lauantai 15. lokakuuta 2016

Lauantaina löysin itselleni rakastajattaren

MUAHAHA klikkiotsikointia kerrakseen!

Mutta joo, baletin rinnalle olen löytänyt itselleni vahvan ehdokkaan mun ns. 2. aineeksi, eli sen rakastajattaren. Tänä lauantain kävin nimittäin kokeilemassa showtanssia ja VOI VITSI se oli just eikä melkeen sitä, mitä tanssilta (baletin lisäksi) kaipaan! Showtanssissa on baletista tutut ihanat ojennetut nilkat ja kaunis liikekieli, voguesta taas sellainen pieni flirtti ja särmikkyys sekä kiva musiikki, jazzista ihanat slidet ja sellainen tanssillisuus, johon mun on helppo heittätyä. Sen sijaan siitä puuttuu se sellainen baletin hirvee tarkkuus ja ehkä vähän sellanen baletin "pönötys", siitä puuttuu voguen sellainen överiksi menevä pepun keikutus ja käsien ihan hirveetä koordinaatiota vaativat koreot, puuttuu jazzin jalkojen liika nopee vipellys missä en pysy mukana ja siinä ei ole sitä nykytanssin sellaista, noh, outoutta. Tykkäsin siinä kaikessa. Meille tuli oppilastiedoitteessa just sopivasti ilmoitus, että tässä vaiheessa jos osallistuu vielä syyslukukauden tunnille, saisi sen puoleen hintaan. Ainoo huono puoli: aikuisten showtanssin alkeet on lauantaisin klo 12.15 -.- Olen todella aamu-uninen ihminen, ja viikonlopussa odotan eniten sitä että voin nukkua tasan niin myöhään kuin vaan ikinä tykkään. Jos ilmoittautuisin tuolle tunnille, mun pitäisi joka ikinen lauantai herätä viimeistään yheltätoista ja alkaa ripeesti valmistautua lähtöön :/ Tämän lauantainen tunti kuului tollaseen ihan erilaiseen kokonaisuuteen, joten ajattelin mennä kokeilemaan vielä ensi lauantaina sitä ns. varsinaista showtanssin tuntipaikkaa. Jos se vieläkin tuntuu yhtä kivalta kuin tämän päiväinen, voin ehkä miettiä jos ilmoittautuisin sinne. Koska mun täytyy todella tykätä jostakin asiasta ja aivan hirveen paljon, jos meinaan sitoutua joka la heräämään niin aikaisin!

Mitäs muuten kuuluu, mulla on ollut blogi hiljaisena pian pari viikkoa. Mun lomani oli ja meni, oli oikein hyvä loma. Luin kaksi kirjaa, molemmista tykkäsin kovasti. Eka oli Nainen junassa (Paula Hawkins), josta tuli itseasiassa elokuvakin justiinsa. Kirja ainakin oli tosi hyvä. Toinen oli ruotsalainen Kadonneet (Caroline Eriksson), mikä oli myös hyvä, etenkin alussa se piti otteessaan, mutta en ollut ihan varma, tykkäsinkö siitä mihin tarina vei. Lukemisen lisäksi kävin kävelyillä, nukuin pitkään ja kävin balettitunneilla ja nykärissä. Perjantaina mulla oli yllätyssynttärit!! Oikea syntymäpäiväni oli viime keskiviikkona, 25v tuli mittariin. Pääsin käymään ekaa kertaa kissakahvilassa ja voi että, voisin jaaritella ummet ja lammet miten ihania ne kissat oli. Ne meinaa oli ihania. Myös henkilökunta oli tosi mukavaa, ja ruoka herkullista. Kaikki oli ihanaa. Mietin, että jos taivas on olemassa, niin tässä se on: ystävät, hyvä suolainen ja makea ruoka, ja kissoja <3<333 Kissat antoi silittää ja leikityttää itseään. Kissaaaat <333 No sen jälkeen mentiin vielä syömään isompi ateria yhteen suosikki ravintolaani ja sen jälkeen vielä katsomaan musikaalia teatteriin. Musikaali oli tosi vau, todella taitavat laulajat ja tanssijat ja hienot ja vaikuttavat lavasteet. Sen jälkeen kaverit tuli meille koko viikonlopuksi. Ihana päätös lomalle! Seuraavaksi kuvia kissakahvilan asukeista:







Uneliasta porukkaa kuvien perusteella :D
     Tämä sen jälkeinen arkiviikko on tuntunut vähän ankeelta, koska olisin voinut jatkaa vielä lomaa :) Onneksi isku oli siinä mielessä pehmeä, että mulla alkoi heti kauhean mielenkiintoinen kurssi, mutta kolme 8.15 aamua heti alkuviikosta loman jälkeen vei vähän veronsa, musta meinaa tuntu kauheen väsyneeltä ja sorruin ottamaan päikkäreitä. Keskiviikkona ja torstaina oli pikkusen töitäkin, mutta eilen perjantaina oli vapaata. Suunnittelin itselleni halloween-asua ja kävin ostelemassa siihen vähän juttuja :) Baletissa olen tietysti käynyt kaikilla tunneilla. Ollaan alettu tekemään maanantain kärkitekniikkatunneilla pique-piruetteja! Huiii tuntui eka ihan hirveen jännittävältä, mutta aika nopeesti sitä kuitenkin uskalsi hypähtää yhdelle jalalle ilman tankoa. Tosin en luota nilkkaani ihan kunnolla vielä enkä oikei pääsekään kunnolla kärjelle, vaan jään helposti  pikkusen liikaa siihen kärjen reunalle pyörimään. Siinä piruetissa on niin hemmetisti ajateltavaa ja eri palasia, niin en pysty kaikkeen! Sen olen pitänyt kirkkaana mielessä koko ajan, että suoralle polvelle pitää ponnistaa. Vaikka se olisikin sitten pois jostakin muusta, niin koitan opetella nyt heti alkuun, että aina suoralle polvelle. Koska jos opettelen ensin koukun kautta, niin voin vaan kuvitella miten hankala siitä on oppia pois. Koukun kautta tuntuu niin paljon helpommalta ja turvallisemmalta, joten uskon että siitä olisi melkeen jopa vaikeempi opetella sit suoraa polvea. Myös torstain kärkitunnilla on mennyt kivasti, siellä on ollut musta kivat sarjat. Torstain perus2 eli tunti pehmeillä tossuilla on musta ollut myös kivan onnistumispainoitteinen, JA aletaan tekemään jotakin Pähkinänsärkijän variaatiota siellä lähempänä joulua <33 Ihanaa!

Torstain treenien asukuva.
Etsi kuvasta kissa.
Baletissa on mun mielessä kaikenkaikkiaan mennyt tosi hyvin, tuntuu että olen oppinut paljon. Selkeesti hyvä putki menossa :) Tämän viikon keskiviikkona en jaksanut mennä nykäriin. Olin väsynyt eikä ajatus lattialla kieriskelystä oikeen kiehtonut :D Voi olla että jatkossa käytän mun loput korvauslippuni tuolla lauantain showtanssissa. Vaikka ei sillä, kyllä tuo nykytanssi on ihan kivaa vaihtelua, siellä on vähän sellaista erilaista liikkeen tutkiskelua kuin millään muulla tanssitunnilla. Silti show taitaa olla enemmän mun juttuni!
     Eipä mulla kauheesti muuta, tasasta arkea vaan posotetaan. Nyt on vaihteeksi aika paljon opintoihin liittyviä juttuja, on koko päivän pitkiä luentoja ja lisksi tuo pariprojekti mitä tehdään koko syksy. Onneksi töissä taas on himmaantunut aika paljon, ei siis ole juurikaan tunteja viikossa, mikä on mulle ihan ok. En jaksaisikaan 6h luentopäivän jälkeen jatkuvasti jäädä enää töihin. Sillon tällöin kuintenkin ihan ok, koska palkka on tietysti kiva juttu :D Ei mulla oikeen muuta tähän väliin. Mites teillä menee?

4 kommenttia:

  1. Myöhäiset synttärionnittelut! Se on sitten sinullakin se neljännesvuosisata täynnä, hehe :D

    Waaah, miten ihania nuo kissat on! Olisi myös ihana päästä käymään kissakahvilassa. Kissat on ihan parhaita <3

    Ja ihan kateeksi käy, kuinka ryminällä menette eteenpäin siellä kärkitekniikkatunneilla. Nautiskele tanssitunneista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, sori että vastaaminen on kestänyt!
      Kiitos paljon :) 25 on ihan hyvä ikä, mutta kauheesti tästä en kyllä haluaisi enää vanheta :/ Ja kissat ON parhautta, voin todella lämpimästi suositella ainakin tota Tampereen Purnauskista. Helsingissä on myös kissakahvila, Helkatti :)
      Ja kiitos, yritän nauttia. Toi kärkitekniikkatunti on viikon hankalin itselleni, jos joskus onkin hyvä päivä ja onnistaa, niin sitten seuraavat pari ainakin mennään taas takapakkia -.- Minkäs teet, sellasta se oppiminen on.

      Poista
  2. Kivaa, että löysit oman tyylisen tanssilajin baletin rinnalle! :) Mun lempparitunti Tanssiopistolla oli aikoinaan lauantain aamubaletti joka alkoi aina 11.00. Vaikka itsekin olen super aamu-uninen, niin jotenkin tykästyin siihen että kerran viikossa sai aloittaa päivän tanssimalla. Ainakin mulla tanssiminen tuntuu kropassa melko erinlaiselta kun vertaa vaikka aamuun tai iltaan. Aamuisin olo on aluksi tosi kankea, mutta on ihana tunne kun kroppa lähtee vetreytymään. Siitä lähtee päivä mukavasti käyntiin! Kävitkö kokeileen tuntia ja mitä tykkäsit? :)

    Ja myöhäiset synttärionnittelut! Tosi ihana yllätys sun ystäviltä :) Missä tollanen kissakahvila on ja mitä musikaalia olitte kattomassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      Aamulla tosiaankin keho tuntuu hirveen erilaiselta, kankeelta ainakin :D En ole vielä käynyt kokeilemassa sitä lauantain show-tuntia, kun on ollut joka lauantai ohjelmaa. Mulla on 3 korvauslipuketta ja koitan käyttää ne vielä tässä ennen joulua siellä lauantain showtanssissa :)
      Kiitos :) Tuo kyseinen kissakahvila on Tampereella, nimeltään Purnauskis :)) Helsingissä on myös kissakahvila Helkatti, jossa en ole käynyt. Käytiin Tampereen Työväenteatterilla katsomassa musikaali Cabare, hitsi oli kyllä hieno esitys. Ja sanoin tuossa taannoin äitilleni, että oltiin tuolla Tre:n työväenteatterilla, niin äiti sanoi että Kai tiedät että siellä kummittelee :oo Siis se on kai joku tällainen yleisesti tiedossa oleva legenda, vähänniinkuin se Turun kaupunginkirjaston kellari missä asustaa joku kummitus. Tuolla teatterilla on ilmeisesti ammuttu siellä aulassa joku punaisten sotilas (siis se punaisten ja valkoisten sisällissota) ja se on jäänyt sinne asumaan, joku teatterin ompelija on raportoinut nähneensä sotilaspukuisen miehen ompelimossa ilta-aikaan ;) Nää on näitä, ihan hauskoja kummitusjuttuja :D

      Poista