tiistai 16. kesäkuuta 2015

1. Balettitunti

Päätin nyt tehdä tuollaisen ratkaisun otsikoinnissa. Tänään mulla alkoi nämä kesän säännölliset tiistain ja torstain balettitunnit, ja käytän varmaan jatkossakin tuollaista numeroitua otsikkohommaa. En millään keksi jokaiselle tunnille mitään hienoa ja hohdokasta nimeä, niin olkoot sitten kaikki tuollaisia tylsiä järjestysluvullisia otsikoita.

Valmistauduin tunnille mitenkäs muutenkaan kuin joogaamalla. Aina arjessa en ehdi tehdä mitään henkisiä tai fyysisiä valmisteluja balettituntia varten, mutta aina kun on aikaa ja jaksamista niin pyrin hieman jumppailemaan ja/tai venyttelemään itseäni päivän aikana, erityisesti niinä päivinä kun illalla on balettitunti. Esimerkiksi sellaisina päivinä, kun on vaan istunut kouluhommia tehden, huomaa että tunnillakin on aika paljon kankeutta jäsenissä, mutta jos päivän aikana on liikkunut yhtään, myös tunti sujuu paremmin. Nyt joogainnostuksissani tietysti joogailin tänään iltapäivällä. Oma suosikkini on youtubessa tuollainen ohjaaja kuin Candace, ja tätä ihan perus aloittelijajoogaa olen varmaan nyt enimmäkseen tehnyt. Mulla on ollut täällä kotona tuommoinen ihan perus, ikivanha jumppamatto, johon olen menettänyt hermoni niin monesti, että eilen vihdoin ostin uuden. Vanha matto on sellainen perus kevyt, vaahtomuovinen mikä menee kamalalle rullalle ja on myös aivan liian lyhyt. Jumpatessa se on vielä mennyt, mutta nyt joogatessa häiritsee suunnattomasti, kun pitäisi liikkua sulavasti asanasta toiseen, mutta matto ei yllättäen riitäkään liikkeisiin, jossa ollaan pitkällään. Eilen ostin aivan ihanan, 172cm pitkän joogamaton:

Uusi musta matto vasemmalla. Oikeassa kuvassa laitoin vanhan mattoni vertailun vuoksi tuon uuden päälle. Olin häkeltynyt, sillä edes kissaa ei kiinnostanut tuo uusi matto lainkaan! Vanha punainen sen sijaan on täynnä pienien hampaiden ja kynsien tekemiä nirhamia -.-
Hämmästyttävää miten pieni muutos sai suuren vaikutuksen joogaamiseen. Eikä ollut edes mikään hirveän kallis, Prismasta n. 12-13 euroa. Tuolla uudella matolla on myös sellainen hyvä puoli, että vaikka säilytän sitä rullalla, se ei jää kippuraan, ainakaan läheskään niin hirveästi kuin tuo vanha.
     Meinasin, että olisin tänään kiskaissut sukkikset ja leotardin balettitunnille, mutta koska mulle tuli hiukan kiire, päätin laittaa vaatteet, joilla voin polkea tunnille ilman, että täytyy vaihtaa pukkarissa mitään. Lämpömittari näytti kymmentä astetta, joten tulin siihen tulokseen, että palelisin varmaan hieman liikaa pelkissä sukkiksissa, joten laitoin sittenkin juoksutrikoot ja normi topin. Haha huomaa varmaan että olen viimeaikoina lueskellut jotain vaate- ja tyyliblogeja, kun omaankin blogiin on alkanut ilmestyä näitä asukuvia :D Tässä siis tän päivän baletin treenivaatteet:

Tuosta vihaisesta kissasta on tullut mun aivan ykköslämppävaate! Se on niin hyvän mallinen ja materiaali on ihanan pehmeä. Toivottavasti opettajat ei ole ottanut tuota "Don't tell me what to do"-tekstiä henkilökohtaisena viestinä :D
Eli en siis päässyt vieläkään pukeutumaan tunnille hirveän balleriinamaisesti. Tuolla intensiivi kesäjaksollakaan en käyttänyt leotardejani, koska koin paremmaksi pitää neutraaleja, kaikkeen tanssiin ja joogaan sopivaa tanssiasua: leggingsit ja trikooshortsit + toppi. Toki hiphop-tunnilla huomasin, ettei asu ollut lainkaan sopiva, mutta muuten se meni aivan loistavasti tunnille kuin tunnille.
     Sitten vihdoin sinne itse balettitunnille! Tänään meillä oli aivan uusi opettaja, joka on vierailijana tanssiopistollamme. Hän oli vastavalmistunut, nuori balettiopettaja ja varsin innokas. Hänellä oli aika vaikeat sarjat, mutta toisaalta porukassamme oli myös hyvinhyvin taitavia tanssijoita. Hän itsekin tuumaili, että yritti tehdä sellaiset sarjat, ettei kukaan tylsistyisi, mutta että ei olisi liian vaikeaa. Kyllä ne multakin onnistui ihan ok:sti, mutta mulla vaan kestää aina hieman aikaa oppia muistamaan uusi sarja. Sitten kun muistan sen, myös itse liikkeiden opettelu käy helpommin. Olen muutenkin persoonaltani hieman sellainen, hmm, hitaasti lämpiävä tapaus :D Kaikki ajallaan, olen päättänyt ottaa ihan rauhassa ja oppia omaa vauhtiani.
     Tehtiin yli puolet tunnista erilaisia tankosarjoja, jotka siis olivat minulle hieman haastavia, mutta varmasti onnistuvat tässä parin viikon aikana paremmin. Harmilloista oli se, että meitä oppilaita oli yli 20, jos laskin oikein, joten tangoilla oli melkoinen ruuhka ja joitakin juttuja tuntui hankalalta tehdä ilman vaaraa potkia vieruskaveria (minun toisen puolen vierustoveri oli kaiuttimen se sellainen korkea teline, jota en ainakaan halunnut potkaista kumoon). Tankojen jälkeen tehtiin keskilattialla adagiota(?) eli niinku sellainen pieni tanssinpätkä. Miten sitä nyt kuvailisi. Tykkäsin siitä kovasti, vaikka harmilloisesti taaskaan en nähnyt opettajaa kuin pikku vilauksilta, koska sali oli täynnä tanssijoita. Tämän vuoksi tehtiin sarjaa onneksi kahdessa porukassa, joten oli enemmän tilaa ja näin opettajankin paljon paremmin. Vihoviimeiseksi teimme keskilattialla sellaista toista, sekin oli vähänniinkuin adagio, jossa tuli paljon erilaisia piruetteja. Ja mä olin aivan tyrmistynyt, sillä mulla meni piruetit oikeesti ihan hyvin! Ei suinkaan kaikki, mutta erityisesti nää myötäpäivään pyörivät oikean jalan piruetit luonnistu yllättävän hyvin. En nyt muista mikä tuo suunta oli balettikielellä, suokaa anteeksi.
     Torstaina olisi seuraava tunti, mutta en valitettavasti pääse silloin mukaan. Onneksi tuo opettaja on vielä ensi viikon (ja sitä seuraavankin), koska tykkäsin erityisesti hänen keskilattiasarjoista ja mielelläni vielä opettelen niitä. Ja mainitsen vielä, että hänellä oli myös oikein hyvä musiikkimaku! Ainakin omasta mielestäni, heh :D Kappaleet ei ollut sitä perus "balettiplimputusta" vaan oikeesti kauniita pianokappaleita. Tunnista mulle jäi siis oikein positiivinen fiilis :) Tästä on hyvä aloittaa kesän baletti.

Ylihuomenna hilpaisen länsirannikolle viettämään juhannusta ystävien kanssa, viettäkää tekin hauska keskikesän juhla!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta ettei aina niitä samoja liirumlaarumeja vaan välillä myös jotain muuta virkistävää musiikkia. 8) Muistan vieläki miten jazz-tanssi -tunneillä Maija Jussilalla (?) oli AINA ne samat kappaleet vuodesta toiseen. Plääh...

  Ja pakko sanoa et oon vähän kateellinen tosta paidasta!! Niin hieno! XD Mistä se mahtaa olla hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, Jussila on opettanut muakin. Muistan sen kyllä opettajana oikein hyvin, mutta täytyy tunnustaa että musiikkeja sen tunneilta en kyllä muista niin yhtään.
   Konsta osti tän paidan mulle yllärilahjaksi joskus keväällä! En oikeen tiiä että pitäiskö olla iloinen, vai koittiko se viestittää mulle jotakin tällä... Et miks just hänen vaimollensa sopis paita tällaisella kuvalla ja tekstillä :'D Osti jostakin ulkomaisesta nettikaupasta, ei muistanu enää mistä ku kysyin.

   Poista
  2. Pienellä googlauksella löysin tällaisen sivun:
   http://www.lookhuman.com/design/31055-dont-tell-me-what-to-do

   Poista
 2. Voin hyvin samaistua tuohon jumppamattoasiaan! Pari kuukautta menetin hermoni joka kerta vanhan vaahtomuovimaton kanssa. Yritin samalla metsästää uutta, mutta mistään ei meinannut löytyä edullista 180 cm mattoa. Argh. Onneksi viime viikolla kävin Biltemassa ja löysin noin 13:sta eurolla "koottavan" jumppamaton, josta saa tarvittaessa yli kaksi metrisen. Jihuu :)!

  VastaaPoista