keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Tautista arkea ja joulun valmistelua

Moi,
taas on vierähtänyt pieni tovi viime blogikirjoituksesta, eikä mulla nytkään oikeastaan mitään asiaa ole. Valitettavasti olen sairastunut kamalaan tautiin, onkohan tämä nyt se influenssa. Viime viikon torstai-iltana käväisin yliopiston yksissä juhlissa, mutta en juonut paljoa (seuraavana päivänä kasin aamu) ja tulin kotiinkin jo yhdentoista kieppeillä. Sänkyyn kömpiessäni parin tunnin päästä huomasin että mun selkä ja lonkankoukistajat sekä etureidet oli tosi kipeet. Ihmettelin että mistäs tämä johtuu, olenkohan istunut liikaa vai missä mättää. No seuraava aamu oli ihan ok ja päivä meni hyvin, mutta se oli järkyn pitkä ja uuvuttava. Olin viiden jälkeen kotona, jonka jälkeen mulla yksikertaisesti loppu vaan ihan kaikki puhti, ja köllähdin sohvalle. Otin siinä tirsatkin ja sitten se alkoi, lihaskipu. Mun joka ikistä kehon lihasta yksinkertaisesti vaan sattui aivan jumalattomasti, mikään asento ei ollut hyvä ja olo kokonaisuudessaan oli kamalan tuskainen. Näissä fiiliksissä meni myös lauantai ja sunnuntai. En mitannut kuumetta, koska ajattelin että tämä nyt vaan on jotain, ei mulla ole aikuisiällä varmaan kertaakaan ollut oikeesti kuumetta. Sunnuntai-iltana totesin, että en pääse maanantain demoihin, mikä oli sikäli vähän sääli koska koin jättäväni parini vähän pulaan kun meidän piti pitää sellainen esitelmähomma. Maanantai-iltana olo oli jo aika hyvä, vaikkakaan ei vielä ihan normitasolla. Mittasin huvikseni kuumeen, 38 astetta! Mietin vaan että paljonkohan se sitten viikonloppuna oli ollut... No tiistai jäi myös välistä ja kouluhommat alkoi jo kasaantua. Tiistain lepäsin vielä, mutta nyt keskiviikkona mulla on ollut jo sen verran hyvä olo että olen päässyt kirjottelemaan noita meidän paritöitä, en sentään ihan kaikkea työtä kaatanut tuon parini niskaan. Edelleen mua vaivaa kamalat päänsäryt ja sellainen jaksamattomuus, ihmekös kun on perjantai-illasta asti käytännössä maannut. Kävin äskön yksin kaupassa (mies on pari päivää pois kotoa) ja voi luoja miten raskaalta se tuntui! Yääh. No, voiton puolella ollaan :) Huomenna torstaina olis tarkoitus mennä niihin demoihin, jossa esitetään tuo meidän esitys, ja illalla sitten balettiin. Ajattelin kyllä ottaa ihan iisisti, ja tehdä molemmat tunnit pehmeillä tossuilla. Luulen, että voimat ei oikein riitä kärkitossuihin, ja muutenkin se kaksituntinen on ihan sopivan rankka pehmeilläkin näin ensialkuun. Viime viikolla, ennen sairastumistani ostin kivat uudet kukkatrikoot balettitunneille:




Nyt torstai ja perjantai menis mulla noissa demoissa ja pitäisi vieläpä kirjoittaa pari työtä loppuun. Sitten viikonloppuna toiseen kaupunkiin moikkaamaan siskoani :) Hän on asunut nyt tämän syksyn tuolla kaupungissa ja muuttaa joulua ennen pois, niin menempä vielä nopsaan käymään siellä kattomassa. Joulusta tulikin mieleen, että olen jo pikkuisen alkanut valmistautua joulun tuloon ensimmäisen adventin myötä :) Keittiö sai punaiset valopallot roikkumaan jo vähän aiemmin, mulla ei nyt taidakaan olla niistä enää kuvaa, mutta tuommoiset pallot laitettiin verhoista roikkumaan. Ja kissa puolestaan roikkuu palloissa, repien koko verhoa -.- No adventtina laitettiin sitten mun ihana uusi porokynttelikkö <3 Tilasin sen tuossa kuun vaihteessa Hobbyhallilta, aivan i-ha-na!


Ensi viikolla mulla olisi tarkoitus tehdä kotona (miehen kanssa tietysti) kunnon joulusiivous, silittää uudet jouluverhot ja laittaa loput joulukoristeet. Tiistaina onkin hei muuten itsenäisyyspäivä, jeei! En siis todellakaan ole mikään kauheen patrioottinen ihminen missään nimessä, mutta mulle itsenäisyyspäivä on aina ollut kiva päivä. Se on vähän sellainen esi-joulu :D Olen nyt omassa kodissani ottanut sellaisen perinteen, että laitan mulle ja miehelle tarjolle omatekoisen, minikoon jouluaterian. Joulu vietetään kuitenkin vanhemmilla, enkä näin pääse harjaantumaan jouluruokien valmistamisessa :D Joten siksi olen napannut tuon itsenäisyyspäivän vähän sellaseksi meijän jouluksi. Tänään tein sapuskaksi uunijuureksia ja fetasalaattia, ja HYI HITTO yhestä punajuuresta kiemurteli ulos sellanen miniminikokoinen matonen! Sain kauheen kohtauksen täällä yksin kotona, ei kiva. Heitin kyseisen punajuuren pois mutta kelpuutin kaikki muut pussin punajuuret, huolellisen tarkistuksen jälkeen. Iuh mikä se mahtoi olla. Itse ruoka oli onneksi hyvää :)

Jälkkärinä oli joulutorttu ja glögi!

2 kommenttia:

  1. Pikaista paranemista! Ja söpöt kukkatrikoot :D

    Meillä laitetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa kunnolla joulua. Ostimme jouluiset verhot ja pyyhkeet keittiöön, kranssin, ikkunaan joulutähden, kynttelikön ja olkipukin ja ulos valoja. Meillä on tänä vuonna myös ensimmäistä kertaa joulukuusi kotona! Nyt viikonlopun aikana olisi tarkoitus laittaa valot ja verhot paikalleen. On ihan älyttömän jouluinen olo! :)

    Katsotteko yleensä itsenäisyyspäivänä linnan juhlia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja onneksi olen jo parantunut!
      Vitsi kuulostaa kivoilta teijän joulujutut. Etenkin on kiva kun saa ulos laitettua juttuja, me asutaan täällä 3. kerroksessa nii ei oikeen mahollista :/ Ja kuusi olis ihan huippu! Meille mahtuu vaan tällanen 30cm korkee kuusenpylleröinen tonne hyllylle, mut sellanen kunnon kuusi olis hieno. Nyt kun tänään siivottiin ja laitettiin koristeet niin tuli kyllä kivan jouluinen fiilis :)

      Katotaan vähän silleen sivusilmällä niitä juhlia. Telkkari on tossa auki, ja ehkä syödessä katsotaan itse kättelyä intensiivisemmin, mutta ei sitä koko ruljanssia silleen silmä kovana jakseta katsoa. Eikä meillä sinänsä ole siihen mitään sellasta pakkoa/traditiota, kattoo millanen fiilis huomenna on ja että jaksetaanko kattoa vai keksitäänkö jotain muuta :)

      Poista