lauantai 21. maaliskuuta 2015

Balettipostaus: Treeniasuja vihdoin!!

Nonniin, elikäs nyt olisi tulossa postaus näistä tilaamistani treeniasuista. Aloitampa ihan alusta koko jutun!
Olen elokuusta asti googlaillut baletin treeniasuja ja vertaillut hintoja. Suomessa puvut ovat myymälässä hyvin kalliita, ja lisäksi kotikunnassani on vain yksi asuja myyvä putiikki, joten olen alusta asti pitänyt ulkomailta tilaamista ykkösvaihtoehtona. Kuten eräässä aiemmassa postauksessa sanoinkin, oli tarkoituksenani sovittaa myymälässä ja testata itselleni sopivat koot, ja tilata ne sitten netistä halvemmalla. Lähes heti sen postauksen kirjoitettuani päätinkin tilata vaatteet sen kummempia sovittelematta. Tulin tähän tulokseen, koska tiesin että mulla menisi ikuisuus ennen kuin saisin raivattua tarpeeksi aikaa/energiaa sovituskerralle, ja lisäksi en ole ollenkaan varma, miten suuri valikoima edes kaupunkini myymälässä on, putiikki on meinaa hyvin pieni. Lisäksi ajattelin, että kun olen näitä samoja tuotteita katsellut samoista nettikaupoista nyt kuukausitolkulla, en usko saavani mielenrauhaa ennen kuin ihan tosi ostan ne. Ne on mulle ollut päähänpinttymä nyt jo monta kuukautta. Lisäksi sain silloin viime keskiviikkona, kun laitoin tilauksen tulemaan, tililleni työmatkoista saadut kilometrikorvaukset, niin se oli sitten vähänniinkuin se sinetöivä tekijä tässä jutussa. 
     Aika kauan vertailin Dance Directiä ja Porsellin dancewearia mutta lopulta tulin siihen tulokseen, että Dance directista löyty ehkä sittenkin inan verran kivemmat tuotteet, joten rekisteröidyin sinne. Olin ehkä vähän tyhmänrohkea, mutta jostain syystä tyylini toimia "tehään nyt sit kerralla kunnon tilaus" päti tässäkin kohtaan, ja tilasin leotardin, toisen leotardin helmalla, irtohelman sekä trikoot. Kokonaishintaa näille tuli reilu 90e, mutta se oli alun alkaen mun budjettinikin, eli olen ihan hyvillä mielin. Lisäksi ajattelin, että kun nämä vaatteet nyt tuskin kuluu ihan hetkessä käyttökelvottomiksi, nii senkin takia ei haittaa, vaikka maksoikin aika paljon, koska seuraava tilaus ei tuu ihan hetkeen olemaan ajankohtainen. Onnekseni kaikki tuotteet oli tosi hyviä, ja tässä tuleekin analyysi kera kuvien koko tilauksesta!

Naputin tätä hienoa kokoelmakuvaa Paintissa varmaan lähes tunnin, tässä tulos!
Ensimmäisenä on lyhythihainen, musta Plumen puku. Olin lukenut käyttäjäkokemuksia, ja aika monen mielestä Plumen puvut on vähän nafteja, joten jännityksellä odotin, onkohan tämä hyvä. Mulla kävi tuuri, sillä tää oli mulle sopiva, mutta itsekin kyllä käyttäisin sanaa nafti: jos puku olisi ollut parikin senttiä pienempi, olisi se kinnannut inhottavasti. Onnekseni tämä siis on käyttökelpoinen, toivottavasti se hiukan alkaisi joustaa käytössä oltuaan. Pahin pelkoni oli se, että puku olisi selkeästi liian lyhyt ja kiristynyt puku survoutuisi peppuvakoon :'DD Näillä näkymin tätä kauhuskenaariota ei ole tapahtumassa! Muutenkin, ajattelin treeneissä pitää tuossa päällä mustia trikooshortsejani, ettei olo olisi niin alaston.
linkki tuotteeseen!

Toisena on aivan ihastuttava, helmallinen Capezion pinkki puku. Capeziota tilasin suht rauhallisin mielin, sillä monet kehuivat pukua tarpeeksi pitkäksi, eikä "small fitiksi" kuten esim. Blochin pukua usein kuvailtiin. Tämä onkin mulle ihan täydellisen kokoinen, ja lisäksi säädettävät olkaimet teki siitä vielä mukavamman päällä. Koska mulle tulee hirveen helposti alaston olo, niin ostin H&M:stä kaheksalla eurolla tuollaisen minipaidan siihen päälle, mikä näyttää mun mielestäni ihan kivalta :)
linkki tuotteeseen!

Lisäksi tilasin ihanan vaaleanpunaisen helman, jota voin käyttää tuon plumen puvun kanssa. Mieheni tosin katsoi mua vähän sillä silmällä, että nyt en enää tiedäkään kehtaanko käyttää sitä treeneissä :( Ymmärsin, että hänen mielestä olen vähän, öh, liian iso tällaiseen vaaleanpunaiseen balettiunelmaan, ja että ne on ehkä enemmän 5v balleriinojen juttuja :<
linkki tuotteeseen!

5v balleriinan helma... Kietaisin sen hienosti vaan shortsien ja neuleen päälle

Ja sitten vielä tuo trikoot, mitkä oli ihan LOISTAVA löytö! En tiennyt tästä kyseisestä merkistä etukäteen yhtikäs mitään, summamutikassa vaan tilasin halvimmasta päästä olevat trikoot, ja voi että nää on HYVÄT! Materiaali on ihanan pehmeetä, ei liian paksu ja joustaa kivasti. Näissä on pohjissa aukot, mutta oli muistaakseni saatavilla myös aukotta. Kuminauhavyötärö on ihana, koska se ei ole liian sellanen piukka, mikä näykyis kaikkien pukujen läpi sillee "kuristavana", vaan tässä on ihanan levee toi kuminauha nii se ei sitten uppoudu mun jenkkakahvoihini (:D). En ole vielä tietysti päässyt tanssimaan nää jalassa, elikä en tiedä miten helposti nää kuluu, mutta ainakin nyt ensituntumalta nämä on tosi hyvät. Merkki on tuommoinen ku Revolution.
linkki tuotteeseen!

Omat trikooni ovat valkoiset, mutta tarjolla oli myös pinkkiä, mustaa sekä useita ruskean sävyjä :)

Mainitsen nyt vielä, että molemmat leotradit sekä trikoot ovat L-kokoa. Se oli pieni isku mun itsetunnolleni, koska normaalisti olen kokoa S/M. Jostain syystä balettiasut vaan tehdään kokoa pienemmiksi, en oikein tiedä miksi. Kokotaulukon mukaan olisin kyllä menny M-luokitukseen, mutta aloin hieman epäillä sitä. M:n haarukkaan meni siis 150-165cm pituiset, ja vaikka itse olisinkin mennyt tuohon väliin (olen 162cm), niin aloin epäillä, että mahtuisin samaan pukuun 150cm pituisen ihmisen kanssa, joten koska olin luokituksen yläpäässä, otin koon isomman eli L:n. Tämä oli hyvä päätös, koska esimerkiksi tuo Plumen musta puku olisi takuuvarmasti ollut liian pieni, jos olisin mennyt taulukon mukaan. Eli suosittelen siis ottamaan koon isomman, etenkin jos on kokotaulukon yläpäässä. Myös trikoot on ihan loistavat L-koossa, ne on ihan täydellisen pituiset. Vyötärö ei veny kainaloon saakka, mutta ei ole myöskään huolta siitä, etteikö haara osuisi paikoilleen :)
     Kaiken kaikkiaan olen siis hyvin hyvin tyytyväinen tilaukseeni :) Tuotteita selatessani huomasin muuten, että muhun iski ihme häveliäisyys! Nimittäin monet puvut tuntui olevan ihan kauheen avoimia selästä, jotkut oli auki ihan tuonne vyötärölle asti. Ne oli kyllä tosi hienoja, monet oli tosi koristeellisia jne., mut jostain syystä huomasin ajattelevani, että mä koin ne omalle kohdalleni jotenkin niinku liian avoimiksi! Ehkä alan mummoutua... Nuokin mitä tilasin, tuntu musta aluksi vähän silleen "hui", ku ulottuivat puoliselkään. Ja koska tuossa punaisessa ei ole edes hihoja, niin sen takia ajattelin että pitäisin vähintäänkin tota minipaitaa siinä päällä. En mää aina oo ollu tällainen ihme häveliäs! :D Niin ja maininnaksi vielä, en sinänsä halua mainostaa näitä tuotteita ja siksi linkkaile niitä tänne, enkä varmastikaan saa mitään palkkiota siitä, mutta ajattelin vaan että tuolta Dance Directin nettisivuilla on ehkä vähän paremmat kuvat asuista.
     Nyt mun pitäis vielä päästä tästä mun kainostelustani "ei muillakaan oo oikeita balettivermeitä tunnilla nii miten mää kehtaan sitten laittaa nää..." -eroon. Tiedän kuulostavani aivan helkutin typerältä, olenhan sentään jo iso nainen ja en yleensäkään jaksa vaivata mieltäni sillä, että mitä muut musta ajattelee!! Jostain syystä tää asia vaan vähän ujostuttaa mua :'D Joku voisi tietysti nyt sitten kysyä, että no voi kulta rakas miksi sitten menit tilaamaan tuotteita joita et uskalla käyttää? Niin. Varmasti siis laitan tiistain tunnille uudet hienot vaatteeni. Lisäksi mun mielestäni on kätevää olla eri vaatteet jumppaan ja balettitunnille. Pelko pois siis!! :DD

Tässä hei vielä traaginen mutta samalla hauska uutinen Suomen Kansallisbaletin Don Quijote-esityksestä: http://www.hs.fi/kulttuuri/a1426913487856

11 kommenttia:

  1. Oii, todella kivan näköisiä vermeitä ja sopii sun kropalle hyvin! 8> Musta tuntuu (tälleen maalaisjärjellä ajatellen, koska en ole mikään asiantuntija) että balettivaatteet voi siitä syystä olla pienikokoisia, että monet ammattitanssijat vain ovat ihan ÄÄRIMMÄISEN pieniä! :'o Siis, sekä niinkuin TODELLA laihoja että ihan vaikkapa aasialaisia balleriinoja ajatellen todella pieniluisia. En tarkoita että sä olisit mitenkään iso, mut muistan joskus vertailleeni (tietysti itsekseni omassa päässäni) lantiotani japanilaisen vaihtaritytön lantioon, ni omani oli ehkä KAKSI KERTAA niin suuri kuin hänen! En tietysti tiedä missä maassa nuo vaatteet on tehty tai millaisille ihmisille tarkoitettu (kun ihmisillä nyt vain on geenisesti erilaiset kehonrakenteet eri puolella maailmaa), mutta pointti ole että älä ota itseesi! :') Varsinkin jos e-baysta tilaa jotain aasialaiskauppojen vaatteita, on ihan oikeasti melko pienten s-kokoistenkin eurooppalaisten otettava heidän kokoluokituksesta L:n vaatteet.

    Ja hei tottakai kehtaat laittaa noi päälle treeneihin! 8---) Ainaki kun mä olin siellä Turun seudun tanssioppilaitoksessa, ni kaikki nuorisosarjalaiset balettitanssijat piti tollasia. Vakuutatpahan ainaki opettajan et oot tosissas! x3

    Ps. Miks noissa sukkiksissa on reijät? :'o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)) Nii se voi olla, monet balettitanssijat on sellasta ''petite''-luokitusta, että ovat vaan rangaltaan tosi siroja. Mää sen sijaan oon aika, hmmh, tuommonen kurvikas :D Tai siis että lantiota ja takamusta sekä reittä löytyy multa ihan kiitettävästi, vaikken suinkaan ole ylipainoinen.

      Mä en oo ihan varma miks joissakin trikoissa on aukot jalanpohjassa ja joissakin ei! Toiset tanssijat suosii aukottomia ja toiset aukollisia, ja mä tässä vähän vielä testailen että kumpaan leiriin kuulun. Itse olen tehnyt nyt ainakin sellasen havainnon, että aukottomat trikoot tuntuu tossunpohjassa jotenki kumman liukkailta, toisin ku aukollisissa iho on kosketuksissa tossunpohjan kanssa ja luo hiukan kitkaa siihen väliin.

      Poista
  2. Moi! Kiitos linkistä, melkoista heittäytymistä kyllä! Aukolliset sukkikset ovat omiaan kärkkäreiden kanssa, kun päkiän voi rullata pois niin, että saa haluamansa pehmusteet sukkahousun alle. Tykkään myös käyttää näitä sukkiksia jos jatkan vaikka baletista jazziin tai nykytanssiin, jolloin tarvitaan paljaita jalkoja.

    Balettiasujen koot ovat tosiaan pieniä. Itse olen 170 cm ja käytän kokoa xs/s, mutta pitkien raajojen takia puvut ovat kokoa L. Capeziossa riittää minulle pituutta ja niissä on monesti myös "shelf bra", eli enemmän tukea rintavarustukselle. Plumet ovat itselleni liian lyhyitä ja blochin ja mirellan puvut vaihtelevat hirveästi. Kiitos kivasta blogista ja tanssin iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin :) Ja okei, nyt tuli selvyys tohon sukkisten aukkoonkin!

      Poista
  3. Nuo puvut on tosi kivan näköiset sun päällä :)
    Itse olen sen verran epävarma, että pidän aina hametta puvun päällä. Muut ryhmäläiset laittavat hameen vasta keskilattialle, ovat tangon ajan siis trikoissa ja leotardissa :o Hassua, luulisi että neljä vuotta olisi totuttanut mut tähän puvustukseen, mutta minkäs sille mahtaa.
    Millaista materiaalia nuo puvut on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juu määkin tykkään pitää ton mustan letarin päällä shortseja tai hametta, tossa kuvassa koitin vaan näyttää miltä toi puku näyttää ilman että siinä päällä on mitään. Ja tossa pinkissä onkin helma ihan omastatakaa :> Musta puku on öömm puuvillan(??) ja spandeksin sekoitus, eli siis sellasta ihan perus trikoota. Toi punanen on sellasta liukkaampaa mikrojutskaa. Voi kauhee, miten mää en voi tietää noita eri kangaslaatujen nimiä?? :'D Katoin nyt DD:n sivuilta, Plumen puku on siis cotton/lycra ja capezio on " 78% Meryl, 22% spandex. ". Mut siis se on sellasta liukasta, hiukan niinku uimapukumainen. Mulla on siinä hiukan alaston olo, vaikka siinä onkin tuplakangas rintojen kohalla, nii siks ajattelin et ehkä pidän tota valkoista minipaitaa siina päällä vielä ainakin toistaiseksi, kunnes ehkä rohkaisen mieleni :D

      Poista
    2. Kysyin siksi, että saisin toisenkin mielipiteen omani lisäksi sellaisesta puvusta, joka ei ole perinteistä puuvillaa. Mulla on ollut noita micromerylisiä (eli niitä liukaspintaisia) pukuja, ja olo on tosi alaston. Tuntuu, että joka ikinen möykky ja kohouma näkyy, ja mua inhottaa yli kaiken, mikäli puvusta näkyy edes häivähdys rintamusta läpi. Tosin kyseessä olleet puvut olivat väriltään kirkkaan pinkki ja turkoosi, mustasta tuskin näkyy niin selvästi läpi. Tosi iso osa balettipuvuista kun on tehty muusta kuin puuvillasta, ja tän kammon takia jää monia ihania pukuja hankkimatta.. :/

      Poista
  4. Noi puvut sopii sulle erittäin hyvin! Voi että, kun oon kateellinen sun muodokkaasta kropasta! :) Itse kun olen tällainen kukkakeppi :"D
    Toi vaaleanpunainen helma on tosi nätti, eikä mun mielestä mustaan yhdistettynä ollenkaan pikkutyttömäinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko vielä kompata Helinää: sulla on aivan ihana kroppa! :)






      Poista
    2. No voi kiitos :3 Tässähän aivan punastuu!

      Poista