lauantai 11. heinäkuuta 2015

Balettivideo!!

Heippa, lauantaipäivän ratoksi päätin kuvata itsestäni VIDEON!! Mikä mielen oikku tämäkin nyt oli, en tiedä. Etsin eilen ikivanhan videokamerani laatikoiden uumenista, ja tein lyhyen videopätkän, jossa teen rond par terre:n ja grand rondin, eli niin korkealla kuin konttini saan. Koska kodissamme ei ole ainuttakaan paikkaa, jossa mahtuisin tekemään tämän ilman, että osun asioihin, pahoittelen että jalkani joutuu väistämään yhtä kaappia. Näyttää aika tyhmältä, mutta en jaksanut alkaa siirrellä huonekkaluja tätä videota varten (keittiössä olis mahtunut jos olisin siirtänyt pöydän), joten saakoot kelvata.
Ja tässä on näyttö myös elämäni huonoimmasta soutenu-käännöksestä. Melkein jätin koko videon laittamatta kun alkoi hävettää tuo epäonnistunut käännös niin paljon :D No, menkööt.


Paljon kaikkea pientä korjattavaa olisi. Tuota par terreä (eli "maassa") tehdessä työjalan polvi koukistuu pikkuruisen parissa kohdassa, eikä tuo jalan kääntyminen ilmassa sivusta taaksekaan taida olla ihan tyylipuhdas. Yritin parhaani pitää aukikierron myös ilmassa, mutta se on etenkin taakse-asennossa välillä hankalaa. MUTTA, jotta en nyt vaan dissaisi itseäni niin kyllä tässä on mun mielstäni ihan hyvät lähtökohdat alkaa hiomaan noita yksityiskohtia :) Mitä mieltä te olette?

6 kommenttia:

 1. Hei, ei paha ollenkaan! Sun jalka nousee hyvin verrattuna esim. omiin koipiini ;)
  Muista vaan kannatella käsivarret, katsoin että sulla vähän roikkuu kyynärpäistä. Mutta kuten itsekin sanoit, niin sulla on hyvät lähtökohdat lähteä tästä hiomaan noita yksityiskohtia. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon :) Toi käsivarsi-asia on kyllä hankala juttu! Koko viime kevään ope kävi tankosarjoissa kiertelemässä käsivarsia, ja opin jo aika hyvin kiinnittämään huomion käsivarren kannatukseen plié- ja tendu-sarjoissa, mut sitten kun mennään hiukankin vaikeampaan (rondit, frappét jne.) nii sitten se lötkähtää. Hmh.

   Poista
 2. Kiva nähdä videota! Sun kädet/käsi oli ihanat tuossa alussa ja hyvin nousi jalka :).
  Tuo seinien väistely on sitten ärsyttävää, itsekin sitä kotona harrastan D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja jep, tanssiharrastus ja pieni kämppä ei oikein sovi yhteen, jos haluaa yhtään harjoitella kotioloissa...

   Poista
 3. Kiva kun uskallat laittaa ihan oman videon nettiin! Blogiasi on mielenkiintoista lukea juuri siksi, että täällä ei ole vaan googlesta löytyneitä huippuballerinojen kuvia, vaan omiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah kiitos :D Kyllä mää hiukan aikaa mietin että kannattaakohan mun mitään videota laittaa, netti voi kuiteskin olla aika raadollinen ja julma paikka kun laittaa omia kuvia ja videoita kaikelle kansalle katseltavaksi. Etenkin kun olen vielä aloittelija enkä hirveän hyvä. Ainakin toistaiseksi palaute on pysynyt hyvänä, joten ehkä myös jatkossa uskallan laittaa videoita :)

   Tykkään laittaa omia kuvia tänne, koska yksi tämän blogin ideoista on olla tällainen paikka mulle itselleni, minne voin dokumentoida tätä balettiharrastuksen alkutaipaletta. Joidenkin vuosien päästä voi olla kiva palata näihin muistoihin ja nähdä, että miten olen kehittynyt :) Valitettavasti päädyin pitämään kuvat kasvottomina ja nimettöminä, koska valmistun parin vuoden päästä ammattiin, missä en haluaisi potilaiden/asiakkaiden tunnistavan mua tästä blogista. Kiva että olet siitä huolimatta tykänny :)

   Poista