maanantai 16. toukokuuta 2016

Goofing around with camera

Viime postauksen jälkeen onkin tapahtunut kaikenlaista pientä :) Sanon ihan ensiksi että me muutetaan 1.6.!! Mun lienee pakko perua kesäintensiivin ensimmäinen tunti, akrobatia, koska se osuu tolle ekalle päivälle, enkä usko että ehdin sinne. Ja vaikka ehtisinkin, luulen että olen muuttamisen jälkeen vähän turhan kankea akrobatiaan :D
     Sunnuntaina meillä oli tanssiopiston kevätäytös. Oma kokemukseni oli se, että meidän esitys onnistui hyvin, askeleet osui kohdalleen enkä minä tai kukaan muukaan vahingossa söhlännyt mitään omiaan. Videolta itsensä katsominen oli toki taas hieman tuskallista, mutta en tehnyt mitään varsinaisesti väärinkään :D Piruetitkin sujui musta hyvin, vaikka niitä hieman jännitinkin. Olin ennen näytöstä psyykannut itseni ihan hyvään vireeseen, mutta keholliset reaktiot ei olleetkaan niin vaan torjuttavissa, sillä huomasin lavalla täriseväni hirveesti :D Tuntui että tasapaino oli lähteä ihan perus taaksetaivutuksessakin kun jalat alla vaan vapisi! Kaikesta huolimatta näytös sujui hyvin ja olen ihan tyytyväinen itseeni ja ryhmääni. Jos sellasta rakentavaa kritiikkiä voi itselleen antaa, niin ehkä mulla edelleen on vähän turhan jäykkä ylävartalo ja kädet taas vähän lerpattaa. Erityisesti näytöksessä olisi hyvä saada ylävartaloon ja päähän sellaista ilmaisun meininkiä ja tehdä liikkeet isosti ja selkeesti. Mutta en tietysti tarkoita mitään liioitteluakaan. Viime vuoteen nähden olin sentään tsempannut katseessa, koitin meinaa ihan tietoisesti pitää katseeni suoraan yleisöön/eteenpäin, sillä helposti ainakin itselleni tulee kateltua lattiaa jännityksestä johtuen. Mutta juu, kaikin puolin ihan hyvät fiilikset jäi, toki parantelua ja korjailua ja kehitystä on vielä rutkasti edessä, mutta tämä oli nyt se mihin tällä kertaa pystyttiin. Ehkä ensi keväänä taas opin jotakin uutta esiintymisestä :)

Sitten siihen viime perjantain peilisalitreeniin! Mun anonymiteettini hieman kärsii tässä näiden videoiden muodossa, mutta en nyt jaksa välittää siitä. Muutenkin musta alkaa tuntua, että tämä mun blogini on aika mallikaasti profiloitunut balettiblogiksi, mikä tietysti karsii aika paljon lukijoita, eli yleisöni ei ole kovin suuri. Otettiin siis aika paljon videoita, joista osan jaan teidänkin iloksenne (:DD) tänne blogin puolelle. Itseäni aina hieman jännittää jakaa näitä omia suorituksiani, koska en tosiaankaan koe että olisin mikään kauhen taidokas. Erityisesti kärkijutut on itselläni melkosen kömpelöitä vielä. Pakko sanoa myös puolustuksekseni, että tämän salin lattia oli todella liukas, ja pari kertaa liukastelin menemään tossuillani. Täydellistä luottoa lattiaan ei siis ollut, mikä ainakin tietyissä liikkeissä varmaan näkyy. Alotetaan vaikkapa tästää bourrésta, tämä oli eka video mikä kuvattiin nii itsellänikin oli vähän sellanen "mitä mää tässä nyt tekisin"-fiilis, mikä selvästi välittyy videolla :DD

Sitten piruetteja. Ärsyttää kun ilman videotakin tiedän, mikä mun ehdoton major problem on noissa pirueteissa. Tai ongelmia on kaksi, 1) ikuinen koukkupolvi ja 2) passé jalka. Eli lyhyesti vaan, jalat on mun ongelmani :D Passé-jalka saa mun koko ylävartaloni vähän tilttaamaan, ja tukijalka jää koukkuun. Huoh. Ensin pique-piruetit, on ne mennyt joskus paremminkin. Spotti ainakin on tuossa videolla ihan ok, kädet taas tapansa mukaan vähän lerpattaa.Tuossa on keskilattian en dedans-piruetti, mitä ollaan tehty tunnilla. Ensin tendu eteen, sitten tombé, ja sieltä pongahdus piruettiin, mikä päättyy toiseen kulmaan, eli se on hiukan reilu ykkönen. Videolla tuo eka onnistui musta ihan hyvin, mutta vasen puoli oli taas se huonompi puoli ja plörähti. Ja näen kyllä ihan selkeesti miksi se plörähti, nimittäin taas toi passé-jalka tilttaa tuon keskivartalon suorakulmion vinoon, mikä johtaa väistämättömään tuhoon.
     Echappét oli vähän jännät liukkaalla lattialla, mutta ne sujui ihan jopa yllättävän hyvin. Kädet taas vähän elää omaa elämäänsä :D Echappeita on musta ihan kiva tehdä, tosin en ole varma onko mun tekniikkani ihan oikea, sillä näitä me ei olla tehty tunneilla vielä kärjillä, ainoastaan pehmeillä.

Viimeiseksi vielä mun "melkeen" onnistunut tuplapiruettini :DD Puoli kierrosta lisää kun saisi vielä hallittua keksivartaloa niin olisin tyytyväine. Tämä plörähti pikkusen liian aikaisin että sitä voisi kutsua ihka aidoksi tuplaksi. Siihenkin on siis vielä matkaa.

Yleisön pyynnöstä huolimatta meistä ei kumpikaan tehnyt mitään improa. Videointi ainakin itselleni on melko uutta ja aika stressaavaa jo sinänsä, joten impron aika ei vielä koittanut. Kärkkäritepastelun ja perus piruettien lisäksi kuvattiin meidän pienet joutsenet-variaatio, mutta siitä ei tullut internet-mateiaalia :D Ollaan tunnilla tehty se aika paljon hitaampaan musiikkiin, enkä spotifystä löytänyt muuta kuin liika nopeita versioita. Klikkasin musan päälle ja juoksin lähtöasentoon, missä ei juuri sekuntia paria kauampaa ehtinyt seistä ennen aloitusta, joten en oikeen päässyt siihen alkuun ihan oikein. Lisäksi millon kummallakin nousee vahingossa väärä jalka passéseen tai echappét lähtee väärällä rytmillä... Todettiin kuvaamisen jälkeen että tätä tuskin kehtaa laittaa mihinkään julkiseen levitykseen :D


     Loppuun pieni valokuvakollaasi. Heel stretch on kehittynyt mulla aika paljon, tosin toiselle puolelle tehdessä tukijalka jää vielä vähän pliéhen. Siksi otinkin kuvan vain tosta hyvästä puolesta :D Mulla osui tuohon kuvaan vähän turhan muikea ilme, joten päätin sensuroida sen. Keskispagaati ei vieläkään onnistu, mutta muuten tuosta kuvasta tuli musta aika kiva. Sain lainata Essin Lontoosta tuomaa tutua pariin kuvaan, eikös olekin söpö!

8 kommenttia:

 1. Onpa mukavaa nähdä lisää näitä videoita! (Pitäisiköhän minunkin tehdä videoita, kun kerran kaikki muutkin!) Ihastelin tuossa bourre-videossa varsinkin kun teit tuohon loppuun noita tanssiliikkeitä, miten kauniin isosti toteutat liikkeet. Jotenkin todella tulkitsevaa tanssia, siinä oli tunnetta. Ja oletpa notkea, minä en saa enää jalkaani noin korkealle venytettyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon ystävällisestä kommentista! Ja kuvaa ihmeessä, mielelläni näkisin myös sun videoita. Olen käynyt sun blogissa lukemassa joka tekstin, mutta jostain syystä olen välillä vähän laiska kommentoimaan :/

   Poista
 2. Oi, näitä oli kiva katsoa!
  Etenkin tuo eka bourre-video oli kiva, sulla on pehmeät liikkeet :) Jos haluat käsistä enemmän siipimäiset, niin käytä liikkeeseen selkää ja tee olkavarsilla vähän kuin ympyrää. Hankalaa selittää, mutta olet varmasti katsonut niitä Mary-Helen Bowersin swan arms -videoita, niin sillä tekniikalla.
  Piruetit ovat itsellenikin se major problem, mutta harjoittelua harjoittelua, niin kyllä ne sieltä alkaa tulla. Muista vaan plién käyttö (kaiken muun ohella), niin se jo itsessään antaa vähän voimaa ja vauhtia.

  Ihastelin noita sun mustia trikoita, mistä sä olet ne hankkinut? Olen kans siirtynyt mustiin trikoisiin, mutta en ole löytänyt tuollaisia joissa on tuo lenkki jalan alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Bourree-videon kädet oli vähän kököt, ehkä tarkoituksellakin vähän pienet. Kiitti vinkistä, ehkä seuraavaan videoon oten isommat siivet :D Trikoot on DanceDirectiltä, Blochit. Nuo mun ovat kokoa L ja ovat ärsyttävästi pikkuisen liian pitkät, mutta yhtään pienempääkään en olisi voinut ottaa. Olen myös miettinyt että onkohan ne silleen jälkikäteen värjätty mustiksi, koska kun tota trikoa venyttää (esim. mun reisissä ne venyy enemmän kuin jalan ohkasemmissa kohdissa) niin se väri sillee häipyy, näkyy vähän tossa heel stretch-kuvassakin. Mutta tykkään itsekin tuosta mallista, tuo on ihan nätin näköinen kun lenkki menee jalan alta ja trikoa jää vähän tohon jalkapöydän päälle :)

   Tässä linkki noihin trikoihin: https://www.dancedirect.com/uk/product/bloch-stirrup-dance-tights

   Poista
 3. Hei siistiä, sehän on puolikasta vajaa tupla pirtsa. Keep going! :) Oliko toi muuten yliopiston sali missä olitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeei niimpä :) Itseasiassa, viimeisellä balettitunnilla kun alettiin ekaa kertaa "virallisesti" treenaamaan tuplia, nii mä SAIN SEN!! Tuli tosin jotenkin epärealistinen olo ku oli salillinen ihmisiä ja kukaan ei nähnyt sitä. Aloin meinaa kokeilla jo siinä vaiheessa ku ope vielä selosti ja muut kuunteli nii mää päätin sit itekseni jo alottaa ja sit yks kaks se vaan onnistu. Tuli vähän sellanen olo et lasketaanko se oikeeksi ku kukaan ei nähny, pitääkö puu kaatuessaan yksin metsässä äänen ja sitä rataa :D

   Ja juu, Liikunnan rytmiikkasalihan se siinä :)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! :) Venyisinpä mäkin noin hyvin!

  Onko teillä muuten ollut puhetta tuleeko Tanssiopistolle syksyllä taas aikuisten alkeistunteja kärkitossuilla? Ootan jo nyt ihan innolla, että pääsee vuoden tauon jälkeen tanssimaan ja olisi mahtavaa päästä kärjillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ja juu kyllä jatkuu aikuisten kärkkärit. En oo varma alkaakohan uusi alkeisryhmä ja sit meillä tammikuussa alottaneille tulis oma ryhmä, vai mennäänköhän vaan yhdellä ryhmällä missä on monen tasoista porukkaa. Läpi kesän-tunneilla on myös aikuisten kärkkäritunti keskiviikkoisin :) Nähdään varmaan viimeistään syksyllä!

   Poista