tiistai 22. syyskuuta 2015

Päivän balettitunti ja treenivaatteiden arvostelua

Sain kuin sainkin tehtyä sunnuntaina putkeen kaikki balettijumpat ja lisänä tein vielä therabandilla vähän nilkka- ja varvastreeniä. Eilen maanantaina olin taas siellä fysiopilateksessa (se missä on se hieman sotilaallinen mutta ihan hyvä ohjaaja :D), ja näin ympyrä sulkeutuu, kierros alkaa alusta. Täytyy kyllä vähän kattoa, että josko sitä vaikka järjestäisi noi balettijumpat kokonaan uuteen uskoon, jos niitä nyt tällaisenaan ei näköjään vaan tule tehtyä. Esimerkiksi tiedän tasan, etten jaksa huomenna tehdä suunnittelemiani reisijumppia, koska jalat on aina tämän tiistain kaksoisbalettitunnin jälkeen aika kuolleet. Täytyy nyt vähän makustella, että mitkä päivät olisi sellaisia, että tulis tehtyä :) 

Teen tällaista aika perus theraband-jumppaa. Ensin molemmat jalat yhdessä therabandia vasten ojennan nilkat flex-point  liikkeellä 20 kertaa, sitten kuvankaltaisessa point-asennossa taivutan pelkät varpaat ylös-alas x20, sitten sama juttu molemmilla jaloilla erikseen, ja lopuksi vielä molemmat jalat yhdessä. Omat nilkkani eivät taivu yhtä hienosti kuin kuvan nilkka :/
Sitten tämän päivän balettitunnista. Tankosarjat meni mun mielestäni ihan hyvin molemmilla tunneilla, mutta tuntui että keskilattialla petite allegroissa olin ehkä hiukan epäorientoitunut, vaikka yritin kyllä keskittyä. Näyttää niin pirun tyhmältä kun lähtee changement hypyistä vahingossa liian aikaisin échappéhen, ja sit menee just ristiin muiden ryhmäläisten kanssa: itse on just avoimessa asennossa kun muut on 5. asennossa, sit hyppää 5. asentoon just kun muut hyppää avoimeen -.- huups. No ainakin se oli positiivista, että vihdoin uskalsin ottaa ne pienet kädet échappéhen mukaan. Ennen olen aina vaan keskittynyt niin paljon jalkoihin (en tiedä miksi, eihän se hyppy nyt niin kovin erikoinen ole?), että olen pitänyt käsiä vaan 1. asennossa paikoillaan, nyt sitten rohkenin ottaa siihen sen pienen 1. port de brasin mukaan :) Piruetit meni ihan ok:sti, perus1 eli ekalla tunnilla tuntui että tasapaino oli hiukan hakusessa vielä, mutta sitten seuraavalla tunnilla ne meni jo aika hyvin. Tehdään siis molemmilla tunneilla samat piqué-piruetit diagonaalissa. Ja jälleen kerran sain kommenttia tukijalan koukkupolvesta! Hemmetti vieköön, millä mä ton polven suoristaisin :D Tosin toisella kierroksella sain sen polven jo pidettyä ihan hyvin suorassa ja astuttua suoraan hyvin sinne suoran jalan päälle mutta voin jo arvata että seuraavalla tunnilla on tismalleen sama juttu edessä... Tyhmät polvet. Mutta ymmärsin open kommenteista, että ainakin tää oikee puoli menee jo aika hyvin :) 
     Sitten se sissone-hyppy! Kun alettiin tehdä sissoneita, sanoin opettajalle heti, että olen koko viikon enemmän tai vähemmän panikoinut tätä hetkeä, kun taas tehdään näitä hyppyjä. Tällä kertaa kuitenkin hypyt meni jopa ihan kohtalaisesti, ainakin omasta mielestäni, ja sain jopa opeltakin "hyvä!" -huudahduksen! En tiedä oliko se sitten sitä varten kun olin oikeen sanonut, että mua hiukan hirvittää tämä hyppy :D Eikai opettajat turhaan kehu? Ainakin uskottelen itselleni niin :D En ainakaan saanut mitään korjauksia tai muita kommentteja, joten kai voin olla ihan tyytyväinen. Nyt mun ei tarvi olla tätä viikkoa enää paniikissa :D 
     Vaikka jossakin vaiheessa erityisesti ekaa tuntia ajattelin pari kertaa, että kylläpä menee päin persettä (ainakin sen petite allegron kohdalla), niin nyt ainakin tälleen pari tuntia jälkeen päin harkat meni musta ihan hyvin :> Oikeen harmittaa, että taas täytyy odottaa kokonainen viikko ennen kun taas pääsee. Onneksi tälle viikolle ilmaantui tollanen ekstra-joogatunti yo-liikunnalle, jonne ajattelin mennä. Lisäksi perjantaina on se meidän pieni tanssiesitys, jeei!

Harkka-analyysin lisäksi ajattelin kertoa hiukan kokemuksia noista balettipuvuista, jotka tilasin elokuussa ja joita esittelin tässä postauksessa. Olen nyt käyttänyt tota mustaa Plumen mesh-verkkoista pukua ja Capezion punaista pukua, koska en ole vieläkään oikein päättänyt, lyhentääkkö sen violetin Plumen olkaimia vai ei. Molemmat puvut on ollut tosi tosi hyviä: mukavia päällä, ei liian piukkoja tai muuten ärsyttäviä. Ja näyttävätkin näteiltä :) Punaista pukua olen pitänyt noiden uusien Blochin trikoiden ja mustien shortsien kanssa. Noi trikootkin on muuten huippuhyvät, ei haittaa yhtään vaikka tossa L-koossa sitä lahjetta tosiaan riittää. En vaan kisko niitä niin hanakasti, että reiden yläpäähän jäisi makkaroita. Ja tykkään myös siitä, että se lahje tulee tohon jalkapöydälle, näyttää musta tosi kivalta :)
En millään jaksanut alkaa pukea ja riisua, joten näillä kuvilla mennään...
Mustaa Plumen mesh-verkkoista pukua olen käyttänyt nyt noiden uusien H&M harmaiden jumppahousujen kanssa. Housut laitan toki puvun päälle :D halusin vaan varmistaa ettei kenellekään tule pölhöjä mielikuvia! Olen tykännyt tästä puvusta tosi paljon, erityisesti mun "paksu käsivarsi" -kompleksin takia, mutta myös muutenkin. Meidän tanssisaleissa on aina kauheen kuuma, joten on kiva että nuo hihat on tuollasta verkkoa vaan. 


Ostin nyt myös tuossa elokuussa vihdoin ja viimein uudet rintaliivit pukujen alle. Kiertelin ihan normi vaatekauppoja, ja vihdoin löysin kivan, yksinkertaisen topin KappAhlista. Kokeilin myös ihonvärisiä, mutta kyllä ne aina näkyi sieltä pukujen alta (aika paljonkin), ja näytti mun silmääni hiukan tökeröltä, joten päädyin mustaan. Jos kerta näkyy, nii näkykööt sitten kunnolla! Ostin nuo alun perin tuonne Plumen puvun alle, koska L-koon puvuissa rintaliiviosuus on liian iso itselleni, mutta olen nyt käyttänyt niitä myös tuon Capezion alla. Nuo on ollut kokemukseni mukaan tosi hyvät! Tosin isommalle povelle tai muuten enemmän tukea kaipaavalle voi olla vähän heppoinen. Tuo ei siis varsinaisesti ole mikään tukeva urheiluliivi, vaan alustoppi. En tiedä onko nämä alunperin tarkoitettu esiteini-ikäisille harjoitusrintsikoiksi (voi luoja miten vihaan tota sanaa! :D), vai mikä tän tarkoitus on, mutta olen tykästynyt niihin kovasti. Sopii siis balettipuvun alle hyvin :) 
     Kaikista ostoksista mulla on siis vaan hyvää sanottavaa. Tosin se vieoltti Plume on vähän kysymysmerkki, koska tosiaan tuon mustan topin kanssa en ole enää varma, tarviiko niitä olkaimia lyhentää. Mitään kriittistä ei kuitenkaan voi näkyä, kiitos alustopin :D Täytynee vielä hiukan miettiä asiaa. 

Loppu viikko on paras mennä tenttikirjan ääressä, sillä olen kamalasti laiskistunut! Luennoista olen kyllä tykännyt kovasti, mutta sitten kun pitäisi alkaa itsekseen lukea tota tenttikirjaa... huoh. Eikun siis treffit tenttikirjan kanssa. 

4 kommenttia:

 1. Minä ajattelen niin, että jos oppilalla jokin liike sujuu aikaisempaa paremmin, kannustan häntä siitä. Harvoin kaikki sujuu muutaman kerran harjoittelun jälkeen täydellisesti, mutta mielestäni kehittymistä kuuluu myös kehua. Eli ehkäpä opettajasi ajatteli samoin - etenkin kun olit juuri kertonut jännittäväsi hyppyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu täydellisyyttä en odotakaan, mutta mikä tahansa suoritus on parempi kuin se viimeviikkoinen! Ehkä nämä sissone -hypyt olivat nyt sitten parempia viime viikkoon nähden, mikä on hyvinhyvin iso plussa minusta.

   Poista
 2. Harjoitusrintsikat :DD. Tuo sana on niin koominen, koska missä ovat harjoituskalsarit ja -paidat! Alustoppi on munkin mielestä parempi sana kyseiselle vaatekappaleelle.

  Onnea epäpanikoiduista sissoneista! Kyllä ne siitä lähtee sujumaan :).

  Ihanaa kun pääsee ylihuomenna tekemään vapaa-ajallaan muutakin kuin lukemaan! Therabandia ja vatsoja luvassa siis :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :'D Aivan totta! Miksi kellekään on tullut ylipäätänsä mieleen, että jotain vaatekappaletta tulee _harjoitella_!

   Ja onneksi olkoon yo-kirjoitusten suorittamisesta! Itsellä on tämän syksyn tentit vielä edessä, ja tänään aloitin vakavasti gradun tausta-aineiston etsimsen.. huoh, kova työ. Mutta onhan sullakin toki pääsykoeluku, ja se vasta kovaa onkin!

   Poista