) Tai ehkä jopa liiaksikin. Mun käsiltä loppui koordinaatio siinä vaiheessa, kun tehtiin ranteilla pään yläpuolella sellasta kahdeksikkoa. Yhdellä kädellä vielä osasinkin ja eteenpäin, mut sitten kun kädet nostettiin pään yläpuolelle ja piti vielä toinenkin ranne ottaa mukaan.. nope. Mutta ainakin periaatteessa se oli hauskaa :D
     Venyttely ja pilates on ollut tosi hyväksi mulle, vaikka (tai ehkä juuri sen takia) musta tuntuu että olen ollut kauheen kankeena jo monta viikkoa. Takareidet on ollut aika jumissa, ja oikeastaan pelkkä leveässä haarassa istuminen aiheuttaa jo venytyksentunteen ihan ilmaan mitään taivutuksia minnekään suuntaan. Huomaan tällasta kireyttä yleensä silloin, jos olen venytellyt liian usein ja liian paljon. Ihan kuin lihakset (ja kalvot ja muut roinat siellä) jotenki menis silleen sumppuun ja koittais kertoa että emme veny nyt hetkeen, kiitos vain. Joten en ole sitten ottanut stressiä asian tiimoilta. Venyy sitten taas kun venyy. Nyt on mulla nää kaikki pilates ja muut tunnit ohi, ja seuraavaksi edessä vaan koko kesän balettitunnit. Tiistaisin ja torstaisin on normitunti ja keskiviikkoisin kärkitunti. Tänään oli ihan sopivasti porukkaa tunnilla, mutta nimilistassa oli ilmottautuneita seuraaville tunneille neljäkymmentä ihmistä! Onneksi tuskin millään tunnilla ihan kaikki sattuu olemaan paikalla, mutta silti summa on melko kammottava. Toki voi olla, että jotkut on ilmottautunut sekä tiistain että torstain tunneille molemmille, mutta käykin sitten vaan joustavasti jommalla kummalla. Neljässäkymmenessä on omasta mielestäni kyllä jo ainakin kaksikymmentä ihmistä liikaa, itse tykkään siitä kun balettitunnilla on tangoilla vähän väljempää eikä diagonaalissa tarvi jonottaa kauaa omaa vuoroaan. Tänään oli vähän katoa tunnilla varmaankin siksi, kun Kansallisbaletti oli täällä vierailemassa ja esiintymässä ilmaiseksi yleisölle. Olisin itsekin halunnut mennä katsomaan, mutta hinku omalle balettitunnille oli niin kova, että päätin skipata Kansallisbaletin. Tuntui, että edellisestä treenistä on jo ikuisuus, mutta viime torstaihan se oli :o Aika rientää.
     Tämän päivän balettitunnilla oli itselleni ihan uusi opettaja. Hän itseasiassa oli silloin ihan ekalla kesätunnilla pari viikkoa sitten sen nykärin opettaja myös. Tykkäsin hänen sarjoista tosi paljon! Ne oli jonkin verran vaikeampia kuin mun ns. normiopettajani, mutta ei liian vaikeita. Just sellasia että ekalla kerralla tuli pari sekoilua, mutta kyllä ne ihan varmasti oppii kun näitä nyt kolme viikkoa tahkotaan. Sekä tankosarjoissa että keskilattialla tuli itselleni ihan kokonaan uusia liikkeitäkin, fouetteja (ei siis piruettina vaan siis sellasena jalan heilaus-käännähdyksenä vain) sekä sitten oli ainakin sellasta yhden jalan hyppelyä, missä sitä toista jalkaa sit silleen venkutettiin ilmassa. :'DDDD Tää oli varmaan paras selostus :D En oikein kuullut tai muista sen nimeä, nii tää jääkööt nyt tällaiseksi kuvaukseksi. Tanko- ja keksilattiasarjojen välissä meillä oli oikeen kunnon jumppatuokiokin, mikä on musta ihan tervetullutta. Balettilihakset kehittyy tietysti vaan balettia harrastamalla, mutta musta on ihan kiva että aina välillä tehdään joku reipas keskivartalosarja. Se kuiteskin edistää tätä balettia ihan kokonaisuudessaan. Tehtiin nopsaan vielä lopussa askelpiruetteja kulmasta, ja ne onnistui kyllä aika hyvin, vaikka itse sanonkin! Ja etenkin siihen nähden, että en ole ihan hetkeen niitä tehnyt. Viime viikolla sai valita, tekeekö askelpiruetti-pique-askelpiruetti -sarjaa, vai pelkkää piqueta, niin mä päätin tehä ihan vaan piqueta. Toukokuun viimeisillä tunneilla ei oikein tehty piruetteja ja sitten oli pari viikkoa taukoa, niin siksi päätin aloittaa vähän helpommasta. Tänään ei sitten ollut muuta vaihtoehtoa kuin pelkät askelpiruetit sarjana, ja olin kovasti yllättynyt miten hyvin ne sitten ainakin omalla mittapuullani sujui :) Oli kiva saada onnistumisen kokemus, koska mun keskilattian tendu meni ihan päin persettä, jostain syystä menin koko ajan ihan väärään suuntaan ja väärällä jalalla! Mutta kaikkiaan tunti meni musta ihan kivasti ja sarjat ja ope oli sellasia, että oikeen innoissani treenaan näitä seuraavat kolme viikkoa. Sitten meillä vaihtuu ope.
     Huomenna meillä on eka kärkitunti tuon uuden opettajan kanssa, mikä vähän jännittää. Koen edelleen olevani ihan tositosi vasta-alkaja kärjillä ja suoraan sanoen pelkään vähän kaikkia uusia vaikeita juttuja. Mielelläni hinkkaisin vaan jotain ihan perusjuttuja jotka jo osaan, mutta missäs se kehittyminen sitten tapahtuisi jossei oman mukavuusalueen ulkopuolella -.- Eikun vaan päättäväisin mielin huomenna tanssisaliin. Harmittaa, kun nää kesän tunnit alkaa jo viideltä. Mulle se on vähän turhan aikainen, koska aika usein pääsen siinä neljän maissa töistä, ja siinä tulee musta vähän kiire tunnille, kun tykkään käydä välissä kotona. Ei siinä mitään välipalaa edes kerkiä syödä, kun vaihtaa nopsasti vaan kimpsut niskaan ja lähtee polkemaan.

Kiireen lisäksi, tai siitä huolimatta, mulle kuuluu ihan hyvää. Töitä riittää, ja kävin justiinsa viime viikolla allekirjoittamassa uuteen projektiin sopparin, mikä alkaa kivan saumattomasti nyt heti tän mun nykyisen päätyttyä, 1.7. Sain jopa yhdeksän senttiä palkankorostusta per tunti! :DD Luulen että johtuu tuosta, että mun sopparissa lukee toi aivolabran käyttö työtehtäviin, niin se vie ehkä sitte vaativuustasoa pykälän verran ylöspäin. No joo, eihän se yheksän senttiä tee kuin pari ekstra euroa kuukauteen :D No, kaikki kelpaa! Rahaan liittyen, olen jo pitkään suunnitellut taas uutta tanssivaatetilausta, jonka laitan tulemaan varmaankin tuossa heinä-elokuun aikana. En muista olenkohan maininnu asiasta. No kuitenkin, teen siitä oman postauksensa sitten kun aika on kypsä ;) Tässä välissä saatte kertoa, jos teillä on (Porsellista tilattavissa olevia) suosikki helmoja tai shortseja. Olen edelleen ihan kahden vaiheilla. Shortseja ainakin tulee käytettyä ihan satavarmasti, mutta en oikein koe olevani helmaihmisiä, tai sitten vaihtoehtoisesti en vain ole löytänyt itselleni sitä sopivaa helmaa. Saa siis kertoa omia hyviä kokemuksia kivoista helmoista, jotka ei pompahda balettitunnin aikana liian ylös! Yhdet shortsit mulla onkin jo katsottuna, ja leoterdeja muutama. Trikoita en varmaan laita tällä kertaa ollenkaan tilaukseen, koska olen tykännyt tosi paljon ihan perus Prisman House-merkkisistä leggingseistä! :D Ja lisäksi mulla on ne Blochin aika kivat jalanpohjan alle menevät mustat trikoot, sekä nyt uudet ihonväriset sekä puuterinvärset trikoot Gaynorilta. Sitten mulla on tietty mun vanhat Revolutionin valkoiset trikoot, mitkä nekin on ihan moitteettomat. Eli trikoita riittä.

Loppuun laitan pientä kuvakollaasia viimeaikaisista jutuista, lähinnä uudestä kämpästä, kissasta ja mun tiistain työhaastatteluvaatteista. Haastattelu meni musta ihan hyvin, mutta ei nuolasta ennen ku tipahtaa. Viimeisenä vähän hölmösti rajattu kuva mun uudesta kynsilakasta :D Nyt mulla on jopa 3kpl kynsilakkoja, voi sentään. Ostin sen tuota työhaastatteluavarten, sopi oikein etsin tuon puseron värisen kynsilakan. Ja löytyikin sitten H&M:stä, oli muistaakseni 4,99e ja sävy taisi olla Bordeaux.



6 kommenttia:

  1. Oletko kokeillut pidempiä hameita? Mulla on yksi Capezion pitkähkö hame, joka ylettyy edestä hieman polvien yläpuolelle ja takaa vähän polvien alapuolelle. Tilasin tän Footlightista, on yhden koon eikä se nouse pyöriessäkään kovin korkealle. Joten entä jos kokeilisit jotain tuollaista pidempää hametta? Saahan sen sitten myytyä tuolla Fb:n balettikirppiksellä :)
    Ja voi fouette... se äkkisiltään vaikuttaa varsin yksinkertaiselta, mutta koetapas pitää se jalka paikoillaan! Meillä oli yhdessä kevätnäytöksen pitkässä (yli 8 min!!) numerossa paljon fouetteja loppupuolella, just siinä huikeassa finalessa, johon kaiken pitäisi huipentua. Mutta rankka numero veti mehut jo puolivälissä, niin ei selästä enää löytynyt voimaa pitämään jalkaa ylhäällä :D Ensimmäisen kautta menee, ei ongelmia, mutta sitten pitäisi jostakin (okei, selästä) löytää se voima pitämään jalan korkeus ja olla notkauttamatta kroppaa. Jees... :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen miettinyt tosi paljonkin noita eri pituuksia helmoissa. Lyhyt helma näyttää omaan silmääni kuitenkin kivammalta, vaikka olen kyllä noita pitempiäkin laittanut virtuaaliseen ostoskoriini mutta sitten aina kuitenkin ottanut ne sieltä pois! :D Kauheeta pähkäilyä tämä.
      Mä en oo tosiaan ennen tehnyt fouetteja. Nyt meillä on niitä parissa sarjassa niin, että fouettella käännytään lopuksi tangolla ympäri, ja sitten tehdään toinen puoli. Yyh 8min ohjelmanumero kuulostaa kyllä raskaalta!

      Poista
  2. Mitä muuten tarkotit tolla, että se hame pomppaa liian ylös? Siis että ne helmat on liian lyhkäsiä vai, että haluisit että se pysyis siinä lantiolla eikä hinaudu sinne vyötärön korkeudelle tunnin aikana? Mä sidon sen balettihamosen aina sinne ylös vyötärölle asti niin se ei kyllä pääse siitä pomppaamaan enää yhtään ylemmäs :'D. Pidän myös usein hameen alla mikroshortseja niin ei häiritse se hamee nouseminenkaan. Mutta onhan noita balettihameita tosiaan eri pituisia, kokoisia ja mallisia. Eiköhän niistä löydy joku lemppari :). Mulla on kaks Sanshaa (koot 6 ja 5). Kutosen hamonen tuntuu liian suurelta ja vitosen malli ei taas oo mun lemppari. Lisäks mulla on Ballerina ja Liikunnasta ostettu niiden käsityönä tehty hamonen. Sen mallista tykkään eniten vaikka on sellainen yksi koko sopii kaikille tyyppinen versio :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on omassa kropassani vyötärön se ohut kohta tosi ylhäällä. Olen myös sillä tavalla kurvikas, että tuo ohut kohta tosiaan on huomattavasti ohuempi kuin lantio/rintamus. Tykkäisin että se helman kuminauha pysyisi jossakin siinä lantiön ja vyötärön välimaastossa, ehkäpä siinä navan kohdalla. Niin kun sidon sen siihen navan korkeudelle, niin se pomppaa mulla ylös tonne vyötäröön asti, mikä on mulle sitten too much :D Kiitos helmavinkeistä, laitetaan korvan taakse!

      Poista
  3. Oi, kun olisi ihanaa päästä kesätunneille! Näitä tuntikertomuksia on ollut kiva lukea, kun ei ole itse päässyt tunneille. On voinut silti eläytyä siihen tanssituntifiilikseen :).

    Mulla on Porsellista sellainen kahdella napilla kiinnitettävä, edestä lyhyempi, kietaisutyylinen Capezion hame (olikohan jokin RAD-niminen), josta olen tykännyt tosi paljon :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla että joku tykkää mun tuntikertomuksistani! Olen miettiny että päseeköhän niihin tarpeeksi hyvin sisään kun kerron välillä ehkä vähän turhankin yksityiskohtaisesti, kuitenkaan muistamatta kaikkien liikkeiden oikeita nimiä. Ja kiitos tosi paljon tuosta Capezion RADista, oikein ihastuin siihen! Kiva kun siinä on nauhojen sijaan noi napit. Ei oo ees pahan hintanenkaan :) Hmmm ehkäpä tämä on se oikea...

      Poista