maanantai 25. toukokuuta 2015

Balettipostaus: Raporttia kevätnäytöksestä sekä kesän balettisuunnitelmat

Noniin!! Nyt olen vihdoin päässyt jälleen tietokoneeni ääreen ja voin antaa hieman raporttia lauantain esityksestä. Alkuun sanon, että kaikki meni ihan hyvin. Ei tapahtunut mitään dramaattisia virheitä ja kokonaisuus oli kaiketi ihan onnistunut. Näin esityksen videolta jälkeenpäin, ja ajattelin että olisihan se voinut olla ehkä vieläkin paremmin harjoiteltu kokonaisuus, mutta niinhän se aina voisi olla. Lisäksi mun mielestäni on tärkeä seikka, että me oltiin lähes kaikki alkeet1-kurssilta, vain pari oli alkeet2-tasoisia.
Tässä on kaikki tuottteet ja välineet, joita käytin lavameikin tekoon! Mulle tosi extremeä.
 Lauantai alkoi pitkien yöunien jälkeen runsaahkolla (onko tuo sana) aamiaisella ja jatkui meikkaamisella. Aloitin ajoissa, sillä olin henkisesti varautunut meikkikatastrofiin. Sellaista ei kuitenkaan sattunut, ja rauhassa sain maalit naamaani ajallaan. Sitten tuli hiusten aika, johon pestasin Turusta tulleen ystäväni tekijäksi. Hän saikin mulle aikaan hienon pyöreän nutturan takaraivoon, mikä oli ohjeistuksemme. Laitoin kotona jo trikoot, aluspuvun sekä valkoisen esiintymisleotardini, ja siihen päälle pitkähihaisen lämppäpaidan, shortsit sekä polvisukat (suojelemaan trikoita mahdollisimman paljon). Sain kyydin esiintymispaikalle, joten pärjäsin näin ihan hyvin. Paikan päällä löysin pienellä avusutuksella sokkeloisesta rakennuksesta meille osoitetut pukuhuoneet, jonne jätin kamppeeni ja menin käytävälle tekemään lämmittelyä sekä hieman vielä kertailemaan jotakin käsisarjaan kuuluvia liikkeitä. Paikan päällä laitoin myös aurinkopuuterin ja poskipunan, jota en vielä kotona ollut viitsinyt laittaa. Melkein tunnin lämmittelyn ja ryhmäläisten kanssa rupattelun jälkeen tuli kenraalin aika, jolloin katsoimme tarkemmin esiintymislavalla paikkamme sekä muita pieniä huomioita, ja sitten vielä mentiin koko esitys kertaalleen läpi. Sen jälkeen oli mun toisen roolini kenraalin vuoro, eli tämä missä olin jonkinlainen uimari/vesikasvi :D Alunperin tämän ryhmän opettaja oli kutsunut meitä uimareiksi, mutta esitysvaatteet saatuamme opettaja tokaisi, että kai me ollaan ehkä enempi jonkinlaisia vesikasveja :D No, jokatapauksessa, mentiin vielä tämäkin. Kello 18 alkoikin itse näytös.
     Meidän esitys oli neljäntenä, joten oltiin alusta asti kulisseissa odottamassa vuoroamme. Tunnustan, että tässä vaiheessa mua jännitti kyllä aika paljon, mutta silleen hyvällä tavalla. Kun tuli meidän vuoromme juosta lavalle ja musiikki aloi soida, huomasin että mun konttini tärisi aivan hirveesti kun nostin sen alussa developpéen! Myös kun koitin hymyillä hieman, huomasin että mun kasvot jotenkin vähän tärisi ja nyki :D Esityksen loppupuolella huomasin ajattelavani, että herranen aika tämähän on jo melkeen ohi, että menipä kamalan nopeasti!! Musiikin loputtua ja juostuani takaisin kulissiin tärisin edelleen, mutta jännityksen lisäksi tärinä koostui innostuksesta ja riemusta: en ollut tehnyt grandiooseja virheitä ja esiintyminen oli tuntunut mahtavalta!! Myös muut ryhmäläisemme puhkuivat innosta ja pukkareilla opettaja kehui, että meni tosi hyvin. Tämän jälkeen vaihdoin reippaasti tuon uimari/merilevä/mikälie roolin vaatteet ylleni ja menin takaisin kulissiin. Tämä esitys oli kymmenes, mutta koska esitykset kestivät n. 2-4min kerrallaan, sen aika tuli mielestäni yllättävän nopeasti. Tässä mulla ei ollut sen ihmeellisempää tekemistä, kuin mennä kaksi kertaa lavan poikki "uiden selkää" eli kävelin vain hitaasti takaperin ottaen käsillä samalla selkäuinnin liikkietä :D Tästä esityksestä juoksin jälleen pukuhuoneeseen ja vaihdoin alkuperäisen, valkoisen balettiasuni ja menin muiden ryhmäläisteni luokse katsomon sivuun seuraamaan kevätnäytöstä loppuun. Kun kaikki olivat esiintyneet, koko tanssiopiston väki kokoontui lavalle kumartamaan ja vilkuttamaan yleisölle. Esitys oli ohi!!

On varmaan ihan ok laittaa nettiin kuva, jossa kukaan ei ole tunnistettavissa? Tässä on esityksemme alku, jossa kaikki tekee intron aikana improvisoidusti omia käsiä ja jalkoja ns. slow motion-moodilla.
Haha tässä oon se merilevä :D

     Tällä hetkellä mulla on hieman haikea fiilis, sillä nyt on tämän kevään tanssit tanssittu. Tässä on nyt viikon paussi, ja kesäkausi alkaa maanantaina 1.6. Kaksi ensimmäistä viikkoa on ns. intensiivijaksoa: opiston lukujärjestys on täynnä erilaisia tanssitunteja, ja niistä piti valita itseä kiinnostavat ja ilmoittautua ennakkoon. Ajattelin olla kerrankin edistyksellinen ja kokeilla jotakin uutta, joten lukkarista omaan kalenteriini tarttui: jazz, nykytanssi, baletti, vogue(!!) sekä pilatesta. Lisäksi otin kaksi luentoa, toinen käsittelee tanssijan ravitsemusta ja terveyttä, toinen baletin historiaa. Intensiivijakson loputtua kesäkuun puolivälissä alkaa samantien baletti 2krt/vko, tiistaisin ja torstaisin siihen asti, kunnes tanssiopiston syyslukukausi alkaa, eli elokuun puolivälissä. Eli kesääni on luvassa ihanan paljon tanssia, erityisesti balettia! Mulla ei ole tästä vuodesta mitenkään erityisen rasittunut fiilis, sillä olen tosiaan käynyt tämän lukuvuoden vain kerran viikossa tunnilla, nyt pääsiäisen jälkeen on ollut myös tuo näytösharjoituksen vuoksi kahdesti viikossa, joten en koe että mun tarvitsisi erityisemmin levätä baletista kesällä. Ehkä jos kävisi n. > 3krt/viikko, tauko olisi paikoillaan.

Intensiivijakson tunnit kalenterissa.
Hankin myös yliopistoliikunnan kesän liikuntakortin. Kesän tarjonnassa ei ihan hirveästi ollut itseäni kiinnostavia tunteja, mutta ostin tämän 20 euron kortin maanantaisen Pilates-tunnin ja keskiviikkoaamuisen joogatunnin takia. Harrastin lukiossa kaksi vuotta Pilatesta ja tykkäsin siitä tosi paljon. Opin siitä silloin todella täriketä kehon hallitsemisen keinoja, josta olen ollut tosi kiitollinen nyt baletin aloitettuani. Lisäksi olen nyt ihan viime aikoina kiinnostunut joogasta, ja olenkin etsinyt youtubesta erilaisia jooga-videoita, joita olen nyt seuraillut täällä kotona parisen viikkoa :D
    Viimeisen tekniikkatunnin jälkeen viime viikolla kysyin balettiopeltamme, että mitä tunteja mun kannattaisi ensi lukuvuodelle ottaa. Aikomuksenani on käydä 2krt/vko, joten ainakin menen sinne alkeet2-kurssille, mutta kysymys kuulukin että otanko sen pariksi seuraavan tason eli perus1-tunnit vai käynkö tämän saman alkeet1-kurssin uudelleen. Olen käynyt tässä kevään mittaan korvaamassa alkeet2-tunneilla, ja siellä meno ei ole ollut omasta mielestäni ihan hirvittävän paljon vaikeampaa kuin alkee1:selläkään, joten sen puolen perus1-voisi olla hyvä, mutta pelkään sitten taas että jos se onkin liian vaikea. Toisaalta tuntuisi tylsältä käydä uudelleen alkeet1, mutta sitten taas se on fakta, että baletti on luonteeltaan sellainen laji, että sitä ei voi tehdä liikaa. Kaikki asiat perustuu alkeisiin, ja niitä ei koskaan voi hioa liikaa ja osata ns. liian hyvin. Silti pelkään, että saatan ehkä tylsistyä jos menen alkeet1-kurssille, etenkin syyslukukaudella. Opettaja ohjeisti, että mun kannattaa mennä kokeilemaan molempia tunteja ja mennä sitten sinne, mikä tuntuu parhaalta. Eli aika tällainen diplomaattinen vastaus... Päätöksentekoa voi auttaa se, että mulla on jo tuossa intensiivijaksolla balettia perus-tasolla, eli sekin antanee jo vähän osviittaa, onko se taso mulle vielä liian vaikea.Tätä aisaa mietin varmaan enemmän sitten, kun syyslukukauden ilmoittautuminen alkaa.

Kesällä siis edelleen luvassa baletti- ja tanssiaiheisia postauksia!! :)

2 kommenttia:

  1. Tuo merileväesitys kuulostaa ihanan hauskalta :D. Mun on monta kertaa pitänyt kokeilla tuota vogueta, mutta aina se on jäänyt. Olisi hauska kuulla millaista se on!

    Mun mielestä kannattaa käydä ainakin kokeilemassa tuota perus1, jos kerta aiot käydä samalla alkeet2. Alkeet1 varmaan (omien kokemusten perusteella) käydään pitkään ihan perusperusjuttuja. Ei siinä mitään vikaa, mutta itseäni kyllästyttäisi kertaus juuri aloittaneiden kanssa, että mikä se tendu tai plie nyt sitten olikaan. :D

    VastaaPoista
  2. Voin raportoida sitten, millaista se vogue on :) Ja joo, ajattelin itsekin että toi alkeet1 voi tuntua liian tylsältä, etenkin syyslukukausi jolloin tehdään hyvin yksinkertaisia plié- ja tendu-sarjoja. Käyn nyt kesäkaudella kokeilemassa tuota perus1-tuntia, ja varmaan myös sitten syksyllä tulee myös kokeiltua ja haettua sitä omaa paikkaa. Toivottavasti löydän sen!

    VastaaPoista