torstai 12. helmikuuta 2015

Lepoa :(

Heippa vaan, olen kipeenä :( Tai siis, omalla mittapuullani kipeänä. Kurkku on kipee ja kuiva, vähän yskää ja paljon räkää sekä vähän sellaista fyysistä "uupumusherkkyyttä". Kuumetta ei ole, mutta toisaalta, en edes muista millon mulla on viimeksi ollut kuumetta. Jostakin kumman syystä mulle ei vaan tuu kuumetta, mikä on vähän ihmeellinen juttu. Olen siis ymmärtänyt niin, että se kuume on oikeastaan niinku kehon reaktio siihen havaittuun kehoon tulleeseen virukseen? Eli onko mulla nyt joku flunssapöpö ja mun keho on aina vaan sillee jnaa, enpä jaksa nostattaa kuumetta :D En siis tiedä asian oikeaa laitaa. Mutta myös sosiaalisesti tää kuumeeton sairastaminen tuo ongelmia, koska yleensä kuume on se kohta missä on ok jäädä pois töistä tai koulusta, niin en sitten oikeen ikinä tiedä, että voinko jäädä pois vai en. Yleensä olen sitten vaan tunnustellut, että onko sellainen olo että jaksan tehdä töitä (ihan rehellisesti), ja jäänyt sitten kotiin jos se tuntuu liian rasittavalta. Omasta mielestäni tärkeintä on kuitenkin se, että jää tarpeeksi ajoissa lepäämään kotiin (tarpeeksi pitkäksi ajaksi), eikä niin että siellä töissä tai koulussa pusketaan niin kauan eteenpäin, että on ihan kuollut. Vähemmänhän siitä taitaa loppujen lopuksi tulla sairauspoissaoloja, jos lepää pari päivää taudin alkuvaiheessa, kun että antaa sen taudin sitte iskeä ihan täydellä teholla?
     Onneksi mun ei tarvi nyt missata koulusta oikeen mitään, koska huomenna ei ole mitään ja sitten onkin jo lauantai ja sunnuntai. Tai olis mulla huomenna ranskaa joo, mutta... nii. En oo valitettavasti käynyt siellä hirveesti :( Ihmettelette varmaan, koska just tuolla aiemmissa postauksissa olen kehunut, että se on mun suosikki aineeni ja nyt käykin ilmi että olen lintsaillut. Tässä selitykseni: 1) mulle tulee opintopisteitä muuteskin taas yli 70 tältä vuodelta, joten päätin jo syksyllä, että jos jossain vaiheessa alkaa väsyttää, leikkaan ensin ranskasta pois, sillä sitä käyn vaan ihan omaksi huvikseni vapaaehtoisesti. 2) sitä on kolme kertaa viikossa, kaks niistä on kello kaheksalta aamulla, enkä vaan PYSTY siihen! Aamulla olen ihan uninen ja ajattelen, et ei mun oo pakko ees mennä sinne, niin arvaatte varmaan miten helposti jään sinne peiton alle köllöttämään. 3) olen nyt parina päivänä alkanut miettiä, että onkohan mun mitään järkeä mennä edes sinne tenttiin. Olen ollut n. joka kolmannella luennolla. Toisaalta, ei siellä ole taidettu käydä mitään ihan täysin uutta asiaa, mun mielestä aina on ollut vaan edellisien kurssien kertausta: suoraa ja epäsuoraa objektia, passé composéta ja vähän muita ajanmääreitä (olla juuri tehnyt, olla juuri tekemässä ja aikoa tehdä) sekä opiskelu-sanastoa. Että kaipa sinne tenttiin voisi mennä kokeilemaan. Olen aiemmista kursseista saanut arvosanaksi neloset, tää tuskin menee niin hyvin. No, katsotaan.
     Eli nyt siis olis tarkoitus ihan vaan levätä ja yrittää parantua. Tässä olenkin pohtinut, että mikä merkitys levolla, sairatamisella ja liikunnalla on suhteessa toisiinsa. Yritän nyt malttaa pysyä levossa, enkä treenaile edes kotona yhtään mitään, en edes mitään "ihan pikku juttuja", kuten tasapainoharjoituksia tai aukikiertotreenejä. Tiedän että on paras levätä, ihan sama miten paljon tekisi mieli harjoitella ja miten pieniltä ja vaivattomilta liikkeet tuntuisivatkaan. Se hyvä puoli tässä kuumeettomuudessa on, että keho ei varmaankaan ole niin suuren rasituksen alla, että toipumiseen pitäisi varata paljon aikaa. Itseasiassa juuri satuin lukemaan Hesarista juttua toipumisesta ja liikunnasta, ja siellä lääkäri puhuu "muutamasta päivästä", jotka riittävät toipumiseen, ja nekin ilmeisesti viittaa siihen, että jos on ollut kuumetta. Näin siis oletan, että olen maanantaina jo ihan kunnossa.
Kuuma mustaherukkamehu on parasta juomaa sairaana :) tuossa myös herkutteluni, suklaamantelia ja valkosuklaa-vadelma. Näyttää ehkä vähän säälittävältä "herkuttelulta", mutta noita on mennyt jo pari tässä illan aikana..
 Tämä viikonloppu menee siis näissä merkeissä.

ps. Tiistaina saadaan aika varmaan tietää, esiinnytäänkö me kevätnäytöksessä vai ei :) Ainakin toivottavasti, koska kai sitä pitäisi alkaa tässä pikkuhiljaa jo harjoitella, ja eihän meillä ole vielä edes mitään koreografiaa, tai edes teemaa!
2 kommenttia:

 1. Auts, toivottavasti parannut pian!
  Mä olen kans toinen, jolle ei kuume hirveästi nouse. Toisaalta mun normilämpö seilaa siinä 35,7-36,3 välillä, ja jos se nousee edes 37 pintaan, on olo ihan kuin zombilla. Toissa vuonna mulla oli melkein 38 kuume, enkä muutamaan päivään päässyt ylös sängyn pohjalta. Joten mä luulen, että tuo "kuumeraja" on karkea yleistys eikä edes toimi kaikilla :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ku suoraan lääketieteen oppikirjasta, ruumiinlämpöni on aina 36,8 :D Kiitos paljon, yritän parantua!

   Poista