sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Ballet Feet Project osa 2 ja vogue-kokeilu

Moikka ja hauskaa itsenäisyyspäivää! :D

Ballet Feet Project jatkuu ja kuvailin hiukan videoitakin tätä postausta varten! Pähkinänkuoressa, koko projektin ideana on vähän jumpata ja venytellä tuota nilkan ja jalkapöydän pikku lihaksistoa, mitä ei ehkä normiarjessa tule käytettyä niin monipuolisesti. Tausta-ajatuksena on vahvistaa jalkoja balettia varten sekä katsoa, voisiko mun lättäjalkainen ylipronaatioasento hiukan kohentua jalkajumpan myötä.
Kuvasin nyt niitä liikkeitä, jotka on omasta mielestäni tuntuneet tehokkaalta tai muuten mukavalta. Huom. kaikki seuraavat liikkeet olen bongannut tuosta Lisa Mareen videosta. Ensimmäisenä on tällainen aivan lois-ta-va liike,  jossa treeniä saavat nilkkojen ja jalkapöydän lisäksi myös pohkeet. Tukijalkaa pyrin pitämään tiukasti suorana, ja jalkaa vaihtaessa tarkoituksena on pitää hyvä keskilinja, vaikka paino vaihtuukin jalalta toiselle. Tässä siis saa oivaa treeniä kaikki, jalat kokonaisuudessaan, tukikorsetti, ja lisäksi tämä toimii tasapainoharjoituksena. Pidin kyllä seinästä kiinni tässä videossa. Ai että on muuten vieläkin pohkeet hiukan kipeet, kun kuvasin tosiaan aika monta videota joista kelpuutin tämän yhden. Ei haittaa, vaikka laiskailinkin hiukan viime viikolla tästä jalkajumpasta, kuvaussession aikana tuli varmasti tehtyä tätä ainakin viikon edestä!


Ja anteeksi, tiedän että video on väärin päin -.- Ei tosiaan tullut kuvausvaiheessa mieleen että eihän tuota saa sitten millään (mun taidoilla/laitteistolla) käännettyä. Ja kun havaitsin tämän ongelman, en enää jaksanut mennä takaisin kuvaamaan uutta. Sain sen itseasiassa jo VLC Media palyerilla käännettyä, mutta Bloggeriin ladatessa kääntyi takaisin, joten luovutin. Pitäkäämme tätä siis vasemman puoleisen niskan venytyksenä :D

Seuraavassa videossa on ihan perus tendu, mutta tehtynä vaan hitaasti ja osissa. Aika monesti ainakin meillä tendu-sarjat on aika nopeatempoisia, ja itse tendun lisäksi sarjan aikana tulee miettiä aukikiertoa, tahtia, mitä seuraavaksi tulee, käden asentoa, korsettia, pään asentoa jne. Eli itse tendulle jää sinänsä aika vähän huomiota. Tässä jätetään kaikki "häiriötekijät" pois, ja keskityn vaan hitaasti rullailemaan ja artikuloimaan jalkapohjalla, milloin päkiä on maassa, ja milloin varpaat ojentuu. Tämä on musta vaan jotenkin niiiin ihana, kun saa rauhassa tehdä. Jännä huomata miten tendu näyttääkin noin erilaiselta, jos katsoo jalan sisäsyrjää (oikea jalkani) tai ulkosyrjää (vasen). Omasta mielestäni jaloillani ei ole tässä asiassa mitään silminnähtävää tasoeroa, ero johtuu vaan kuvakulmasta.

Lopuksi vielä tämä aivan ihana varvas/nilkkavenytys, josta itseasiassa taisinkin laittaa videon viime Ballet Feet Project -postauksessa, mutta laitetaan nyt vielä! Tää tuntuu vaan niiiiin hyvältä jalassa, olen aina ihan euforiassa :D Ekoja kertoja kokeillessa tämä oli musta aika kivulias, mutta nyttemmin tää on ihan must-juttu. Mulla vasen isovarvas on hiukan jäykempi kuin oikea.

Nämä kolme on mulla ihan suosikkijuttuja tässä projektissa, ja tuota viimeisintä venytystä teen täällä kotosalla ihan muutenkin jonkin verran, ja balettitunnilla myös välillä esim. kuunnellessa open ohjeita. Videolla mulla on muuten nuo Blochin Elastosplitsit jalassa

Kaikki muut videon liikkeet sekä oma theraband-jumppani on ollut myös ihan kivoja, paitsi se ärsyttävä pyyhe-liike tossa Lisa Mareen videossa -.- Siis sellainen, että astu jonkun pienen käsipyyhkeen reunaan, ja sitten pitäen kantapäätä maassa lähe varpailla silleen keräämään sitä pyyhettä sellaiseksi mytyksi. Tämä on näistä liikkeistä varmaan ainoa, mikä kaikista eniten liittyisi tuon lättäjalan hoitoon (saman tyylinen siis mitä lääkäri on mua joskus neuvonut tekemään). Yyyh se on tosi ärsyttävä, koska olen siinä niin kauheen huono! :D No, eikö niin sanota että paskimman makuinen lääke parantaa paremmin kuin hyvän makuinen...

Vaikea sanoa, onko näistä nyt sinänsä ollut mitään oikeaa hyötyä. Tai siis uskon kyllä, että varmasti kaikki jumppa vahvistaa lihaksia, mutta että onko tässä nyt tapahtunut jotain merkitsevää muutosta, mahdoton sanoa. Pessimisti mussa sanoo, että tuskimpa, ja hyvin harvoin ääneen pääsevä optimisti sisälläni koittaa vakuutella että tottahan toki mun suoritus on parantunut :D Muutosta tai ei, jalkajumppa on varmasti monen tanssin harrastajan oheistreeni.

Hämmentävä jalkamutaatio :'DD repeilin tälle niin pahasti, ku en voi olla näkemättä tässä tuollaista ihme pötköä, joiden päissä on jalkaterät :'DD Jokatapauksessa, oikea ja vasen ojennukseni. 
Sitten tuolla otsikossa mainitaan vogue! Olin eilen lauantaina käyttämässä korvauslippuani aikuisten vogue-tunnilla, ja voi vitsit mä niin tykkäsin siitä! Tässä kesän postauksessa kerron fiiliksistäni ekalta voguetunnilta, ja nyt tämän tokan tunnin jälkeen mulla on samanlaiset, hyvin positiiviset ja jännittyneet fiilikset. Tuo vogue on niin erilaista, erilaisempaa kuin mikään mun aikaisempi tanssiharrastukseni. Siinä on niin voimakkaasti sellainen tietynlainen, itsevarma, hieman koppava bitch-rooli kaikissa niissä liikkeissä, että musta on tosi kiva ja jännä hypätä sellaiseen ihan uudenlaiseen rooliin, jota en oikeassa elämässä juurikaan ole. Hahah helppohan se on itse itsestään sanoa ettei ole bitch :D En ole oikeastaan koskaan haaveillut mallin ammatista, edes nuorena vaikka katsoinkin jonkin verran sitä Tyra Banksin mallikilpailuohjelmaa. Silti kun tuolla voguessa harjoiteltiin catwalk-kävelyä ja sitä "lavan päässä" tapahtuvaa posea, siitä tuli jotenkin ihan mieletön fiilis! Käveltiin rivissä niin, että joka toinen lähti kävelemään, ja kun eka ryhmä kääntyi poseerauksen jälkeen takaisin, toinen ryhmä lähti ja siinä sitten sai vastaantulijaa katsoa vähän sellaisella poseeraus battlen elkein koppavasti, että annas kun mä näytän sulle miten tuo pose tehdään. Se oli tosi hauskaa ja aloin kyllä löytää sisältäni tuohon rooliin sopivaa tyyppiä >:D Loppuun tehtiin vielä lyhyt koreografia, mikä myös oli musta aika kiva. Biisinä oli Madonnan Vogue, mikä aikanaan teki vogue-tanssista tunnetun New Yorkissa vuonna 1990. Ai että tekisi mieli sukeltaa tuohon maailmaan! Voin kyllä todella lämpimästi suositella kaikille ihmisille vogue-tunnin kokeilua, siitä ei varmasti jää kukaan kylmäksi!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hauskalta toi vogue :D Vois käydä joskus kokeilemassa.
    Kyllä luulen että jonkin ajan päästä alat näkemään muutoksia nilkan ojennuksessa. Luovuttaa ei ainakaan kannata :) Jos ei muuta tapahdu niin ainakin nilkan lihakset vahvistuvat.

    VastaaPoista
  2. Olen aina halunnut kokeilla tuota vogueta, mutta sitä on vähän huonosti tarjolla täällä. Se olisi niin erilaista kuin mihin olen tottunut! Mulla jäi viime viikon yo-tohinoissa nilkkatreeni tekemättä, joten pidennän omaa sessiotani viikolla :).

    VastaaPoista