torstai 12. maaliskuuta 2015

Ruokaideoita + minikuulumiset balettiin

Mulla on tossa kännykässäni pyörinyt nyt jo jonkin aikaa ottamiani valokuvia erilaisista ruuista tai niiden valmistusvaiheesta. Olen ottanut niitä vähän silleen "varmuuden varalta", että jos en keksi tänne blogiin pitkään aikaan mitään kirjoitettavaa, voin tehdä ruokapostauksen :D Nyt kuitenkin ruokakuvat puhelimessa alkaa ärsyttää ja haluaisin jo poistaa ne, joten teenpäs nyt sitten tänään postauksen ruokaideoista :)

Ensimmäisenä on vuorossa meidän suosikkimme, eli South-Western lentilsoup. Tuolla nimellä se oli pinterestissä, joten ei olla keksitty sille mitään muutakaan nimeä, paitsi ehkä "se linssikeitto". Haluan mainita, että ruoka ei varsinaisesti näytä miltään kulinaristiselta suursuosikilta, mutta maku on omasta ja mieheni mielestä aivan lois-ta-va. Lisäksi ruoka on tosi edullinen, terveellinen, kevyt ja hyvin riittoisa. Kaikinpuolin siis erinomainen :)
Ainekset ja ohje:
sipuli, porkkana ja halutessa myös valkosipuli kuullotetaan isossa kattilassa.
 Kun sipuli on kuullottunut niin lisätään vettä sekä linssit. Linssejä olen laittanut n. 2,5dl ja vettä aikalailla fiiliksen mukaan, aluksi ehkä 7dl ja sit olen tarpeen mukaan lisäillyt. Tässä vaiheessa laitan myös kasvisliemikuution sekä punaisen pilkotun chilin.
 Kun linssit on keittynyt, eli n. 30-40min kuluttua, lisään kuutioidun kesäkurpitsan, tölkillisen maissia sekä (pakaste)pinaattia. Lisään keittoon myös suolaa maun mukaan sekä paprika-maustetta. Tässä välissä olen siis aina lisäillyt vettä hiukan, jos näyttää olevan tarpeen. En valitettavasti osaa sanoa mitään kokonaismäärää... ehkä 1-1,5l?
 Kun kaikki yllämainitut ainekset on padassa, pidän miedolla lämmöllä keittoa vielä parisen minuuttia.
.. ja keitto onpi valmista!! Lisään myös turkkilaista jugurttia nokareen omalle keittolautaselleni. Kuten sanottu, keitto näyttää ainakin omaan silmääni ERITTÄIN epäilyttävältä, mutta maku on hyvä!!

Seuraavaksi vuorossa tällainen tosi kokeellinen juttu, ja valitettavasti tässä sattuu olemaan aika paljon samoja aineksia kuin edellisessä reseptissa :/ Kyseessä on siis linssipihvit sekä kaali-cashewpähkinä-höyste! Linssejä mulla oli ehkä vähän liikaa, 4dl olisi varmaan riittänyt. Ne keitetään ohjeen mukaan, sinä aikana pilkon sipulin, valkosipulin, paprikan ja chilin. Lopulta ne yhdistetään keittyneiden linssien kanssa ja kaikki blendataan/survotaan sauvasekottimella tasaiseksi mössöksi. Joukkoon laitan vähän suolaa maun mukaan. Lopulta tähän mössöön lisätään kananmuna ja pari ruokalusikallista maissijauhoja, jotta paketti pysyy pannulla kiinteänä. Huom! mulla oli vähän vaikeuksia saada pihvit pysymään kasassa pannulla, mutta huomasin, että kun tämä mössötaikina oli ollut jääkaapissa yön yli, paistaminen ja pihvien koossapysyminen oli huomattavasti helpompaa. Tämän voi siis tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi odottamaan :) Sitten vaan pannulle paistumaan. En osaa nyt yhtään sanoa, montako minuuttia per puoli, kyllä sen sitte näkee kun on hyvää.
     Tykkään näistä pihveistä esim. hampurilaisten välissä todella paljon. Itseäni ärsyttää, kun kasvispihvit tuntuu lähes AINA olevan se perus porkkana-peruna-juurespihvi, mikä on omasta mielestäni aika tylsän makuinen. Etenkin jossain hampurilaisessa. Camoon, kuka laittaa leivän väliin perunaa ja porkkanaa?? No sitä minäkin. Eikä tilanne muutu mihinkään, vaikka miten olisi kyseessä "kasvispihvi", ei se sinne hampparin väliin vaan sovi. 
Aineksia linssipihveihin sekä kaali-cashew-höysteeseen.
Sitten siihen höysteeseen, mikä on se tämän ruuan "kokeellinen" osa :D olen tehnyt siis vaan kerran tätä. Eli kiinankaali vaan suikaloituna wokkipannulle, paistele pari minuuttia kuumalla lämmöllä, heitä cashewt mukaan ja rouhase vähän mustapippuria sekaan. Done. Tää oli ihan hyvänmakuista, mutta en oikeen tiiä teenkö tätä enää uusiks, ainakaan kauheen usein xD

Sitten olen kekannut tällaisen ''itsetehdyn jugurtin''. Sekoitan siis jotain mehutiivistettä pikkulorauksen maustamattomaan jugurttiin :) Nyt kaapissa sattu olemaan tollasta Funlightiä, mikä on mun makuuni aivan supermakeeta, eli sitä ei montaa tippaa tarvinut laittaa. Normaalisti olen laittanut sellasta paksua mustaherukkamehutiivistetta, se on aivan tooosi nannaa <3 Jos haluaa vähän ruokaisamman pläjäyksen, olen muutaman kerran sekoittanut myös metsämarja-makuista pilttiä jugurtin sekaan :) Mut tää on kyllä tällainen tosi kiva makee välipala, suosittelen ihan tosi lämpimästi.


Sitten olisi vielä tarjolla tällainen pastasalaatti, missä on soijapaloja. Voi tietysti käyttää myös jotain lihapaloja jos tykkää, alunperin tää itseasiassa taitaakin olla joku kanapastasalaatti. Keitä soijapaloja ja mausta (soijan maustamisessa kannattaa mätätä mausteita ihan runsaalla kädellä, että maistuu), ja keitä makaronit. Kuvassa mulla on nyt pennepastaa kun sitä sattui kaapissa olemaan, mutta normaalisti olen käyttänyt simpukkapastaa. Keitetty pasta ja soija sekoitetaan yhteen tölkkimaissin kanssa, pilkotun punaisen chilin ja (pakaste) papujen kanssa. Omalla lautasellani olen sitten sotkenut ruokalusikallisen punaista pestoa mukaan.
Pastasalaatin ainekset kokoontuneena.
Peston voi toki sotkea koko padan kanssa, mutta meillä tää annos on kahden päivän ruoka, ja mun mielestäni se pesto imeytyy tohon makaroniin jääkaapissa yön aikana niin tehokkaasti, että se ei maistu seuraavana päivänä enää niin mehukkaalta, vaan aika kuivalta. Siksi suosittelen peston lisäämistä omaan annokseen vasta juuri ennen syömistä.

Hmm en kyllä todellakaan ole mikään ruokavalokuvaaja, jostain syystä saan kaikki ruuat näyttämään kuvissani jokseenkin ei-houkuttelevalta :D

Siinä oli näköjään mun puhelimeni ruokakuvat. Harmilloisesti sattui olemaan aika paljon samoja ruoka-ainesosia noissa aterioissa, mut kaipa sitä on oma syöminenkin kaavautunut niiden omien suosikkien ympärille. Erityisesti alun linssikeitto ja tämä viimeinen pastasalaatti on saavuttanut taloudessamme suuren suosion. Mitäs mieltä olette muuten näin niinku yleensä näistä ruokajutuista? Onko ehdoton no-no ja skippaatte aina koko jutun, vai onko nää kivaa vaihtelua opintojen ja baletin raportoinnin välillä? Kuulen ihan mielelläni mielipiteitä :)


Niiiiin, sitten tähän "minikuulumisiin" baletista, niinkuin otsikossa luvataan :D Eilen kirjoittelin vähän treeniasuista ja sitä, että kun pitäs sovitella noita balettipukuja ensin ja sitten tilailla niitä. Suhteellisen ekstemporesti pistinkin eilen tilauksen saman tien tulemaan! Eli ensi viikolla luvassa vähän suurempikin tanssivaatepostaus sekä vähän enemmän perusteluja ja tarinaa, miksi päädyin tähän yllättävään ratkaisuun. Lisäksi loppuun maininta suru-uutisesta: yliopistoliikunnan aikuisbalettiryhmää ei perustettu, ei saatu tarpeeksi paljon osallistujia :< Harmittaa tosi paljon, mutta minkäs teet. Koska en halua lopettaa juttuja surullisesti, lisään tähän loppuun tällaisen hienonhienon balettiaiheisen maalauksen:
Kuva napattu Googlesta, maalarina taitaa olla Guan Zeju(?).

2 kommenttia:

  1. Onhan näitä ei-balettpostauksia mukava lukea, kun saa tietää itse kirjoittajasta vähän enemmän (ns vapaa-ajalla). :)

    Itse olen kauhean nirso ruan suhteen... mikään epätavallinen ruoka (erikoiset mausteet, ravintolaruoka jne) ei kelpaa. Tykkään vaan niistä ihan perusruuista, kuten itsetehdyt lihapullat ja perunamuusi. :D.

    Salaateista pidän tosi paljon. Varsinkin siitä, johon tulee vain salaatti, minitomaattia, kurkkua ja sellaista "aurinkokuivattu
    tomaatti" -maustettua salaattijuustoa.

    Tosi harmi ettei tota ryhmää perustettu :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla mielipiteitä ruokapostauksista :) Toi aurinkokuivattu tomaatti -salaattijuusto on ihan älyttömän hyvää!!

      Poista