maanantai 1. elokuuta 2016

Syksyn tanssi-ilmo on auki, WHAT TO DO???

No siinähän se tulikin jo otsikossa. Olen nimittäin ihan solmussa syksyn tanssituntien kanssa! Meille tulee aina tuntisuositukset, joissa opet kertoo mitkä tunnit tulisi ottaa. Mua nauratti, kun ilmeisesti jäin luokalleni :DDD Kävin siis viime vuonna tunneilla alkeet2 ja perus1, ja nyt noita samoja tunteja oli suositeltu mulle :'D Tosin kävi kyllä mielessä, että se ope joka mulla piti noita tunteja, ei opeta tuota seuraavaa tasoa, perus2:sta, niin ehkä hän ei ollut siksi suositellut sitä, koska ei tiedä mitä se tunti tuon toisen open pitämänä sisältää. No kuitenkin, mun mielestäni tuo perus1-taso oli viime vuonna sellanen sopivan haastava, joten otan ainakin sen, ja kaksi varvastuntia. Toinen on siis perus tekniikkatunti, ja toinen on alkeet2-tasoinen varvastunti, joita oli mulle myös suositeltu. Se mikä mulla nyt mietityttää, on toisen ei-varvastunnin kohtalo. Eli 1) otanko röyhkeästi vaan perus2 tunnin, 2) menen alkeet2-tunnille hinkkaamaan samoja juttuja vai 3) otan jotakin muuta kuin balettia / en ota mitään tuntia. Viime vuonna musta oli kiva, että oli varvastuntien lisäksi se viikon helpompi tunti (alkeet2) ja sitten haastavampi tunti (perus1). Nyt mulla on tuo perus1, mikä ei ehkä enää ole yhtä haastava kuin viime vuonna, mutta nuo 2 varvastuntia varmasti tuo sitä haastetta viikkoon. Toisaalta 3x balettia viikossa voisi kyllä olla jo ihan tarpeeksikin. Huoh.
     Mitä tulee sitten tuohon ei-balettituntiin? Jazz ja vogue ovat valitettavasti pois laskuista, koska molemmat on lauantai-aamuisin :D Haluan nukkua viikonloppuisin, enkä kyllä näe itseäni vielä klo 11.15 missään, enkä varsinkaan klo 10.30. Laitoinkin opistolle viestiä, saisinko tulla kokeilemaan nykärin alkeita ja katutanssin alkeita yhdelle ilmaiselle kokeilukerralle :) Lisäksi kysyin, saisinko kokeilla sitä baletin perus2-tasoa. Jos joku noista kolmesta tunnista tuntuisi omalta jutulta, niin otan varmaan yhden niistä noiden kolmen baletin kaveriksi. Itseasiassa juuri nyt kun tarkastelen tuota lukkaria, niin tuollahan olisi showtanssikin, mutta se alkaa tasosta alkeet2, voisikohan sinnekin mennä kokeilemaan. Hmm. Sitäkin on kyllä lauantaisin, klo 12.15 :D Tekee vähän tiukkaa kyllä, mutta ehkä se jo onnistuu :D
     Noille kolmelle ns. varmalle balettitunnille jo ilmoittauduin, mutta tässä on vielä epäselvyyksiä neljännen tunnin osalta. Haha huomaa että mulla on vähän levinnyt käsiin nämä tanssitunnit :DD Mutta mitä sitten? Tämä on mulle tärkeetä. Kyllä sitä voisi ihminen huonomminkin rahansa investoida.  Miltä teidän tanssisyksy näyttää, alkaako jo lukkarit muodostua? :)

Tämä nyt oli tällainen lyhyt postaus, enkä oikeen keksinyt mitään kuvaakaan tähän. Gradu-uutisia mulla on sen verran, että sain viime viikolla edistyttyä työssäni aika hyvin. Tiesin, että kun vaan tarpeeksi kärsivällisesti odottaa, niin kyllä se kirjoitusinspis sieltä tulee. Tässä tapauksessa se odotus sattui nyt vaan kestämään sen 2kk :DD Enää ei voi tulla noin pitkiä taukoja, sillä gradu pitää olla palautettu tämän kuun viimeinen päivä, hui saatana. Onneksi sain nyt tosta introsta aika hyvän, ja metoditkin alkaa olla kirjoitettu. Vielä se perkeleen tulos-osio, hitto hyvän kun edes ymmärrän mitä tuloksia olen saanut, aivotutkimus ei ole aina ainakaan itselleni ihan kauhean selkeetä puuhaa. Sitten kun saan tuon suurimman ongelman, eli tulokset kirjoitettua, niin sitten onkin taas helppo tehdä loppuut tuo discussion-osuus. Ehkä mulla alkaa nyt tää työ oikeesti edetäkin. Tässä fiilikset, kun avasin 2kk tauon jälkeen GRADU-tiedoston:

http://graduttaa.tumblr.com/post/142360259530/kun-palaan-tauon-j%C3%A4lkeen-gradun-pariin

6 kommenttia:

  1. Meidän ryhmä pysyi mun muistaakseni myös saman nimisenä kuin keväällä. Ja mun mielestä on tavallistakin käydä "korkeampia" tasoja aina vähän kauemmin samaa ennen kuin siirtyy eteenpäin.
    Showtanssissa usein auttaa balettitausta jonkun verran.Tunneilla, joilla olen käynyt, monet alkulämpät on olleet balettisarjoja :). En mitenkään enemmän osaa auttaa tässä ongelmassa, mutta joku uusi laji saattaa auttaa myös baletissa eteenpäin, kun tulee tehtyä uusia harjoituksia välillä :).

    VastaaPoista
  2. Joo oon täysin samaa mieltä, alkeiskurssien jälkeen musta on ihan ok jäädä hetkeksi suorittamaan pariinkiin otteeseen noita eri perus-tasoja. Ei se eteneminen noissa kursseissa musta oo sinänsä se pointti, vaan että oikeesti saa tarpeeksi harjoitusta :) Ja sitä olen itsekin miettinyt, että vaikka pitäisin baletin ykkösenä, uusi laji voi hyvinkin olla avuksi balettiin. Ja mistä sitä tietäisi vaikka kiilaisi baletin ohikin! Epäilen kyllä, mutta onhan se mahdollista. Laitoin s-postia nyt toimistolle ja ilmoitin että olen tulossa kokeilemaan katutanssia, nykäriä ja tuota perus2-tasoa balettiin. Siitä lisää sitten kolmen viikon päästä!

    VastaaPoista
  3. Mäkin ilmoittauduin perus1-tunnille ja alkeet2-varvastunnille, joten syksyllä nähdään! :) Arvoin kyllä pitkään perus1 ja perus2 välillä, kun kävin toissa vuoden jo perus1-tunneilla, mutta koska nyt on ollut välissä kokonainen vuosi taukoa ja tahdon kuitenkin Lauran tunneille, niin aloitan nyt ainakin näillä!

    Oon kyllä ihan innoissani, että viimein pääsen varvastossutunneille aika monen vuoden odottamisen jälkeen! Mietin tässä vain uskallanko mennä jo ostamaan tossut vai vieläkö saattaa tulla mutkia matkaan... Eikös teillä ollut keväällä niin että ne oli hyvä olla ensimmäisellä tunnilla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeei kiva nähdään sitten tunnilla parin viikon päästä :) Juu meillä taisi kaikilla olla kovat tossut heti kun nuo varvastunnit alkoi, tosin voithan sä eka tulla kokeilemaan ja kattomaan pelkillä pehmeillä, en usko että se on ongelma. Jos kuitenkin olet joka tapauksessa alottamassa syksyllä kärkkäreillä, hyvä ne on ostaa valmiiksi ja vähän kotona varovasti kokeilla niitä ennen tunnin alkua :) Ei tietenkään kauheesti ettei sitten opeta itelleen mitään väärää tekniikkaa, mutta itse ainakin tammikuussa vähän tepastelin ympäriinsä ennen ekaa tuntia :D

      Poista
  4. Itse tein joskus myös sillä tavalla, että ilmoittauduin jollekin tunnille (esim. perus 1), mutta sitten syksyn pyörähtäessä käyntiin, kävin kokeilemassa vaikka tason haastavampaa tuntia ja kyselin opettajalta olisiko rahkeita vaihtaa tälle tunnille. Toki se voi olla pikku säätöä, mutta helpotti jotenkin valitsemista omalla kohdallani :D. Muistan pari kolme vuotta sitten käyneeni perus2 -tunnilla ja se oli selkeästi haastavampi kuin perus 1. Mutta tähän tietty vaikuttaa kuka opettaa, ryhmän taso jne.

    Ootko muuten harkinnut, että ottaisit kahta perus tekniikkatuntia ja yhden kärkitunnin sen sijaan, että ottaisit 1x perustunti ja 2x kärjet? Tää nyt oli tällainen ehdotus vaan, mutta kärkitanssin perusta on kuitenkin balettitekniikan hyvä hallinta. Itse ehkä satsaisin siihen tekniikan hallintaan ennen kärkitanssiin keskittymistä, vaikka onhan se kärjillä tanssiminen kivaa ;). Mutta tää oli vain tällainen ehdotus!

    Ja tosi kiva, että pystyt ottamaan noin monta tuntia viikkoon! Siinä pääsee jo treenin makuun kivasti ;). Ootko muuten miettinyt, että kävisit kokeilemassa muita tanssikouluja esim. ao:ta? Siellä on vähän halvemmat hinnat ja esiintymäänkin pääsee paljon. Koulu on siis niin paljon pienempi, että siellä pääsee helpommin mukaan erilaisiin produktioihin ja pääsee myös itse vaikuttamaan tuntien sisältöön. Keväisin on usein järjestetty esim. sellainen iso monialainen produktio, joka on esitetty kaupungin teatterin isolla näyttämöllä. Siinä on ollut aina ilo olla mukana :). Itse olen saanut lähes kaiken esiintymiskokemuksen ao:n kautta ja siitä on ollut paljon hyötyä! Vinkkinä vain, jos esiintyminen ja pienemmissä ryhmissä treenaaminen kiehtovat.

    Niin ja suosittelen kyllä jonkun toisen tanssilajin aloittamista. Siitä on hyötyä balettiinkin kovasti. Kivoja vaihtoehtoja sulla! :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet aivan oikeessa, että vahva perustekniikka on kärkitanssin perusta, ja siihen olisi ehkä järkevämpi panostaa kuin kahteen kärkituntiin. Haluan kuitenkin joka tapauksessa nuo molemmat kärkitunnit, koska toinen on sellanen ihan perusperus tekniikkatunti missä hinkataan perus pique-askelia ja muita, jonka tarpeessa todella olen. Se toinen tunti on vähän sellanen kummallinen yhdistelmä, missä on alkeet2-ryhmäläiset pehmeillä, ja sitten meidät kärkiläiset houkuteltiin lähinnä mukaan siksi, että tunti tarvitsi lisää osallistujia jotta sitä voitaisiin pitää. Niin nyt tämä sama järjestely jatkuu ja se oli mulla suosituksissa. Tavallaan siinä on vähän sellainen paine, että jos lähden siltä tunnilta, koko tunti voi lakata olemasta :D Ja musta se oli ihan kiva tunti, joten ajattelin että why not. Vaikka olisi kyllä kiva, että olis sitte ees 2x normi ja 2x kärki. Olen ihan samaa mieltä että tää on tavallaan tällanen epätasapainoinen tää 1x normi ja 2x kärki. Sen takia vähän kärkkyilenkin tota perus2-tasoa. Hitsi olis helppoa jos olis tarjolla kaks perus1-tuntia!

      Ja joo olet aikaisemminkin maininnu tuosta ao:sta, jota olen pitänyt mielessä ja kyyläillyt netissä. Mutta mulla on vähän sellainen käsitys, että siellä ei oikeen taida löytyä itselleni sopivaa tasoa, mikäli olen oikein ymmärtänyt. Siellä vaikuttais olevan nuo lasten 7-9v jutut, ja sitten "3-5 vuotta harrastaneet", eli musta vähän tuntuu että ne on sitte noi kasvaneet lapset, sellaiset taitavat teini-ikäiset. Olen ehkä vähän nössö, mutta musta tuntuisi ehkä vähän vanhalta ja kömpelöltä sellaisessa ryhmässä! :D Aikuisryhmässä on sen vuoksi musta sillee turvallisempi olla. Katoin kyllä että ao:lla ja opistolla on tuo mun openi, niin asiathan selvis varmaan vaan kysymällä siltä että mitä mieltä se on.

      Poista