tiistai 24. maaliskuuta 2015

Balettipostaus: Treenivaate-esittely, osa 2

Tuossa kun kolusin balettitarvikelaatikkoani, päätin että teen kakkososan tuohon viikonlopun treenivaatepostaukseeni! Viimeksi siis esittelin uudet tilaukseni, mutta vähän nurinkurisesti esittelen nyt tässä osassa vanhat treenivaatteeni sekä tossuni :)

Yllättäen koko laatikko on täyttynyt mun kamppeistani.. Taustalla ihan kissankolo (missä kissa ei koskaan ole)
Aika paljon olen haalinut balettivermeitä alle vuodessa! Suurin osa noista on tosin ihan tavallisia vaatteita, joita olen joskus käyttänyt myös jumpissa. On kaksi hupparia, pitkähihainen trikoo, muutama hihaton toppi, valkoiset sukkikset joita olen käyttänyt shortsien alla, shortsit sekä caprit, ja tuossa alanurkassa on nuo uudet puvut ja helma. Pinkki jumppa-alusta on jo vanha ja osittain kissan repimä... Ja tietysti tossut. Ja tuo vihreä juttu on muuten "theraband", ei siis oikeesti edusta sitä kyseistä merkkiä mutta joku sellanen vastaava.

Minkälainen on ollut mun treeniasuni nyt tähän asti, ennen kuin tilasin uudet vaatteet? Suurimmaksi osaksi tällainen:
Eli eipä sen kummoinen. Oikeanpuoleinen on aika tuommonen perus, vasemmassa olen enemmän tai vähemmän tietoisesti lähtenyt hakemaan jo tuollaista baletti-vibaa. Käytän noita toppeja myös kun teen kotijumppaa, joten olen tyytyväinen että nyt mulla on balettitunnille omat puvut. Mulla on myös aivan ihanat mustat, reisiin asti ulottuvat säärystimet, mutta niissä tulee vaan niin pirun kuuma etten kestä pitää niitä tunnilla muutamaa minuuttia kauempaa :D Tekevät siis tehtävänsä!
     Vaikka mulla onkin nyt hienot uudet puvut ja aivan loistavat uudet trikoot, ajattelin silti käyttää treeneissä lähinnä noita vanhoja valkoisia sukkiksia vielä tämän lukukauden. Tulin meinaa siihen tulokseen, että uskoakseni kevätnäytöksessä meidän asussa on valkoiset trikoot, niin ehkä mun kannattaa koittaa hiukan säästellä noita oikeita, hyviä trikoita sitten sitä varten. 
     Sitten olisi esittelyssä vielä tossut, eli mulla on aika perus Blochin Pro Form-mallia olevat, baletin vaaleanpunaiset kangastossut, kokoa 4C.


Mikäli olen tehnyt läksyni oikein, tuo kirjain merkitsee jalan leveyttä. Blochilla on aika monissa tossuissa tarjolla leveydet A-D, ja se D oli jossakin mainittu olevan erikoisen leveä eikä niitä aina löydy välttämättä suoraan myymälästä, vaan ne pitää tilata. Eli ONNEKSI mun konttini ei oo sentään ihan niin räpylä, vaan tuo C sopii mulle tosi mainiosti :D Nämä on siis ne mun ihan ensimmäiset ja ainoat tossuni, jotka ostin paikallisesta tanssipuodista silloin elokuussa, kun aloitin baletin. Tossut ovat palvelleet tosi hyvin, eikä mulla ole niistä mitään pahaa sanottavaa. Silti, mulla on välillä vähän sellanen kutkuttava tunne, että tekisi mieli kokeilla jotain toista merkkiä. Ihan vaan vertailun vuoksi ja kartuttaakseni kokemusta tossuista, ja että tulisi sellainen fiilis että "tää on JUST mun tossuni". Kokeilin toki myymälässä neljää muutakin paria, mutta jos oikein muistan, kaikki olivan Blochilta, hiukan eri malleja vaan. Olen lukenut paljon hyvää myös esim. Sansha ja SoDanca -nimisistä merkeistä, mutta niitä ei valitettavasti myyty paikallisessa putiikissa. Tämänhetkinen rahatilanne ei anna periksi tossuostoksia, mutta ehkäpä voisin koittaa hankkia toisen parin vaikka ensi lukukaudeksi ;) Saa antaa ideoita sekä kertoa omia tossukokemuksia!

Tossut jalassa
Viime postauksessa tulin maininneeksi, että uuden vaaleanpunaisen helman käyttö alkoi arvelluttaa minua, koska mieheni (minun TULKINTANI mukaan, ei kuulema omin sanoin oikeasti) oli vihajissut sitä hieman lapselliseksi. Kokeilin sitä mustien sukkisten kanssa, eikä tulos ollut mielestäni yhtään hullumpi:

(saatte nyt nauttia näistä mun hienoista Paint-kuvakollaaseista vielä hyvän tovin, nyt kun opin näitä kunnolla tekemään :'D)

Mun mielestäni on meinaa aika kivan näköinen!! Vielä kun keksisin, miten operoida noi pitkät nauhat huomaamattomammiksi :/ En tiedä pitäisikö se kiertää vyötärön ympäri useemman kerran, vai yksinkertaisesti vaan leikata? Toistaiseksi en ole vielä uskaltanut näyttää sille saksia.

Sain muuten VIHDOIN hoidettua sen tanssisalitiedustelun yliopistoliikunnalta, ja arvatkaa mitä!! Tulos oli parempi kuin olisin osannut toivoa! Nimittäin kuvittelin saavani ehkä yhden varauksen erääseen jumppasalin, mutta tää tyyppi johon olin yhteydessä ilmoitti, että hän varas mulle kiinteen ajan sen salin käyttöä varten!! Olen niiiiiin iloinen, sillä monesti tällaiset lainailut ja muut firaabelit hommat ei ikinä tunnu onnistuvan mun kohdallani. Nyt saan siis käydä harjoittelemassa pääsiäisen jälkeen joka perjantai salissa klo 10-11.30, jihuu!!!

8 kommenttia:

  1. Tuo kietaisuhame solmitaan niin, että nauhat tulevat keskelle taakse. Eli levitä hame kokonaan, ja sijoita hameen keskiosa peppusi peitoksi. Sitten siitä kietaiset toisen puolen ja sitten toisen puolen, niin että hameen lyhin (ja se ns. leikkauskohta) tulee ihan eteen. Siitä sitten kiedot nauhat taakse ja solmit siihen kohtaan, jossa hameen keskiosa on. Mikäli nauhanpäät jäävät kovin pitkiksi, voi niitä toki leikata ja hieman kääntää vyötärönauhan alle.
    Sori hirveän huonosti selitetty, oon tosi surkea siinä :P

    Ohups.. hyvä minä. Missähän mun silmät oikeen on.. siis oikein laitoit tuon hameen, mutta solmi vaan ne nauhat taakse. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Okei, eli rohkeesti leikkaan vaan nauhat poikki. Kuten näkyy, rusetin solmimisen jälkeen toi nauha jää roikkumaan ihan tonne polveen asti.. Mistä olet hankkinut K.H. Martinin tossut? En ole itse kuullutkaan sellaisesta merkistä!

      Poista
    2. Mä ostin nuo K.H. Martinin tossut Oulun Silkkirummusta. Vilkaisin nettikaupan, ja ovat näköjään poistuneet valikoimasta. Harmi, en ole löytänyt niitä muualta. Googlettamalla saattaisi löytyä jostakin.
      Millainen jalka sulla on? Mulla on suht pieni ja kapea koipi, ja muistaakseni Silkkirummussa sanoivat, että tuo tossu on hyvä kapeammalle jalalle.

      Poista
    3. Mulla on hiukan leveähkö räpylä :/ Olen myös lättäjalkainen, eli ei löydy korkeeta kaarta mun jaloistani, valitettavasti.

      Poista
    4. Mulla on kans matala jalan holvikaari. Kun etsin niille Martinin tossuille seuralaista, kokeilin sitä Blochin tossua, jossa jalan keskiosa on avoin, olen monelta kuullut kehuja niistä. Huomasin kuitenkin, että tällainen lättäjalka ei saa tarpeeksi tukea tossusta, ja siksi oon pidättäytynyt perinteisen mallisissa pehmeissä tossuissa. Niistä saa jalalle paremmin tukea.

      Poista
  2. Se piti vielä noista tossuista sanoa, että itse tykkään ihan tosi paljon K.H. Martinin pehmeistä tossuista! Ovat palvelleet mua ihan ekasta tunnista lähtien, ja käyttöikää piisaa vieläkin. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde. Sanshan tossut ovat kans hyviä, oliko muistaakseni Pro 1 tai Pro 1C tossun malli.. en muista enää. Capeziolta mulla on kans yhdet tossut, Pro Canvas. Valitettavasti mun oikee jalka on hitusen vasenta isompi, ja tossut on niin naftit että ovat jääneet aikalailla käyttämättä..

    VastaaPoista
  3. Kun nuo nauhat leikkaa, niin jos ovat satiinia kannattaa myös "polttaa" päät, ettei purkaa :)

    VastaaPoista