keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulukuu alkaa tanssilla ja gradun välttelyllä

Nyt olen saanut itseni jotenkuten kerättyä marraskuun masennuksen alhosta ja taas suunnataan reippain mielin eteenpäin! Tai no, reippain ja reippain, ainakin nyt yhtä reippaasti kuin ennen marraskuuta, miten reipasta se sitten olikaan.
Omaan arkeeni kuuluu tällä hetkellä suhteellisen vähän mitään velvollisuuksia ja paljon vapaa-aikaa, ja olen huomannut että se passivoi mua aivan älyttömästi! Mulla on yks kurssi tässä käynnissä, ja sekin itseasiassa loppuu ensi maanantain luennon jälkeen. Siitä ei ole perinteistä tenttiä, vaan tammikuussa sellainen hiukan erikoisempi suoritusmuoto. Mulla on kalenteri tyhjää täynnä siis, mutta se olisi periaatteessa tarkoitettu gradun kirjoittamiselle. Mikään kiire ei tosin vielä ole, palautus on vasta touko-kesäkuussa, mutta olisi hyvä saada nyt kirjoitettua mahdollisimman paljon, sillä tammikuussa mulla alkaa työt jotka kestää aina kesään saakka (toivon mukaan jopa koko kesän!), eli kevätlukukaudella aikaa kirjoittamiselle on vähemmän. Olen huomannut seuraavanlaisen ajatusketjun, mikä on varsin välttelevä ja laiska: ei mun tarvi tänään tehdä mitään, sillä onhan huominenkin ihan tyhjä päivä, voin siis ihan hyvin tehä huomenna. Voin vielä laiskailla ja lepäillä tän päivän, huomenna kerkeen hyvin ku ei oo mitään. Jne. Tämä on tietysti tosi raivostuttavaa, koska tiedostan vallan hyvin että sitä huomista ei koskaan tule mun gradulleni! Sitten taas jos on enemmän luentoja ja suunnilleen joka arkipäivälle joku tapaaminen tai seminaari ja muuta opintoihin liittyvää touhotusta, niin saa itsensä sellaiseen mukavaan tekemisen vireeseen. Ja etekin kun mulla ei tuossa gradussa tosiaan ole mitään muuta deadlinea, kuin touko-kesäkuussa tapahtuva palautus, ei siis mitään väliaikatauluja tms, niin arvatkaa vaan saanko piiskattua itseäni millään verukkein? No en. Viime seminaarissa käytiin läpi metodi-osuuden kirjoittamista ja ajattelin että perkele soikoon, tämä on mun tavoitteeni: metodi-osuus on saatava valmiiksi ennen joulua ja PISTE. Ihan sama kirjoitanko sen sitten 23. päivänä, mutta se on nyt mun itse asettamani tavoite ja se on pysyttävä! Eli varautukaa siihen että kolmen viikon päästä olen täällä blogissa kiroilemassa asian tiimoilta :D  Tässä taas hiukan GRADUTTAA. Tumblrin tunnelmia: http://graduttaa.tumblr.com/post/132927473265/jokaisen-gradup%C3%A4iv%C3%A4n-aamuna

Baletin saralla ei ole oikeen mitään uutta auringon alla. Myönnän, että tuon syysmasennusjakson vuoksi skippailin vähän viime viikon balettijalat -projektistani mutta luulen että olen taas pääsemässä sen kimppuun. En ole vielä toistaiseksi kokenut muuta kuin ehkä sellaista henkistä edistymistä :D Mitä se sitten konkreettisesti tarkoittaakaan, sen saa päättää kukin itse. Tämän viikon balettitunnit meni ihan hyvin/keskiverrosti, keskilattian se liikkuva sarja meni kyllä paremmin kuin viimeksi :) Ja itseasiassa pakko sanoa, että ensimäistä kertaa grand jeté alkoi näyttää jo hiukan joltain! Vihdoinkin hiukan äkkäsin, että miten hyppäämisen sijaan jalat niinku heitetään sinne ilmaan. Vaikea selittää. Pointtini kuitenkin on, että se oli jo parempi! Enää kaksi kertaa jäljellä ennen joululomaa, nyyh. Viimeisellä kerralla haetaan pukuvarastosta taas tutut ja tanssahdellaan hiukan niissä, ihanaa! Mulla on muuten vielä yksi korvauslipuke, ajattelin mennä tämän viikon lauantaina kokeilemaan vogueta :) Kävin silloin kesäjaksolla yhdellä vogue-tunnilla ja se oli, hmm, melko mielenkiintoinen kokemus, mielelläni menen uudestaan kokeilemaan!

Viime treenien jälkeen muuten huomasin, että nyt nuo syntymäpäivälahjaksi saamani Blochin Elastosplitsit ovat muovautuneet jalkaani ja venahtaneet silleen sopivasti. Tässä postauksessa on kuvia niistä, en nyt jaksa millään alkaa laittaa niitä jalkaan ja ottaa kuvia. Alun totuttelun jälkeen nuo ovat olleet tosi hyvät, ja mun mielestä nuo tossut imartelee jalkaa saaden ojennuksen näyttämään todellisuutta paremmalta! Voin siis suositella. Sain silloin lahjaksi myös toiset, ns. perustossut, samanlaiset kuin mulla jo aiemmin oli. Ne on mulla vielä täysin iskemättömät, koska ajattelin että ajan ensin nuo toiset tossut ihan kunnolla sisään, ja katsotaan sitten noita toisia. Jäävät varmaan ensi vuoteen sitten.

Oma grand jeténi ei ehkä "ihan" ole vielä tätä luokkaa :D Giffi muistaakseeni NYCB tanssijasta Sara Mearnsista
Meillä ei valitettavasti ole mitään joulunäytöstä :< Tosi harminloista. Olen kuulunut lapsuuden kotikaupunkini sekä luistelu- että tanssiseuraan, ja siellä kyllä oli aina joulunäytökset ja kaikilla ryhmillä, kumma juttu että täällä ei ole mitään koko seuran järjestämää jouluesitystä. Toivotaan että keväällä meidän ryhmästä tarpeeksi moni haluaisi esiintyä, niin pääsis sitten edes silloin! Onko teillä nyt joulun alla esiintymisiä? Kertokaa kaikki, haluun kuulla ku olen nyt itse ihan nyyh ku meillä ei ole mitään!

Hehe, sopii kyllä mun keskilattiapiruetteihini joita ollaan nyt jonkin verran viime aikoina harjoiteltu...

Seuraavaksi varmaan jään sohvalle köllöttämään Taru sormusten herrasta -trilogian kanssa. Pidettiin viikonloppuna LOTR-leffamaraton, ja alkoi taas kauheasti tehdä mieli syventyä kirjojen maailmaan. Luin joskus lapsena sattumoisin nuo kirjat ennen leffojen ilmestymistä, vai taisikohan olla suunnilleen samoihin aikoihin kuin eka leffa ilmestyi. Olin kuitenkin silloin vielä pieni (10v), niin en käynyt sitä leffateatterissa katsomassa vaan näin sen sitten vasta joskus kotona vhs-kasetilta :) Olen todella tyytyväinen, että luin kirjat ennen elokuvien katsomista, sillä niihin tuli ihan erilainen suhde ja sellainen viba! No joo, voisin varmaan paasata ja kirjoitella kokemuksia TSH:sta  vaikka miten, se ei ollut nyt tämän postauksen pointti. Haha tulikin tässä mieleen että miksei tästä ole tehty balettia?! :D Löysin vain jonkun tällaisen, melko hämmentävän videon: https://www.youtube.com/watch?v=wDhrwfmMnSs

6 kommenttia:

 1. Meilläkään ei ole mitään näytöstä tulossa, voin siis nyyhkyttää sun kanssa :'D.

  Mulla on muutoin mennyt hyvin mun lukusuunnitelman kanssa paitsi tämä viikko on ollut kiireinen yo-järjestelyiden kanssa. Saan melko hyvin motivoitua itseäni lukemisen suhteen ja se onkin jollain tavalla rauhoittavaa.

  Tuli tuosta mieleen, että olen monesti suunnitellut mielessäni Harry Potter -balettia ;D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea lukusuunnitelmassa pysymisestä! Mulla on nyt pieni kyllästyminen opinnoissa päällä, onneksi tammikuussa alkaa työt (tai oikeastaan alkoi jo tänään työtehtävien koulutuksella) niin saa sitten hiukan vaihtelua arkeen. Uskon että sit opiskelu ja gradukin alkaa maistumaan ku saa kalenteriin täytettä ja muita hommia tehtäväksi. Ja tietysti myös rahaa!! >:DD

   Harry Potter -baletti olisi varmaan paljon hankalampi toteuttaa. Esim. joku huispaus-kohtaus :'D

   Poista
 2. TSH-balettia ei tosiaan taida olla, mutta Suomen kansallisoopperan Balettioppilaitos on esittänyt Hobitti-balettia 2000-lvuun alussa (ensi-ilta 2001). Koreografia oli Marjo Kuuselan ja musiikki Aulis Sallisen. Harmittaa, etten ole ko. teosta koskaan päässyt näkemään.Olisi hienoa jos se joskus tulisi uudelleen ohjelmistoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooo empä ookkaan kuullu tosta Hobitti-jutusta mitään! Millaistakohan se musiikki on, nyt kun on niin tottunut ja ihastunut noihin LOTR-leffojen musiikkiin..

   Poista
 3. Mulla on joulunäytös tulossa ja esiinnyn kahdessa eri tanssissa eli yhdessä ryhmäkoreossa ja soolovariaatiossa. Nää joulunäytökset on kyllä tosi kivoja, mutta syksy tuntuu aina niin lyhyeltä ja näytösten kanssa tulee yleensä hirmuinen kiire. Varsinkin, kun syksyt tuntuu olevan sitä kiireisintä aikaa myös koulussa niin stressitasot nousee ainakin mulla :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko sanoo et musta olis ihanaa jos olis sellaista "perus kiireistä syksyn loppua", eli olis deadlinejä ja kaiken maailman pikkujuttuja tehtävänä! Tuntuu niin orvolta ku mulla ei ole kauheesti mitään tehtävää tässä ennen joulua. Toki kyllä varmaan muuttuisi ääni kellossa jos tilanne oliskin toisin! :D

   Poista