keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Tanssikevät kääntyy loppusuoralle

Moikka!
Toukokuu on koittanut ja tässä alkaa häämötellä loppuja ja mahdollisia alkuja. Tänään aloin saada gradun analyysia jo oikeesti lähelle loppuaan ja oma asettamani palautuspäivä koittaa tuossa neljän viikon päästä (hengitä sisään, hengitä ulos, hengitä sisään..). Lisäksi sain viime viikolla yhden roikku-esseen palautettua ja sitä kautta yhden kurssin suoritukseen, huh. Mahdolliset alut viittaavat uuteen ihanaan asuntoon jota haettiin miehen kanssa, toivottavasti saatais se! Tosin pikku kuumotus iskee, koska muutto olis sitten 1.6. eli vähän kiire tulee. Olen muuttanut viimeksi kuusi vuotta sitten, pois vanhemmiltani, ja pakko sanoo että inhoon sitä puuhaa. Kaikki se tavaramäärä aiheuttaa vähän ahdistusta ja se kaikki kuuraaminen ja puunaaminen, yyh. Palkintona onneksi uusi ihana koti :D Sain myös haastattelukutsun yhteen ihan unelmien harkkapaikkaan! Kauheesti kaikkea tällasta jännittävää ja vähän ahdistavaakin siis tuloillaan.

Myös tanssissa meillä alkaa olla lukukausi päätöksessään. Huomista kärkituntia ei ole koska helatorstai, eikä myöskään maanantaina koska meillä on silloin EK-ryhmillä tuollainen Tanssinpäivä-näytös teatterilla, jota olen itsekin menossa katsomaan. Sitten onkin enää ensi viikon tiistain tekniikka- ja näytöstunti ja torstain kärkitunti, ja viikonloppuna koittaa kevätnäytös, hui! Keävtnäytös on ihan hyvällä mallilla. Viime viikolla olin vielä vähän että apua, ollaan vielä ihan vaiheessa, mutta eilen tunnilla monet asiat silleen selkiyty ja uskon että kaikki menee hyvin. Saatiin nyt asut valittua myös lopullisesti, ja mikäs muukaan mulla on kuin vaaleanpunainen kukkamekko <3 Aluksi oli kai tarkoitus olla sinisen sävyissä, mutta koska yhdellä oli punainen mekko niin todettiin, että jos joku toinenki ottais vähän jotain muuta väriä. Minähän tietysti riemuissani luovuin heti sinisestä :D Koska ollaan esityksessä menossa Tinder-treffeille, saa laittaa oman ehostuksen, hiukset ja vähän korujakin. Valinnanvaikeus iskee, voipi olal että laitan perus nutturan. En oikein muutakaan osaa. Mutta juu, näytöksen saralla menee ihan hyvin. Mulla oli vähän hankaluuksia hahmottaa joitakin laskuja tuossa esityksessä, niin minähän vanhana kunnon teoreetikkona kirjoitin tällaisen "kartan" ohjelmastamme! Jotenkin nauratti tämä mun tyylini tehdä muistiinpanot kaikesta: on se kun tanssikin pitää opetella paperilta! Mutta jostain syystä mulla selkiytyy ajatukset kun näen ne tolleen kokonaan paperilla esitettynä, jonka voi katsoa vaan muutamalla silmäyksellä. Tämä tekniikka on tuttu mulle luisteluajoilta, kun "tikutettiin" tähän tapaan kisamusiikit. Oletteko te koskaan tehneet tällaisia?
Jaoin esitysmusiikin kaseihin ja tein merkintöjä mitä milläkin laskulla aina tapahtuu
Muualla kuin näytöstreeneissä ollaan tehty muun muassa niitä variaatioita. Tiistain tekniikkatunnilla tehdään sitä Pienet joutsenet-varkkaa, mikä saatiin eilen päätökseen. Huuh kaikki vaan puhisee kaiken sen hyppelyn jälkeen :D Torstain kärkitunnilla tehdään sitä Ruususen haltijatar Ilomielen varkkaa, tosin aika paljon erilaisempana. Otin nyt viime kerralla vähän niitä yhden jalan relevéitäkin mukaan sen verran kuin koin uskaltavani, ja kyllähän siellä muutama onnistui :) Laitan tähän vaikka videon tuosta variaatiosta. Meillä ei ole noita piruetteja (muun muassa...) ja meillä taitaa olla myös vähän hitaampi musiikki. Tässä on kaikki nuo haltijattaret (joita oikeesti taisi olla seitsemän), kohdasta 5:38 alkaa tuo sininen haltijatar.

Mites teillä kesän tanssitunnit? Meillä alkaa ensimmäinen kesäkuuta sellainen kahen viikon intensiivijakso, milloin on paljon erilaisia tunteja tarjolla, ja niitä voi sitten vapaasti napsia sitä mukaan kuin haluaa, riippuen toki kuinka monen tunnin tanssipassin on hankkinut kesälle. Itse katsoin ensin ne tunnit, joille haluan mennä ja totesin aika nopsaan että juu taidan ottaa sellaisen rajttoman passin niin ei tarvi sitten tehdä karsintoja mitkä tunnit jää pois. Omasta kesäintensiivistäni tuli nyt tän näköinen:

Yksitoista kivan kuuloista tuntia tuli valittua tähän intensiivijaksoon. Voi olla että otan ehkä fiiliksen mukaan vielä lisää, tai sitten en. Kiva ku alkaa heti akrobatialla, olen sitä miettiny että kun lukukausi päättyy ja on parin viikon tauko ja sitten alkaa kesäjakso akrobatialla niin varmaan katkasen selkäni siellä heti :'D Päätin ihan tietoisesti valita pari tuollaista lajia missä menen ihan selkeesti oman mukavuusalueeni ulkopuolelle tai ihan suoraan hypään tuntemattomaan, kuten tuo showtanssi. En ole oikeen edes varma mitä se on, mutta mennään kokeilemaan. En ole myöskään kauheesti nykäri-ihmisiä, mutta hyvä se on sitäkin kokeilla. Jos vaikka tykkäisinkin! Viime kesän kokemukset voguesta oli niin huikeita että päätin ottaa yhen tunnin myös sitä. Muistan viime kesänä vaikuttuneeni myös hiphop-tunnista, mutta nyt jätin sen pois. Viime vuonna muistan ilmoittautuneeni sinne tunnille hetken mielijohteesta samana päivänä, joten ehkä tarviin nytkin jonkun sellasen äkillisen päähänpiston sitä varten.
     Intensiivin jälkeen alkaa läpi kesän tunnit, vaihtoehtoina balettia, jazzia, katutanssia ja kai nykytanssiakin. Valitsin tietysti baletin. Sitä jatkuu aina elokuun puoliväliin asti, tiistaisin ja torstaisin perustunti ja keskiviikkoisin kärkitunti. Olen ihan älyttömän iloinen että meidän tanssiopistolla on näin hyvä kesätarjonta! Mulla on kesäkuussa ennen juhannusta vielä töitä ja mahdollisesti gradun rippeitä, mutta muu kesä on vaan itsenäisiä kesäopintoja. Siksi on musta ihanaa että pääsee tanssitunneille, koska muuten voisi olla aika tylsää vaan puurtaa jossain kirjastolla.

Tyhmää kun mulla ei nyt kännykkä ja tietokone löydä toisiaan, vaikka piuhalla ovat kiinni, niin en voi lisätä mitään omia kuviani. En tosin ole nyt kauheesti ehtinyt kuvaillakaan, koska en tosiaan ole kotosalla ehtinyt kauheesti tehdä treeniä. Ensi viikon perjantaina mennään Essin kanssa yhteen peilisaliin hiomaan vielä kevätnäytöksen loppua, mikäli mun varauspyyntöni menee läpi. Onko jotain toiveita mitä voitaisiin vaikka kuvailla siellä? :) En vielä lupaa mitään, mutta vastaanotan ideoita :D

8 kommenttia:

 1. Mä oon aina ollut tosi huono muistamaan koreoita, sen vuoksi teen itelleni omista burleskinumeroista aina muistiinpanot. Paljon helpompi muistaa ja treenata keskeneräistäkin numeroa sillä tavalla että voi luntata muistiinpanoista.
  Balettituntien hommista en jaksa, kun niitä samoja käydään läpi joka viikko (opettaja aika harvoin vaihtaa koko treeniohjelmistoa kerralla) niin ne pysyy paremmin päässä.

  Kivaa että teillä on kesälläkin tunteja, pitkän tauon aikana aina vähän pääsee unohtumaan jos ei kotona jaksa tehdä mitään omatoimisesti. Mä käyn ite työväenopiston kursseilla niin ne on pitkällä tauolla kesän, tosin nyt ilmoitin itseni vielä kärkkäreiden intensiivikurssiin joka alkaa ensiviikolla ja kestää toukokuun. Olisihan niitä tunteja tanssikouluilla varmaan jotakin kesälläkin, mutta Tampereella ainakin ovat niin kalliita että en tällä hetkellä pysty käymään niissä. Mikä on harmi koska se pitkä tauko ottaa tosiaan takapakkia taidoissa heti.

  Voisitte kuvata Essin kanssa jotain improjuttuja, teidän omia suosikkiliikkeitä ja niitä teidän kevätnäytöstreenejä tietysti myös :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, en mäkään perus balettitunnista jaksa mitään tankosarjoja kirjoittaa ylös, koska muistan ne aika hyvin enkä oikeastaan kotona niitä tee muutenkaan. Kotona höntsäilen vaan jotain ihan perus tenduja ja developeja eteen, sivuun, taakse ja sivuun. Tota näytöstä olen treenannut kotonakin nii siihen tarvin noi laskut. Haluisitko tehdä joskus postauksen tosta burleskista?
   Kärkkäri-intensiivi kuulostaa kivalta ja hyödylliseltä! :D Ja jep, täällä on kyllä myös tosi kallis kertaostos toi kesän rajaton tanssipassi (180e), mutta verrattuna kevät- ja syyslukukausien maksuihin toi on tosi hyvä diili. Lisäks ajattelin että hemmetti vieköön, olen koko kevään ollut töissä enkä ole ostanut itelleni mitään sellasta isompaa kivaa, ja tämä on sentään hyvää terveellistä liikuntaa niin kyllä mää ton passin verran voin investoida! Vaikka ei kyllä itsellänikään rahaa tule ovista ja ikkunoista.

   Pistetään korvan taakse ;)

   Poista
 2. Täällä kesäkausi kestää kymmenen viikkoa ja alkaa heti 6.6., kun kevätlukukausi päättyy 5.6. Ja heti kesäkauden päättymistä seuraavana maanantaina alkaa syyslukukausi. :) Tanssia voi siis tauotta koko kesän. Tasoja on vähemmän ja esim. pelkästään edistyneille suunnattuja tunteja ei ole, mutta parhaillaan pystyisi treenaamaan viitenä päivänä viikossa. Itse tosin en ole vielä päättänyt miten teen kesätuntien suhteen. Ehkä ilmoittaudun kesäkuun ajaksi yhdelle tunnille ja käyn korvaamassa kevään poissaoloja tms.

  Tuo varkka tunnetaan muuten myös nimellä syreenihaltiattaren variaatio tai Lilac Fairy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla loppuu kevätlukukausi 19.5. ja kesäkausi alkaa 1.6., eli tuollanen vajaan parin viikon tauko tulee. Mikä passaa mulle ihan hyvin, kun meinaan koko kesän tanssia ja syyslukukausi jatkuu muistaakseeni aika saumattomasti heti kesän jälkeen, niin on kai ihan hyvä pitää pieni tauko. Lisäksi toi toukokuun vika viikko menee varmaan (toivottavasti) gradua kirjoitellessa raivoisasti nii ei ole sitten mitään häiriötekijöitä. Vaikka itseasiassa nyt kun mietin niin tanssi kyllä varmaan on enemmän hyödyksi itselleni gradunkirjoitusprosessissa kuin haitaksi.

   Ahaa en tiennytkään! Kiitos tästä informaatiosta :)

   Poista
 3. Mulla on kans huonohko liikemuisti, mutta on se kehittynyt siitä mitä alussa oli. Mulle menee helpoiten perille niin, että kuulen sen, näen sen ja kokeilen sitä (monia kertoja). Kokonaisuutta voi olla usein hankalaa hahmottaa ja muistaa, joten mä pätkin sen osiin ja sitten katson kokonaisuutta.

  Mä olen ilmoittautunut yhden tanssikoulun kesäkurssille. Hiukan arveluttaa ja jännittää, sillä kyseessä on keskitason/edistyneiden baletti ja mä en ole vuoteen ollut kunnon tunneilla. Mutta se oli ainoa baletti ja hinku päästä tunneille on kova.

  Mä ehdotan samaa kuin Rhia: improtkaa! Tehkää vaikka moderni ja klassinen impro erikseen tai yhdessä ja kertokaa millaista oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau tosi kiva että pääset vihdoin tanssikoulun kurssille! Uskon että noista sun omista tunneista on todella ollut hyötyä. Vaikkei opettaja olekaan ollut korjaamassa sua, niin ainakin sun kunto ja lihakset sekä venyvyys on varmasti hyvässä kunnossa, ja se auttaa jo paljon tunnilla.

   Katsotaan, katsotaan mitä huominen peilisali mahdollisesti tuo tullesaan ;)

   Poista
 4. Hei toi paperille koreon kirjoittaminen on tosi jees juttu! Just tanssitiedon tunnilla pari viikkoa sitten puhuttiin siitä, että tanssissa kannattaa käyttää niitä tapoja oppia, mitkä itselle tuntuu luonnollisilta. Mun mielestä tanssin oppimista ei tarvi erottaa muusta oppimisesta. Kaikki muistisäännöt ja helpotukset siis käyttöön vaan! Siis jos tuntuu, että opit parhaiten kirjoittamalla niin kirjoita ihmeessä koreo paperille. Mä olen alkanut käyttämään hyväkseni myös videoita. Ihan hyvin voi pyytää opea kuvaamaan yhden vedon tai hypätä itse yhdestä läpimenosta sivuun ja kuvata koko homman. Videon kanssa muistin paikkaaminen on ihanan helppoa!

  Musta aina tuntuu, että sen jälkeen kun koreografia on paperille kirjoitettu ni se on myös mun aivoissa kronologisessa järjestyksessä. Sulla on muuten oikeen magee tyyli kirjottaa tanssia ylös! Mulla on vähän sekavampi silleen "vasen jalka nousee, oikea kuopaisee 1,2,3 käännös, muista katse" tyylisiä sähellyksiä. Mut pääasia on, että se toimii itselle :D !

  Mä en oo muuten tajunnut noita kesätunteja tanssiopistolla kattoa ollenkaan. Olispa ihanaa tulla kans treenaamaan, jos budjetti antaa periksi. En löytänyt vielä hintoja nettisivuilta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan tuo on, mitenkä tanssin opettelu eroaisi muusta oppimisesta. Ja kiitos :D Mä kirjotin koko biisin kaseiksi ja sitten kirjotin just tohon ylös että mitä missäkin kasissa tapahtuu ja ympyröin tärkeitä laskuja, millä iskulla lähtee joku juttu. Tuo meidän musiikki on musta siinä mielessä hankala, että siitä on vaikee kuunnella, mitä milloinkin tapahtuu, koska se on aika silleen muuttumaton, ja myös meijän koreossa ihmiset tekee aika paljon sillee eri juttuja samaan aikaan, niin ei voi muiltakaan luntata :D pitää siis osata kaikki laskut kunnolla, niin siksi koin ton paperille kirjoittamisen nyt tällä kertaa tosi tärkeenä.

   Tossa tanssiopiston etusivulla on toi Ajankohtaista > Kesäjakso2016 nii siitä ku painaa ja skrollaa tarpeeksi alas nii jo löytyy :)

   Poista