maanantai 7. syyskuuta 2015

Opinnot ovat vihdoin jatkuneet!

Heippa!
Vihdoin on munkin opintolukuvuoteni alkanut, hurraa! Viime viikolla tavattiin ekaa kertaa graduryhmän kanssa, ja vitsit olen kyllä tyytyväinen että pääsin juuri tähän porukkaan. Ohjaaja on ihan huippu (ainakin tämän tapaamisen perusteella), ja kaksi opiskelijatoverianikin vaikuttavat verraten mukavilta. Toinen tekee myös gradua, toinen tekee tässä projektissa kandia. Lisäksi tässä projektissa on kaksi väikkärin tekijää, ja miitataan niidenkin kanssa tässä syksyn mittaan. Käydään niillä kerroilla enemmän MEG-tutkimukssen teoriaa, kun sitten tässä graduporukassa käydään enemmän käytännön juttuja, jotka nimenomaan liittyy tämän tutkielman tekemiseen. Huomenna olen itseasiassa menossa erääseen MEG-tutkimukseen koehenkilöksi! Se on siis eri projekti kuin tämä meidän, en suoraan sanoen edes tiedä mikäs tutkimus se nyt olikaan :D Joka tapauksessa, mukava päästä kokeilemaan hiukan koehenkilönkin roolia ja tutustumaan labraan koehenkilön näkökulmasta. Ja jos joku nyt miettii, että mikäköhän on MEG-tutkimus, niin se on magnetoenkefalografiaa hyödyntävä aivotutkimus, missä mitataan tällaisia magneettikenttiä, mitä aivojen sähköinen aktiivisuus luo. En osaa vielä kertoa hirveän paljon tarkemmin tästä menetelmästä. Itse laite näyttääpi tällaiselta:

Graduryhmätapaaminen ei ole ainoa koulujuttu, nimittäin tänään mulla alkoi hieman extemporeesti se kognitiivinen neurotiede! Olen varmaan jossakin vaiheessa selittänytkin siitä täällä blogissa. Eli olen hakenut opinto-oikeutta tällaiseen neurotieteen sivuainekokonaisuuteen, mutta jostakin kumman syystä en ole sitä saanut, vaikka mitään estettäkään sille ei mun mielestäni ole ollut. Viime viikolla selailin kursseja, ja tämän neuron ekalle kurssille oli ilmoittautunut 36/40 opiskelijaa, josta sitten hieman yllättäen intoutuneena laitoin vastuuopettajalle sähköpostia, että olisiko mun MITENKÄÄN mahdollista vielä saada sitä opinto-oikeutta ja saisinko tulla sinne kurssille. Ope antoi mulle luvan tulla kurssille, kunhan haen sitä opinto-oikeutta syksyn sivuainehaussa, jotta saadaan "byrokratia kuntoon". Se myös sanoi, että ihmettelee miksiköhän mua ei ole aikaisemmin valittu, koska siinä mun itkusähköpostissani valitin, että tämä on mun viimeinen hetkeni tehdä tää neuron kokonaisuus, koska ensi vuonna on sitten ammatilliset opinnot eikä ne varmaan mene tämän sivuaineen kanssa yhteen. Joka tapauksessa, nyt olen tuolla ekalla kurssilla ja saan tehdä ne muutkin kurssit, jihuu!!! Kurssin aiheena on keskushermoston ja autonomisen hermoston anatomia ja fysiologia. Tänään oli eka luento ja VOI ETTÄ kun se on JUST eikä melkeen kaikkea sitä mitä olen neurossa aina rakastanut! <3 Luennoitsija oli aivan ihana mies, ammatiltaan lääkäri ja fysiologi, mikä toi luentoon uudenlaista tarttumapintaa. Oli todella mukavaa saada vähän erilaisempaa näkökulmaa neurotieteisiin, kun itse olen sitä aina opiskellut neuropsykologian näkökulmasta. Musta tuntuu että opin kauheesti kaikkea uutta ja jännittävää luennolla, ja lisäksi vanhat asiat muistu mieleen ja tuli myös selväksi jotkut asiat, mitkä on ollut mulle aiemmin hankalia. Luento oli kerrassaan jättimäinen menestys omalla kohdallani!
     Huomenna alkaa uusien psykologianopiskelijoiden eka kurssi, ja mä menin lupautumaan niille lukupiirinohjaajaksi. Tavallaan odotan ihan innolla, mutta hiukan kyllä jännittää. Etenkin, kun huomenna on se ilmoitustilaisuus, enkä ole koskaan ennen puhunut 200-paikkaiselle luentosalilliselle ihmisiä mitään. En muutenkaan ehkä ole mikään maailman sosiaalisin ihminen, niin hiukan kyllä jänskättää ajatus itsestäni puhumassa isolle luentosalille. Onneksi sen lukupiirin esittelyyn ei varmaan montaa minuuttia mene, joten ehkä selviän tilanteesta :)

Opinnot ovat siis alkaneet kerrassaan loistokkaasti ja suurella riemulla, mutta samaan aikaan mun jumppakalenterini into on laskenut kuin lehmän häntä xD Koitan nyt aloittaa uudella tarmolla, kun on oikeen maanantaikin. Pian ollaan lähdössä lindyhoppaamaan, ja illalla täytyy muistaa tehdä Swan arms -jumppa, ihan sama miten paljon väsyttää. Ei se kuitenkaan kestä kun sen 12 minuuttia, eli sen tekee vaikka sinä aikana kun makaroni on kiehumassa :D Huomenna balettitunnit, jes!

Mitenkäs teidän viikko on lähtenyt käyntiin? :) Sori mulla ei nyt oikeen ole mitään aiheeseen liittyvää kivaa kuvaa! :(

4 kommenttia:

 1. Oi miten hyvä, että pääsit sinne neurotieteen kurssille! :)
  Mä vähän (jälleen! :D) kateellisena luen muiden juttuja koulun alkamisesta, kun itsellä se on just loppumassa :D Tai siis ihan viimeisiä viedään, koska opparia väännän silloin kun siltä tuntuu, yksi englanninkielisen viestinnän verkkokurssi on kohta alkamassa ja vain yksi tentti pitäisi vielä tehdä, business-to-business marketing (mulle iso kirosana).
  Tavoitteena olisi valmistua tänä jouluna, mutta olen löysyttänyt aikataulua: viimeistään ensi keväänä. En saanut oppariprosessia kovin hyvin aloitettua tänä syksynä... tosin mä olen sellainen, teen sysäyksittäin kaikki koutyöt, tyyliin muutamaa päivää ennen deadlinea. Mä tarvitsen siihen sen tietyn paineen ja tunnetilan, joita ilman työstä ei vaan tule mitään. Ensalkuun tappelin tuon ominaisuuden kanssa mutta kun huomasin sen oikeasti tuottavan hyvää tulosta, niin annoin olla. Se on mun tapa toimia ja se toimii :) Tosin opparia ei voi jättää viimeiseen viikkoon... ;)

  Hih, mäkin olen tästä lähdössä kohta tanssitunnille - ja vieläpä AAMUtunnille! :D Menen koettamaan yhtä mulle uutta tanssikoulua, ja sen ainoa aikuisbalettitunti on tiistaiaamuna. Käsittämätöntä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, voin vaan kuvitella miten haikeet fiilikset itselläni on ensi vuonna, kun kaikki on loppumassa. Ja hei tunnistan itsessäni ton saman, että vasta silloin alkaa tuloksia syntyä kun deadline on nurkan takana. Monet ehkä moittii sellaista toimintatapaa, mutta ei siinä musta mitään vikaa ole, jos hommat tulee loppujen lopuksi tehtyä ajallaan ja hyvin :) Ja myös itse tykkään tehdä spurteissa koulujuttuja. En pystyisi sellaiseen, että tekisi esim. tunnin päivässä jotain esseitä tai tenttilukua, ja sitten jatkais aina seuraavana päivänä. Kyllä sitten kun mä ryhdyn tekemään niin vietän sen parissa helposti koko päivän, ja tää on ollut ihan hyväksi kokemani toimintatapa :)

   Ohhoh! Toivottavasti on mukava tanssikoulu! Ja ompa jännittävä ajankohta :D Kerro sitten kokemuksesta, millainen se uusi koulu oli ja miltä tuntui olla aamutunnilla :)

   Poista
 2. Ooo, mun yks suuri haave olisi päästä joskus seuraamaan tuollaista MEG-tutkimusta! Tuo kiehtoo mua jotenkin tosi paljon :D.

  Viikko on mulla lähtenyt hyvin käyntiin (tosin väsytti viikonlopun jälkeen), kohta lähden kouluun fysiikan tunneille ja illalla showtanssia vuorossa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on kaksi yliopistoa, jossa on tuo MEG-laite, eli jompaan kumaan sitten vaan :D Itse olen myös ihan täpinöissä kun saan aloittaa gradun tekemisen tossa MEG-labrassa. En vielä yhtään tiedä, mitä haluan tolla MEG:illä tutkia, mutta olis tässä tällä ja seuraavalla viikolla tarkoitus selailla vähän, että minkälaista tutkimusta sillä on jo tehty ja koittaa hiukan inspiroitua ja keksiä itselleni joku kiva aihe :)

   Poista