keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Baletin lukukausi loppuu

Nyt se on sitten tältä vuodelta loppu, baletti meinaa :( Kyllä mulle olisi passannut vielä seuraava viikko, mutta ehkä opettajat on enemmän loman tarpeessa kuin minä. Tässä hiukan pohdiskelin kulunutta syksyä, ja musta se on baletin saralla sujunut ihan hyvin. Voisi melkein sanoa, että tänä syksynä opin tekemään piruetin, mikä on aika iso juttu mulle. Suurimman osan ajasta piruetit on mennyt musta tosi hyvin koko syksyn ajan, paitsi nyt tietysti viimeisellä kerralla tällä viikolla ja myös viime viikko oli vähän heikko piruettikerta. Mutta jos nyt unohdetaan nämä kaksi viimeistä, epäonnista kertaa, niin muuten kyllä koin jonkun valaistumisen piruettien kohdalla. Enkä siis suinkaan, missään nimessä, väitä että ne nyt olisi jotain täydellisiä, mutta että menin mielestäni suuren harppauksen eteenpäin, ikään kuin pykälän verran ylemmäs siitä aloittelijan haparoivasta pyöräyksestä jo selkeesti enemmän piruetinnäköiseen pyörähdykseen :) Paljon on toki vielä korjattavaa ja huomioitavaa, mutta kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen!
Eilen sain myös kuulla varmaankin sen parhaan mahdollisen huudahduksen opelta, "Hyvä (nimeni)!", ja vieläpä grand jetéitä tehdessä! Vitsi olin tyytyväinen. Tässä ihan viime kerroilla mulla on myös tuon grand jetén kanssa tapahtunut sellainen pieni oivallus, mistä olen ollut tosi iloinen. Lisäksi ollaan nyt melkein koko syksy jauhettu sellaista keskilattiasarjaa perus1-tunnilla, mistä olen maininnutkin, että menee periaatteessa ihan hyvin mutta joku siinä silti tökkii. Eilen vikoissa treeneissä se meni musta vihdoin enemmän sinne haluttuun suuntaan :) Nuo asiat oli mulla nyt päällimmäisenä mielessä, että mitkä asiat on mennyt hyvin tänä syksynä. 
     Sitten huonoja juttuja. Huoh periaatteessahan kaikessa on aina parantamisen varaa jne, mutta koitan nyt poimia tähän jotain tiettyjä juttuja. Nyt kun ollaan tehty tankosarjat keskilattialla, eli ilman tankoa, olen huomannut että tukijalan aukikierto onkin hups heijaa melkeen parallelissa. Eli varmaan se on asia mille pitäis tehdä jotain, ja samoin myös tasapaino (edelleen...). Frappé-sarjassa tulee flic flacissa kannan nosto ja vimpaksi vielä jäädään sinne tasapainoon, niin se on aika kökkö mulla. Muutenkin keskilattian yhen jalan jutut vaatii multa aina ihan hirveetä keskittymistä sen keskilinjan löytämiseen, ettei nojaisi sinne tukijalan suuntaan. Toisinaan onnistuu, aika usein ei :D Lisäksi haluaisin lisää voimaa jalkoihin ja keskivartaloon, liittyen justiinsa tuohon tasapainoon ja aukikiertäjiin mutta myös siihen että olisi kiva saada kinttua korkeemmalle ihan muutenkin. Tästä listasta voisi tulla hyvinkin pitkä, mutta kiteytän sen nyt vaikka näihin kahteen, tasapainoon ja voimaan. 

Ensi keväänä ilmeisesti aletaan tehdä jotakin variaatiota, ja mahdollisesti esiinnytään kevätnäytöksessa. Tai ainakin toivon että tarpeeksi paljon halukkaita esiintyjiä löytyy >:) En voi sanoa olevani varsinaisesti mikään esiintyjä, mutta musta on kiva treenata jotain esitystä varten, siinä koko harjoittelussa on ihan erilainen ote kun tietää että pääsee/joutuu esittämään sen muille ja saa vielä jotkut roolivaatteet :D  Lisäksi rakastan sitä esiintymispäivän hulinaa ja kaikkea sitä jännitystä. Itse esiintyminen on tietysti aivan helvetin pelottavaa, mutta myös kummallisen nautittavaa. Katsotaan sitä esitysasiaa sitten keväällä uudestaan. Ja vielä viimeiseksi haluan sanoa, että syksyllä alkaa mahdollisesti aikuisten kärkitossutunnit, ja ope sanoi että saan osallistua sinne <3 Yritän nyt olla aloittamatta tästä ihan hirveetä hypetystä, koska siihen on tosiaan vielä reilut puoli vuotta aikaa. Varmaan käyn sovittelemassa kärkkäreitä ja ostan ehkä sitten kesällä :) En siksi halua ostaa niitä ihan vielä, etten sitten tepsuttele niillä itsekseni täällä kotona ihan väärin ja opettele jotain ihan väärää, pahimmassa tapauksessa haitallista, tekniikkaa. Koitan siis sinnitellä tämän innostuksen kanssa, ja jatkaa ahkerasti myös jalkajumppaa! :) 

Eilen viimeisissä treeneissä saatiin hakea pukuvarastosta tutut ja vedettiin tunti ne päällämme <3 Koitin pikapikaa napata itsestäni kuvaa sillä aikaa, kun joillakin oli vielä tutun valitseminen kesken. Kuvasta tuli aika huono, mutta kuitenkin:

Mitä pidätte mun Odette-tutustani? :) Siinä oli oikeen höyheniäkin, kuvassa ei varmaan vaan näy oikeen hyvin.
Minkälainen syyslukukausi teillä on ollut baletin saralla? Mitä on opittu, mikä on mennyt hyvin, tai huonosti? 


8 kommenttia:

 1. Mun syyslukukausi on ollut yhtä sähläystä, mutta varmaan jotakin on tullut opittuakin. Toivotaan.. :)

  Hei tajusinpa tässä juuri sun tekstin luettua, että olimme varmaan eilen samalla tunnilla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh dog mulle tulee aina kauhee kuumotus kun joku sanoo olevansa samalla tunnilla! :DD No sen siitä saa kun laittaa ittensä nettiin.

   Poista
  2. Haha no mäkin kelailin pitkään, että uskallanko sanoa! Nää nettihommat on välillä vähän kummia kyllä :D.

   Poista
  3. Tajusin muuten että nuo oli nyt viimeiset treenit ja että sähän lähdet nyt tammikuussa(ko) sinne Rovaniemelle? Mulle jää siis ikuiseksi mysteeriksi kuka olet! :DD

   Poista
 2. Tosi söpö tuo tutu! Haha, onnea tuosta kärkkärijutusta, sähän voit tehdä sellaisen raksiruutuun kalenterin päivistä, kuinka paljon täytyy vielä odottaa :D. Niinkun joulukalenterityyliin.

  Mun mielestä oon parantunut niissä ns tenduissa, joissa nostetaan jalkaa vähän ylös lattiasta. Niitä saan tehtyä nykyään paljon nopeammin. Samoin frappeista on tullut nopeampia. Balettikielessä varsinkin olisi paljon harjoiteltavaa, mutta sen lisäksi attitude eteen näyttää kaamealta. Samoin tasapainot, joissa jalka on sivulla :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana idea toi raksiruutuun-kalenteri! :D Ehkä toteutan sen!
   Juu tuo on muuten mullakin, tasapaino joissa jalka on sivulla -.- silloin erityisesti meinaa tulla sitä vastakkaiseen suuntaan nojaamista.

   Poista
 3. On ne tutut vaan niin ihania ;D Haluaisin itselleni sellaisen. Harmi vaan kun ne maksavat aika paljon.. :D

  Itekin oon huomannut että olen parantanut pirueteissa huomattavasti ja huomaa sen kyllä muistakin tunneilla olevista! :) Tasapainoa voisi aina parantaa sekä lihasvoimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Hinnan lisäksi tutujen huono puoli on toki myös se, että harvaan tilanteeseen tutu sopii asuksi :D

   Poista