maanantai 18. toukokuuta 2015

Ruokapostaus: Italialainen illallinen


Heippa, tänään jaan teille erään hyvän reseptin, mikä sopii ainakin omasta mielestäni sekä arkeen että juhlaan. Kyseessä on italialaistyylinen tomaatti-paprika-ortzo-soppa! Ortzo on makaronia, mikä on tehty riisin muotoiseksi. Ilmeisesti Etelä-Eurooopassa suhteellisen yleinen ruoka, mutta itse en ole juurikaan nähnyt sellaista täällä Suomessa. Resepti on alunperin täältä mutta olen muokannut ohjetta jonkin verran helpommaksi. Kuvassa on esitetty kaikki tarvittavat ainekset, eli
- Ortzo
- 1-2 sipulia
- (valkosipuli)
- 3-4 paprikaa
- appelsiini
- basilika
- oliiviöljy
- patonki
 sekä kuvasta unohtunut, melko olennainen ainesosa eli tölkitetty ja kuorittu tomaatti x2:
Kuori ja kuutioi sipuli. Muodolla ei ole tällä kertaa juurikaan väliä, sillä lopulta kaikki vedetään blenderillä. Heitä sipulit pataan ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kaksi tölkillistä kokonaisia, kuorittuja tomaatteja.
Haha mun mielestäni noi tölkitetyt kokonaiset tomaatit näyttää ihan joltain sisäelimiltä!! :D Paatunut kasvissyöjä leikkii olevansa joku pahakin hirviö kokkaamassa sisäelinsoppaa :'D Ne läiskähtääkin vielä niin oivasti tuonne keittoon. Leikki-ikä koko ikä?

Annan sipulien ja tomaattien lämmetä padassa hetki ja pilko sillä aikaa paprikat. Taaskaan muodolla ei ole väliä, sillä kaikki muussataan pian. Oikeastaan mun mielestäni on jopa helpompi saada paprikat blenderillä sileämmäksi, jos ne jättää hiukan isoiksi paloiksi:

Heitä paprikat pataan ja anna niiden pehmetä hetki. Seuraavaksi ota kattila pois liedeltä ja sähkösurvo vihannekset mahdollisimman sileäksi keittomaiseksi litkuksi. Vaihtoehtoisesti ainekset voi varmaan siirtää blenderiin ja vetää koko homman sillä sileäksi. Tämän jälkeen mittaa ortzoa yksi kuppi, eli hiukan reilu 2dl. Heitä pataan, ja perään n. 0,5l vettä ja kasvisliemikuutio. Laita mukaan myös oman maun mukaan suolaa ja mustapippuria. Lisää keittoon vielä yhden appelsiinin mehut.
Ortzo löytyy kaupan makaronihyllyltä. Omassa lähi-Prismassamme on vain tätä kyseistä tuotemerkkiä.
Odota että ortzo keittyy kypsäksi, siihen menee suunnilleen joku 15-20min. Sekoittele keittoa suht usein, sillä ortzo jää helposti kiinni kattilan pohjaan. Tällä aikaa voit valmistaa keittoon laitettavan maustejutskan, eli nypi basilikan lehtiä blenderiin, lisää oliiviöljyä ja rouhaisu mustapippuria ja blendaa. Itselläni on käytössä sauvasekoitin, joten en saa sitä ihan kauhean sileäksi.


Kun ortzo on kypsää (selviää maistamalla), ei kun syömään! :) Kylkeen sopii loistavasti patonki. Päälle voi ripotella myös esimerkiksi parmesaanijuustoa, mutta sitä meillä ei valitettavasti justiinsa ollut. Bon appétit!


Seuraavassa postauksessa luvassa (yllätys yllätys) balettia. Huomenna on viimeiset näytösharkat ennen lauantain esitystä!! On lauantaina toki valoharjoitus itse paikan päällä ennen esitystä, mutta se kestää vain 10min. Muutenkin lisää juttua baletista ja kesän suunnitelmista varmaan tässä piakkoin!





2 kommenttia:

  1. *kuolaaaa*
    Ei oo kyllä paljoo missään tullu tollasta ortzoa vastaan, kuulosti omaankin korvaan jotenkin vieraalta, vaikka varmaan joskus jossain sellasta syöny ruoassa :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kädet tuoksuu ton ruuan laittamisen jälkeen hyvältä ku on käsitellyt appelsiinia ja basilikaa :D

      Poista