sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vappua ja hiukan balettiakin

Vapun karkelointi on ohi ja normi arki jatkukoon. Opiskelijoilla vappu on perinteisesti ollut viikon pitunen (ryyppy)tapahtumaketju, mutta itse vietin sen tänä vuonna hyvin siveellisesti. Vappuaatton vietin ihan vain kotona, simaa juoden ja munkkia mutustellen. Meillä on tällä hetkellä vähän huono rahatilanne, joten ei lähdetty Lounais-Suomeenkaan juhlimaan vappua kavereiden luokse. Lisäksi mun miehelläni on tuli hännän alla sen kandin suhteen, joten se kirjoitti sitä koko illan. Vapun päivänä perjantaina mentiin perinteiselle vappupiknikille muun haalariväen kanssa. Meillä oli herkulliset eväät: fetasalaattia, perunasalaattia, italialaista patonkia + ruohosipulilevite, viinirypäleitä sekä munkkeja. Juomapuolena edustivat skumppa (tietysti Ballet-merkkinen ranskalainen kuohuviini), hunajasima sekä sangria. Täytyy häpeäkseni myöntää, etten ollut koskaan aiemmin juonut sangriaa! Todella herkullinen, raikas kesäinen juoma. En oikein tiedä, mikä on nykyisin virallinen linjaus blogien ja alkoholin"mainonnan" suhteen, joten jos joku nyt vajoaa rappio-alkoholismiin tästä tekstistä, olen pahoillani ja hämmentynyt.

Haalarit ja piknik-tunnelmaa :)
     On siis tullut syötyä varsin hyvin tässä vapun ympärillä, ja varsinkin munkkeja. Oikein hävettää ja vähän ahdistaakin, kuinka monta munkkia muhun on uponnut näiden päivien aikana :/ Ehkä asiaa hiukan kompensoi se, että eilen tein huvikseni/tylsyyksissäni ekstra-balettijumppaa ja tosi perusteelliset ja ihanat venytykset. Lisäksi mulla oli vielä yks korvauslipuke baletista, joten kävin eilen aamulla korvailemassa alkeet2-tunnilla. Tunti oli tosi kiva, eikä mulle tullut kertaakaan sellanen paniikki-fiilis, että nyt on liian vaikeeta ja en pysy perässä. Tankosarjat oli kivat, mutta tykkäsin keskilattiaharjoituksista enemmän. En ole koskaan ennen tehnyt grand battementejä (eli sellaisia isoja jalan heilahduksia) keskilattialla, ja ensimmäinen kierros meni mulla aikalailla huojuen ja tasapainoa etsien. Onneksi tehtiin sitä muutaman kerran, sillä jo seuraavalla kierroksella se meni tosi hyvin (vaikka itse sanonkin), olin oikeesti aivan älyttömän yllättynyt miten korkeelle jalka lensi ja sain pidettyä lantionkin suorassa paikoillaan. Lisäksi opin sellaisen uuden liikkeen kuin promenade: tehtiin sitä arabeskissä, näyttäen tältä:


     Viimeiseksi tehtiin keskilattialla diagonaalissa sellaista tosi kivaa askelsarjaa, sanotaanko sitä nyt sitten adagioksi tai allegroksi tai joksikin sellaiseksi? No, kuitenkin, siinä tuli aluksi vähän bourréta, sitten soutenu-piruetti, sitten pari sellaista ööm väliaskeljuttua, toinen piruetti, chassé, askel ja grand jete-hyppyjä 2-3 loppuun. Mun mielestä nää diagonaalissa tehtävät lyhyet sarjat on tosi kivoja, vaikkakin välillä aika hankalia. Musta tuntui hakalalta tehä noita pieniä väliaskelia ilman opettajan mallia, koska musta tuntu etten oikein hahmottanut niitä kokonaisuutena. Opettajan näyttäessä pysyin kyllä ihan hyvin perässä, mutta kun opettaja siirtyi tarkkailemaan meidän oppilaiden työtä, tuntui etten ihan muistanut kaikkia hirveen hyvin :/
     Kaikkiaan tunti meni ihan hyvin, vaikka sekoilinkin välillä tankosarjoissa, etenkin siinä tendu-sarjassa kun se oli aika nopea ja tosiaan tein sitä ekaa kertaa. Tämän alkeet2-tunnin opettaja oli aiemmin tiistaina kysellyt meidän ryhmästä balettitanssijoita oman toisen ryhmänsä (taisi olla nykäriryhmä) kevätnäytöksensä taustalla esittämään uimareita :D En ilmoittautunut uimariksi silloin tiistaina, mutta asia on jäänyt hiukan kaihertamaan, joten nyt tunnin päätteeksi sanoin opelle, että voisin sittenkin tulla taustatanssijaksi nykäriryhmälle. Eli nyt mulla on kaksi roolia kevätnäytöksessä, jeeiii!!!
     Päätin, että baletti jatkuu mun kohdallani myös kesällä. Nettiin oli nyt päivitetty kesän tarjonta, ja suunnittelin, että jatkaisin tätä tunti viikossa rytmiä. Kesäkausi alkaa 16.6. ja loppuu siihen kun lukukausi alkaa, eli elokuun puoliväliin asti. Aikuisbalettia on tarjolla tiistaisin ja torstaisin tunnin verran kerrallaan, eli käyn sitten vaan jompana kumpana päivänä. Ilmeisesti opettajat on osittain vierailevia opettajia eli ei meidän omasta opistosta, mitä odotan ihan mielenkiinnolla :) Meinaatteko te jatkaa tanssitunteja kesällä? 

3 kommenttia:

 1. Itse jatkan miten voin sillä töitä on toisessa kaupungissa kesäkuussa :D toukokuun ainakin tanssin kesäjaksolla omalla opella, ja teen sitten vaan omaa treeniä heinäkuussa :) hyvä että läjdit mukaan tuohon nykytanssi juttuun, olisi varmasti jäänyt harmittamaan se jos et olisi!

  VastaaPoista
 2. Hei, onnea toisestakin roolista! :) Tosi hienoa että pääsit/lähdit mukaan!
  Mä aion kesäni viettää keräten voimia. Yksi paikallinen tanssikoulu järjestää kesäkuun ajan balettitunteja, ja mikäli omatoimiset treenit eivät anna tarpeeksi haastetta (niinkuin ne eivät yleensä annakaan... öhkröh...) niin pitänee sitten siellä käväistä aikuisbaletissa.

  VastaaPoista
 3. Jee kiitoksia molemmille :) ja tsemppiä mahdollisiin kesätreeneihin!

  VastaaPoista