sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Ruokapostaus ja "Home yoga space"

Yääh taas aivan järkyttävä otsikko! Suokaa anteeksi. Aloitetaan tuolla "Home yoga space":lla. En ole nyt reiluun viikkoon joogaillut ollenkaan, sillä olen tosiaan vieraillut ystäväni sekä siskoni luona eri kaupungeissa ja aikaa itsekseen oleiluun ei ole juurikaan ollut. Aloin kuitenkin tuossa jo parisen viikkoa sitten haaveilla sellaisesta omasta ihanasta pikku "joogasopesta", missä voisin rauhoittua joogaamaan ja venyttelemään. Asuntomme on valitettavan pieni ja isoja huonekkaluja on paljon, joten pienenkin sopen tekeminen osoittautui hankalaksi. Tänään laitoin Pinterestiin hakusanat Home Yoga Space ja voih..!! Aivan i-ha-ni-a kuvia jooganurkkauksista oli yhtäkkiä kaikkialla, ja mun oli PAKKO edes yrittää tehdä jotakin omaa joogasoppea. Muuta edes etäisesti sopivaa sijaintia en tälle löytänyt kuin makuuhuoneemme, joten aloitin sen siivoamisella. Tämäkin on vähän huono tila, koska tässä pienessä makuuhuoneessa sängyn ja lipaston lisäksi me pidetään pyykkitelinettä, sillä se ei mahdu muualle. Tämä tarkoittaa, että en valitettavasti voi joogata silloin, kun pyykit ovat kuivumassa, mutta toisaalta, ehkä tämä auttaisi mua tsemppaamaan hiukan ja viikkaamaan pyykit HETI, kun ne on kuivunut, eikä ne ehkä enää jäisi useaksi päiväksi pyykkitelineelle roikkumaan.... -.-
     Aloitin siis makkarin siivouksella. Olemme mieheni kanssa molemmat hieman, mmh, rempseitä ja rentoja, mitä tulee kodinhoitoon :D Tämä on siis hieno kiertoilmaus sille, ettemme ole kumpikaan mitään siisteysfriikkejä, vaan vähän sotkuisia tapauksia. Makkarin lattialla on siis usein vaatteita, joten siivosin ne pois, viikkasin pyykit kaappiin, taittelin pyykkitelineen sängyn alle ja imuroin koko huoneen. Raivasin miehen yöpöydän kaikesta turhasta ja siirsin lipaston päällä olleen muovikukan siihen. Turhan roinan alta löytyi myös kivat kynttilätuikut, mutta vaihdoin ne lopulta toisiin.

Pilkulliseen mukiin olisi tarkoitus ostaa ehkä jokin kasvi vielä.
Muovikukan tilalle lipaston päälle laitoin tuollaisen kivan pitkävartisen pöytälampun, jonka sain äidiltäni jokunen aika sitten. Se ei oikein löytänyt kunnolla paikkaansa olohuoneessa, joten makkari olikin sille oikein loistava paikka. Muuta en sitten lipaston päältä muuttanutkaan, pyyhin vain hirvittävän pölykerroksen pois.


Tuommoinen siitä nyt sitten alustavasti tuli! Pientä tehtävää vielä kyllä olisi. Kuten ehkä huomaatte, meillä ei ole tapana käyttää päiväpeittoa, mutta helmalakanaa olen jo kauan toivonut. Käytetään sängynalusta säilytystilana, joten helmalakana piilottaisi näppärästi siellä olevat tavarat. Päiväpeittoa ei tule oikein käytettyä, koska meillä ei ole oikein paikkaa sille yön ajaksi. Sitä täytyy pitää siis lattialla kissankarvojen seassa, jonka jälkeen itseäni ei oikein houkuta ajatus laittaa sitä sänkyyn. Se laitetaan vain silloin kun tulee vieraita :D Eli toistaiseksi se on kaapissa. Olisin toki voinut laittaa sen tätä kuvaa varten mutta no, meni jo.
    Lisäksi haluaisin tuonne jotakin oikeita viherkasveja, sillä nyt kun siivoilin nurkkiin kertyneet turhat kamat niin sinne mahtuisi joku vähän isompikin jutska. Harmi vain, että olen kaikkea muuta kuin viherpeukalo: olen onnistunut tappamaan jopa "Näitä et onnistu tappamaan!" -listauksessa olleet nahkealehtiset kasvit. Ystävieni ja perheeni keskuudessa olen tunnettu kyvystäni tappaa kaikki, aivan kaikki. Ilmeisesti tästä inspiroituneena ystäväni toikin mulle baletin kevätnäytökseen ruusujen lisäksi JUKKAPALMUN!! (kuvassa oikea alakulma) Ainakin toistaiseksi tämä on säilynyt tämä kuukauden päivät hengissä, joten mulla ehkä voisi riittää rohkeus toisen viherkasvin hankintaan! No, katsotaan nyt. Laitoin kuvan vielä tuollaisesta ihanasta punaisesta lyhdystä, joka oli mun huoneessani kun vielä asuin vanhemmillani. Tykkäsin lyhdystä tositosi paljon, mutta tässä kämpässä ei ole koukkuja katossa tai mitään muutakaan, mihin voisin sen ripustaa. Nyt aloin suunnitella sille hiukan jotain ripustusnaulaa, joten sekin varmasti löytää vielä paikkansa mun "Home yoga spacestani". Aika valjun näköinen tämä mun tekeleeni on verrattuna noihin Pinterestin kuviin, mutta itse olen ihan semityytyväinen :) Ja ajan myötä tulee varmaan enemmänkin hankittua lisää teemaan sopivia jutskia tuonne.
Tässä hiukan noita Pinterestistä bongaamiani kuvia:




Olisi aivan ihanaa jos Suomen ilmasto sallisi jonkun tuollaisen ulkoilmaviritelmän, sillä tuo viimeinen kuva on niiinnnn iiihana <3 No, paras tyytyä siihen mitä on.
     Sitten siihen ruokaosioon, mitä otsikossa lupailin. En jaksanut tehdä siitä erillistä postausta, ja koska ruoka on tuollainen intialaistyylinen, ajattelin että se sopisi tänne loppuun :) Eli kyseessä on tuollainen curry-papu systeemi basmatiriisillä. Laitan ohjeen vaikkapa vaihe vaiheelta tähän:

1) Pilko valkosipulin kynsi ja 1-2 isoa punasipulia, kuullota öljyssä tai voissa
2) lisää yrttisuola, juustokumina ja curry (kaikkia suunnilleen joku 1tl)
3) Pilko joukkoon punainen paprika ja 2 tomaattia
4) Kaada sekaan tölkki kidneypapuja ja herneitä, laita hiukan lisää mausteita jos tarve vaatii ja n. 1-2dl vettä joukkoon. Anna porista ykkösellä 5-10min.
Keitä ruuanlaiton ohessa basmatiriisi pakkausohjeen mukaan.
Alkuperäinen ohje: http://www.makuja.fi/reseptit/papupataa-ja-basmatiriisia/

Ainekset, tekovaihe ennen papujen ja herneiden lisäämistä ja viimeisenä valmis ruoka :)
Tää oli nyt vähän tällainen kummallinen ja epätyypillinen postaus :D Toivottavasti silti piditte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti