maanantai 11. toukokuuta 2015

Tanssin päivä ja fiilistelyä

Viime keskiviikkona kirjoitin kauhean ärripurri blogitekstin, kun olin kerrassaan kyrsiintynyt kaikkeen opintojuttuun. Onneksi asiat on nyt siitä päässyt hiukan rullaantumaan, nimittäin (fanfaari soi taustalla) palautin lauantaina kandidaatin tutkielmani lopullisesti tarkastettavaksi! Mun mielestäni siitä tuli ihan hyvä. En osaa kyllä yhtään sanoa, minkä arvosanan saan, veikkaan kolmosta. Se on se yleisin arvosana, minkä saan aina kaikesta... Jokatapauksessa, nyt se on ohi :) Olen myös lukenut siihen tilaston uusintaan oikeasti tosi ahkerasti sunnuntain ja maanantain: on luettu, yliviivattu ja kirjoitettu muistiinpanot. Nyt vielä printtasinkin nuo muistiinpanot ja ajattelin takoa niitä kallooni hiukan aikaa ennen nukkumaanmenoa. Se uusinta on huomenna klo 12, ja todella todella toivon että se menisi hyvin. Olen lukenut enemmän tähän uusintaan kuin mitä luin ekaan ja tokaan välitenttiin yhteensä, ja toivon että se myös näkyy. Kyllä mulla on sellainen fiilis, että tiedän nyt enemmän kuin viimeksi, mutta on tässä ollut aika paljon tollasta ulkoalukemisen makua. Kunhan pääsen läpi, se on nyt tärkeintä!

Tänään oli se Tanssin päivä -näytös, jota kävin katsomassa erään tanssikaverini kanssa. Odotin tapahtumaa hyvin innolla, ja nyt jälkeenpäin täytyy sanoa, että se oli kyllä jokaisen odotetun minuutin väärti! Kaikki ohjelmanumerot oli hyviä, mutta mukana oli pari aivan _u s k o m a t t o m a n_ upeaa tanssinäytöstä. On kyllä todella suuri ilo päästä seuraamaan nuorien tanssijoiden taidokkaita esityksiä, joita vedetään täydellä tunteella. Kerrassaan oli kyllä upeita näytöksiä. Täytyy kyllä tunnustaa, että ekan kahden näytöksen jälkeen olin vielä vähän että "hmmhhh, onkohan nämä kaikki esitykset näin pienten tanssijoiden vetämiä...." Kyllä ne pienetkin siis hyviä oli, mutta tiedättehän mitä tarkoitan, ne oli hyviä sillä omalla tasollaan. Tai että jos lava on täynnä 8-10v lapsosia vetämässä tanssiesitystä, niin kyllähän se siltä myös näyttää. Kylläpä nyt kiemurtelen tätä kirjoittaessani! :D No, ehkä ymmärsitte pointtini. Näiden pikkutanssijoiden jälkeen kaikki ryhmät olivatkin sitten n. 15-vuotiaista ylöspäin, ja olivat erittäin taidokkaita. Mun täytyy tehdä vielä toinen tunnustus: Eräs tanssiesityksistä oli omasta mielestäni aivan kauheen seksikäs, niin nuorten tyttösten esittämäksi! Luulin että se oli sitä video dancea, mutta jos nyt oikein luin niin se olikin katutanssin ryhmä. Jokatapauksessa, tanssijoilla oli kauhean seksikkäät vaatteet ja korot ja oli rekvisiittana tuolit joiden avulla keikisteltiin. Tahdon nyt korostaa, että tanssijat olivat todella hyviä ja taitavia sekä koreografiakin oli todella hieno ja sopi musiikkiin, mutta itse en kyllä pystyisi vetämään sellaista esitystä niin, että iskä ja äiti olisi katsomossa. Voi tietysti olla että ajat on muuttunut ja minä olen vanhanaikainen mummo.
    Lisäksi siellä oli Kansallisbaletista Tiina Myllymäki ja Samuli Poutanen, esittivät Tuonelan joutsenen. Esitys oli tosi erikoinen eikä ollenkaan perinteinen balettiesitys. Esimerkiksi Myllymäellä oli asunaan ihonmyötäinen musta trikoohaalari, jossa oli syväänuurrettu v-kaula-aukko. Esitys oli jotenkin todella intiimi, ahdistava ja omalla tavalla vähän pelottava. Tykkäsin tosi paljon. Tässä musiikki:


Kaikin puolin Tanssin päivä oli omasta mielestäni täyden kympin arvoinen esitys, itseasiassa tuntui että se loppui jopa hiukan kesken! Kun viimeisen esityksen jälkeen valot sytytettiin, niin ensimmäinen ajatukseni oli että höh, tässäkö se jo oli! No, eipä auta muu kuin yrittää nyt treenata tuota omaa kevätnäytöstämme ja yrittää saada sen katsojat kokemaan samanlaista riemua :)
     Omasta kevätnäytöksesta puheenollen, koitan tehdä tähän vähän tällaista ajatusten selkiyttämislistaa, että mitä kaikkea kevätnäytökseen liittyvää on vielä tehtävänä:

- 2x treenit (huomenna ja ensi viikon tiistaina)
- 2x oma peilisalitreeni (päätin että menen sinne mielummin kuin filosofiaan, mikä muutenkin on ihan fiasko)
- hankittavaa: nutturaverkko ja pinnejä (pinnejä ei voi olla liikaa)
- selvitä opelta vielä että onko esitystrikoot valkoiset vai ihonväriset
- .... harjoittele esitystä mahdollisimman paljon mutta älä stressaa liikaa! :D

Hui kun alkoi jännittää siellä Tanssin päivän katsomossa, kun katsoin pimeälle lavalle astelevaa ryhmää ja mietin, että itse olen samassa tilanteessa parin viikon päästä! Siitä on tosiaan noin kymmenisen vuotta kun olen viimeksi ollut lavalla, joten riemun ja ahdistuksen ja näiden tunteiden sekoitusta kyllä riittää!!

10 kommenttia:

  1. Paljon tsemppiä esitykseen! Oma kevätnäytös meni jo, ja olin harmikseni kuumeessa tanssimassa, joten jouduin ottamaan aika rauhallisesti. Onneksi pystyin silti tanssimaan, sillä opettajani on tehnyt meille kauniin, Valkeiden helmien koreografian, joissa on useampia pariosuuksia - enkä siis olisi voinut olla poissa ilman että se vaikuttaa suuresti koreografiaan. Toivon kuitenkin että sinun esityspäiväsi sujuu hyvin, kaikki tavarat on mukana ja mieli pysyy positiivisena! :) tsemppiä koitoksiin niin tanssiessa kuin koulussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ja voi harmi kuulla, että olit kipeenä kevätnäytöksessä :( Mutta kai se kuuluu osaksi tähän esiintyvän taiteilijan (:DD) elämään, että välillä täytyy tehdä parhaansa vähän huonommassakin hapessa.

      Poista
  2. Onnea kandista! Kun luin sun palauttaneen sen, niin mulle tuli sellainen fiilis, että enköhän sitä minäkin saa oman päättötyön tehtyä ;)
    Meillä oli eilen ns. oma tanssin päivä, sillä ohjelmassa oli pääharjoitus teatterilla. Jotenkin mä olen ehkä pikkuhiljaa pääsemässä eroon siitä jännityksestä (en vanno vielä!!!!), koska ainakaan tällä kertaa ei harjoitus siellä lavalla jännittänyt niin. Tosin mulla oli eilispäivänä niin kamalat murheet ja paniikit, että meni varmaan se stressi siihen.
    Faustissa meidän hiusten pitää olla auki ja kiharretut, ja mä ajattelin olevani oikein fiksu ja laitoin rullat su-iltana. En tietenkään silloin hoksannut sitä, että ohut tukka + vähän hiuksia per rulla = afropuudelikiharat, jotka pongahti rullien avaamisen jälkeen takaisin pieneksi sykeröksi -.-
    Nooh, laitoin sitten päivän ajaksi hiukset yhdelle isolle letille kiharoiden loiventumisen toiveessa, mutta eipä se paljon auttanut, teki niistä vain entistä sekaisemmat. Muistin sitten lukeneeni, että lämpö ja kosteus loivennuttaa tiukan kiharan, joten otin lämpöharjan (vai onko se ilmakiharrin?!), kiepautin ison osion hiuksia sen harjan ympärille ja odotin (kts. kuten keskimmäinen: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/36835/dvdvn/Babyliss-BAS100E-ilmakiharrin).
    Rupesin sitten irroittamaan sitä kiharrinta ja eikö vaan tarttunut kiinni hiuksiin enkä saanut sitä irti. Yritin löytää oikean reitin saada se harja irti hiuksista, mutta se vaan pahensi tilannetta. Kostutin hiuksia hieman, suihkutin takkuja poistavaa ainetta, yritin irroittaa ihan pikkuruisia osioita kerrallaan, mutta mikään ei toiminut. Voit vaan arvata kuinka paniikissa olin - puolen tunnin päästä piti olla jo teatterilla!!
    Joten mä leikkasin saksilla sen kihartimen/harjan irti. Itkin ja uikutin kuin 5-vuotias, jolla tarttui purkka hiuksiin.
    Nyt mulla on sitten vasemmalla puolen päätä korvan ja ohimon kohdalla iso, lähes kalju (tai siili) läntti, jonka ympärillä on erittäin lyhyeksi nyrhiintyneitä hiuksia :'((
    Ei se mitään jos mun hiukset olisivat paksummat, mutta näin ohkaisessa tukassa tuo ero on huomattava. Voi että mua tympii ja ahdistaa tuo tukka edelleen! En saa tehtyä MITÄÄN kampausta whatsoev, koska tuossa yhdessä kohtaa on niin nyrhitty kohta, ja jos nutturaa yrittää tehdä, niin... voi hemmetti!!

    Että osaakin itkettää :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi EI!!! Aivan KARMEE juttu, kaikki sympatiat sulle :(( Eipä varmaan lohduta sekään, että kyllä se tukka kasvaa, kun sen pitäisi olla parin viikon päästä kevätnäytöksessä siedettävän näköinen :( Aivan hirveetä.... Mulla on aina ollut pitkä, puoliselkään/alaselkään asti oleva tukka, ja olen säästynyt pahimmilta leikkauksilta. Aina välillä tupeeraamisten ja muiden ihmetysten seurauksena joutuu välillä nappasemaan, mutta en ole koskaan joutunut hirveen dramaattisesti leikkelemään niin, että se näkyisi. Toivon ettei koskaan myös niin tuu käymään... Mut ehkä tää on yks niistä jutuista, joille naurat katketakses parin vuoden päästä? Hope so :)

      Ja tsemiä tohon oppariin, kyllä sää pystyt siihen :) Jos mää saan tosta tämän päivän tilaston tentistä hyväksytyn, niin voin oikeesti sanoa, että KAIKKI tässä maailmassa on mahdollista!! Olen aina ollut huono matikassa, ja mietin joskus lukiolaisena, että viitsinkö edes hakea psykologiaa, koska pääsykokeeseen ja opintoihin kuuluu tilastotiedettä 20op. Nyt tämän kurssin jälkeen olen suorittanut kaikki tutkintooni kuuluvat tilastot, eli voin sanoa onnistuneeni lähes mahdottomassa!

      Poista
    2. Juu, ja näytös on tosiaan nyt tänä sunnuntaina :(

      Poista
    3. Voi Heidi, kuinka inhottavaa! Vastaisuuden varalle: juokse äkkiä lähimpään kampaamoon ja pyydä apua! Tai soita, jos et halua lähteä juoksentelmaan ympäri kaupunkia vapaata kampaajaa etsimään. Tsemppiä, hiukset onneksi ovat uusiutuva luonnonvara!

      Poista
    4. Voi Heidi, kuinka inhottavaa! Vastaisuuden varalle: juokse äkkiä lähimpään kampaamoon ja pyydä apua! Tai soita, jos et halua lähteä juoksentelmaan ympäri kaupunkia vapaata kampaajaa etsimään. Tsemppiä, hiukset onneksi ovat uusiutuva luonnonvara!

      Poista
    5. Mä yritän lohduttautua sillä, että tää on myös viimeinen viikko tanssikoulussa, oikeassa koulussa ei tarvi käydä ennen syksyä (tai no tekasemassa yksi tentti), joten saa tukka kasvaa.

      Mutta voisin potkaista itseäni. Miten voi ihminen olla näin TYHMÄ????

      Poista
  3. Mua häiritsee myös nuo liian seksikkäät esitykset liian nuorilla! Pari kertaa olen YouTubessa törmännyt (amerikkalaisiin) 6-8 vuotiaiden tanssiesityksiin, joissa keikistellään verkkosukkahousuissa ja bikineiden kokoisissa esiintymisasuissa. Että osaakin hirvittää ne :S.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, erityisesti tuntuu että jenkeissä noi tanssiesitykset vasta vedetäänkin överiksi...

      Poista