tiistai 12. toukokuuta 2015

Iso ongelma nimeltä meikkaaminen

En nyt luokitellut tätä balettipostaukseksi, sillä meikkaaminen noin niinkuin yleensäkin on mulle haastavaa. Oikeastaan kaikki pieni sormilla tehtävä näpräys on mun mielestäni epämiellyttävää: askartelu, ompelu, meikkaaminen, kalligrafia ja muut yksityiskohtaiset taiteen muodot jne. Kuten arvata saattaa, nyt on kyseessä kevätnäytökseen laitettava meikki. Kysyin opettajalta, minkälainen meikki pitää laittaa, ja sain vastaukseksi: "Ihan perus lavameikki. Eli pohja, puuteri, poskipuna, kulmien vahvistus, ripsari ja joku pieni huulikiilto tai huulipuna." Litanian aikana mietin nolona, että enhän mä ole koko elämäni aikana edes omistanut poskipunaa... No, tähän tulee muutos. Nyt nimittäin pyydän teitä, arvon lukijakuntani, suosittelemaan täysin vapaasti hyväksikokemianne kosmetiikkatuotteita. Multa itseltäni löytyy:
 - pohjaan laitettavat aineet eli voide, valokynä sekä meikkisieni
- puuteri
- ripsari
- kulmien vahvistukseen tarvittava väri, MUTTA voisin ehkä hankkia uuden

Tarvitsemani asiat:
- poskipuna (tai aurinkopuuteri? tai joku semmonen)
- pyöreä jättisuti puuterille
- kulma"liima", siis sellainen geeli millä karvat pysyy ojennuksessa
- se kulmaväri (voi olla että ostan, tai sitten en. Hehe.)
- joku suht neutraali huulipuna tai huulikiilto, ei siis ole tarkoitus olla räikeä vaan ihan sellainen vaan, hiukan punaisuutta korostava

Tässä nämä mun käyttämät perusmeikit. Garnierin BB-voide on osoittautunut tosi hyväksi, parin hutiyrityksen jälkeen löytyi myös hyvä Maybellinen puuteri. Valokynää olen kokeillut vasta ihan pari kertaa, Body Shopin tuote. Kulmaväri Wet n Wildilta, on ollut ihan hyvä, samoin Lumenen kulmakynä. Käytän molempia (en samaan aikaan!) arjessa ja juhlassa. Ripsarina käytän markettien halvinta, Maybellinen Great Lash-merkkiä, joka on hinnastaan huolimatta TOSI hyvä. Tuossa vielä Lancomen merkin alta löytyvä Hypnosen ripsiväri, jonka sain lahjaksi vähän aikaa sitten. Sekin on ollut tosi hyvä, ei sotkeennu luomen yläreunaan päivän aikana toisin kuin Great Lashilla on välillä tapana tehdä.
Rajaukseen tarvittavia kyniä mulla on muutamaakin erilaista. Yksi perus kajaali, kaksi tuollaista tosi pehmeää kynää ja vielä nestemäinen eyelineri. Olen muutaman kerran testaillut sitä kotona, mutta en saa muuta kuin sotkua aikaan. En kertakaikkiaan saa sillä sellaista jälkeä, että voisin lähteä ulos ovesta, näyttää siltä että jonkun tärisevän mummon käsi olis piirtänyt mulle rajaukset :/

Kaksi pehmeää kynää sekä normaali kajaali (Merkkiä Anytime, jota ei ole enää olemassa! Olen valehtelmatta ostanut tuon joskus yläasteella Seppälästä :/ ). Eyelineriä en jaksanut edes etsiä tätä kuvaa varten.
Mulla on tällainen. Olisiko tästä jotain hyötyä?
Tuotteet, jotka joudun satavarmasti ostamaan näytöstä varten, ovat poskipuna ja huulipuna/-kiille, eli erityisesti näihin kahteen tarvitsisin vinkkejä. Muu on vähän ekstraa, mutta jos teillä on suosituksia, otan ne kernaasti vastaan ja mietin sitten, mitä tuotteita löydän ja mahtaakohan budjetti riittää.

Tuotteiden osto ei tietenkään itsessään riitä, vaan niitä pitäisi myös tietysti osata käyttää. Katselin tässä muutaman youtube-tutoriaalin haulla "basic stage makeup", ja löysin jotakin. Esimerkiksi tässä on yksi ihan hyväntuntuinen video:


Video vaikutti suht helpolta toteuttaa (tiedä sitten mitä se todellisuudessa on...), mutta itse en kyllä aio laittaa esitykseen irtoripsiä. Muutamissa halloween-juhlissa olen käyttänyt, ja olen tullut siihen tulokseen että ne ei ole mua varten. Tai pikemminkin, mä en ole niitä varten :D En saa niitä kunnolla paikoilleen enkä myöskään tykkää oikeen olla niiden kanssa, silmä tuntuu turhan raskaalta. Eli pelkällä ripsien taivuttamisella ja ripsivärillä mennään.

Olisi kyllä tosi kiva osata meikata. Aloitin meikkauksen silloin kun yleensä nuoret tyttöset sen aloittaa, eli siinä 13-vuotiaan tienoilla. En kuitenkaan kerjennyt sitä touhua kauheasti harjoitella, ennen kuin muhun iski grunge-vaihe, jolloin meikkaaminen ei tullut kyseeseen, sekä sen jälkeen (enemmän tai vähemmän tähän päivään asti kestänyt) hippivaihe, jolloin en halunnut tukea eläinkokeilla tuotettua kosmetiikkaa. En edelleenkään halua, mutta meikkaan sen verran harvoin, että en koe siitä olevan merkittävää hyötyä, jos siirtäisin vähäisen kosmetiikkakulutukseni ns. Animalian listan tuotteisiin. Siirryn sen listan tuotteisiin varmaan sitten kun olen hieman rikkaampi... Joka tapauksessa, elämässä tulee aina silloin tällöin tilanteita, kun oikeasti harmittaa se etten osaa meikata hyvin. Aloinkin googlailla, olisikohan jonkinlaista meikkauskurssia tarjolla omassa kaupungissani. Nyt kun mietin, niin olisi aika kiva jos vaikka tanssiopisto tarjoaisi kerran vuoteen oppilailleen meikkauskurssin, jossa opeteltaisiin tekemään perus lavameikki. Ja en siis tarkoita että tarjoaisi ilmaiseksi, vaan joku sellainen pientä maksua vastaan oleva vuosittainen kurssi.

Sellaista tällä kertaa, en nyt oikein keksi mitään hyvää lopetusta. Minkälaisia meikkejä te teette kevään ja kesän juhliin? :)

4 kommenttia:

 1. Mä voin suositella ihan täysin tuota Rimmelin Brow me! -kulmakarvageeliä, sitä saa sekä värittömänä että ruskeana. Itse kulmiin käytän just tuota ruskeaa antamaan viimeisen silauksen, ja sen alle savunharmahtavan ruskealla kynällä hahmottelen kulmat esiin.
  Silmissä käytän aina (mustaa) rajausta ja ripsaria. Mä olen tummapiirteinen - tumma tukka, silmät ja kulmat - joten pystyn käyttämään myös hieman vahvempaa meikkiä. Normaalisti myös mun iho on aavistuksen tummempi, mutta nyt mä olen kuin valkoinen lakana, en tahdo mistään löytää tarpeeksi vaaleaa meikkipohjaan vaadittavia tuotteita. Lumenelta viimein löysin kaikkein vaaleimmat meikkivoiteet, joten niitä olen käyttänyt :)

  Mikäli pohdit hankkiako aurinkopuuteri vai poskipuna, niin mä liputtaisin aurinkopuuterin puolesta, sillä se on tosi monikäyttöinen! Varo vaan, ettet hanki liian oranssista aurinkopuuteria - kannattaa ennemmin ottaa vaaleampi, jos arvot sävyjen välillä. Aurinkopuuterilla saa hyvin tehtyä kevyet varjostukset ja etenkin kesällä korostaa kasvojen päivettymistä.

  Hyviä - ja edullisia!! - huulipunia olen löytänyt Rimmeliltä, Lumenelta sekä H&M:stä. En halua panostaa turhan paljon rahaa just esim. huulipuniin, koska ne eivät ole jatkuvassa käytössä. Mä etsin aina myös halpoja silmänrajauskyniä, sillä niitä kuluu vähän enemmän, ja oikeasti mä olen sitä mieltä, että tässä opiskelijan köyhyydessä en lähde mihinkään meikkituotteisiin panostamaan kovinkaan paljoa. Kunnon meikkivoiteeseen voin satsata parikymppiä, mutta sekin on oikeastaan (ehdoton) maksimi.

  Kaikkein halvimmat meikit taitanee olla Essence -merkkisiä, ja tarkoitan tosiaan halpaa! Löysin ko. merkiltä parit rajauskynät 1,25e/kpl, meikkivoiteen saa vitosella, samoin puuterit, ripsarit about 3-4e/kpl. Laadusta en osaa oikein sanoa, mutta just esim. näytösmeikkiä varten ennemmin hankin noita halpoja, koska tosiaan kyseessä on _näytös_meikki, jota ei käytä kovin usein.

  Mä olen kans sotapolulla irtoripsien kanssa :D Olen yrittänyt harjoitella, mutta ei siitä mitään tule. Lisäksi piilareiden käyttäjänä pelkään, että jotenkin onnistun sotkemaan sitä liimaa linsseihin (ei mun kohdalla mikään mahdoton juttu), tai ripset tarttuu linssiin kesken tanssin (tanssin niin nautinnolla...), linssi tippuu ja mä olen puolisokea :''D
  Joten monen monta kerrosta ripsaria (jälleen, suosittelen Rimmelin 3D Extra Lash tai sitten joitakin Max Factorin ripsareita esmes 2000 calorie).

  VastaaPoista
 2. Minä suosittelisin Lumenen kulmakarvageelejä; niitä saa värillisenä ja värittömänä.

  Ehdottomasti näytösmeikkiin hankkisin poskipunan, sillä se tuo raikkautta kasvoille! Itse löysin omille oppilailleni paljon pigmenttiä sisältävän poskipunan Seppälästä. Omassa meikissäni suosin kuitenkin selektiivistä kosmetiikkaa sen vuoksi, että markettikosmetiikassa on mielestäni harvoin tarpeeksi väripigmenttiä.

  Itse käytän aurinkopuuteria kasvojen varjostamiseen ja muotoiluun, joten minusta sellainenkin on hyvä hankkia. Minun ihonsävylleni sopii parhaiten Lumene.

  Netistä löytyy ohjeita myös baletin lavameikin tekoon, ehkäpä voisin itsekin raapustella aiheesta! :)

  VastaaPoista
 3. Moi! Kirjoittelin äsken pitkän pätkän, mutta kommentti hävisi bittiavaruuteen. Mutta suosittelen lämpimästi Kathryn Morganin balettimeikkivideoita. Hänellä on muutama perusmeikki, jossa silmien varjostukset on tehty joko ruskealla tai tummanharmaalla. Nämä sopivat melkein kaikkiin näytöksiin. Muutama huomio tanssimeikistä noin yleisesti: Pohjan pitää olla kunnollinen ja vähän maskimainen, lavalla kuultavuus ja luonnollisuus ei näytä hyvältä ja valot sulattavat kevyen meikin pois. Piirteitä tosiaan korostetaan normimeikkiä reippaammin, eli kulmat ja silmät, huulet ja kasvojen luusto esiin. Huulipuna saa olla aika punainen, sillä muuten näytät lavalla huulettomalta :)

  Vinkkini on, että kannattaa treenata lavameikkiä monta kertaa niin välttyy näytöspäivän kaaokselta. Meikkaaminen on taito siinä missä muutkin, ja harjoitus tekee mestarin. Lavameikkiä ei myöskään kannata säikähtää, sillä sen tosiaan kuuluu olla voimakas. Muista, että valot ja etäisyys syö värejä ja kasvonpiirteitä, eli yleisö ei katsele kasvojasi lähietäisyydeltä. Meikkaaminen on vähän välineurheilua, ei hyvillä siveltimillä ja tuotteilla on helppo meikata. Mutta jos et vielä halua panostaa kauheasti, niin h&m myy ihan kelvollisia siveltimiä, luomivärejä ja poskipunia.

  Meikkaaja Saara Sarvas on blogissaan kirjoittanut paljon varjostuksesta, kannattaa katsoa. Tuolta löydät muutenkin oppia meikkaamiseen. Eli ei muuta kun treenaamaan!

  VastaaPoista