maanantai 2. helmikuuta 2015

Syömään!

En ole tainnut tehdä kuin yhden ruokapostauksen tänne blogiin, eikä tämän ole tarkoituskaan olla ruokablogi sinänsä, mutta ilokseni kerron tänne nyt muutaman sapuskan, jota olen popsinut viimeisenä parina päivänä.

Olen vihdoin ja viimein onnistunut lopettamaan jatkuvan suklaan mässytyksen. Pari vuotta olin kauheessa suklaakoukussa, tuntui että mun pitä joka päivä saada päivällisen päätteeksi se Geisha-patukka tai Fazerin chili-suklaapatukka. Tulin oikeen kiukkuseksi jos en sitä saanut. En muuten silleen hirveesti herkutellut, mutta lopulta mua alko ärsyttää
  1. jokapäiväinen suklaansyönti
  2. se että jokainen patukka maksaa n. 50 senttiä, ei siis tuu ihan halvaksi se touhu (opiskelijalle)
  3. muutenkin inhotti ajatus, että on jotenkin pakkomielteinen sen patukan suhteen
 Joten joulun jälkeen koin oivan sauman lopettaa suklaan jatkuvan mutustelun. Olin vuodenvaihteen jälkeen melkeen pari viikkoa reissussa, jolloin ei tullut herkuteltua ollenkaan. Tai ravintolassa syötiin kyllä joka päivä, mutta en ostanut yhtään karkkia tai mitään sellasta hyvällistä. Nyt voin ilokseni ilmoittaa, ettei mieleni vieläkään tee mitenkään pakottavasti suklaata! Vaikka tuo mies on pari kertaa mulle suklaapatukan tuonut ja olen sen syönyt, ei ole onneksi kierre päässyt taas alkamaan.

Tässä postauksessa keskityn nyt kuitenkin perus aamu- ja välipaloihin ja päivällisiin, mitä normaalisti syön. En ole ihan varma, miksi tuo suklaajuttu piti edes kertoa tuohon alkuun :D en tiedä oliko mulla joku ajatus sille. No, samapa se. Tässä tulee seuraavaksi kuvasarjana lauantaipäivän mutustelut:

Tässä ekana perus aamiaiseni. Teen tän lähes aina, kun ei ole aamulla luentoa tai on kokonaan vapaapäivä. Kaurapuuro on noms, mutta yksinään vähän tylsää. Tykkään lisätä jonkun marjaisan piltin sen sekaan sekä banskun :) hilloa laitoin joskus, mutta siitä tuli niin kauheen makeeta aina ja sitte mietin kaikkia sokereita jne. ja tulin siihen lopputulemaan, että piltti on parempi. 


Kaikki tarvittavat ainekset. Vesi on jo kiehumassa :)


Tämä on henk.kohtaisesti suosikkini, myös mustikka&omena tulee hyvänä kakkosena.




Puuro on keitetty, piltti heitetty päälle ja banaanikin pilkottu. Ja kahvi odottaa maitoloraustaan :D

Voilá, aamiainen on valmis! Tähän ei mee varttia kauempaa. Ja kyllä, asettelen nuo banaaniviipaleet AINA tollee nätisti puuron reunalle, vaikka söisin yksin enkä ottaisi kuvia xD

 Sitten välipalaan. Olen aika mielikuvetukseton välipalojen suhteen, omia suosikkeja saa kommentti-osuudessa kertoa. Tässä on perus ruisleipä juustolla, mansikkateetä 0.5l, vettä ja omena. Nyt tunnustan, että pistin tuon punaposkisen omenan tuohon tolleen siksi, että näyttää kuvassa hyvältä. Kuvan oton jälkeen kuorin ja viipaloin sen :D

Myllätty sohva taustalla ja Ikea-jakkara toimittaa pöydänvirkaa...

 Päivällisenä oli tällä kertaa yksinkertaisesti vaan kasviksia, nuudelia ja raejuustoa. 95%:sesti syödään miehen kanssa samaa ruokaa, mutta välillä teemme erikseen omia suosikkejamme. Koska minä en syö lihaa (muuta kuin kalaa), mieheni tykkää välillä tehdä itselleen spagettibolognesea. Silloin minä yleensä teen jonkun nuudelikasvishässäkin itselleni. Tällä kertaa mulla oli porkkanaa, sipulia, parsakaalia ja kukkakaalia tuoreena sekä currynmakuisia nuudeleita.


Pannulle vaan koko konkkaronkka! Samalla laitetaan nuudeleille tarkoitettu vesi liedelle odottamaan kiehumista.


Laitoin mausteeksi muistaakseni yrttisuolaa, mustapippuria, chilimausteseosta ja currya. Lisään yleensä n. 1-2dl vettä, että mausteet leviää kasviksiin hyvin ja kasvikset imee hiukan vettä, tullen samalla hiukan pehmeämmäksi. Ja mausteet imeytyy kasviksiin myös paremmin.

Nuudelit keitetty ja kasvikset paistettu, valmista tuli! Päälle vielä muutama lusikallista raejuustoa. Noms noms!!

En ole mikään maailman paras kokki, mutta mielestäni tekemäni ruoka on ihan hyvää ja monipuolista. Siinä oli lauantain pöperöt! Jos joku ihmettelee, että aika vähän koko päivän ruuaksi, niin voin sanoa, että nukuin myöhään, keskipäivän tienoille. Lisäksi yleensä arkena tähän määrään tulee lisäksi vielä koululounas.

Sitten sunnuntain kimppuun! Söin tismalleen saman aamupalan ja välipalan, joten siirryn suoraan päivälliseen: parsakaali-juustokeittoon. Olen modannut ohjetta (joka löytyy täältä )hiukan, mutta en ole vielä täysin tyytyväinen lopputulemaan.

Ainekset: parsakaalia, vettä, kermaa maustamatonta tuorejuustoa, sipuli ja valkosipuli + suola ja mustapippuri

Parsakaali keittyy siellä vedessä sipulin ja valkosipulin kanssa. Ai niin onhan siellä kasvisliemikuutiokin!

keitin parsakaaleja n. 10min, heitin sekaan suunnilleen 1/3 tai puolet kermasta sekä tuorejuuston, sekoitin ja lämmitin vähän aikaa. Ja lisäsin mausteet. Ja tämmöstä tuli! Olen surkea kuvaaja, joten en onnistunut saamaan keittoa erityisen kerkullisen näköiseksi, vaikka se sitä mielestäni olikin. Taustalla ihastuttavan nyrpeä kissamme <3

Olen ajatellut lisätä tuohon parsakaalikeittoon myös kukkakaalia. Se voisi sopia siihen aikas hyvin ;) Tällä kertaa keittoon lorahti vähän liikaa vettä suhteessa juuston määrään, mutta oli se silti mielestäni ihan hyvä illallinen.

Sitten tullaankin jo tähän maanantaihin. Tässä taas kerran kuva siitä: 


Maitokahvi, vettä, piltti sekä omena ja puolikas rasia raejuustoa, jäänyt lauantailta.

Aamupala oli kerrassaan loistava, eikä tarvinut juurikaan valmisteluja. Kahvin keittymisen aikana kuorin ja viipaloin omenan raejuustorasiaan, done. Ja tuolla kesti helposti aamusta melkein neljään asti, eli varsin täyttävä annos myös!

Alussa paasasin hirveen hyvällä omatunnolla, että "en oo kyl herkutellut sitte yhtään!!" mutta nyt tunnustan, että tunti sitten söin laskiaispullan, mikä oli aivan erityisen maukas! Mutta laskiainen on vaan kahesti(?) vuodessa, joten se suotakoot :) Illalliseksi vielä tuota eilistä parsakaalisoppaa, noms!

Kommentteihin saa lisätä aamupalaksi ja välipalaksi sopivia pikkuannoksia. Olen koittanut välttää jatkuvaa leivänsyömistä välipalana, en siksi että välttelisin hiilihydraatteja, vaan lähinnä siksi että haluan vähän monipuolisempaa sapuskaa joka päivälle. Olen syönyt aika lailla tällaisen kaavan mukaan nyt parin kuukauden ajan ja olen kyllä ollut varsin tyytyväinen, vaikka en leivälle olekaan hirveen montaa "korviketta" keksinytkään.

Ensi kerralla varmaankin juttua venyttelystä, mulla on jo aivan mahtavia kuviakin otettu ;D

4 kommenttia:

  1. Voih, mä olen kans yksi suklaaholisti - yhteen aikaan söin patukkakaupalla Fazerin sinivalkoista suklaata! Voi jessus sitä suklaan määrää.. eikä se jäänyt yhteen tai kahteen patukkaan, vaan saatoin syödä niitä jopa neljä päivässä! :O 1000 kcal pelkästä suklaasta..
    Mä tykkään syödä paljon protskua, esim. keitetty kananmuna + tonnikala + raejuusto + tuorekurkkua ja satunnaisesti porkkanoita tai vaikka salaatinlehtiä tuohon lisäksi. Tykkään myös niistä ns. pussipuuroista: ovat nopsaan valmiita ja voi ottaa mukaan evääksi vaikka kouluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, kirjoitin pitkän vastauksen mutta se katos jonnekin :/ kiitos ruokavinkeistä! Olen onnistuneesti pysynyt irti suklaapatukoista, MUTTA nyt mulla on uus villitys. Prismassa on täällä semmoinen Snäck-baar homma, mikä on vähänniinku irtokarkkihyllyseinä, mutta niissä laatikoissa on pähkinöitä, tyyliin jugurtti cashew-pähkinöitä jne. Nii nyt sit olen löytänyt semmoset ku kuivattu vadelma suklaakuorrutuksella sekä tummalla suklaalla kuorrutetun mantelin, missä on myös pikkuisia merisuolan kiteitä! Olen nyt ottanut yhden kumpaakin aina ruuan jälkeen.. kai se on vielä ihan sallittava määrä :)

      Poista
    2. Voi vitsit nuo on hyviä! Mä olin yhteen aikaan koukussa Punnitse & Säästä -liikkeen valkosuklaa-, jogurtti- ja maitosuklaapäällysteisiin pähkinöihin, manteleihin, lakritseihin... En käykään enää siellä, koska lastaan vaan pussit täyteen niitä herkkuja :D

      Poista