maanantai 17. helmikuuta 2014

Liikuntaa: Pumppi

Oi hiton hitto ku sitä voi olla K U I T T I !!! Tänään oli perinteikäs maanantai-Pumppi, olen käynyt joka maanantai tammikuusta alkaen. Yliopistoliikunta on vaan niin ihanaa. Opiskelijakorttiin liimattava liikuntatarra maksaa koko vuodelta 55e, siihen sisältyy rajaton käynti yliopiston kuntosalilla, Monitoimisalilla tai Kortepohjan salilla ja rajaton käynti ryhmäliikinnoissa, joita on runsaasti tarjolla. Lisäksi salit ja ohjaajat on tosi laadukkaita, ne tietääkseeni ovat pitkälti noita meidän liikunnan opiskelijoita. Olen sopinut itseni kanssa, että käyn jumpalla 1-3 krt/vko, nyt ollaan valitettavasti pari viikkoa käyty vaan kerran viikossa, koska on niin hemmetisti opiskeluja tässä helmikuussa ollut.
     Mutta niin, siitä Pumpista. Kiva nähdä kehitystä, mutta turhauttavaa ku huomaa, että ei oo taas joissain lihasryhmissä kehittynyt tipan tippaa! Analyysi:
Alkulämppäri: kiva on juu, hyvä biisi (We're not living in America), 2,5kg/puoli
Reisi/pakara: eli perinteinen kyykky. Kiva, olen saanut lisätä painoja aika paljon, jee! 6kg/puoli
Rinta: tää on uskomatonta, mut olen kehittynyt tässä! Luulin pitkään, että en saa ikinä lisättyä, mut nyt alkaa tuntua siltä, että olisin valmis siihen :)) 2kg/puoli
Selkä: ei aiheuta paljoo tunteita. 3,5kg/puoli, voisin ehkä ens kerralla lisätä tohon 4,5kgeen. 
Ojentaja: Oi vitun vittu. Siis tämä on lihas, jota mulle ei oikeasti ole. Olen anatomisesti mutatoituntu, koska mulla ei yksinkertaisesti ole ojentajia, ainoastaan järkyttävät hölskyvät allit!! 2kg/puoli ja olen aivan vitun kuollut sen jälkeen, pakko huilata aina vähän siinä kesken treenin. Ja erityisesti vasen käsi on aivan täysin halvaantunut, oikeen näkee kun se tärisee ja huhkii vielä enemmän ku oikee. Liikkeenä toimii siis ranskalainen punnerrus, eli selällään ollaan maassa ja levytänkoa pidetään hartianlevyisessä otteessa laskien rystysiä kohti otsaa. Kuva:Ja tossa ei sais sitten kyynerpäät levitä, eli niiden pitäis osottaa eteenpäin koko ajan. Tossa kuvassa on ehkä hieman ''levähtänyt'', mut ei pahasti. Mutta niin, mulla ei siis ole olemassa tätä lihasta. Kaikkia muita lihaksia pystyn sitä paitsi tahdonalaisesti jännittelemään vaikka peilin edessä, mutta en osaa hemmetti edes tätä tehdä ojentajalla!!
Hauis: tää oli jo lupaava, mutta voi nyyh. Noi pumppi-ohjelmat vaihtuu n. kuukauden välein. Viime ohjelmassa oli hyvä hauistreeni ja kehityin valtavasti, olisin pian ollut taas valmis lisäämään painoja, mutta voi pettymysten pettymys. Nyt ohjelma sitten vaihtui, ja tää haukkaritreeni on kauhee. Siinä on niitä puolikkaita, et alhaalta nostetaan perinteisiä hauiskääntöjä vaan puoliväliin ja siitä takas alas, ja sitten niitä, että ylhäältä lasketaan puoliväliin ja siitä taas ylös. Nuo puolikkaat on kamalan raskaita, koska siinä pitää olla koko ajan hallitusti lihas jännitettynä. Jos on normaali hauiskääntö, alhaalta ylös, nii siinä tulee väkisinkin vähän heijattua, jonka aikana se lihas voi ''levätä'' sen sekunnin murto-osan. Joten tästä syystä, edelleen 2kg/puoli :(
Askelkyykyt: mua aina hirvittää, kun se ohjaaja tässä kohtaa sanoo, että nyt voitte ladata tangolle päivän suurimmat painot, tää koskee isoa lihasryhmää ja on muutenkin viimeinen biisi, jossa käytetään painoja. Olen kuitenkin tässä vaiheessa niin hemmetin kuitti, että mulla on vaan 2,5kg/puoli. Lisäksi en tiedä, mitä teen väärin, koska mulla tuntuu askelkyykyt eniten sen takana olevan jalan pohkeessa. Olen ymmärtänyt et pitäis olla pakara? 
Vatsa: ilman painoja, perinteisen kierrot sivuille ja sitten joustot eteen. 

Olen siis ottanut tavoitteeksi, että kevääseen mennessä saan kaikki 2kg:t nostettua 2,5kg:hen! Ihan senkin takia, että siellä on 1kg ja 2,5kg kiekkoja, nii joudun aina lataamaan niitä 1kg kiekkoja, olis helpompi vaan pistää se 2,5kg. Lisäksi se näyttää paremmalta kuin kaks ykköstä :DD
     Nyt tortillaa naamaan ja vähän ehkä kasvatustiedettä. Huomenna englannin group presentation, onneks mun osuuteni kestää vaan pari minuuttia ja tiedän mitä mun kuuluu sanoa. Seuraavaksi taas nähdään varmaan oppimisen parissa. Au revoir!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti