lauantai 23. heinäkuuta 2016

Kuulumisia ja kuntoutusta


Moi!
Torstain tunnilla mulla oli tuo uusi Capezion puku + helma päällä, vitsi näytin kyllä hyvältä, vaikka itse sanonkin! ::DD Myös tanssikaverit tykkäs hiplailla mun uutta pukua ja erityisesti noita ekstrapehmosia hihoja! En tiedä yhtään, mitäköhän ainetta nuo on, aivan tositosi pehmeältä ja sileältä tuntuu. Ja pakko sanoa, että tykkäsin myös helmasta. Ei noussut liian ylös tai ollut muutenkaan häiritsevä, vaikka muutaman kerran kyllä huomasin vähän kiskovani ja hilpailevani sitä. Kai se on vaan tottumiskysymys. Mutta tämä helma pääsee kyllä varmasti ihan käyttöön asti! Puku tuntui myös kivalta tunnin aikana, ei kiristänyt tai kinnannut mistään, tai myöskään ollut liika löysä. Mietin noita pesujuttuja, mistä olen muistaakseni ennenkin täällä kysellyt. Intermezzon puvuissa on vaan että 30 asteessa pestään, mutta Capezioissa lukee että kylmä käsipesu. Oletteko te pesseet pukunne käsin, vai uskaltaisko laittää nämä Capeziotkin vaan koneeseen kolmeenkymppiin? Kyllä meijän tossa koneessa taitaa olla sellanen ohjelmaki, ku "kylmä käsipesu", pitäiskö laittaa siihen?

Pukuasioista huolimatta torstain tunti meni myös tanssin osalta ihan hyvin. Tällä opella on taas aika haastavat sarjat, siis sillä tavalla haastavat että ne on aika pitkät ja monimutkaiset ja saa miettiä jatkuvasti, että mitäköhän sitten tulikaan. Ei siis mitään perus tendut joka suuntaan ja that's it, vaan sellasia pieniä erikoisuuksia tuntuu olevan melkeen joka sarjassa. Ei sillä että siinä mitään vikaa on! Ihan hyväkin musta saada sellasta haastetta myös tuohon ajatustyöhön. Sain myös kehuja >:)))) Ja vieläpä pirueteista! Haha aina pakko raportoida blogiin kun saan jotain "hyvä"-kommentteja :D Ehkä kun ne kirjoittaa ylös niin ne muistaa itsekin paremmin sitten huonoina hetkinä...


Meillä on kolme viikkoa kesäjaksoa tanssiopistolla vielä jäljellä, ja sitten alkaa jo syyslukukaisi, ihanaa! Ensi viikolla tulee varmaan myös uusi lukkari ja tuntisuositukset kotiin, hitsi miten innolla ootan sitä. Keväällä mulla oli 3x 60min ja 1x 45min tunnit ja nyt koko kesän on ollut 3x 60min, ja voi olla että pakko ottaa myös syksylle ainakin tämä 3h. En enää voisi kuvitellakaan että olisi vaan kerta viikkoon tanssia. Ja huom. tanssia, olen meinaa hyvin vakavasti harkinnut, että ottaisin baletin kaveriksi jonkin ns. sivuaineen! Baletti on ihanaa ja haluan ehdottomasti pitää sen omana ykköstanssina, mutta olisi kiva päästä kokeilemaan myös muutakin tanssia. Se sitäpaitsi varmasti tukee myös balettia, kun saa vähänniinkuin perspektiivä jostakin toisesta lajista. Olen vaan miettinyt että mikä se voisi olla. Periaatteessa nykytanssi olis sellainen aika perustanssilaji, mikä olisi varmaan tosi jees. Olen ollut kerran kokeilemassa jazzia tälleen aikuisena, ja musta se oli jotenkin kauheen nopeatempoista! :D Tai itelle tuli sellanen olo että en oikeen pärjää siellä :DD Mun jalat ei liiku niin sukkelaan. Toisaalta kiinnostaisi joku katu- tai showjuttukin, luulen että se vois ehkä olla se oikea mulle. Tai sitten se vogue mitä olen aina kokeilukerran jälkeen hehkuttanut. Voi olla että käyn syyslukukauden alettua kokeilemassa vähän ekoja aikuisten alkeistunteja kaikissa noissa lajeissa ja ilmoittaudun vasta sitten, kun tiedän vähän paremmin. Toki varmaan myös aikataululliset asiat vaikuttaa. Onneksi mun työni ja opiskelut on sellaista, että kaikki pakollinen loppuu yleensä aina klo 17 mennessä, niin ne ei sentään tule tanssin tielle. Millasia tanssisivuaineita teillä on? Sori käytän nyt sanaa sivuaine vaikka ei ehkä ihan istukaan tähän kontekstiin, en vaan oikein tiedä mitä muuta termiä käyttää!

Sitten tuohon kuntoutusasiaan. Olen nyt tehnyt kaksi kertaa tällä viikolla kuntoutusjumppaa ja tänään lenkin jälkeen olisi taas tarkoitus tehdä jumppaa. Fyssa sanoi että 2-4 kertaa viikossa olisi hyvä määrä. Otin parista liikkeestä vähän videota viime kerralla. Ekassa siis ollaan yhdellä jalalla, sillä huonlla vasemmalla, missä taivutetaan ylävartaloa eteen ja oikea jalka nousee suunnilleen samassa suhteessa ylös. En nyt ihan kauhesti jaksanut välittää nousevan jalan pienestä koukkupolvesta, koska sillä ei nyt ole tässä liikkeessä juurikaan väliä. Jalka tuodaan takaisin eteen, ylävartalo nousee ja sitten taivutetaan taas. Tukilajka tekee pienen plién taivutuksen aikana. Tämä ylhäällä oleva jalka ei siis käy lattiassa missään vaiheessa. Taivutuksia tehdään 10 kertaa, sitten pikku tauko ja sitten taas. Yhteensä näitä 10 liikkeen sarjoja tehdään kolme kertaa. Idea tässä on se, että tuo houno vasen tukijalka mysyisi paikoillaan ja vahvistuisi, eikä enää jossakin vaiheessa tekisi sellaista tutisevaa sivuttaisliikettä. Tätä videota on nyt nopennettu x2 koska no, muuten kestäisi taas yli minuutin.


Tuossa edestakaisin suhaavassa kädessä pitäisi olla pieni käsipaino, mutta mun ymmärtääkseni sillä ei ollut muuta merkitystä kuin tasapainon pitäminen, joten mulla ei sitä nyt ollut. En omista käsipainoja enkä ainakaan vielä viittinyt ostaa tätä varten sellaista, koska ne on suht kalliita. Ehkä voin pitää jotain vedellä täytettyä pulloa :D
Seuraavassa kuntoutusliikkeessä tehdään relévéitä. Tässä on tarkoitus seistä jonkun portaan/steppilaudan tms. päällä, missä kantapäät pääsee niinkuin lattiarajan yli. Onneksi meillä on sattumoisin tossa kylppärin kynnyksessä tuollainen koroke, niin voin tehdä siinä tätä liikettä. Tässä noustaan ripeästi relévéhen, aivan kuin baletissa, siis sillä tavalla nopsasti pompahtaen. Tärkeämpää on kuitenkin se, että sieltä tullaan alas hiiiitaaasti. Tässä videolla itseasiassa unohdin eluksi, että piti tulla hitaasti alas! :D Eli nuo ekat menee vähän persiilleen, ennen kuin muistin että ainiin, hidas alastulo. Fyssa sanoi, että tuntemuksista riippuen voin tehdä niin, että siinä alastulossa koitan pitää painoa enemmän sillä huonolla jalalla tai nostaa oikean jalan kokonaan pois ja hoitaa koko alastulon pelkästään vasemmalla. Olen tehnyt nyt vaihtelevasti vähän kumminkin tavoin. Olisko muuten ollut hiukan fiksua laittaa vaikka valot tonne vessaan, nii näkyis paremmin -.- no, minkäs teet enää tässä vaiheessa.


Sitten on vielä therabandilla tehtävä liike, mistä en viittinyt edes ottaa videota kun se on niin tylsä ja liikekin on aivan minimaalinen. Siinä istutaan lattialla, jumpattava jalka vähän koukussa. Kuminauha laitetaan jalaponhjan/varpaiden taakse, ja sitten vaan painetaan tolla ensimmäisellä päkiällä (pehmeä kohta heti isovarpaan alapuolella) kymmenen sekunnin ajan. Sitten, rentoutus, ja taas 10s. En ole itseasiassa ihan varma, montako näitä piti tehdä, ilmeisesti muutaman minuutin ajan. Sitten on vielä neljäs liike, mikä ei sinänsä liity tähän pitkän pohjeluulihaksen kuntoutukseen, vaan liittyy kai enemmän siihen akillesjänteeseen ja sen kollageenin vahvistamiseen. Se on siis tämä perus theraband-jumppa, jota olen ennenkin tehnyt, istutaan lattialla jalat suorana ja nauha jalanpohjan takaa kiristykseen ja nilkka tekee flex, point, flex, point. Tämän jälkeen vaan pohjevenyttelyt. Ihan kivoja liikkeitä musta ja aivan varmasti tehokkaita. Mulla on noiden kahden ekan 3x10 sarjojen jälkeen pohje/pohkeet aivan tulessa, ja just sieltä pohkeen yläosasta, mistä se fyssa sanoikin että pitäisi tuntua. Here I come, higher arch!

6 kommenttia:

 1. Ite oon pessyt puvut aina 30 asteessa ja joskus on joku mennyt vahingossa 40 asteeseen. Noi pesulämpötilat on aina suuntaa antavia ja ne yleensä niihin laitetaan alempi lämpötila ihan varulta. Esim. 100 % puuvilla vaatteissa yleensä on ohjeena pestä se 40 asteessa, mutta puuvilla kestää kyllä yleensä 60 asteenkin pesun. Ite varmastikin pesisin puvun koneessa 30 asteessa vaikka suositellaan pestä käsin.

  VastaaPoista
 2. Mulla on nykyään jokin jännääkin jännempi ongelma kännykän kanssa, että se suostuu avaamaan kommenttikentän vain silloin tällöin ja tämä ongelma on vain sun blogissa :'D?

  Nyt kun kuitenkin vihdoin pääsin kommentoimaan niin heti on pakko sanoa, että tuo balettikokonaisuus näyttää ihanalta!
  Kiva, että tykkäsit tuosta helmasta. Itse ainakin tykkään enemmän nappisysteemistä, kun ei tarvitse pelätä rusetin aukeamista (juu maailmanloppu, kun solmii hameen uudelleen tunnin aikana :D).

  Mua hirvittää kanssa ajatus tanssista kerran viikossa. Onneksi syksylle on luvassa ainakin 2 tanssituntia viikkoon :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, en kyllä osaa yhtään auttaa ton kommenttikenttäongelman kanssa :((( Ja kiitos kiitos 8) Määkin tykkään tosta nappihameesta, on ollut oikein hyvä. Ja mullekin on onneksi tulossa enemmän ku yks tunti viikkoon, vielä kyllä on hieman kysymysmerkki että mitä ne kaikki tunnit tulee olemaan. Siitä seuraavassa postauksessa :)

   Poista
 3. Olen aina pessyt kaikki treenikamppeet 40 asteessa. Miksikään ei ole mennyt (vanhin käytössä oleva pukuni on vanha luokkapuku n. vuodelta 2003, ja sekin on lähes uuden näköinen). Puuvillalycraiset menevät nopeammin huonoksi, mutta se taitaa olla ennemminkin materiaalin ominaisuus (pinttyvät ja haalistuvat), kuin pesulämpötilan. Tuntuu, että jos pesisi treenivaatteet 30 asteen pyykissä, ne pitäisi pestä heti treenien jälkeen, mikä ei ole aina mahdollista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei kiva kuulla! Ja olen samaa mieltä, että puuvillalycrat helmosti vähän haalistuu, mutta koko ei ole ainakaan mulla muuttunut mikskään. Hyvä tietää että sullakaan ei ole kutistunut. Kokeilen eka varmaan tota kolmekymppiä, sillä käsipesuun en varmastikaan jaksa lähteä. Riippuen tuloksesta kolmessa kympissä, kokeilen varmaan tota neljääkinkymppiä :)

   Poista