maanantai 27. heinäkuuta 2015

Haikailua syksyn perään

Ääks olen nyt hiukan laiminlyönyt blogia. Normaalisti postaustahti on ollut melko tiheä, mutta nyt en ole kerjennyt päivittää yli viikkoon mitään. Olen tehnyt noita kesäopintojani päivittäin tuntitolkulla, ja aikaa muulle toiminnalle ei ole juurikaan riittänyt. Paitsi balettitunneille sekä viikonlopun vierailulle kotikonnuilleni. Viime viikolla mulla oli ensimmäistä kertaa se balettiopettaja, josta mainitsin ettei meillä alkanut kesäkuussa hirveän hyvin yhteistyö. Kerron siitä seuraavalla kerralla seikkaperäisemmin, etten ala tähän postaukseen tunkea kahta asiaa. Jätän tähän siis tällaisen cliffhangerin ;D

Tässä heinä-elokuun vaihteessa mulla alkaa tulla jo sellainen pieni kaipuu luentosaleihin ja opintojen pariin. Kuulostaa joistakin ehkä tyhmältä, mutta mä tykkään opiskella. Purnaan ja kiemurtelen jatkuvasti, mutta täytyy ymmärtää että se kuuluu osaksi sitä prosessia :D Kesäopintoja tehdessä rupesin tänään pohtimaan, mitäs opintoja mulla odottaa syksyllä. Olen muutenkin nyt viime viikkoina miettinyt vähän maisterinvaiheen sivuainejuttuja, kun pitäisi alkaa pikkuhiljaa tehdä vähän päätöksiä siihen liittyen. Viime syksyyn verrattuna helpottava fakta on se, että mun ei tosiaan tarvitse tehdä yhtikäs mitään sivuainetta. Maisterinvaiheen sivuaineisiin kuuluu "30op vapaavalintaisia opintoja", jotka saan haalittua mun tuosta sekavasta opintomenneisyydestäni kasaan. On suomen kieltä, kirjallisuutta, viime vuoden ranskanopintoja, random mikrobiologian kurssi sekä kielten laitoksen yleisopintoja. Tämän takia mun ei siis tarvitse tehdä mitään, jos en halua. Muttakun mää haluaisin :< Siksi huomasinkin olevani huvittavan samankaltaisessa tilanteessa kuin viime vuonna: haluaisin aloittaa oikeuspsykologian sivuaineen, mutta hemmetti kun sitä tarjotaan vaan Itä-Suomen avoimessa yliopistossa lähiopetuksena! Mulle on täysi mahdottomuus lähteä ajamaan/kulkea julkisilla Joensuuhun ja takaisin 2krt/vko. Laitoin sinne sähköpostiakin, että olisiko tällä lukukaudella mahdollista järjestää opetusta myös etänä, esim. videoluentojen muodossa. Olisin maailman onnellisin ihminen, jos oikeuspsykan opinnot onnistuisi etänä.
     Mitä mulla sitten on mahdollisen sivuaineen lisäksi vuonna 2015-2016 opiskeltavana? Gradu ja kaksi neuropsykologian kurssia. That's it!! Kuulostaa aivan järkyttävän pieneltä määrältä! Toki en ole ennen gradua tehnyt, niin vaikea arvioida paljonko siinä onkaan oikeasti työtä. Lisäksi mulla muuten alkaa työt eräässä projektissa tammikuussa. Mutta opintoja ei tosiaan ole muuta kuin 2 psykankurssia ja gradu. Kuulostaa aika ankeelta minusta, sen takia haluaisinkin jonkun sivuaineen. Ja koska olen ihminen, joka tykkää suunnitella, haaveilla ja mennä asioiden edelle, pohdin että jos mulla on nyt näin vähän enää opintoja jäljellä, mitä mulla sitten enää ensi vuonna (2016-2017) on? No eipä muuta kuin syksyllä ammatilliset opinnot ja keväällä harjoittelu. A-PU-A oli mun ensimmäinen ajatukseni :D Harjoittelupaikkaa haetaan yleensä vähintään vuotta ennen harjoitteluun menoa, eli senkin pohtiminen alkaa olla pian ajankohtaista! Kuulostaa ehkä kliseiseltä, mutta odotan kyllä innolla ihan kaikkea: gradua, kursseja, töitä, ammatillisia ja sitä vihoviimeistä harjoittelua. Kaikki aiheuttaa mussa sellaista hykertelyä ja valtavan leveen hymyn naamalle :D Tämän hetkinen kesäopintoihini kuuluva metaetiikan kurssi tuntuu kauhean vaikeelta ja sitä kautta turhauttavalta, mutta aina tätä kokonaisuutta miettiessä motivaatio kasvaa ja kirjan teksti alkaakin yllättäen maistua! :)

Odotatteko te jo koulujen ja opintojen alkamista? :)

Loppuun googlesta napattuja, ah niin kliseisiä mutta silti mun mielestäni ihanan näköisiä opiskelukuvia :D

6 kommenttia:

 1. Mä en oikein tiedä odotanko innolla vai kauhulla syksyä, sillä opinnäytetyö pitäisi aloittaa jo ens viikolla :/
  Olen koko kesän ajan vääntänyt yhtä kesäkurssia (Arvot ja etiikka liiketoiminnassa tai jotain sinne päin..), ja just sain palautettua harjoitustyön; jäljellä vielä viimeinen nettitentti ja sitten sekin on ohi.
  Mutta tuo pirun oppari... Mulla olisi ollut koko kesä aikaa etsiä lähdemateriaalia, mutta mitä mä olen tehnyt? Lorvikatarri iski, niin en mitään. Housea tuijottanut :D Nyt olen huomenna lähdössä käymään kotipuolessa, ja siellä tarkoitus isän kanssa miettiä sitä opparia enemmän - teen nimittäin hänen firmalleen sen.
  Koulun puolesta alkaa kaikki olla muuten pikkuhiljaa kasassa: opinnäytetyö on nyt Se Juttu, mutta yksi kansainvälinen kurssi pitää käydä ja 1 opintopisteen edestä vvo:ta, joka käytännössä on kirjallisuustehtävä. Ai niin, ja yksi kurssi pitää tenttiä ja saada läpi. Muuten sitten odottaisi valmistuminen joulun alla! So fingers crossed..

  Balettitunteja odotan! Vitsit, sen takia haluaisin jo syksyn tulevan, koska kesän aikana ei ole ollut oikeastaan mitään kunnon treeniä. Olen jo Porsellissa tehnyt ostoslistan valmiiksi, ja odotan että saan tilata ne tuotteet! Ainoa vaan, että mulla on kauhea ongelma leotardien kokojen kanssa :/ 85% mun letareista on liian isoja, ja kun olen tottunut käyttämään ei-niin-tyköistuvia leotardeja, niin en osaa valita kokojen s ja m väliltä. Blochilla on kuitenkin m, koska niiden puvut on niin lyhkäisiä ja ilmeisesti näin lyhyeksi ihmiseksi mulla on pitkä selkä.
  Minkä merkkisiä sun puvut olikaan? Mä suosin Intermezzoa ja Capeziota, mutta haluaisin kokeilla muitakin brändejä välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no mutta eikö kesä ole sitä varten, että voi vaan röhnöttää? :D Alkaa se lähdemateriaalinkin etsiminen maistua, kun on ensin kunnolla levännyt ja saanut heittää aivot narikkaan. Mukavaa että saat tehdä opparin tolleen tutulle taholle, niin ei tarvi stressata sitä niin paljon. Tai ainakin voisin kuvitella että on rennompaa tehdä sitä tutulle kuin jollekin vieraalle yritykselle.
   Jep, määkin odotan syksyn tunteja, vaikka on tässä vielä parisen viikkoa tätä kesäjaksoa jäljellä. Tanssiopiston fb-sivuilla ilmoitettiin, että ovat tänään postittaneet oppilailleen ensi vuoden lukkarit, jeess!! Huomenna siis pitäis kolahtaa postilaatikko.Olen odottanut tätä jo monta viikkoa, olen niin innoissani että saan vihdoin vähän tietää, miltä mun syksyni tulee näyttämään!
   Ja mullakin on hei tilauslista valmiina tehty, tosin DD:hen. Odottelen myös sopivaa hetkeä, milloin laittaa tilas tulemaan :) Mulla on Plumen puku, se on just jämptin pituinen mulle, vois olla ehkä sentin tai pari pidempi (mulla on koko L ja olen 162cm) ja sitten mulla on Capezion puku. Sekin on kokoa L, mutta pituus on oikein sopiva. Kaikki Intermezzot mitä oon kattellut on mun mielestä aika kalliita :/ Mää olen vähän tällainen halpispukujen suosija... Ensi kertaa meinasin laittaa Blochin trikoot tilaukseen, paras varmaan ottaa niistäkin se L-koko.

   Poista
  2. Itse asiassa mä tänään kävin yhdessä tanssitarvikeliikkeessä ihan vaan testaamassa noiden pukujen kokoja, mutta ei siellä ollut kuin Sanshaa, Blochia ja Mirellaa. Blochin ja Mirellan paria pukua sovitin, molemmilta s-kokoa ja Mirellalta varmuudeksi vielä m-kokoa. Se s oli niinkuin toinen iho, istu prikulleen (paitsi Bloch, en käsitä miten niiden puvut tuntuu jotenkin lyhyiltä, vaikka mä oon vajaat 155 cm!!), ja m-koko taas tuntui niin ihanan rennolta, mutta vähän väljältä.
   Mulla on jokin ihme asenne vartalonmyötäisiä vaatteita kohtaan, jotenkin koen ne liian pieniksi vaikka olisivat just sopivia. Ja leotardien pitää olla istuvia, jotta kropan linjat näkyy oikein. Et osaisi heittää jotain fiksua ajatusta/vinkkiä tähän? :D
   Mä oon sun kanssa kyllä samaa mieltä, että Intermezzon puvut on vähän kalliimpaa sorttia, siksi kait mä niistä tykkäänkin :'D Mutta ne on kyllä tosi kauniita ja naisellisia, vähän vaihtelua niihin tylsiin luokkapukuihin ;)
   DD:n valikoima on tosi hyvä, mutta mun mielestä ne postikulut on aika huimat :/

   Poista
  3. Itse ajattelisin niin, että kannattaa preferoida aina mukavuus treenivaatteissa ykkössijalle. Toki baletissa on treeniasusuosituksena ihonmyötäisyys, mutta ei se mun mielestäni tarkoita sitä, että pitäisi olla aivan ÄLYTTÖMÄN tiukat vaatteet, joku ihan perus H&M:n toppikin menee ainakin omasta mielestäni ihan hyvästä treeniyläosasta. Joten siksi ehkä sanoisin, että pukeudu niinkuin susta itsestä parhaalta tuntuu, ja ota se yksi isompi, rennompi koko :) Koska se ei vielä haittaa sitä, etteikö ope näkis sun kehon linjauksia tarpeeksi hyvin. Jos pukeutuisit huppariin niin asia olis eri, mutta en usko että leotardi voi koskaan olla niin väljä, etteikö se kävisi balettiin. Musta itsestäni ainakin mikään ei ole inhottavampaa treeneissä, kun jatkuva itsetietoisuus ja epävarmuus vaatteista, ne häirivät treeniä paljon enemmän kuin pikkusen löyhempi paita!

   Poista
 2. Odotan kyllä koulua ja balettitunteja etenkin. Koulun alku tarkoittaa kuitenkin myös kemian ja fysiikan yo-kokeiden lähestymistä... Vielä on lukematta 3/8 osaa fysiikkaa ja 4/5 (!!) osaa kemiaa. Kesälomaakin enää 2 viikkoa ja koko loma on oikeastaan kulunut lukiessa. Ahdistavaa, mutta onneksi vain tuo fysiikka on pakollisena :). Syksyllä mulla on edessä myös yksi venäjän kurssi! Innolla ja kauhulla odottelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta hei tosi hyvä että oot jo alottanut lukemaan! Tiedän, että yo-kokeet on tärkeät, mutta muista myös hiukan lomailla, ettet koe mitään burnoutia kriittisellä hetkellä.
   Itseäni kaduttaa, kun en ottanut kirjoituksia tosissani. Tai itseasiassa heräsin vasta kirjoitusten kynnyksellä siihen, että ehkä kannattaisi opiskellakin jotain siellä koulussa, ja silloin oli jo myöhäistä opiskella parissa kuukaudessa kaikki uudestaan. No, turha haikailla enää vanhojen virheiden perään, olen suurella työllä ja vaivalla sentään korjannut tilanteen, ja nyt mielestäni oikein hyvässä opiskelupaikassa :) Tsemppiä sulle tosi paljon!

   Poista