tiistai 20. lokakuuta 2015

Epäonnistunut joogarutiini ja vihdoin vähän balettia

Järjettömän luku-urakan keskellä olen saanut kuin saanutkin vähän liikuntarutiineistani taas kiinni. Flunssan ja sitä seuranneen koulukiireen sekä tanssiopiston syysloman vuoksi mulle jäi reilu parin viikon ajaksi jumppailut ja balettitunnit pois. Viime viikolla pääsin ainejärjestöni kanssa joogaamaan, mikä sitten onnekseni taas ns. laukaisi tämän liikuntakierteen. Haha tuntuupa pöljältä sanoa noin, yleensä jos joku "kierre laukeaa" niin puhutaan jostain huonosta asiasta :D No kuitenkin, siitä kovin intoutuneena menin seuraavana päivänä yin-joogaan, mikä oli edelleen ihan kiva, mutta ehkä pikkusen liian hidastempoinen omaan makuuni. Tykkään kyllä käydä siellä, mutta mielummin kävisin esimerkiksi vähän vauhdikkaammassa vinyasassa. Tästä seuraavana päivänä (eli viime perjantaina) olin niinkin hullu, että menin klo 8.30 alkavaan aamujoogaan! Olen todellakin yökukkuja ja aamuntorkkuja, eli vapaaehtoisesti herääminen ennen kahdeksaa saattaa omalla kohdallani viitata jonkinlaiseen mielenhäiriöön. Miehellä alkoi tentti kahdeksalta, niin siitä sitten keksin että voisin heittää hänet tenttiin ja mennä itse joogaamaan :) Tämä osoittautui vallan loistokkaaksi ideaksi, sillä aamun joogatunti kyllä piristää niin mieltä kuin kehoakin aivan valtavasti. Juu tiedän että kuulostaa varmaan tosi kliseiseltä, mutta ainakin itse olen kokenut sen aivan tosi hyväksi keinoksi aloittaa päivä. Meillä on yo-liikunnassa aamujoogia keskiviikkoisin ja perjantaisin, ja tosiaan ovat sen verran aikaisin ettei mun tule niissä säännöllisesti käytyä. Kuitenkin tykkään siitä ajatuksesta, että joogailisin herättyäni, joten sainkin hienon idean: mikä estää mua joogaamasta kotonani sen 15-20min ennen luennolle lähtöä? Ei tarvi herätä ihan hirveesti aikaisemmin, mutta saan kuitenkin sen oman joogahetkeni. Kotona yksin joogatessani teen vain sellaisia liikesarjoja ja asanoita, joita olen tehnyt ohjatuilla tunneilla monta kertaa aikaisemmin, eli tuttuja juttuja. Tällaisena hieman ehkä kajahtaneena tapauksena teinkin heti hienon Word-tiedoston, johon listasin kaikki lattialla ja seisaaltaan tuntemani asanat, sekä tasapainoasanat, ja keksin lyhyen esimerkki-aamujoogan. Laitoin kellon soittamaan maanantaiaamuksi hiukan aikaisemmin, jotta voisin kokeilla tätä hienoa uutta aamujoogaani. Kuinkas kävikään? No torkutin tietysti koko joogaan varaamani ajan ja nousin vasta siinä vaiheessa kun oli ihan pakko nousta, että kerkeen luennolle. Eli se alkoi hyvin :'D Tosin olin henkisesti hyvin varautunut siihen, että näin tässä tulee käymään. Ehkä kokeilen tätä aamujooga-asiaa vain niinä aamuina, kun luento alkaa klo 12 tai jos ei ole muuta kuin omatoimista opiskelua.

Tyhmä Word ei tunne sanaa asana.. Eipä se monen klikkauksen päässä olis "opettaa" sitä sanaa ohjelmalle, mutta oli näköjään silti liian vaivalloista. 
     Joogaamisen lisäksi tein nyt viime viikonloppuna pitkästä aikaan youtubesta noita mun suosikki Mary Helen Bowers -jumppia. Erityisesti Swan arms -sarja teki melko tiukkaa tälleen parin viikon paussin ja sairastelun jälkeen, ja loppua kohden kyllä tuntui että käsissä olisi ollut viiden kilon ekstrapainot... Telkkaria katsellessa iltaisin olen myös tehnyt säännöllisen epäsäännöllisesti jotain hyvin epämääräistä nilkkatreeniä ja -venytyksiä. Eli kyllä tämä tästä on vielä nousuun lähdössä, hitaasti mutta varmasti :D Mulle tulee aina kauhee luuseriolo kun marisen täällä blogissa että pitäispitäispitäis tehdä jumppaa, ja nyt olen iloinen kun olen vihdoinkin saanut jotain aikaiseksi! Oma suurin motivaationi jumppaan ja venyttelyyn on tietysti se, että se tukee balettia ja että kehityn myös baletissa, kun venyttelen ja treenaan erityisesti balettiin tarvittavaa lihaksistoa myös kotona. Ja koska haluaisin kehittyä baletissa mahdollisimman paljon, mulle tulee vähän morkkis-olo, jos skippailen tätä oheistreeniä. Mutta jos nyt löytyisi intoa kotijumppaankin, kun balettitunnitkin on nyt tauon jälkeen jatkuneet :))
     Sitten tärkeimpään, eli niihin balettiharkkoihin. Mulla oli aika korkeat odotukset tämän viikon tunneista, koska viime viikko oli tosiaan se tanssiopiston syysloma ja tänään alkoi uudet sarjat. Tunnit oli tosi kivat kyllä ja uusissa sarjoissa oli muutamia ihan täysin uusia juttuja itselleni (perus1-tunnilla), mutta täytyy sanoa että olin hiukan pettynyt musiikkeihin! No joo, itse tanssitreenihän siinä se tärkein juttu on, mutta musiikilla on ainakin itselleni iso vaikutus. Ja etenkin kun viime vuonna tällä opella oli mun mielestäni aivan ihanat musiikit, niin tämä on nyt ollut hienoinen pettymys. Olen silti iloinen, että tämä on tosiaan se ainoa asia, josta keksin jotain nillitettävää, eli asiat on ihan hyvällä tolalla :)
     Plié-sarjat oli hyvinhyvin yksinkertaiset, mutta itse kyllä tykkään siitä. Silloin voi rauhassa keskittyä ihan kunnolla aukikiertäjiin ja lämmittelemään isot lihakset, kun ei tarvi miettiä mitään ihmeellisyyksiä, ja lisäksi tykkään kovasti plié-sarjaan sisältyvistä eteen-, taakse- ja sivutaivutuksista. Tendussa oli hiukan pureskeltavaa, koska otettiin siihen suuntien lisäksi itselleni uusia juttuja, esim. käden ollessa kolmannessa ja tenduta tehdessä eteeenpäin (jos oikein muistan) katse olikin siellä tankokädessä, eli dramaattisesti poispäin yleisöstä. Ja nämä käden asennot, suunnat sekä katseet vaihteli aika usein, niin siinä oli pientä aivojumppaa. Alkusyksystä ei ollut rondeja ollenkaan, joten olin huipputyytyväinen, että tähän jaksoon sisältyy nyt kivat rondit! Sekin sarja koostui kyllä aika monesta komponentista, voi olla että ensi viikolla täytynee vielä hiukan luntata edessäolevalta, tai opelta jos se tekee mukana. Keskilattialla oli samat petite allegrot ja sissonnet kuin viimeksikin, eli niihin ei ole sen kummempaa lisättävää. Paitsi että voi hemmetti tajusin olevani aivan täydellinen idiootti! :'DD Kirjoitin tähän suhteellisen pitkän selityksen siitä, miten olen tehnyt (tai siis yrittänyt tehdä) sen echappén nopean jalkojen vaihdon ilmassa aivan täysin päin helvettiä, mutta selityksestä tuli niin sekava, että kumitin sen kokonaan. Sanotaan nyt lyhyesti niin, että en tosiaan ollut ymmärtänyt, että tuossa kolmannessa kuvassa KUULUUKIN laskeutua, ja sitten vasta kun hypätään uudelleen tuohon suljettuun asentoon, missä tulee se nopea jalkojen vaihto. On muuten huomattavasti hankalampaa harjoitella tätä, kun luulee että ei saa laskeutua maahan ennen kuin vasta tuolla viimeisessä kuvassa :'DDD Apua en kestä, havettää edes kirjoittaa tätä!


     Ja hei loppuun muuten pakko mainita, että ainakin Heidin blogissa oli joskus aika kauan sitten puhetta tanssiunista! Mulla ei itselläni oikeen ollut kokemusta aiheesta, niin en hirveesti voinut kontribuoida keskusteluun, mutta nyt pari yötä sitten näin aivan pöhkön tanssiunen. Ilmeisesti olin ilmoittautunut johonkin tanssiesitykseen tanssijaksi, mikä esitettäisiin kai jossakin ainejärjestömme kemuissa. Jostakin kummallisesta syystä päätin alkaa harjoitella koreagrafiaa vasta SAMANA PÄIVÄNÄ, kuin mitä se esitys oli! Meitä oli kolme siinä tanssiryhmässä, ja lajina tietysti baletti. Jostakin syystä en muistanut sitä koreota _yhtään_, tyyliin muutamat ekat askeleet ja sitten menin aina ihan sekaisin, että mitäs sitten tulikaan. Ne kaksi muuta osasi sen ihan hyvin, varsinkin se toinen oli huippuhyvä ja tanssi kärjillä, kun mulla ja muistaakseni sillä toisella oli pehmeät tossut. Mutta niin, en oppinut sitä esitystä yhtään, MUTTA yllättäen vedin hienon tripla-piruetin, ja sen jälkeen vielä quadro(?)-piruetin :'DDDD Muistan että olin siinä unessakin ihan että "NÄIKSTE??" ja riemuitsin kovasti :'D Aamulla olin tietysti ihan pettynyt kun heräsin. Hahhah voi että, kiitos aivot vaan näistäkin yön viihdehetkistä.

2 kommenttia:

 1. Varmana jooga aamuisin olisi hyvä sellasena herättäjänä. Itekin tykkään kuitenkin nukkua niin pitkään kuin mahdollista joten aikaa ei riittäisi aamujoogaan..

  Mä en oo nähny vielä täysin tanssiunia, mutta venyttely unia kyllä. Niissä saan aina spagaatin pohjaan joka suuntaan ja saan ne silleen tosi helposti ja vaivatta. Sellasen unen jälkeen on ärsyttävä herätä kun todellisuudessa mun spagaatit ovat kaukana sieltä lattiasta :D

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään herätä aikaisin, koska tykkään sellaisesta rauhallisesta aamutunnelmasta ja joskus tulee oikeasti venyteltyäkin.

  Näin kerran unta, että pystyin lentämään grand jete hypyllä :D. Liidin aina kymmenen metriä yhdellä hypyllä ylispagassa. Karu totuus iski, kun heräsin :'D.

  Olen nähnyt myös painajaista, jossa mun pitää juosta lavalle mun ryhmän kanssa esittämään tanssia, jota en ole koskaan nähnytkään :D.

  VastaaPoista