tiistai 9. kesäkuuta 2015

Jälleen mukavuusalueen ulkopuolella: tanssiopiston kesäintensiivi jatkuu

Maanantain nykytanssi peruuttiin vähäisen osallistujamäärän vuoksi, joten siitä mulla ei nyt valitettavasti olekaan mitään kirjoitettavaa. Tunnustan, että tänään mulla oli hiukan jopa sellainen plääh-fiilis, enkä olisi aluksi millään jaksanut raahautua tanssiopistolle! Mulla oli kerrassaan ihana viikonloppu takana ihanien ystävien kanssa eräällä "minifestareilla", johon ei erityisemmin kuulunut liikunta tai terveelliset elämäntavatmuutenkaan, joten mulla oli vielä vähän sellainen palautumisfiilis siitä. Koko iltapäivän ja illan kun istuu ruohikolla (ja vieläpä sateessa), kipeytyy jalat ja selkä, ja kärsinkin vielä tänään hiukan ärtyneistä lonkaunkoukistajista. Sain kuitenkin aikaiseksi lähdettyä varaamilleni tunneille, onneksi!
     Tänään siis jatkui kesäintensiivijakso vogue-tanssitunnilla. Ihan aluksi sanon, että vogue lajina on mulle ihan uusi juttu, kuulin siitä ensimmäistä kertaa varmaan vuosi sitten, kun selailin tanssiopiston tarjontaa. Enkä siis koskaan ole sitä itse tanssinut. Siitä huolimatta tunti oli todella, todella hauska!! Tanssi oli aika seksikästä ja viekoittelevaa, ja pyöritystä sai lantion lisäksi sekä hiukset että olkapäät. Meidän tuntimme ei kuitenkaan koostunut omasta mielestäni liian seksikkäistä jutuista. Aluksi oli ihan vaan catwalkia, jossa tehtiin hiukan pyörähdyksiä. Sitten alettiin harjoitella pientä koreografiaa, mikä oli mielestäni ihan hauska. Jos muistan oikein, ope mainitsi että musiikkina oli Nicki Minajia. En tunne juurikaan tuonkaltaista, uutta musiikkia, joten kappale ei ollut itselleni tuttu. Alkulämmittelyn aikana itseasiassa meillä oli vanha Jennifer Lopezin biisi, ja olin ihan nostalgia-fiiliksissa :D Tuli mieleen ajat, kun olin n. 10v ja MTV:ltä tuli vielä musiikkia. Kyseessä siis tämä:


Vogue on ilmeisesti kehittynyt drag-piireissä, joissa miehiksi pukeutuneet naiset ovat korostaneet naisellista ilmaisua. Tai oikeastaan, voguessa on eri suuntauksia, ja yksi niistä on femme, eli tämä drag-juttu. Me tänään tanssimme nimenomaan tuota femme-suuntausta. Se ei pelkästään ole vaan pepunpyöritystä, vaan siihen kuuluvat korkeat korot ja näyttävät kädet. Yksi tunnettu vogue-tanssija on transsukupuolinen Leiomy, jonka videoita lötää aika paljon youtubesta. Voguessa on kädet hyvin tärkeässä roolissa, niillä tehdään paljon sellaista, ööm, terävää huitomista :D Käsien liikkeet siis ovat hyvin hyvin napakat ja runsaat.
Kohdasta 0:44 eteenpäin saa aika hyvän kuvan, mitä vogue femme voi olla, ja mitä me tehtiin tänään tunnilla:


Tunti oli niin hauska, että hetken jopa mietin, pitäisikö oikeasti ottaa vogueta ensi syksyn kalenteriin! :D Osa saattaa ehkä muistaa, että aiemmissa kirjoituksissa olen kritisoinut tanssin liiallista seksikkyyttä, mutta huomatkaa, että suurin kritiikki kohdistui tanssijoiden nuoreen ikään. Itse olen jo sen verran iäkkäämpi akka, ettei oma takamuksen pyöritys tai rintamuksen heilutus aiheuta kenessäkään epämoraalisia ajatuksia, toisin kuin esim. 14-vuotiaan tyttösen ketkutus ehkä aiheuttaa. Yritän siis näin jonkinlaisena ikäsyrjijänä sanoa, että mun on ihan ok olla viekoitteleva, toisin kuin nuorten teinityttösten ei, hah! :D No, ehkä en kuitenkaan aloita tätä syksyllä. Tosin jos ja kun saan välill korvauslipukkeita, ei vogue-tunnilla pyörähtäminen silloin tällöin olisi pahitteeksi ;D
     Voguen jälkeen olin "Koreografinen työskentely" nimisellä tunnilla. En tiennyt lainkaan, mitäköhän tunti pitää sisällään, joten valmistautuneena kaikkeen astelin saliin. Lisäkseni oli vain kolme nuorta naista ja opettaja, mutta se ei tuntia haitannut. En jaksa erityisemmin alkaa selittää tunnin sisältöä muuten, kuin että teimme "matkoja tilassa". Se saattoi olla liikkumista salissa paikasta A paikkaan B, tai se saattoi olla vaikka käden liikutus (eli käden matka) ylhäältä alas. Lopulta teimme itseksemme neljän matkan liikesarjan, jonka kirjoitimme paperille. On muuten yllättävän hankalaa kirjoittaa liikkeitä ylös! Koska esim. "nosta jalka", on kauhean epätarkka, jalkaahan voi nostaa kymmenillä ja taas kymmenillä eri tavoilla ylös. Kun saimme kirjoitettua liikesarjan paperille, paperit arvatenkin sekoitettiin ja kaikki sai jonkun eri paperin. Sitten piti yrittää tanssia se tanssi, joka paperille oli kirjoitettu Se oli aika hauska tehtävä, sillä siinä huomasi, että ihmisten tulkinnoissa on valtavasti eroa, ja jokaisen tulkinnassa näkyi oma tanssitausta. Minä taisin olla ainoa balettitanssija, kaikilla muilla oli hiukan enemmän jotakin street-taustaa. Lopulta teimme vierekkäin kaksi tanssia: sarjan alkuperäinen keksijä sekä kirjoituksen tulkitsija tanssivat sarjan yhtäaikaa. Harmi että meitä oli vain kaksi paria, mutta siitä huolimatta kokemus oli hauska.
     Illan viimeisenä oli jälleen kehonhuollossa hatha-joogaa. Tykkäsin tunnista taas tosi paljon, tällä kertaa tuntimme oli hieman erilainen ja omasta mielestäni helpompi kuin viime viikolla. Teimme muun muassa neljä erilaista kissasarjaa :) Tehtiin myös sellainen liike kuin kameli, josta tuli mieleeni, etten ole yläasteiän jälkeen tehnyt (tai kyennyt tekemään) mitään siltakaatoa! Joskus tein sitä tyyliin koulun betonisella käytävällä, jos joku pyysi näyttämään, mutta nykyisin olen karmea nössö. En luota käsiini, ja pelkään että niissä ei riitä voima ja että läsähdän niskoilleni. Ja neliraajahalvaannun. Joaktapauksessa, tässä siis se kameli-asento:
Ei tämä ihan siltakaadon veroinen vielä suinkaan ole, mutta huomasin onnistuvani tässä vaivattomasti, mitään pahaa ei siis tapahtunut. En tiedä, havainnollistaako kuva tarpeeksi, mutta kädet nojaa kantapäihin ihan koko painolla (ylöstuleminen on oiva vatsalihastreeni!), eli tätä voisi mielstäni ajatella hiukan sillan esi-asteeksi, sillä tästä kaadutaan ns. siltaan polvilta, kun oikeaan siltaan kaadutaan seisoma-asennosta. Ehkä joskus vielä uskallan, enkä neliraajahalvaannu.
     Huomenna mulla ei ole lainkaan tanssitunteja, ainoastaan kello yhdeksän aamujooga (yliopistoliikunnassa), sekä tanssiopiston puolella illalla on pilatesta. Odotan pilatesta innolla, sillä olen viimeksi ollut pilates-tunnilla lukiolaisena. Torstaina sitten on kesäintensiivijakson viimeiset tunnit: baletin historian luento sekä sen jälkeen balettitunti, muistaakseni tasolla alkeet. Harmitti, koska tuon luennon kanssa oli samaan aikaan akrobatia, mikä olisi kiinnostanut mua hirmuisesti! Mietinkin, että kannattaisiko mun mennä mielummin akrobatiaan, sillä baletin historiaa voin ihan hyvin lukea itse netistä, tai kirjastostakin, mutta päätin nyt kuitenkin mennä sinne luennolle. Ties vaikka niksauttaisin itseni siellä akrobatiassa jotenkin piloille :DD Loppuviikosta siis kirjoittelen varmaan näistä tunnelmista lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti