torstai 17. joulukuuta 2015

Joulufiilistelyä ja loppuun pieni valitusvirsi


Olin tänään joululahjaostoksilla, ja (yllätys yllätys) löysin myös meille kotiin kivoja uusia joulukoristeita. Rehellisesti sanoen meillä on täällä kotona ehkä 5 joulukoristetta, jotka olen tuonut vuosia sitten lapsuudenkodistani, enkä ole juuri vaivautunut hankkimaan uusia koristeita. Tuossa kuitenkin pari päivää sitten miehen kanssa pohdittiin, että harmi juttu kun tuntuu ettei kummallakaan oikein ole joulufiilistä, ja suunnilleen samaan henkäykseen todettiin, että viikonlopun pikkujouluissa isäntäpari oli koristellut kotinsa todella kauniin jouluiseksi. Tuumailin, että täytynee ostaa joulun jälkeen alennusmyynnistä joulukoristeita ensi joulua varten. Ilokseni huomasin, että jo tänään Suomalaisessa kirjakaupassa oli joulukoristepöytä, jossa tuotteet olivat 50%:n alennuksessa, joten kahmaisin siitä meille koristeet sittenkin jo täksi jouluksi! Koitin ottaa vähän kuvia, mutta olen todella surkea valokuvaaja ja kamerana toimi jonkinlainen muinainen peruna, tulos on myös sen näköistä.


Ekaksi laitoin kuvan noista ikkunaan teippaamistani lumitähdistä. Ne ovat itseasiassa jo vuodelta 2011, kun olin sairaalassa harjoittelussa. Näihin liittyy hieman traaginen tarina, ja lähestyvän joulun kunniaksi voisin jakaa tarinan myös teille. Eli olin silloin 2011 joulun tienoilla työharjoittelussa sairaalassa eräällä osastolla. Siellä oli yksi vähän pidemmässä hoidossa oleva mies, joka alkoi aikansa kuluksi leikellä tuollaisia kauniita lumitähtiä. Koska mulla ei juurikaan ollut hommaa siellä osastolla, seurustelin jonkin verran potilaiden kanssa, myös tämän miespotilaan kanssa. Hän leikkeli lumitähtiä ja mä katselin vierestä ja sanoin, että en koskaan oppinut tekemään tuollaisia hienoja lumitähtiä. Hän oli vähän kummastunut asiasta ja sanoi sen olevan helppoa. Seuraavaksi hän aloitti projektin, jossa leikkeli jokaiselle hoitajalle oman lumitähden niin, että tähden reunaan muodostui hoitajan nimi. En todellakaan tiedä, miten sellaista on mahdollista tehdä, joten taas kehuin tätä potilasta aivan äimistyneenä. Hän oli vähän huvittunut, ja lupasi opettaa myös mulle, kun selvästikin molemmilla oli siellä osastolla luppoaikaa. Seuraavana päivänä menin taas osastolle, mutta voi kurjuus! Mulle oli jätetty pieni paperikäärö, missä luki "Harjoittelijalle". Käärön sisältä löytyi ohjeet nimi-lumitähtien tekoon, ja vielä yksi valmis lumitähti, mun nimelläni. Tämä mies oli illan aikana siirretty osastolta pois jonnekin muualle, ilmeisesti terveyskeskukseen tai kotiinsa. En enää koskaan nähnyt tätä miestä,  enkä voinut kiittää häntä mun lumitähdestäni :( Mahtaakohan hän arvatakaan, että vielä neljä vuotta myöhemmin mulla on ikkunassa hänen tekemät lumihiutaleet. Kuvassa olevat tähdet ovat myös hänen tekemiään, mutta se mun nimitähti on eri ikkunassa. Ne nimitähdet oli siis leikattu jotenkin niin, että esim. tuon kuvan keskimmäisen tähden viiden ylimmän sakaran päähän muodostuu vaikka kirjaimet T E I J A. Toivottavasti saatte kiinni ajatuksesta.
     No niin, sitten niihin mun uusiin joulukoristeisiin! Ostin tuollaisen kivan sydänlyhdyn, jonne laitettaisiin tuikku mutta nyt siellä ei sellaista ole. Lienee muutenkin paras varmaan pitää jotain led-tuikkua tuolla korkeuksissa.


Lyhdyn lisäksi hommasin kivan pikku joulukuusen, missä on paristolla toimivat valot! Hyllyllä on myös mun viime vuonna kehittämäni koristehässäkkä, eli tuollainen punainen koristeellinen keramiikkavati missä on kultaisia joulupalloja ja käpyjä. Alkuperäisen suunnitelmani mukaan kaikkien pallojen ja käpyjen piti olla tuolla vadissa, mutta kissa oli selvästikin käynyt tuolla hyllyllä (kielletyssä paikassa -.-) ja tiputellut pari palloa ja käpyä tolleen huolettoman sotkuisesti tuohon hyllylle, ja musta se näytti aika kivalta! Kiitti kissa siis sisustusvinkistä, jätin koristeet just enkä melkeen niin niinku kisu oli ne tiputtanut :D Etäisesti tuolla reunassa vielä näkyy tuollainen "sukkahousutonttu" :D se on myös niitä mun vanhoja koristeitani, äiti on joskus hankkinut sen mulle jostain käsityömarkkinoilta muistaakseeni. Ja tietty kynttilät, ne mulla palaa aika hanakasti jo syyskuusta lähtien.

Viimeiseksi vielä esittelyssä aivan tositosi kiva punainen kaitaliina. Olen jo pitkään kaivannut jotain pöytä- tai kaitaliinaa keittiön pöydälle, ja nyt löytyi kyllä tosi hieno. Ja alennuksen jälkeen maksoi vaan rapiat 3e! Toi punanen menee musta niin kivasti tuohon ruskeeseen pöytään. Musta tämä oli ihan huippu löytö.


Sydänlyhty, joulukuusi ja kaitaliina olivat siis kaikki sieltä Suomalaisesta kirjakaupasta. Nyt on kiva joulutunnelma meillä täällä kotona, kun "kodinhengetär" (suora lainaus mieheni ilmaisusta) on laittanut paikat kivoiksi! :) Millaiset joulutunnelmat teillä on?

Tästä kivasta joulufiilistelystä pääsenkin sitten tuohon "pieni valitusvirsi" -osioon. En jaksa tehdä näin pienestä asiasta omaa erillistä postausta joten tungen sen tähän perään vaan, suokaa anteeksi. Yhdelle ystävälleni tätä asiaa jo manailinkin, mutta miksi oi MIKSI kaiken liikunnan pitää olla nykyään jotain saatanan super hikiliikuntaa?! Yo-liikunnan kevätkalenteri ilmestyi, ja siellä on mainittu "power jooga". Minkä ihmeen takia joogan pitää olla jotain helkutin tehojoogaa? Eikö se ole vähän ironista, että lajin, jolla pitäisi saada jonkinlainen keho-mieli-yhteys muodostettua, on nyt joku power-juttu? Ystäväni ihanasti keksikin hienon uuden yleistermin kaikelle nykypäivän ihme hikijumpalle: SUPER POWER CARDIO TORTURE :'D Tää oli musta niin osuva että pakko se on esitellä täälläkin :'D Mutta niin, nykypäivän trendin mukaan ehdoton enemmistö tarjotuista jumpista on nimenomaan tota cardio torture-meininkiä, esim. pumppi, HIIT (high intensity interval training), crossfit jne, niin musta olisi varsin reilua, että nämä rauhallisemmat liikuntamuodot, kuten jooga, voitaisiin myös pitää rauhallisina. Koska meitä tosiaan on se pieni porukka, joka ei kaipaa jumpalta sellaista pientä sisäistä kuolemaa joka kerta.
     On tietysti mahdollista, että olen nyt saanut hertslaagin ennen aikaisesti, ja tuo "power-" etuliite on vaan lisätty siihen joogan eteen jonkinlaisen trendikkyyden nimissä. En tosiaan tiedä vielä, minkälainen joogatunti on "power jooga", voi olla että se on vaan ihan perus joogaa etuliitteestään huolimatta. Sen näkee sitten keväällä. Mutta, meidän yo-liikunta ei ole ainoa, joka (omasta mielestäni) väärinkäyttää joogaa. Jos hakee youtubesta joogavideoita, saa todennäköisesti tämännimisiä videoita etusivulle:


Ja näiden viiden videon nimet on vaan pieni ripaus todellisuutta. Minkä takia suuri enemmistö youtuben joogavideoista on jotain "weight loss", "fat burning" ja "flat tummy" -paskaa? Tosi surullisesti kyllä mennyt se koko joogan tarkoitus ohi näissä videoissa, joissa sitä markkinoidaan jonain kehonmuokkaus/laihdutusjuttuna. Itseäni tämä ärsyttä ihan ä-lyt-tö-mäs-ti. Sori tämä oli nyt tällainen purkaus, saatte ottaa kommenteissa kantaa, mitä mieltä olette "power joogasta" tai noista youtube-videoiden nimistä.

Ettei tämä postaus jättäisi lukijoiden mielialaa ärtyisäksi, pieni maininta vielä baletista ja erityisesti balettimusiikista! Nimittäin oletteko koskaan kokeilleet tanssia balettia minkään muun musiikin mukaan kuin perus pianomusiikkiin? Itse kuuntelin Kotiteollisuutta tuossa tiistaina ennen balettitunnille lähtöä, ja siinä aika spontaanisti aloin tehdä sitte perus plié-sarjoja ja muuta pikku improvisaatiota Kotiteollisuuden tahtiin! :D Vaikka pidän tositosi paljon siitä "perus balettimusiikista", tämä oli musta ihan hauskaa vaihtelua. Tanssahtelu tuli multa myös jokseenkin automaattisesti, koska erityisesti fanittamani biisit Kaihola ja Vieraan sanomaa aiheutti mussa jotenkin hirveen voimakasta eläytymistä. Laitan youtube-videot vielä näihin biiseihin jos jotakuta kiinnostaa kuunnella ja kokeilla, miten baletti sujuu näiden tahtiin :D Toivottavasti valkkasin edes suht siedettävän laatuiset videot.Tulipa pitkä postaus, ehkä lopetan nyt tähän! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti