sunnuntai 21. elokuuta 2016

Kiireinen elokuu, part II

En osannut keksiä mitään parempaa otsikkoa, joten tällä samalla mennään. Ylläri pylläri en ole ehtinyt kirjoittaa blogia tässä liki parin viikon aikana yhtään. Töitä on tehty joka päivä suunnilleen viitisen tuntia, ja työpäivää ennen/ jälkeen/ välissä/ on kirjoiteltu gradua, mikä alkaakin onnekseni olla loppusuoralla. Luojan kiitos, sillä enää 10 päivää palautukseen @_@ Sillä saralla on siis edetty vihdoin tosi hyvin, mutta päivät on venynyt tuonne seitsemään asti melkein joka päivä tällä viikolla. Töissä mulla on aika paljon erilaisia tehtäviä ja ainakin omasta mielestäni paljon vastuuta, ja se on tuottanut mulle vähän stressiä :/ Unii asti tullut parinä yönä työjutut, mikä on vähän harminloista. Mieskin sanoi että oli herännyt yksi yö siihen, kun olin kjähnännyt ja kääntyillyt niin reippaasti. Se mikä helpottaa, on ajatus siitä että tämä on tällainen ruuhkapiikki, mikä alkaa oikeestaan ensi viikon jälkeen jo hellittää. Kunhan saan tuon gradun palautettua 31.8. niin sekin on jo iso apu. Tiedän että syyskuussa myös työtunnit vähenee, niin sekin motivoi ponnistamaan nyt kovemmin, kun töitä on :)

Gradua...
Tällä viikolla ei ole ollut balettia, sillä kesäjakso on ohi ja syyslukukausi alkaa huomenna maanantaina, jihuu! Olen nyt pitänyt tämän viikon ihan täydellisenä lepoviikkona, tosin aika pitkälti sen takia, etten ole iltaisin jaksanut tai ehtinyt enää liikkua. En tosiaan viikolla käynyt kertaakaan lenkillä ja itseasiassa laiminlöin kuntoutusjumpankin! Eilen totesin, että tämä liikkumattomuus ei ole tehnyt mulle erityisen hyvää, vaikka kyse oli vain viikosta. Keho tuntui jotenkin tosi raskaalta ja vähän turvonneelta. Se varmaankin johtuu siitä, että töissä istun kun lähettelen s-posteja ja vastailen puhelimeen, istun kun teen tutkittaville testejä ja istun aivolabralla. Istun myös kun kirjoitan gradua. Tämä + se etten liikkunut iltaisinkaan, on uskoakseni sen ikävän turvonneen ja epämukavan tuntemuksen takana. En ole myös yksinkertaisesti ehtinyt pitää lounastaukoa, joten olen ottanut sellaisia eväitä, mitä voi helposti napostella sopivissa väleissä, eli pähkinöitä, välipalapatukoita ja tuollaista siemennäkkileipää. Tämä kaikki todellakin tuntuu kropassa, joten eilen lauantaina en enää jaksanut istua kotona. Lähdettiin miehen kanssa kävelten keskustaan (matka ei mikään päätä huimaava, mutta tollanen 3,4km kuitenkin), käytiin keskustan markkinoilla vähän herkuttelemassa ja Coffee Housessa jääteellä ja -kahvilla ja nautiskeltiin kivan kesäisestä lauantai-illasta. Käveltiin myös takaisin kotiin. Kävelyreissu oli musta oikeen virkistävä, ja oli kiva vaan kepeesti kävellä yhessä höpötellen vaan jotain turhia juttuja. Ei mitään kiirettä tai muuta stressiä :) Lisäksi repussa odottava ranskalainen juusto ja pain au chocolat lämmittivät mieltä, ja kotona myös vatsaa :D

Tänään aloin vähän orientoitua huomenna alkavaan balettikauteen. Tein myös sen, mikä olisi pitänyt tehdä jo viikkoja sitten, eli kiristin yhtä kärkitossun nauhan ommelta. Joudutteko te usein kiristämään löysälle mennetä tai kokonaan purkautuvia ompeleite tossuissa? Tämä taitaa olla jo kolmas kerta, kun joudun lisäämään ompeleita -.- Työni jälki ei siis ole ilmeisesti kovinkaan laadukasta.

Tälleen mulla lähtee löystymään noi ompeleet


Onneksi se oli vaan tuu yksi nauha, mikä oli alkanut vähän irtoomaan, muut olivat vielä ihan hyvin kiinni. Mulla olis tarkoitus myös käydä kokeilemassa tässä piakkoin uusia tossuja, mutta en ole oikeen vielä saanut päätettyä ajankohtaa, mikä olisi hyvä viikonloppu. Ajattelin käydä Tampereella Piruetissa kokeilemassa eri tossumerkkejä :) Siitä varmaan paremmin sitten jossakin vaiheessa.


Loppuun muuten vielä huonoja uutisia! Nimittäin viime postauksessa oli ne lampaat, joihin olin kovasti kiintynyt. No nyt ne lampaat on sitten viety pois ;_; ne oli vaan jotain kaupungin maisemointilampaita, ja nyt ne on mennyt takaisin kotitilalleen. Ja VIELÄ huonompi uutinen on se, että lehdessä ilmoitettiin, että yksi näistä lampaista on kadonnut! Koska missään aidassa ei ollut reikää, uskotaan että joku on voinut varastaa yhden näistä lampaista ::(( Ja kirsikkana kakun päällä, tämä lammas oli vielä tiinenä! Hyvä etten pillahda itkuun kun ajattelen että jossakin hukassa on nyt yksin, tiinenä oleva lammas millä synnytys lähstyy ja sillä ei varmaan ole auttavia käsipareja tai edes hyvää ympäristöä missä olla :(((( Toivotaan, että lammas ja pennut löytyy vahingoittumattomana vielä lähipäivinä. Käytiin sanomassa hyvästit lampaille päivää ennen kun ne vietiin kotitilalleen. Tässä kuvia:



Mitäs muuta kirjoittaisin. Perus sunnuntai-ilta täällä, sauna lämpiää ja varmaan seuraavaksi pakkaan työreppuun balettikamppeet, sillä huomenna tulee varmaan mentyä treeneihin suoraan töistä/graduhommista. Lisäksi meinasin tehdä tuon kuntoutusjumpan, että tulee tällä viikolla sitten edes yhen kerran vedettyä se läpi, vaikka tavoite onkin 2-4 kertaa viikossa. On se kai parempi kuin ei mitään.

6 kommenttia:

  1. Voi lammasta! Toivottavasti se saadaan elävien kirjoissa takaisin.

    Katoin noita sun ompeleita ja yksi mikä saattaisi auttaa on että ompelet kaksinkertaisella langalla. Ja toinen mikä auttaa asiaa on huolellinen päättely. Eli kun on mennyt pistoilla nauhan reunan ympäri niin lopuksi useampi pisto samaan lopetuskohtaan ennenkuin katkaistaan lanka. Siis ihan vaikka joku viisikin pistoa päällekkäin. Näillä konsteilla ei ainakaan mulla ole vielä lähtenyt purkautumaan. Tosin mulla ei ole vielä ollutkaan yhtä kovaa käyttöä kuin sun tossuilla.

    VastaaPoista
  2. Voi lammasta! Toivottavasti se saadaan elävien kirjoissa takaisin.

    Katoin noita sun ompeleita ja yksi mikä saattaisi auttaa on että ompelet kaksinkertaisella langalla. Ja toinen mikä auttaa asiaa on huolellinen päättely. Eli kun on mennyt pistoilla nauhan reunan ympäri niin lopuksi useampi pisto samaan lopetuskohtaan ennenkuin katkaistaan lanka. Siis ihan vaikka joku viisikin pistoa päällekkäin. Näillä konsteilla ei ainakaan mulla ole vielä lähtenyt purkautumaan. Tosin mulla ei ole vielä ollutkaan yhtä kovaa käyttöä kuin sun tossuilla.

    VastaaPoista
  3. Kuvista päätellen näyttää siltä, että myös nauhan pää on alkanut ompeleiden lisäksi purkautua. Kannattaa polttaa nauhojen päät (sekä ommeltavasta päästä että toisesta päästä), jotta ne eivät pääse purkautumaan. Ihan nopeasti sytkärin tai tulitikkujen avulla käyt nauhat läpi, niin leikkauspinta sulaa. :)

    VastaaPoista
  4. Mä ompelen nauhan tossuun kiinni aina niin tujusti, ettei ne pääse irtoilemaan. Siis tuo neliön suunnilleen täyteen :D Lisäksi käytän sitä tujumpaa lankaa, joka on tarkoitettu nauhojen ompeluun. Se ei katkea samalla tavalla kuin tavallinen ompelulanka.
    Mä kans suosittelen polttamaan nauhojen toisen pään, koska muuten se nauha purkautuu ihan täysin. Helppo ja nopea keino, eikä enää pelkoa purkautumisesta :)

    VastaaPoista
  5. Kaikille noista nauhojen polttamisesta: juu mää tiiän et ne olis pitäny polttaa, olen saanut tästä tanssitunneillakin kavereilta kommenttia :DD Jostain syystä en tullut tehneeksi sitä heti, ja nt kun ne on rispaantuneet niin en enää uskalla kun roihahtaa kuitenki noi rispaantuneet osat. Tietty vois koittaa saksilla leikata kokonaan pikkusen päästä pois ja alottaa taas puhtaalta pöydältä. Ajattelin myös että kun ostan uudet tossut, ostan varmaan uudet nauhat samalla ja toimin sitten niiden kanssa heti oikein ja poltan ne päät heti.

    VastaaPoista
  6. Hammaslangallahan jotkut noita nauhoja ompelee, saisi varmaan kestävämmät ompeleet. Mulla myös löystyi nuo, kunnes ompelin ne kiinni kirjontalangalla. Sen jälkeen ovat pysyneet hyvin :).

    VastaaPoista